Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
a właśnie też miałam pytać o balsamy do ciała - jakie polecacie?
Ja już się smaruję, na razie aby wyrobić sobie systematyczny nawyk
Jeden raz dziennie po kąpieli wcieram oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmanna, ma naturalny skład (różne olejki) i jest bardzo polecana na wizaz, czasem wcieram też naturalny olej kokosowy.
Inne balsamy np. mam też Elancyl jest polecany dopiero od 4 miesiąca (napisane na opakowaniu), więc zostawiam go na później, na początku im mniej chemii tym lepiej, więc polecam Wam naturalne składy produktów.
Dajcie znać co Wam pomogło i co polecacie na rozstępyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:50
Helen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydora8201 wrote:dziewczyny czy Wam też dziś szwankuje belly?? nie chce mnie zalogować, wywala ze strony, nie dodaje postów
Tak, po południu właśnie też tak miałam. A wczoraj od 0.00 do 6.00 rano aktualizowali ovu i bbf, też nie można było się zalogować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIvettka wrote:Ja stosuję Fissan. Na szczęście jakoś wyrobiłam sobie nawyk i rano i wieczorkiem obowiązkowe smarowanko
Zazdroszczę ja to jestem straszna co do smarowania A próbuję teraz ten Palmer's i normalnie zapach mi nie odpowiada:/
A co do serduszkowania to mój M jest biedny od połowy ostatniego cyklu nie ma nic Bo mi po połowie cyklu spada jakakolwiek chęć a po 10 dniach jak ujrzałam 2 kreski to już w ogóle to chyba ze stresu, chociaż lekarz ostatnio mówił że nie ma przeciw wskazań ( bo szyjkę mam ok ) ale ja się boję chce poczekać do następnej wizyty jak już będzie ok może spróbuję Po prostu się boję i chyba przez to ochoty też brak Na razie nie narzeka albo bynajmniej nic nie mówiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:22
Ivettka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu
Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
U mnie z tymi sprawami jest w porządku Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą -
tinka - Ten Palmers to od pierwszych dni ciąży
Dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie, uspokojona i szczęśliwa. Gin potwierdził ciążę, wewnątrzmaciczna, z widocznym żywym zarodkiem i bijącym serduszkiem
Wyliczył mi dokładnie tak jak BBF - 6 tydzień i 4 dzień ciąży (czyli 7 tydzień) i termin porodu zostaje ten sam - 9.07.15 Maluszek ma 0,466 cm, pęcherzyk ciążowy 2,16 cm Gin zrobił mi od razu cytologię, dostałam też skierowania na badania krwi, i zrobiłam je od razu tak więc czekam na wyniki. Badania chyba standardowe: kiła, HIV, grupa krwi, toksoplazmoza IgG, IgM, CMW IgG, IgM (cytomegalia), HBs, HCV (żółtaczka typu B i C). Wszystkie badania miałam za darmo w ramach abonamentu LuxMed.
Kolejna wizyta 15.12Tysia85, Ivettka, dora8201, cati, Daisy, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvettka wrote:Ja go sobie postawiłam w widocznym miejscu zamiast trzymać w kosmetyczce, tak to też bym zapominała , a ja właśnie zauważyłam ze mamy tyle samo czasu do porodu
Ciekawe co jutro lekarz powie czy ten sam termin.
U mnie z tymi sprawami jest w porządku Bym powiedziała ze jeszcze bardziej mi się chce niż przed ciążą
Rzeczywiście tyle samo, to trzymam kciuki za wizytę, ja jeszcze 2 tygodnie też jestem ciekawa czy termin zostanie ten sam a przede wszystkim czy będzie wszystko ok bo tamtym razem w 9 tyg okazało się że nie ma tętna a to będzie trochę podobny czas wizyty i strasznie się boję że usłyszę to samo -
Serena a podał Ci lekarz ile ud/min biło serduszko?
Co do cytomegalii, to właśnie zajrzałam do książeczki z pierwszej ciąży (2012/2013) i tam była rubryka na wynik cytomegalii, a teraz w książeczce nie ma tej rubryki - a książeczki są z jednego miejsca, tzn.luxmed. Za to mam w to miejsce wpisaną rubrykę z czystością pochwy. Widocznie jakieś zalecenia się zmieniły w tym kierunku.
Daisy, super wyniki, teraz już możesz choć odrobinkę odetchnąć Wszystko musi być dobrze!!!
Wybaczcie, że więcej się nie odniosę, miałam dziś ciężką noc i co tego mdłości -ale podobnie jak Juwelka pisze - cieszą mnie te objawy
Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań -
Tysia85 - Nie podał, mam wydruk z badania USG, ale tam są tylko wymiary zarodka i pęcherzyka oraz wiek ciąży i termin porodu, chyba, że ślepa jestem. Nie pytałam, ale dla mnie chwilowo to nieistotne, dzisiaj cieszę się tym, co jest
Też mam kartę ciąży z LuxMedu i też nie ma okienka odnośnie cytomegalii. -
nick nieaktualny
-
Serena ja na lusmedowskim usg miałam podane ud/min w prawym dolnym rogu Może u Ciebie też będzie ?
Najważniejsze jednak, że serdzuszko stuka A pytałam o te uderzenia z czystej ciekawości, bo mój groszke miał podobną wielkość jak Twój i byłam ciekawa czy i serduszko biło podobnie -
O matko ale się dziś potwornie czuje... Chyba zaczyna się na całego tylko caly wysiłek wkladam żeby rano podnieść się z łóżka, dojechać do pracy, przepracować i wrócić i po tym jestem tak zmęczona ze znów się zle czuje....
Daisy piękne wyniki!!!
Witam też wszystkie mamusie nowe
I gratuluję wszystkim wizytujacym dzis! Chciałabym żeby jutro byl juz czwartek
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Tysia85 wrote:Marteczo jak znajdziesz siły i czas to poproszę o zmianę terminu porodu na 3 lipca i dopisanie badań
Prącie bardzo;p dopisaneTysia85, Lena87 lubią tę wiadomość