X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika kochanego masz synka :)
    Dora przesliczna kruszynka :)
    Ivetka super, ze wizyta udana i jak ladnie malutka przybrala :)
    Rex no wlasnie w Irlandii tez nie ma zadnej diety dla karmiacych, ale z kazdej strony slysze jak to powinnam uwazac na to co jem, ze tego czy tamtego lepiej nie jesc i sama juz nie wiem... A widzac jak mala sie meczy z gazami to nie wiem co robic. Napewno to nie sa takie typowe kolki bo podobno przy tym dzieci ciagle placza, a ona tylko czasem- robi sie czerwona na buzi prezy sie i poplakuje, ale na rekach i przy piersi troche sie uspokaja...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia jak ladnie malutka przybiera :)
    A powiedz mi czy Ty tez jesz wszystko czy stosujesz jakas diete?

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela stosuje dietę. Lilka robi wodnista kupke dlatego na jakiś czas odstawilam nabiał, ale nie widzę różnicy więc powrocilam do jego jedzenia. Będę wprowadzać powoli nowe produkty i obserwować dzidziusia. Nie jem smazongo, potraw ciezkostrawnych, potraw wzdymajacych i cytrusów.

ewela86 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, śliczna Luśka! :) wygląda jak reborn :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super zrobiłaś tabelkę, napracowalas się! Luska jaka malutka a jaka słodka, jakie minki robi hehe:)
    Patrząc na listę aż trudno uwierzyć że zostało nas tak mało! :)

Martika super synuś:)

Ivettka fajnie ze Jula ładnie rośnie:)

My rano jedziemy nad zalew, M chce jeszcze skorzystać z chillu we dwoje:)

Dobrej Nocki:)

amarranta lubi tę wiadomość

• tasha Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora Proszę o porawienie naszych danych Bartuś urodził sie 19.07 i miał 58cm.

My juz w domu oswajamy się z nową sytuacją.

Dużo lipcątek się urodzilo praez ten czas jak bylam w szpitalu. Wszystkim serdecznie gratuluję

amarranta lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) weszłam tak na szybko zobaczyć kto urodził :)

Juwelka jak tam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 23:41

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, Martika, Dora - dzieciaczki cudne.... Dużo zdrówka dla nich ! ;-)

Dora Twoja mała taka drobniutka i taka chudzinka. ... Śmiesznie wygląda w tej sukieneczce ;-)

Myślałam, że nas mniej zostało, a tu jeszcze LillaMy, Aryl, Małgosia. .. Ciekawe co z Juwelką. ... ?
    Ciekawe, która urodzi jako ostatnia ... ? :-D Ja wszystkie dzieci przenosilam, wiec mimo wcześniejszych incydentów mogę urodzić nawet w sierpniu, choć wolałabym - nie ! :-D

Dobrej nocki "brzuchate" i "niebrzuchate" mamuśki ;-)

LillaMy lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie najlepiej :( caly czas nie mam ani kropli pokarmu. Maly nawet mimo butli chce ciagnac z cyca a mi sie wyc chce jak go przystawiam tak mam juz zgryzione brodawki ciagle mam nadzieje ze cos pobudzi a tu nic ani kropelki... :( czy ktoras mama po cc miala tak ze mimo tylu dni sie udalo?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka na brak pokarmu nie pomogę, ale na bolące sutki bardzo pomógł mi maltan i wietrzenie. Po wietrzeniu szybko zrobiły się strupki.

radiszka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, Martika, Dora :) śliczne są Wasze dzieciaczki :) cudeńka :) Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie :)

Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.

LillaMy, Mia1988 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja nie byłam po cc a po sn i nie miałam mleka i robiłam tak: piłam karmi, femaltiker i jadłam granulki ricinis comunis 5. A no i bocianek w dużych ilościach.poza tym najpierw karmilam jedną piersią potem drugą. Mały oczywiście się nie nakazał to dostawał mm najpierw strzykawka po palcu a potem po paru tygodniach butla. Po karmieniu dostałam do laktatora na zasadzie 7-5-3. Słyszałaś pewnie o niej. 7min z jednej piersi 7min z drugiej 5min z pierwszej 5 min z drugiej i tak samo po 3 minuty. A i robiłam to za każdym razem. Czyli w nocy też. Najpierw jak poleciało parę kropli to był sukces. W końcu udawało mi się ściągnąć z obu nawet do 40ml ale oczywiście i tak było to za mało na karmienie choćby jedne. W końcu po 5tyg takiego schematu ja zrezygnowałam ale Tobie życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję ze kaltacja się rozkreci!

radiszka lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam się przywitać.. ja nadal w dwupaku i z depresją;)

• amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Ty korzystaj, że możesz się wyspać (mam nadzieję!) ;)

OlaW84 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez skurcze nie śpię ale dzięki;) dobrze ze Staś się budzi tylko raz na mleko w nocy i to ogarnia mąż to mogę się skupić tylko na sobie

• rex Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki sobotnio :)
    Trzeba się brać za robotę jakąś.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Mia, Martika, Dora :) śliczne są Wasze dzieciaczki :) cudeńka :) Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie :)

Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.

Dziekuje bede bardzo wdzieczna moj mail: [email protected]
    Dzis wychodzimy do domu a moj aniolek nagle stal sie taki krzykliwy ze nie moge go opanowac i dostalam mega stresu jak ja sobie dam rade ...
    Ja mam jakies goraczki z kolei i dolozyli mi jeszcze antybiotyk.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW dziekuje za rady sprobujemy :)
    O ile przy tym antybiotyku mozna karmic musze dopytac...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, poszło :) powodzenia w domku i mam nadzieje, że antybiotyk pomoże

OlaW, miałam nadzieję, że Ci się wyciszyły te skurcze, jak nic nie mówisz. super, że mąż się angażuje:)

Rex, ja się też biorę za robotę.

Ewela, a próbowałaś masować brzuszek?
    u nas nocka była lepsza. zaczęłam wczoraj po każdym karmieniu masować młodej brzuszek. wieczorem schodziło na to nawet około godziny, taka była ponapinana, ale ładnie pospała.

ewela86 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, czy interesują was ubranka na chlopca 56-68? do 16zł zadbane i firmowe, zawsze dodaje też gratisy :) jeśli tak prosze o wiadomosc na priv

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ