X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika kochanego masz synka :)
    Dora przesliczna kruszynka :)
    Ivetka super, ze wizyta udana i jak ladnie malutka przybrala :)
    Rex no wlasnie w Irlandii tez nie ma zadnej diety dla karmiacych, ale z kazdej strony slysze jak to powinnam uwazac na to co jem, ze tego czy tamtego lepiej nie jesc i sama juz nie wiem... A widzac jak mala sie meczy z gazami to nie wiem co robic. Napewno to nie sa takie typowe kolki bo podobno przy tym dzieci ciagle placza, a ona tylko czasem- robi sie czerwona na buzi prezy sie i poplakuje, ale na rekach i przy piersi troche sie uspokaja...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia jak ladnie malutka przybiera :)
    A powiedz mi czy Ty tez jesz wszystko czy stosujesz jakas diete?

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela stosuje dietę. Lilka robi wodnista kupke dlatego na jakiś czas odstawilam nabiał, ale nie widzę różnicy więc powrocilam do jego jedzenia. Będę wprowadzać powoli nowe produkty i obserwować dzidziusia. Nie jem smazongo, potraw ciezkostrawnych, potraw wzdymajacych i cytrusów.

ewela86 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, śliczna Luśka! :) wygląda jak reborn :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super zrobiłaś tabelkę, napracowalas się! Luska jaka malutka a jaka słodka, jakie minki robi hehe:)
    Patrząc na listę aż trudno uwierzyć że zostało nas tak mało! :)

Martika super synuś:)

Ivettka fajnie ze Jula ładnie rośnie:)

My rano jedziemy nad zalew, M chce jeszcze skorzystać z chillu we dwoje:)

Dobrej Nocki:)

amarranta lubi tę wiadomość

• tasha Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora Proszę o porawienie naszych danych Bartuś urodził sie 19.07 i miał 58cm.

My juz w domu oswajamy się z nową sytuacją.

Dużo lipcątek się urodzilo praez ten czas jak bylam w szpitalu. Wszystkim serdecznie gratuluję

amarranta lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) weszłam tak na szybko zobaczyć kto urodził :)

Juwelka jak tam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 23:41

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, Martika, Dora - dzieciaczki cudne.... Dużo zdrówka dla nich ! ;-)

Dora Twoja mała taka drobniutka i taka chudzinka. ... Śmiesznie wygląda w tej sukieneczce ;-)

Myślałam, że nas mniej zostało, a tu jeszcze LillaMy, Aryl, Małgosia. .. Ciekawe co z Juwelką. ... ?
    Ciekawe, która urodzi jako ostatnia ... ? :-D Ja wszystkie dzieci przenosilam, wiec mimo wcześniejszych incydentów mogę urodzić nawet w sierpniu, choć wolałabym - nie ! :-D

Dobrej nocki "brzuchate" i "niebrzuchate" mamuśki ;-)

LillaMy lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie najlepiej :( caly czas nie mam ani kropli pokarmu. Maly nawet mimo butli chce ciagnac z cyca a mi sie wyc chce jak go przystawiam tak mam juz zgryzione brodawki ciagle mam nadzieje ze cos pobudzi a tu nic ani kropelki... :( czy ktoras mama po cc miala tak ze mimo tylu dni sie udalo?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka na brak pokarmu nie pomogę, ale na bolące sutki bardzo pomógł mi maltan i wietrzenie. Po wietrzeniu szybko zrobiły się strupki.

radiszka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, Martika, Dora :) śliczne są Wasze dzieciaczki :) cudeńka :) Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie :)

Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.

LillaMy, Mia1988 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja nie byłam po cc a po sn i nie miałam mleka i robiłam tak: piłam karmi, femaltiker i jadłam granulki ricinis comunis 5. A no i bocianek w dużych ilościach.poza tym najpierw karmilam jedną piersią potem drugą. Mały oczywiście się nie nakazał to dostawał mm najpierw strzykawka po palcu a potem po paru tygodniach butla. Po karmieniu dostałam do laktatora na zasadzie 7-5-3. Słyszałaś pewnie o niej. 7min z jednej piersi 7min z drugiej 5min z pierwszej 5 min z drugiej i tak samo po 3 minuty. A i robiłam to za każdym razem. Czyli w nocy też. Najpierw jak poleciało parę kropli to był sukces. W końcu udawało mi się ściągnąć z obu nawet do 40ml ale oczywiście i tak było to za mało na karmienie choćby jedne. W końcu po 5tyg takiego schematu ja zrezygnowałam ale Tobie życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję ze kaltacja się rozkreci!

radiszka lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się przywitać.. ja nadal w dwupaku i z depresją;)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Ty korzystaj, że możesz się wyspać (mam nadzieję!) ;)

OlaW84 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez skurcze nie śpię ale dzięki;) dobrze ze Staś się budzi tylko raz na mleko w nocy i to ogarnia mąż to mogę się skupić tylko na sobie

• rex Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki sobotnio :)
    Trzeba się brać za robotę jakąś.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Mia, Martika, Dora :) śliczne są Wasze dzieciaczki :) cudeńka :) Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie :)

Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.

Dziekuje bede bardzo wdzieczna moj mail: [email protected]
    Dzis wychodzimy do domu a moj aniolek nagle stal sie taki krzykliwy ze nie moge go opanowac i dostalam mega stresu jak ja sobie dam rade ...
    Ja mam jakies goraczki z kolei i dolozyli mi jeszcze antybiotyk.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW dziekuje za rady sprobujemy :)
    O ile przy tym antybiotyku mozna karmic musze dopytac...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, poszło :) powodzenia w domku i mam nadzieje, że antybiotyk pomoże

OlaW, miałam nadzieję, że Ci się wyciszyły te skurcze, jak nic nie mówisz. super, że mąż się angażuje:)

Rex, ja się też biorę za robotę.

Ewela, a próbowałaś masować brzuszek?
    u nas nocka była lepsza. zaczęłam wczoraj po każdym karmieniu masować młodej brzuszek. wieczorem schodziło na to nawet około godziny, taka była ponapinana, ale ładnie pospała.

ewela86 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, czy interesują was ubranka na chlopca 56-68? do 16zł zadbane i firmowe, zawsze dodaje też gratisy :) jeśli tak prosze o wiadomosc na priv

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ