X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • farfalla Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Cati witaj w klubie :D na widok, zapach miesa robi mi sie zwrot hah :P masakra :P nawet żółty ser mi smierdzi, wczoraj mój zrobił sobie drinka jak tylko postawil na szafce obok łóżka myslalam ze polece witac sie w kibelkiem :P

Eh.. tez tak mam jak zawsze bylam "miesozerna" i bez miesa nie moglam sie obyc tak teraz od ponad tygodnia na sama mysl o miesie robi mi sie nie dobrze.. :/
    Ja uwazam, ze po prostu za duzo sie w zyciu miesa najadlam i teraz dzidzia ma juz zapasy i nie chce :D

Wiara czyni cuda <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mogło choć 22.10 robiłam betę i było poniżej zera i zaraz dostałam 3dniowy okres z pozniejszym plamieniem, a piersi bolały mnie od początku.
    to link do mojego wykresu ostatniego cyklu 0bc33c4d55341aa112a059929beddf52.png

feegu6l.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie, które dolaczyly do naszego grona i gratulacje.

Ostatnio rzadko tu bywam, ale przede mną jeszcze przeprowadzka do Warszawy i wszystkie sprawy z tym związane. Za wszystkie z Was trzymam kciuki. Ja dzisiaj mam wizytę o 18 u mojej ginekolog i będę juz prawdopodobnie mogla usłyszeć serduszko. A tak poza tym ciągle mecza mnie mdlosci od rana do wieczora.

Pozdrawiam

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen powtorz po ok 48h zeby wyliczyc prawidlowy wzrost :)

Mysle ze poprostu masz wysoka bete, ale kto wie :)

Ktory dpo robilas bete?

to był 11 wg ovufriend i 12dpo wg netmama, kurczę tak patrzę na wasze bety i chyba musiałam jednak wczesniej gdzies zaciążyć, tylko gdzie hahaha
    we wczesniejszym cyklu miałam owulację 13października.

Daisy lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie ;)

Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was?

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wam też dziś szwankuje belly?? nie chce mnie zalogować, wywala ze strony, nie dodaje postów

Ivettka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:22

Lena87 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:22

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka ja nie pomoge bo chodze pvt. Pewnie kosmos te wszystkie badania wyjda kosztowo :D

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie ;)

Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was?

I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.

pepitka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam prywatnie, bo chodzę do ginka też prywatnie, a zalecił mi to po poronieniu, razem z toxo i TSH. Czyli to muszą być dość istotne badania..

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.
    Wiem właśnie że jest bardzo groźna dla dzidzi i sie zdziwilam że to badanie nie jest refundowane. Zrobie prywatnie. U mnie w lab są dwa w ofercie, każde 50zl

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    dziewczyny a mnie dziś dopadła następna dolegliwość , wzięłam sobie gumę do żucia i prawie zwymiotowałam ;/ potem próbowałam drugą i to samo, wiem że to głupie ale cieszę się że mam dolegliwości ciążowe he he:)

hue hue hue mam to samo:P KUp sobie gumę owocową dla dzieci - tylko tą toleruję :P

Lena87 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje prowadzić ciąże u położnej, więc w ogóle nie ma mowy o zadnej refundacji czegokolwiek, ale na szczęście wszystkie badania wirusologiczne mam zrobione na zlecenie lekarskie jako część przygotowania do ciąży, także z tych badań, które trzeba wykonać do 10tc brakuje mi tylko VDRL, moczu i aktualnej morfologii, bo ostatnią mam z sierpnia.

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Wiem właśnie że jest bardzo groźna dla dzidzi i sie zdziwilam że to badanie nie jest refundowane. Zrobie prywatnie. U mnie w lab są dwa w ofercie, każde 50zl

Bo to są przeciwciała IgM i IgG. Jedne świadczą o przebytej infekcji, drugie o świeżej. Musisz zrobić oba żeby to miało sens.

pepitka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie!
    Bardzo rozwojowy temat, nie wyrabiam się z czytaniem od ostatniego wpisu :) Fajnie, że mamy taki aktywny miesiąc! :)

U mnie od ostatniego bardzo bladego testu, dwa badania beta HCG:
    w 29 dc - betaHCG - 40 (i troszkę się zmartwiłam, że tak niewiele),
    i dzisiaj w 33 dc - BetaHCG - 476 !! :)

Jestem bardzo szczęśliwa, że beta tak sprawnie przyrosła, nie spodziewałam się takiego wyniku :)

Mój termin wg BBF to 23 lipca, a pierwszą wizytę u ginekologa mam 2 grudnia.

Niestety od piątku złapało mnie małe przeziębienie (gardło i katar) i leżałam cały weekend w łóżku, kurując się domowymi sposobami.

Jakie są Wasze sposoby na przeziębienie w ciąży?

Normalnie na tak drobną infekcję pewnie nie zwróciłabym uwagi, ale teraz martwię się czy to może negatywnie wpłynąć na Maluszka :( Na szczęście nie mam i nie miałam gorączki.
    Jutro na wszelki wypadek idę do lekarza, bo mi niestety nie mija...i nie wiem czy powinnam chodzić do pracy, czy jednak dłużej poleżeć.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Bo to są przeciwciała IgM i IgG. Jedne świadczą o przebytej infekcji, drugie o świeżej. Musisz zrobić oba żeby to miało sens.
    Wiem wlasnie, pani w lab mnie uświadomiła :) ale dziękuję za odp :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!!!!! Wyniki po 72h

Estradiol ze 109 mam juz 2708
    Progesteron z 14 mam 33.95
    Hcg z 94 mam 334.60 :D

Niestety wymaz z pochwy to Candida, ale juz jestem w trakcie leczenia :) :) :)

dora8201, Ivettka, Tysia85, Lenka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, widzę że nas coraz więcej :)

Cieszę się że na dzisiejszych wizytach ok :)

Ja też owulację miałam ok 20 dc i mam niecały tydzień do tyłu chociaż na ostatnim usg już była mniejsza różnica ( nie wiem o co chodzi :) )

Ja też następną wizytę mam 02.12 , męża zabiorę dopiero na 3 jak już będzie coś bardziej widać :) Chociaż już ostatnio chciał wejść :)

Kurcze ja nie wiem czy ze mną wszystko ok ale mi jest niedobrze 24 h na dobę :/ I strasznie bolą mnie plecy :(

Te dwa tyg to wieczność dla mnie mam nadzieję że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno pisałyście o balsamach .. kupiłam dzisiaj Palmer's balsam można go już od początku czy też po 3 m-cu bo nic na nim nie pisze od kiedy ?

Justars lubi tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ