X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was kciuki... ;-)
    Zania oby szybko poszło i czekamy na info ze juz tulisz Gabi ;-)

Ola kurczę szkoda ze cię odesłali, ale coś mi sie wydaje ze jeszcze dzis wrócisz do szpitala, tego czy innego :-)

Powodzenia dziewczynki ;-)

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka współczuję;/ oby coś się ruszyło u Ciebie i to pierunem:)

Ja też czuję,że Ola dziś wróci do szpitala:)

Dziewczyny Wy macie zamiar robić lewatywę w domu? a te co juz po porodzie, robiłyście w domu? czy w szpitalu zawsze robią? ja mam problem z hemoroidami i szczerze mówiąc na obecny moment nie wyobrażam sobie tego.

Ja w fazie sprzątania mieszkania:)

• Daven Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

sorry, że ja kompletnie nie w temacie, ale trzymam kciuki za rodzące i gratuluję mamom :).

Postaram się nadrobić jak najprędzej, ale dopiero co do domu trafiłam ;), więc wybaczcie opóźnienie.

Dzieciaki przyjęły siostrę z ciekawością - przy czym starsza córa chce się małą opiekować xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 21:25

Kamyk1989, LillaMy, kate851, amarranta, rex, wikaa, ewela86, livia30, Konwalia, Pati Belgia, dora8201 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Gratulacje dla nowych mamusiek :) Wracajcie szybko do zdrowia :)
    Reszcie życzę szybkich i lekkich porodów :)

My już od wczoraj w domku jesteśmy. Póki co Lilunia jest bardzo grzecznym dzieckiem. Płacze tylko jak jest głodna :D Ledwo ledwo nas wczoraj puścili. Lili miała wczoraj 12 bilirubiny i chcieli nas zatrzymać w szpitalu, ale uprosiłam lekarza i puścił nas pod warunkiem, że dziś rano stawimy się na oddział w celu powtórzenia badania. I tak oto Liliana dziś rano miała 10,9 bilirubiny :)
    Lilianka prawie całą noc przespała. Jak zjadła ostatnie mleko o 22:30 tak spała do 4:40 :D Mam tylko nadzieję, że to nie było jednorazowe ;)
    Od rana mieliśmy sporo spraw do załatwienia. Mała ma już meldunek, pesel, jest ubezpieczona :) Najstarsza córka Anastazja nie opuszcza jej na krok :) Jest w niej baaaaardzo zakochana <3 Emilka wczoraj nie reagowała na Lili. A w oczach miała wielki żal do mnie i do męża. Na szczęście dziś już jest lepiej. Daje jej buziaki <3 Mam nadzieje, że będzie tyko lepiej :)

Jak będe miała czas to wrzuce jakieś fotki Małej <3

Buziaki dla Was <3 Miłego dnia <#

1kasiulka1, LillaMy, kate851, amarranta, wikaa, ewela86, radiszka, Konwalia, Daven lubią tę wiadomość

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven, Kamyk gratulacje! Daven sliczna dziecinka:) zdrowka zycze i samych przespanych nocy! No wlasnie dziewczyny jak z ta lewatywa jest?

Daven lubi tę wiadomość

• Pay Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek urodził się zdrowy o 12.46. 10pkt 3600g 56cm sn
    parte dramat. Napiszę więcej jak dojadę do siebie.

Ivettka, LillaMy, kate851, amarranta, OlaW84, rex, wikaa, ewela86, radiszka, Konwalia, dora8201, Daven, 1kasiulka1, Kamyk1989, katepr lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecana fota:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8ebf2006cf5.jpg

później wpadnę nadrobić,gratulacje dla nowych mamus a za rodzace &&&

LillaMy, kate851, rex, wikaa, ewela86, Konwalia, Daven, Pay, dora8201 lubią tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te Wasze maluszki są ;)

Pay Gratuluję <3

Kamyk, musi się przyzwyczaić o nowego członka rodziny :D później będą papużki :D

Kate, Czekoladowa u Mnie w szpitalu nie robią lewatywy, osobiście sama jej też nie zakupiłam jakoś nie wyobrażam sobie sama robić o.O
    Mam nadzieję że organizm sam sobie poradzi :D

Daven, Pay lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie że ona nigdy nie wyjdzie. Posiedzi w brzuchu do 18stki...

Zrobiłam sobie porodowke u rodziców. Skacze na piłce, chodzę po schodach i wzięłam prysznic a skurcze zaczely slabnac. Więc aktualnie znów nie rodze. Boże ile można...
    Przespie się trochę żeby mieć siły jak wszystko wróci.

Juwelka ja wiem że ten Nitkowski to ma same dobre opinie na mieście a tu taki zaskok. Może miał zły moment...

Co do lewatywy to ja mam Alle tak mnie od wieczora przeczyscilo góra i dołem dosłownie ze chyba nie będzie potrzebna

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven śliczna kruszynka i jak słodko ziewa :-)

Kamyk super ze wy juz w domku i udaje wam sie wszystko ogarnąć ;-)
    Czekamy na fotki malutkiej :-)

Noooo i Pay GRATULACJE!!!

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka Twoja kruszynka tez słodziak :-)
    Jej alez te nasze lipcatka ładne ;-)

Ivettka lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay gratulacje!!! Cieszę się bardzo:)

Daven Ivettka śliczne te dzieciaczki Wasze

Ivettka, Daven, Pay lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven śliczna córunia :) jakie ma całuśne usteczka!

Ivetka też masz śliczności :)

Pay gratulacje :)

Zana, mam nadzieje, ze dalej sie kręci:)

Ola, no nieładnie Cie ten lekarz potraktował:/ zbieraj siły na poród! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 18:12

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Ola, prześpij się i ruszy :)

Daven, córa przesłodka :)

Pay gratuluję!!! :)

Ivettka, Twój skarbek też cudny :)

Kamyk, dogadają się jeszcze :)

Ivettka, Daven, Pay, OlaW84 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay gratulacje :)
    Daven sliczna kruszynka :)
    Ivetka przeslodka :)
    Ola mam nadzieje, ze szybko sie rozkreci i jeszcze dzisiaj uda Ci sie urodzic, trzymam kciuki :)
    Kamyk corcia napewno sie przyzwyczai i jeszcze bedzie Ci pomagac, potrzebuje tylko troszke czasu zeby oswoic sie z nowa sytuacja ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay gratuluję:) juz masz to za sobą:)

Daven jaka słodka Niunia:-) śliczna:) Ivettka Twoja tez cudna:)

Kamyk czekamy na foto Twojej:)
    Ola przespij się jak dasz rade i zobaczysz że niedługo urodzisz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro ruszamy na wizytę do pediatry bo u nas w mieście,a konkretnie w służbie zdrowia panuje taki pier***nik że nie ma komu się pofatygować na wizytę patronażową, mi rana się goi jako tako, w jednym miejscu tylko ciągle się paskudzi,trochę mnie to martwi bo ona jest pod fałdką brzucha i jak odsłonię to niemiłosiernie "capi" że się tak wyrażę...

• kate851 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka podobno ryvanol działa cuda, no i oczywiście octanisept, szare mydło biały jeleń i tantum rosa.

Ciekawe jak Zania:-)

My za niedługo seans filmowy:) jak się czują przyszłe mamusie? :)

Ivettka lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na spacerze jesteśmy. Ma mnie wyciągnął żebym nie zwariowala a mama została z młodym. Może wyspaceruje ta moja uparta córkę.
    rRex chciałam cofnąć się do stron kiedy Ty rodzilas bo scenariusz mamy prawie identyczny ale tyle tych postów jest ze nie dałam rady. Bo u mnie aktualnie brzuch się spina ale skurczów takich jak w ciągu dnia to brak.
    A Zania pewnie już tuli córeczkę:)

• Daven Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

No więc było tak: zamiast jeść obiad w niedzielę, zaczęłam liczyć skurcze. Były regularne, co 10 minut. Tel do lekarza prowadzącego - "Pani jedzie do szpitala". Dzwonię po Małża, czy mógłby mi dostarczyć samochód pod dom (nie mówiłam o co kaman), ale okazało się, że jest 30km dalej (w pracy) i nie ma możliwości, żeby się ruszyć przez kolejne 3h. Nie chciałam go denerwować (bo zerwać się i tak nie mógł, a z porodu mogło być wielkie fiasko), więc po cichaczu wzięłam torbę pod pachę, wsiadłam w taksówkę i dawaj - 50km :D. Przyjęli mnie w trybie pilnym, badania - USG, fotel (2 palce), EKG, KTG (skurcze pod 100) - decyzja: cięcie. Ze mną na sali - 3 rodzące :) i jedna już po cięciu (współczułam lekarce na dyżurze).
    Anestezjolog miał być po 20, więc zostały jakieś 3h. Napisałam do M, żeby po pracy jechał w miarę żwawo, bo będą mnie ciąć. Tuż przed 19.00 zamieszanie - "szybko, szybko, bo anestezjolog ma wolne a tu zmiana warty pielęgniarek" i wylądowałam na operacyjnej :/. Z 10 razy wkłuwał mi się w kręgosłup, już mu miałam proponować, żeby mnie uśpił :/, ale w końcu mu się udało. Małż zdążył akurat na końcówkę operacji, bo trzeba powiedzieć, że trwało to długo - gdzieś 1,5h. Musieli tam naprawdę rzeźbić :(, ale to 3cia cesarka.
    Później standard - sala pooperacyjna, później zwykła. Małą zabierali na noc, więc się wysypiałam. Grzeczna, bo śpi i je, nie marudzi - więc czułam się jak na wczasach, przeczytałam 2 książki ku zdziwieniu moich współlokatorek :D.
    No a dziś dom. Syn nie wykazuje zainteresowania siostrą, za to starsza córka chodzi koło niej, głaszcze po głowie, trzyma butelkę i podaje smoczek. Generalnie jest zaaferowana :).
    Spróbuję Was teraz nadrobić.

edit: nadrobiłam :). Gratulacje dla nowych mam, posypałyśmy się równo ;D! Lwiątka, wyłazić!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:39

Pati Belgia, Mia1988, 1kasiulka1, OlaW84, kate851, wikaa, ewela86, LillaMy, rex, dora8201, Ivettka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ