X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:23

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie też miałam pytać o balsamy do ciała - jakie polecacie? :)
    Ja już się smaruję, na razie aby wyrobić sobie systematyczny nawyk :)

Jeden raz dziennie po kąpieli wcieram oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmanna, ma naturalny skład (różne olejki) i jest bardzo polecana na wizaz, czasem wcieram też naturalny olej kokosowy.

Inne balsamy np. mam też Elancyl jest polecany dopiero od 4 miesiąca (napisane na opakowaniu), więc zostawiam go na później, na początku im mniej chemii tym lepiej, więc polecam Wam naturalne składy produktów.

Dajcie znać co Wam pomogło i co polecacie na rozstępy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:50

Helen lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy, Carmen.92 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam oliwke dla dzieci johnsona w zelu :)

• cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko bym ciagle spalaaaaaaaa........ niech mnie ktos plasknie w twarz bo obudzic sie nie moge :(

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny czy Wam też dziś szwankuje belly?? nie chce mnie zalogować, wywala ze strony, nie dodaje postów

Tak, po południu właśnie też tak miałam. A wczoraj od 0.00 do 6.00 rano aktualizowali ovu i bbf, też nie można było się zalogować

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję mam nadzieję że można go używać :)

Też chcę wyrobić nawyk smarowania się bo ogólnie to jestem na bakier z tym :)

Mam zapał na 2 dni i koniec :D

Ivettka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję Fissan. Na szczęście jakoś wyrobiłam sobie nawyk i rano i wieczorkiem obowiązkowe smarowanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja stosuję Fissan. Na szczęście jakoś wyrobiłam sobie nawyk i rano i wieczorkiem obowiązkowe smarowanko :)

Zazdroszczę ja to jestem straszna co do smarowania :) A próbuję teraz ten Palmer's i normalnie zapach mi nie odpowiada:/

A co do serduszkowania to mój M jest biedny od połowy ostatniego cyklu nie ma nic :( Bo mi po połowie cyklu spada jakakolwiek chęć a po 10 dniach jak ujrzałam 2 kreski to już w ogóle to chyba ze stresu, chociaż lekarz ostatnio mówił że nie ma przeciw wskazań ( bo szyjkę mam ok ) ale ja się boję chce poczekać do następnej wizyty jak już będzie ok może spróbuję :) Po prostu się boję i chyba przez to ochoty też brak :) Na razie nie narzeka albo bynajmniej nic nie mówi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała :D , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu :D
    Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
    U mnie z tymi sprawami jest w porządku :D Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą :D

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka - Ten Palmers to od pierwszych dni ciąży :)

Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie, uspokojona i szczęśliwa. Gin potwierdził ciążę, wewnątrzmaciczna, z widocznym żywym zarodkiem i bijącym serduszkiem :-)

Wyliczył mi dokładnie tak jak BBF - 6 tydzień i 4 dzień ciąży (czyli 7 tydzień) i termin porodu zostaje ten sam - 9.07.15 :-) Maluszek ma 0,466 cm, pęcherzyk ciążowy 2,16 cm :-) Gin zrobił mi od razu cytologię, dostałam też skierowania na badania krwi, i zrobiłam je od razu tak więc czekam na wyniki. Badania chyba standardowe: kiła, HIV, grupa krwi, toksoplazmoza IgG, IgM, CMW IgG, IgM (cytomegalia), HBs, HCV (żółtaczka typu B i C). Wszystkie badania miałam za darmo w ramach abonamentu LuxMed.

Kolejna wizyta 15.12 :-)

Tysia85, Ivettka, dora8201, cati, Daisy, believe lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała :D , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu :D
    Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
    U mnie z tymi sprawami jest w porządku :D Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą :D

Rzeczywiście tyle samo, to trzymam kciuki za wizytę, ja jeszcze 2 tygodnie też jestem ciekawa czy termin zostanie ten sam a przede wszystkim czy będzie wszystko ok bo tamtym razem w 9 tyg okazało się że nie ma tętna :( a to będzie trochę podobny czas wizyty i strasznie się boję że usłyszę to samo :(

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena a podał Ci lekarz ile ud/min biło serduszko?

Co do cytomegalii, to właśnie zajrzałam do książeczki z pierwszej ciąży (2012/2013) i tam była rubryka na wynik cytomegalii, a teraz w książeczce nie ma tej rubryki - a książeczki są z jednego miejsca, tzn.luxmed. Za to mam w to miejsce wpisaną rubrykę z czystością pochwy. Widocznie jakieś zalecenia się zmieniły w tym kierunku.

Daisy, super wyniki, teraz już możesz choć odrobinkę odetchnąć :-) Wszystko musi być dobrze!!!

Wybaczcie, że więcej się nie odniosę, miałam dziś ciężką noc i co tego mdłości -ale podobnie jak Juwelka pisze - cieszą mnie te objawy :D

Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 - Nie podał, mam wydruk z badania USG, ale tam są tylko wymiary zarodka i pęcherzyka oraz wiek ciąży i termin porodu, chyba, że ślepa jestem. Nie pytałam, ale dla mnie chwilowo to nieistotne, dzisiaj cieszę się tym, co jest :-)

Też mam kartę ciąży z LuxMedu i też nie ma okienka odnośnie cytomegalii.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka grunt to pozytywne myślenie, tym razem się uda, takie myśli negatywne tylko szkodzą maluszkowi.

Serena moje gratulacje !!! :)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ja na lusmedowskim usg miałam podane ud/min w prawym dolnym rogu :-) Może u Ciebie też będzie ?:-)
    Najważniejsze jednak, że serdzuszko stuka :-) A pytałam o te uderzenia z czystej ciekawości, bo mój groszke miał podobną wielkość jak Twój i byłam ciekawa czy i serduszko biło podobnie :)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczynki ;) tak piszecie że was nie nadążam nadrabiac ;)
    ja mam jutro lekarza i już sie doczekac nie mogę ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale się dziś potwornie czuje... Chyba zaczyna się na całego tylko caly wysiłek wkladam żeby rano podnieść się z łóżka, dojechać do pracy, przepracować i wrócić i po tym jestem tak zmęczona ze znów się zle czuje....

Daisy piękne wyniki!!!

Witam też wszystkie mamusie nowe

I gratuluję wszystkim wizytujacym dzis! Chciałabym żeby jutro byl juz czwartek :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań :-)

Prącie bardzo;p dopisane

Tysia85, Lena87 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ