Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
usia89 wrote:Cati witaj w klubie na widok, zapach miesa robi mi sie zwrot hah masakra nawet żółty ser mi smierdzi, wczoraj mój zrobił sobie drinka jak tylko postawil na szafce obok łóżka myslalam ze polece witac sie w kibelkiem
Eh.. tez tak mam jak zawsze bylam "miesozerna" i bez miesa nie moglam sie obyc tak teraz od ponad tygodnia na sama mysl o miesie robi mi sie nie dobrze..
Ja uwazam, ze po prostu za duzo sie w zyciu miesa najadlam i teraz dzidzia ma juz zapasy i nie chceWiara czyni cuda
-
Witam Was wszystkie, które dolaczyly do naszego grona i gratulacje.
Ostatnio rzadko tu bywam, ale przede mną jeszcze przeprowadzka do Warszawy i wszystkie sprawy z tym związane. Za wszystkie z Was trzymam kciuki. Ja dzisiaj mam wizytę o 18 u mojej ginekolog i będę juz prawdopodobnie mogla usłyszeć serduszko. A tak poza tym ciągle mecza mnie mdlosci od rana do wieczora.
Pozdrawiam -
Daisy wrote:Helen powtorz po ok 48h zeby wyliczyc prawidlowy wzrost
Mysle ze poprostu masz wysoka bete, ale kto wie
Ktory dpo robilas bete?
to był 11 wg ovufriend i 12dpo wg netmama, kurczę tak patrzę na wasze bety i chyba musiałam jednak wczesniej gdzies zaciążyć, tylko gdzie hahaha
we wczesniejszym cyklu miałam owulację 13października.Daisy lubi tę wiadomość
-
Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie
Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was? -
pepitka wrote:Ale żeście naskrobały, wieczorkiem jak mała zasnie to nadrobie
Mam takie pytanie, czy u was badanie na cytomegalie jest badaniem standardowym i czy robicie je na nfz? Bo pytalam ginki i mowila że nie daje skierowania na to badanie, tylko hiv, toxoplazmoza, rozyczka. Jak jest u was?
I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.pepitka lubi tę wiadomość
-
JagodaP wrote:I ma rację. CMV jest nieobowiązkowe a przez to też nierefundowane. Ale bardzo zalecane, bo to bardzo groźna i stosunkowo częsta infekcja (W porównaniu do wszystkich innych infekcji swiata). Moje laboratorium nawet nie ma tego badania w ofercie tak w ogóle.
-
juwelka wrote:dziewczyny a mnie dziś dopadła następna dolegliwość , wzięłam sobie gumę do żucia i prawie zwymiotowałam ;/ potem próbowałam drugą i to samo, wiem że to głupie ale cieszę się że mam dolegliwości ciążowe he he:)
hue hue hue mam to samo:P KUp sobie gumę owocową dla dzieci - tylko tą tolerujęLena87 lubi tę wiadomość
-
Ja planuje prowadzić ciąże u położnej, więc w ogóle nie ma mowy o zadnej refundacji czegokolwiek, ale na szczęście wszystkie badania wirusologiczne mam zrobione na zlecenie lekarskie jako część przygotowania do ciąży, także z tych badań, które trzeba wykonać do 10tc brakuje mi tylko VDRL, moczu i aktualnej morfologii, bo ostatnią mam z sierpnia.
-
pepitka wrote:Wiem właśnie że jest bardzo groźna dla dzidzi i sie zdziwilam że to badanie nie jest refundowane. Zrobie prywatnie. U mnie w lab są dwa w ofercie, każde 50zl
Bo to są przeciwciała IgM i IgG. Jedne świadczą o przebytej infekcji, drugie o świeżej. Musisz zrobić oba żeby to miało sens.pepitka lubi tę wiadomość
-
Witajcie ponownie!
Bardzo rozwojowy temat, nie wyrabiam się z czytaniem od ostatniego wpisu Fajnie, że mamy taki aktywny miesiąc!
U mnie od ostatniego bardzo bladego testu, dwa badania beta HCG:
w 29 dc - betaHCG - 40 (i troszkę się zmartwiłam, że tak niewiele),
i dzisiaj w 33 dc - BetaHCG - 476 !!
Jestem bardzo szczęśliwa, że beta tak sprawnie przyrosła, nie spodziewałam się takiego wyniku
Mój termin wg BBF to 23 lipca, a pierwszą wizytę u ginekologa mam 2 grudnia.
Niestety od piątku złapało mnie małe przeziębienie (gardło i katar) i leżałam cały weekend w łóżku, kurując się domowymi sposobami.
Jakie są Wasze sposoby na przeziębienie w ciąży?
Normalnie na tak drobną infekcję pewnie nie zwróciłabym uwagi, ale teraz martwię się czy to może negatywnie wpłynąć na Maluszka Na szczęście nie mam i nie miałam gorączki.
Jutro na wszelki wypadek idę do lekarza, bo mi niestety nie mija...i nie wiem czy powinnam chodzić do pracy, czy jednak dłużej poleżeć.
-
nick nieaktualnyWitam nowe dziewczyny, widzę że nas coraz więcej
Cieszę się że na dzisiejszych wizytach ok
Ja też owulację miałam ok 20 dc i mam niecały tydzień do tyłu chociaż na ostatnim usg już była mniejsza różnica ( nie wiem o co chodzi )
Ja też następną wizytę mam 02.12 , męża zabiorę dopiero na 3 jak już będzie coś bardziej widać Chociaż już ostatnio chciał wejść
Kurcze ja nie wiem czy ze mną wszystko ok ale mi jest niedobrze 24 h na dobę I strasznie bolą mnie plecy
Te dwa tyg to wieczność dla mnie mam nadzieję że będzie ok -
nick nieaktualny