Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Justars wrote:Witajcie ponownie!
Bardzo rozwojowy temat, nie wyrabiam się z czytaniem od ostatniego wpisu Fajnie, że mamy taki aktywny miesiąc!
U mnie od ostatniego bardzo bladego testu, dwa badania beta HCG:
w 29 dc - betaHCG - 40 (i troszkę się zmartwiłam, że tak niewiele),
i dzisiaj w 33 dc - BetaHCG - 476 !!
Jestem bardzo szczęśliwa, że beta tak sprawnie przyrosła, nie spodziewałam się takiego wyniku
Mój termin wg BBF to 23 lipca, a pierwszą wizytę u ginekologa mam 2 grudnia.
Niestety od piątku złapało mnie małe przeziębienie (gardło i katar) i leżałam cały weekend w łóżku, kurując się domowymi sposobami.
Jakie są Wasze sposoby na przeziębienie w ciąży?
Normalnie na tak drobną infekcję pewnie nie zwróciłabym uwagi, ale teraz martwię się czy to może negatywnie wpłynąć na Maluszka Na szczęście nie mam i nie miałam gorączki.
Jutro na wszelki wypadek idę do lekarza, bo mi niestety nie mija...i nie wiem czy powinnam chodzić do pracy, czy jednak dłużej poleżeć. -
gotowe:)
cati lubi tę wiadomość
-
Justars wrote:a właśnie też miałam pytać o balsamy do ciała - jakie polecacie?
Ja już się smaruję, na razie aby wyrobić sobie systematyczny nawyk
Jeden raz dziennie po kąpieli wcieram oliwkę Babydream dla kobiet w ciąży z Rossmanna, ma naturalny skład (różne olejki) i jest bardzo polecana na wizaz, czasem wcieram też naturalny olej kokosowy.
Inne balsamy np. mam też Elancyl jest polecany dopiero od 4 miesiąca (napisane na opakowaniu), więc zostawiam go na później, na początku im mniej chemii tym lepiej, więc polecam Wam naturalne składy produktów.
Dajcie znać co Wam pomogło i co polecacie na rozstępy -
Witam wszystkich jeszcze raz dzisiaj.
Tak się rozpisałyście przez ostatnie dni, ze jeszcze nie zdążyłam nadrobić zaległości. Ja dzisiaj juz po wizycie i... ujrzalam w końcu bijace serduszko mojego maleństwa 158 uderzeń na minutę. Niesamowity moment a tak się bałam tej wizyty. Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które oczekują na wizytę. Ja teraz mam kolejna dopiero 17.12 a do tego czasu dostałam skierowanie na badanie krwi itd. Pozdrawiam!Ivettka, Sabela, Nona, believe lubią tę wiadomość
-
Tobie również powodzenia Juwelka! Mnie jak na razie mecza strasznie mdłości. Ginekolog polecila mi witaminy Prenatal Complex są one z dodatkiem imbiru i pomagaja zlagodzic mdłości wiec pewnie jutro polecę do apteki i zakupie je sobie. Mam nadzieje, ze pomogą.
-
nick nieaktualny
-
Paullina wrote:Tobie również powodzenia Juwelka! Mnie jak na razie mecza strasznie mdłości. Ginekolog polecila mi witaminy Prenatal Complex są one z dodatkiem imbiru i pomagaja zlagodzic mdłości wiec pewnie jutro polecę do apteki i zakupie je sobie. Mam nadzieje, ze pomogą.
Byle bbyś nie brała jak Cie mdli, słyszałam, że bez względu na zawartość imbiru dziewczyny rzygały nimi dalej niż widziały kiedy piguły poszły na pusty brzuchol xD
Marteczka91 wrote:gotowe:)
Dziękuję! : * -
Nona wrote:A czemu L4 Juwelka jeśli można spytać. Ja to chce pracować tak do maja
Hahahah, ja mam studia do końca czerwca, na dodatek prawie same praktyki w szpitalu, 12h dyżury, także będzie wesoło od połowy ciąży z brzucholem Chcę zakończyć ten rok i mieć go z głowy, obym tylko się czuła wysarczająco dobrze... -
nick nieaktualny