X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Właśnie coś cisza na wątku, byłam na zakupach myślałam,że tyle nadrabiania będę miała a tu prawie nic;p na czerwcówkach widziałam,że po porodach mamusie mega aktywne były:)

Mia oszzzz Ty:) ładnie to tak mnie zostawiać samą?:p idziesz jak burza Kochana:) oby do 10cm szybko poszło!:) epidural? nie słyszałam jeszcze o tym wynalazku;p az poczytam:)

Radiszka zaraz Tobie wyślę na priv:)

Zaliczyłam kilka marketów,dwóch mężczyzn mnie przepuściło,ale kolejki mega, chyba na zbliżający się weekend, jeden pan stwierdził,że te wszystkie panie przede mną w kolejce to stare papugi, które nic nie widzą;p śmiałam się:) bo rzeczywiscie starsze kobiety nie przepuszczają,ale zakupy zrobione, po schodach polatałam i zaraz cos wymyślę co by tu porobić;)

Kate, spokojnie, nie jestes sama :) Bo Wy chyba obie, tak jak i ja termin na 30.07 tak? O ile dobrze pamiętam.
    Ja już kilka dni śmigam z rozwarciem na 4cm, myślałam, że będzie raz dwa i po sprawie, a tu mamusiek się mnoży, a u mnie ciągle nic... pomału zaczynam się bać, że zastanie mnie sierpień.. :O

• rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, gratulacje! :) Tycizna prawie jak moja :)
    Pay, fajnie opisałaś poród :)
    Daven, ja nie doczytałam, że Ty cc wcześniej miałaś, dlatego się zdziwiłam, że teraz na cc :P ale już ogarnęłam :D Co do pieluch, łączę się w bólu, u starszego, pieluszek naprawdę malutko nam schodziło, a teraz mała ma 2 tygodnie, a poszły już dwie paczki 0 i trzy paczki 1 ;) Sra przy każdym jedzeniu :P i między jedzeniami też i w nocy z 3 razy, a starszy od samego początku po nocy miał pampka suchego.
    Karolla, słodziutki Twój syncio :) Cały trud masz wynagrodzony :)
    Ola, tak czytam o Tobie i też widzę właśnie, że przeżywasz to wszystko co i ja :/ Bo ile można się z tymi skurczami męczyć kurcze :/ mi też tak prawie trzy tygodnie się zbierało i odpuszczało i to nie były bóle jak na straszaki...

Wikaa, rodzisz? :)

My po wizycie u pediatry, wszystko ok, malutka leci samym środkiem centyla, ładnie przybiera na wadze i rośnie :) 4 cm od porodu urosła, ale jak ktoś śpi całą noc i większość dnia, z przerwami na jedzenie tylko to musi rosnąć :P Choć powiem Wam, że od kilku dni w ciągu dnia robi sobie przerwę w spaniu ok 4 godzin jednym cięgiem ;)
    Ale nie płacze wtedy, rozgląda się, albo naciąga pieluchę, czy miśka. albo gada cośtam do mebli :)

Pay, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa Mia, zapomniałam o Tobie, oczywiście trzymam kciuki, choć Ty na bank już trzymasz swoje szczęście w łapkach ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, jaki śliczny synuś :) dopiero na kompie mi się wyświetlił.

Kate, te wkłady do pieluch to może być jakiś fajny wynalazek, też nie wiedziałam o ich istnieniu.

Daven też Ci współczuję nocki!
    moja panna czasem myli dzień z nocą.. ale wczoraj to był brzuszek.. pospałam 6 godzin, bo ona tylko raz na karmienie wstała odkąd udało jej się zasnąć (o 3...).
    jezu, ale masakra to jest - dziecko płacze, a ja z nim :( nie wiem czy mi w uszach dźwięczało, ale dosłownie słyszałam w tym jej płaczu 'ała, ała, ała..':/
    to mogła byc czekolada. Karolla, jajka na szczęście mogę jeść ;) położna właśnie była i ona twierdzi, że to kwestia nagromadzonego powietrza w jelitach i niedostatecznego odbijania. też moze być...

Mia, mam nadzieję, że Ty już po.

Rex, mi poszły prawie 3 paczki 0, a młoda ma 12 dni ;) lubi obsikiwać pieluchę w trakcie zmieniania ;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwcówkach były aktywne po porodach, ale 90% to w sumie narzekało, to nawet dobrze, że u nas na lipcówkach dziewczyny jakoś ogarniają póki co :D

A jeszcze co do pampków, to opłacalne te wkłady? bo w sumie jak za wkłady trzeba dać tyle co za pampki to na jedno wyjdzie. ALe ja się nie znam na cenach.
    Wkłady kupowałam w Pl jak chciałam żeby Młody był na tetrówkach, to wtedy cenowo na jedno mi wychodziło.

Teraz używam pieluch z tą siateczką w środku, ale dużo lepszą niż Pampers miał, kupka się cała wchłania i to tak, że tylko po zapachu idzie się zorientować czy pielucha zsikana, czy z kupką :P

Dobra, idę coś ogarnąć i obiad wstawić, bo serio tak się wyludniło, ze sama ze sobą piszę :P hihi

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Amarranta jest :D
    No to moja raz tylko się zsikała przy zmianie pieluszki, ale za to przy prawie każdej zmianie, jak tylko zapniemy pieluchę to sadzi kupkę od nowa :P na ogół nawet nie zdążę bodziaków zapiąć :D

amarranta, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lipcoweczki!
    Wszystkim nowym mamusiom gratuluje.
    Pay ciesze się, że Szymek już na świecie. Czekamy na zdjęcie.
    Opis porodu super! Na mnie zzo nie działa. Zgadzam się- parte masakra. My kobiety dalysmy radę.
    Mój ssak cały czas na cycu. Jakaś nie najedzona jest. Dopiero co odciagnelam 90ml i ja nakarmilam a po godzinie znów wola cyca.
    Ja chętnie popisze o kupkach, pieluchach i karmieniu ;)

ewela86, dora8201 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciszej, ciszej, ale:
    1. część właśnie "siedzi" na porodówkach :D i w szpitalach,
    2. duża część to mamy doświadczone, którym kupki i kolki niestraszne,
    3. oprócz noworodka mają jeszcze drugie dziecko do ogarnięcia ;).

Rex - miałam wcześniej 2 cesarki, więc chyba nikt by się nie odważył (ze mną na czele) poprowadzić mi porodu sn ;). Mąż zamówił w aptece te wkładki do pieluch - 200szt za 10zł, więc się opłaca. Pieluchy jednorazowe Dada kosztują 30zł za 74szt. Ciekawe, jak się to sprawdzi - dam znać po weekendzie, bo będą dopiero jutro.

LillaMy, Ivettka lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex fajnie,że Niunia taka grzeczna:) oby była cały czas taka:)

Daven no ciekawa tez jestem jak się sprawdzą te wkłady:)

Karolla teraz widać dobrze zdjęcie, słodki synuś:) jak fajnie sobie śpi:)

Młoda Mama tak z Om mam na 30.07., z usg 21.07 i 27.07., ooo Ty już masz jakie rozwarcie;p u mnie wszystko pozamykane póki co:) byłam 1,5 godz z książką pod blokiem, dużo zieleni, fajny relax, przyszłam na obiad i chyba później znów pójdę:)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex świetnie Ci mała śpi:) jak się okazuje meble czy ściana są bardzo interesujące wg noworodka;)
    co do pieluch to ja kupiłam jedną mała paczkę 1 pampersa i resztę to będzie dostawać Dady. Pampers tylko na lans do szpitala;) Stasiek dostaje Dady od początku i nigdy nie miałam problemu.

Konwalia to mały glodomor Ci rośnie:) zawsze mnie korcilo żeby sprawdzić ile taki noworodek jest w stanie wypic na raz a nie tylko dostanie swoją porcję i spać;)

Rex też mam wrażenie że pisze sama do siebie czasem;)

Daven moja teściowa zwariowala więc musisz tu sie udzielac bo ja Cię potrzebuje.

Amarranta czyli kolki...tak to już niestety jest...karmienie piersią ma mnóstwo plusów i jeden minus: czasem nie wolno nic jeść;)

Młoda Mama witaj w klubie rozwarcia na 4cm...mnie z takim i skurczami wczoraj do domu odeslali;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a u Ciebie pogoda na relaks? Ja mam wrażenie że jest strasznie gorąco. A co czytasz? Może polecisz jakaś fajna książkę do szpitala:)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10:55 (w pl 11:55) z brzuszka wyskoczylo nasze 3650g szczescia :-D porod SN
    Zmierza go moze pozniej a jak nie to zrobie to jak wrocimy do domku :-)
    Maly grzeczniutki, odkad wyskoczyl nie odkleja sie od cyca :-)
    Jest cudny fotke wrzuce pozniej..
    Dziekuje za kciuki :-)
    Kate wybacz... Moje lwiatko nie chcialo juz czekac... ;-)

kate851, OlaW84, amarranta, wikaa, Konwalia, rex, LillaMy, ewela86, Młoda Mama :), Ivettka, 1kasiulka1, katepr, Daven, mon!ta^ lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja polecam Camillę Läckberg - szwedzkie kryminały, bardzo dobrze się czyta :) polecam z czystym sumieniem, a kryminałów generalnie nie lubię ;)

Będę musiała sobie pokupować te pieluchy Dada jak będę w Polsce - tak wszyscy chwalą i tanio wychodzą z tego co piszecie :)

OlaW84 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia serdecznie gratuluję :) w końcu się doczekałaś swojego szczęścia :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia wow:) super:) chyba szybko poszło co?:) gratulacje!:)to wzięło Ciebie z zaskoczenia:)
    No wybaczam, wybaczam:) teraz to sama zostałam z zamkniętą szyjką, bo reszta ma już rozwarcie:)

No ciekawe jak Wikaa, dziwne,że tyle się nie odzywa hmmm.

Ola jak dziś się czujesz? skurcze męczą? u mnie mega ciepło ok 28 stopni, ale znalazłam ławeczkę w cieniu i nawet wiaterek był:)czytam Pierwszy rok życia dziecka Heidi Murkoff, kupiłam razem z 1 częścią W oczekiwaniu na dziecko. Oprócz tego czytam " Jak wychować szczęśliwe dziecko" - John Medina.

Od sąsiadki dostałam 2 książki Jana Pawła II dot. rodziny i małżeństwa i też je czytam:)

Odnośnie pieluch tez do szpitala kupiłam Pampersa Premium Care 78 sztuk:) a później Dadę mam jedno pudełek dwójek:) zobaczymy jak to będzie szło:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak lubisz lekkie książki to polecam Nicholasa Sparksa wszystkie:)

Konwalia lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia gratuluję!!! Czekałam na wiadomości dzisiaj od Ciebie. Jeszcze niech się Juwelka odezwie.

Amarranta słyszałam ze szwedzkie kryminały są super ale jakoś nigdy do nich nie dotarłam.

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Sparks jest super na wakacje:) a ja mam od rana stwardnienie brzucha i od jakieś godziny zaczęły się skurcze po spacerze. Ale nikomu się tu nie przyznaje żeby nie zapeszyc i je sobie obserwuje. Ale nie wiem czy regularne czy nie bo nawet nie chcę mi się liczyć. Jak będę gryźć ścianę z bólu to poinformuje szanowna rodzinę.

amarranta, LillaMy, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki! na chomiku są jeśli czytasz z telefonu albo czegoś podobnego.

Kate, to Ty ambitne lektury masz:)

kate851 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i od razu przepraszam za zamieszanie ;-)
    Nie nie rodzę i nie urodziłam. ... Trzymam się dalej i towarzyszę wirtualnie Kate i Oli :-D
    U mnie trochę załatwiania i stad moja nieobecność. M. wraca w poniedziałek do pracy (jak nie urodzę w weekend) i chciałam pozałatwiac to co przed porodem jeszcze miałam do zrobienia.

Kate kochana ja Ci wysłałam zaproszenie na priv ale do tej pory nie dostałam inf. zwrotnej o akceptacji... :-( i tez nie dostałam wiadomości z Twoim nr tel. Może spróbuj wysłać do mnie zaproszenie na priv. ?

Gratuluję nowym, szczęśliwym mamusiom ! Zdjęcia pierwsza klasa.... Powoli zaczynam zazdrościć juz tych przytulaskow po tej stronie brzuszka. .. :-/

Zania czekamy na relację i zdjęcie Gabi.
    A jak sytuacja na staszica ? Dużo rodzących. Jaka położna przyjmowała Gabi ? Kojarzysz może nazwisko ?

Idę kończyć zupę i obiecuje juz nie robić zamieszania :-D Ale strasznie miło mi, że pamietalyscie o mnie ! :-D

amarranta, radiszka, OlaW84, Joasia:), Ivettka, Daven lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ