X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:23

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie też miałam pytać o balsamy do ciała - jakie polecacie? :)
    Ja już się smaruję, na razie aby wyrobić sobie systematyczny nawyk :)

Jeden raz dziennie po kąpieli wcieram oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmanna, ma naturalny skład (różne olejki) i jest bardzo polecana na wizaz, czasem wcieram też naturalny olej kokosowy.

Inne balsamy np. mam też Elancyl jest polecany dopiero od 4 miesiąca (napisane na opakowaniu), więc zostawiam go na później, na początku im mniej chemii tym lepiej, więc polecam Wam naturalne składy produktów.

Dajcie znać co Wam pomogło i co polecacie na rozstępy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:50

Helen lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy, Carmen.92 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam oliwke dla dzieci johnsona w zelu :)

• cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko bym ciagle spalaaaaaaaa........ niech mnie ktos plasknie w twarz bo obudzic sie nie moge :(

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny czy Wam też dziś szwankuje belly?? nie chce mnie zalogować, wywala ze strony, nie dodaje postów

Tak, po południu właśnie też tak miałam. A wczoraj od 0.00 do 6.00 rano aktualizowali ovu i bbf, też nie można było się zalogować

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję mam nadzieję że można go używać :)

Też chcę wyrobić nawyk smarowania się bo ogólnie to jestem na bakier z tym :)

Mam zapał na 2 dni i koniec :D

Ivettka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję Fissan. Na szczęście jakoś wyrobiłam sobie nawyk i rano i wieczorkiem obowiązkowe smarowanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja stosuję Fissan. Na szczęście jakoś wyrobiłam sobie nawyk i rano i wieczorkiem obowiązkowe smarowanko :)

Zazdroszczę ja to jestem straszna co do smarowania :) A próbuję teraz ten Palmer's i normalnie zapach mi nie odpowiada:/

A co do serduszkowania to mój M jest biedny od połowy ostatniego cyklu nie ma nic :( Bo mi po połowie cyklu spada jakakolwiek chęć a po 10 dniach jak ujrzałam 2 kreski to już w ogóle to chyba ze stresu, chociaż lekarz ostatnio mówił że nie ma przeciw wskazań ( bo szyjkę mam ok ) ale ja się boję chce poczekać do następnej wizyty jak już będzie ok może spróbuję :) Po prostu się boję i chyba przez to ochoty też brak :) Na razie nie narzeka albo bynajmniej nic nie mówi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała :D , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu :D
    Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
    U mnie z tymi sprawami jest w porządku :D Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą :D

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka - Ten Palmers to od pierwszych dni ciąży :)

Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie, uspokojona i szczęśliwa. Gin potwierdził ciążę, wewnątrzmaciczna, z widocznym żywym zarodkiem i bijącym serduszkiem :-)

Wyliczył mi dokładnie tak jak BBF - 6 tydzień i 4 dzień ciąży (czyli 7 tydzień) i termin porodu zostaje ten sam - 9.07.15 :-) Maluszek ma 0,466 cm, pęcherzyk ciążowy 2,16 cm :-) Gin zrobił mi od razu cytologię, dostałam też skierowania na badania krwi, i zrobiłam je od razu tak więc czekam na wyniki. Badania chyba standardowe: kiła, HIV, grupa krwi, toksoplazmoza IgG, IgM, CMW IgG, IgM (cytomegalia), HBs, HCV (żółtaczka typu B i C). Wszystkie badania miałam za darmo w ramach abonamentu LuxMed.

Kolejna wizyta 15.12 :-)

Tysia85, Ivettka, dora8201, cati, Daisy, believe lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała :D , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu :D
    Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
    U mnie z tymi sprawami jest w porządku :D Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą :D

Rzeczywiście tyle samo, to trzymam kciuki za wizytę, ja jeszcze 2 tygodnie też jestem ciekawa czy termin zostanie ten sam a przede wszystkim czy będzie wszystko ok bo tamtym razem w 9 tyg okazało się że nie ma tętna :( a to będzie trochę podobny czas wizyty i strasznie się boję że usłyszę to samo :(

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena a podał Ci lekarz ile ud/min biło serduszko?

Co do cytomegalii, to właśnie zajrzałam do książeczki z pierwszej ciąży (2012/2013) i tam była rubryka na wynik cytomegalii, a teraz w książeczce nie ma tej rubryki - a książeczki są z jednego miejsca, tzn.luxmed. Za to mam w to miejsce wpisaną rubrykę z czystością pochwy. Widocznie jakieś zalecenia się zmieniły w tym kierunku.

Daisy, super wyniki, teraz już możesz choć odrobinkę odetchnąć :-) Wszystko musi być dobrze!!!

Wybaczcie, że więcej się nie odniosę, miałam dziś ciężką noc i co tego mdłości -ale podobnie jak Juwelka pisze - cieszą mnie te objawy :D

Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 - Nie podał, mam wydruk z badania USG, ale tam są tylko wymiary zarodka i pęcherzyka oraz wiek ciąży i termin porodu, chyba, że ślepa jestem. Nie pytałam, ale dla mnie chwilowo to nieistotne, dzisiaj cieszę się tym, co jest :-)

Też mam kartę ciąży z LuxMedu i też nie ma okienka odnośnie cytomegalii.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka grunt to pozytywne myślenie, tym razem się uda, takie myśli negatywne tylko szkodzą maluszkowi.

Serena moje gratulacje !!! :)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ja na lusmedowskim usg miałam podane ud/min w prawym dolnym rogu :-) Może u Ciebie też będzie ?:-)
    Najważniejsze jednak, że serdzuszko stuka :-) A pytałam o te uderzenia z czystej ciekawości, bo mój groszke miał podobną wielkość jak Twój i byłam ciekawa czy i serduszko biło podobnie :)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczynki ;) tak piszecie że was nie nadążam nadrabiac ;)
    ja mam jutro lekarza i już sie doczekac nie mogę ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale się dziś potwornie czuje... Chyba zaczyna się na całego tylko caly wysiłek wkladam żeby rano podnieść się z łóżka, dojechać do pracy, przepracować i wrócić i po tym jestem tak zmęczona ze znów się zle czuje....

Daisy piękne wyniki!!!

Witam też wszystkie mamusie nowe

I gratuluję wszystkim wizytujacym dzis! Chciałabym żeby jutro byl juz czwartek :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań :-)

Prącie bardzo;p dopisane

Tysia85, Lena87 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ