X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • farfalla Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Cati witaj w klubie :D na widok, zapach miesa robi mi sie zwrot hah :P masakra :P nawet żółty ser mi smierdzi, wczoraj mój zrobił sobie drinka jak tylko postawil na szafce obok łóżka myslalam ze polece witac sie w kibelkiem :P

Eh.. tez tak mam jak zawsze bylam "miesozerna" i bez miesa nie moglam sie obyc tak teraz od ponad tygodnia na sama mysl o miesie robi mi sie nie dobrze.. :/
    Ja uwazam, ze po prostu za duzo sie w zyciu miesa najadlam i teraz dzidzia ma juz zapasy i nie chce :D

Wiara czyni cuda <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mogło choć 22.10 robiłam betę i było poniżej zera i zaraz dostałam 3dniowy okres z pozniejszym plamieniem, a piersi bolały mnie od początku.
    to link do mojego wykresu ostatniego cyklu 0bc33c4d55341aa112a059929beddf52.png

feegu6l.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie, które dolaczyly do naszego grona i gratulacje.

Ostatnio rzadko tu bywam, ale przede mną jeszcze przeprowadzka do Warszawy i wszystkie sprawy z tym związane. Za wszystkie z Was trzymam kciuki. Ja dzisiaj mam wizytę o 18 u mojej ginekolog i będę juz prawdopodobnie mogla usłyszeć serduszko. A tak poza tym ciągle mecza mnie mdlosci od rana do wieczora.

Pozdrawiam

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Helen powtorz po ok 48h zeby wyliczyc prawidlowy wzrost :)

Mysle ze poprostu masz wysoka bete, ale kto wie :)

Ktory dpo robilas bete?

to był 11 wg ovufriend i 12dpo wg netmama, kurczę tak patrzę na wasze bety i chyba musiałam jednak wczesniej gdzies zaciążyć, tylko gdzie hahaha
    we wczesniejszym cyklu miałam owulację 13października.

Daisy lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie ;)

Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was?

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wam też dziś szwankuje belly?? nie chce mnie zalogować, wywala ze strony, nie dodaje postów

Ivettka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:22

Lena87 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:22

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka ja nie pomoge bo chodze pvt. Pewnie kosmos te wszystkie badania wyjda kosztowo :D

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie ;)

Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was?

I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.

pepitka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam prywatnie, bo chodzę do ginka też prywatnie, a zalecił mi to po poronieniu, razem z toxo i TSH. Czyli to muszą być dość istotne badania..

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.
    Wiem właśnie że jest bardzo groźna dla dzidzi i sie zdziwilam że to badanie nie jest refundowane. Zrobie prywatnie. U mnie w lab są dwa w ofercie, każde 50zl

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    dziewczyny a mnie dziś dopadła następna dolegliwość , wzięłam sobie gumę do żucia i prawie zwymiotowałam ;/ potem próbowałam drugą i to samo, wiem że to głupie ale cieszę się że mam dolegliwości ciążowe he he:)

hue hue hue mam to samo:P KUp sobie gumę owocową dla dzieci - tylko tą toleruję :P

Lena87 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje prowadzić ciąże u położnej, więc w ogóle nie ma mowy o zadnej refundacji czegokolwiek, ale na szczęście wszystkie badania wirusologiczne mam zrobione na zlecenie lekarskie jako część przygotowania do ciąży, także z tych badań, które trzeba wykonać do 10tc brakuje mi tylko VDRL, moczu i aktualnej morfologii, bo ostatnią mam z sierpnia.

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Wiem właśnie że jest bardzo groźna dla dzidzi i sie zdziwilam że to badanie nie jest refundowane. Zrobie prywatnie. U mnie w lab są dwa w ofercie, każde 50zl

Bo to są przeciwciała IgM i IgG. Jedne świadczą o przebytej infekcji, drugie o świeżej. Musisz zrobić oba żeby to miało sens.

pepitka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie!
    Bardzo rozwojowy temat, nie wyrabiam się z czytaniem od ostatniego wpisu :) Fajnie, że mamy taki aktywny miesiąc! :)

U mnie od ostatniego bardzo bladego testu, dwa badania beta HCG:
    w 29 dc - betaHCG - 40 (i troszkę się zmartwiłam, że tak niewiele),
    i dzisiaj w 33 dc - BetaHCG - 476 !! :)

Jestem bardzo szczęśliwa, że beta tak sprawnie przyrosła, nie spodziewałam się takiego wyniku :)

Mój termin wg BBF to 23 lipca, a pierwszą wizytę u ginekologa mam 2 grudnia.

Niestety od piątku złapało mnie małe przeziębienie (gardło i katar) i leżałam cały weekend w łóżku, kurując się domowymi sposobami.

Jakie są Wasze sposoby na przeziębienie w ciąży?

Normalnie na tak drobną infekcję pewnie nie zwróciłabym uwagi, ale teraz martwię się czy to może negatywnie wpłynąć na Maluszka :( Na szczęście nie mam i nie miałam gorączki.
    Jutro na wszelki wypadek idę do lekarza, bo mi niestety nie mija...i nie wiem czy powinnam chodzić do pracy, czy jednak dłużej poleżeć.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Bo to są przeciwciała IgM i IgG. Jedne świadczą o przebytej infekcji, drugie o świeżej. Musisz zrobić oba żeby to miało sens.
    Wiem wlasnie, pani w lab mnie uświadomiła :) ale dziękuję za odp :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!!!!! Wyniki po 72h

Estradiol ze 109 mam juz 2708
    Progesteron z 14 mam 33.95
    Hcg z 94 mam 334.60 :D

Niestety wymaz z pochwy to Candida, ale juz jestem w trakcie leczenia :) :) :)

dora8201, Ivettka, Tysia85, Lenka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, widzę że nas coraz więcej :)

Cieszę się że na dzisiejszych wizytach ok :)

Ja też owulację miałam ok 20 dc i mam niecały tydzień do tyłu chociaż na ostatnim usg już była mniejsza różnica ( nie wiem o co chodzi :) )

Ja też następną wizytę mam 02.12 , męża zabiorę dopiero na 3 jak już będzie coś bardziej widać :) Chociaż już ostatnio chciał wejść :)

Kurcze ja nie wiem czy ze mną wszystko ok ale mi jest niedobrze 24 h na dobę :/ I strasznie bolą mnie plecy :(

Te dwa tyg to wieczność dla mnie mam nadzieję że będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno pisałyście o balsamach .. kupiłam dzisiaj Palmer's balsam można go już od początku czy też po 3 m-cu bo nic na nim nie pisze od kiedy ?

Justars lubi tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ