Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Martika kochanego masz synka
Dora przesliczna kruszynka
Ivetka super, ze wizyta udana i jak ladnie malutka przybrala
Rex no wlasnie w Irlandii tez nie ma zadnej diety dla karmiacych, ale z kazdej strony slysze jak to powinnam uwazac na to co jem, ze tego czy tamtego lepiej nie jesc i sama juz nie wiem... A widzac jak mala sie meczy z gazami to nie wiem co robic. Napewno to nie sa takie typowe kolki bo podobno przy tym dzieci ciagle placza, a ona tylko czasem- robi sie czerwona na buzi prezy sie i poplakuje, ale na rekach i przy piersi troche sie uspokaja... -
Ewela stosuje dietę. Lilka robi wodnista kupke dlatego na jakiś czas odstawilam nabiał, ale nie widzę różnicy więc powrocilam do jego jedzenia. Będę wprowadzać powoli nowe produkty i obserwować dzidziusia. Nie jem smazongo, potraw ciezkostrawnych, potraw wzdymajacych i cytrusów.
ewela86 lubi tę wiadomość
-
Dora super zrobiłaś tabelkę, napracowalas się! Luska jaka malutka a jaka słodka, jakie minki robi hehe:)
Patrząc na listę aż trudno uwierzyć że zostało nas tak mało!
Martika super synuś
Ivettka fajnie ze Jula ładnie rośnie:)
My rano jedziemy nad zalew, M chce jeszcze skorzystać z chillu we dwoje:)
Dobrej Nocki:)amarranta lubi tę wiadomość
-
Mia, Martika, Dora - dzieciaczki cudne.... Dużo zdrówka dla nich !
Dora Twoja mała taka drobniutka i taka chudzinka. ... Śmiesznie wygląda w tej sukieneczce
Myślałam, że nas mniej zostało, a tu jeszcze LillaMy, Aryl, Małgosia. .. Ciekawe co z Juwelką. ... ?
Ciekawe, która urodzi jako ostatnia ... ? Ja wszystkie dzieci przenosilam, wiec mimo wcześniejszych incydentów mogę urodzić nawet w sierpniu, choć wolałabym - nie !
Dobrej nocki "brzuchate" i "niebrzuchate" mamuśkiLillaMy lubi tę wiadomość
-
U nas nie najlepiej caly czas nie mam ani kropli pokarmu. Maly nawet mimo butli chce ciagnac z cyca a mi sie wyc chce jak go przystawiam tak mam juz zgryzione brodawki ciagle mam nadzieje ze cos pobudzi a tu nic ani kropelki... czy ktoras mama po cc miala tak ze mimo tylu dni sie udalo?
-
Mia, Martika, Dora śliczne są Wasze dzieciaczki cudeńka Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie
Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.
LillaMy, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
Radiszka ja nie byłam po cc a po sn i nie miałam mleka i robiłam tak: piłam karmi, femaltiker i jadłam granulki ricinis comunis 5. A no i bocianek w dużych ilościach.poza tym najpierw karmilam jedną piersią potem drugą. Mały oczywiście się nie nakazał to dostawał mm najpierw strzykawka po palcu a potem po paru tygodniach butla. Po karmieniu dostałam do laktatora na zasadzie 7-5-3. Słyszałaś pewnie o niej. 7min z jednej piersi 7min z drugiej 5min z pierwszej 5 min z drugiej i tak samo po 3 minuty. A i robiłam to za każdym razem. Czyli w nocy też. Najpierw jak poleciało parę kropli to był sukces. W końcu udawało mi się ściągnąć z obu nawet do 40ml ale oczywiście i tak było to za mało na karmienie choćby jedne. W końcu po 5tyg takiego schematu ja zrezygnowałam ale Tobie życzę wszystkiego dobrego i mam nadzieję ze kaltacja się rozkreci!
radiszka lubi tę wiadomość
-
amarranta wrote:Mia, Martika, Dora śliczne są Wasze dzieciaczki cudeńka Dora, faktycznie Twoja taka chudzinka, jakie ma długie nóżki modelka będzie
Radiszka, współczuję, trzymam kciuki, żeby laktacja Ci ruszyła :* myślę, że spróbuj się nie stresować, jeśli to możliwe:* mam książkę 'sztuka karmienia piersią" hannah lothrop - zrobiłam zdjęcia stron o problemach z laktacją podaj proszę mejla, to Ci wyślę jak chcesz. a co do poranionych sutków - polecam nakładki na piersi medela - nakładki contact http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html ja w nich karmię ze względu na wklęsłe brodawki, które jeszcze do końca nie wyszły, ale muszę powiedzieć, że zdecydowanie mniej boli i młodej jest łatwiej chwycić, bo sutek wchodzi w ten kapturek i jest większy.
Dziekuje bede bardzo wdzieczna moj mail: [email protected]
Dzis wychodzimy do domu a moj aniolek nagle stal sie taki krzykliwy ze nie moge go opanowac i dostalam mega stresu jak ja sobie dam rade ...
Ja mam jakies goraczki z kolei i dolozyli mi jeszcze antybiotyk.
-
Radiszka, poszło powodzenia w domku i mam nadzieje, że antybiotyk pomoże
OlaW, miałam nadzieję, że Ci się wyciszyły te skurcze, jak nic nie mówisz. super, że mąż się angażuje:)
Rex, ja się też biorę za robotę.
Ewela, a próbowałaś masować brzuszek?
u nas nocka była lepsza. zaczęłam wczoraj po każdym karmieniu masować młodej brzuszek. wieczorem schodziło na to nawet około godziny, taka była ponapinana, ale ładnie pospała.ewela86 lubi tę wiadomość