Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis wazylismy Ryanka i waga pokazała 3720g przy porodzie mial 3650g a w 2 dobie 3400g, a jest tylko na cycu...
To chyba dobrze? I tez nie za dużo? Jestem z siebie dumnaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 00:51
amarranta, dora8201, Konwalia, ewela86, rex lubią tę wiadomość
-
Mia tak dobrze teraz ma tyc albo stać. Nie może chudnac. W ciągu tygodnia powinien przybrać 100g lub więcej
Tak Bombelek ja szczepie te co my dostaliśmy kiedyś czyli sanepidowskie plus pneumokoki. Tylko tyle hmm w sumie też się zastamawiam nad tą na m. Zobaczymy.
Ja wczoraj byłam 1 raz ma dworze z malym to miał na sobie body siatkowane na ramiączkach bluzeczka na krótki, koszula i ogrodniczki z tym że u nas wieje i czapula leciutka pieluszka flanelowa w razie w do przykrycia. 3h był i jak sprawdzalam kark to ciepły ale nie spocony więc ok.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja karmię tylko piersią i jak narazie się najada a po jedzeniu czekam około 5min potem do odbicia i do łóżeczka i śpi czasem można ze smokiem jak po odbiciu się rozbudzi to daje trochę mleka na niego swojego i zassypia
Daven nazwisko rano dostaniesz bo już mam maz mówił Ale zapomniałam więc rano napiszę + jak będziesz chciała to numer tel. Do niego równieżCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dzień dobry
My też tylko z cyca pijemy, a kupiliśmy bebilon i zużyliśmy 1 miarkę kiedy jeszcze tak pokarmu nie miałam i teraz stoi a może 4 tyg być otwarte, będę musiała komuś je dać bo szkoda tego mleczka.
Powiem wam ze ja nie wiem też jak ubierać małą bo ciągle wydaje mi się ze jej zimno, ma chłodne raczki i nóżki.
My mamy wizytę u pediatry w środę,ciekawa jestem ile maluda wazy.
Od dzisiaj zaczynają się znowu upały.
Zania maluda cudna, wszystkie lipcatka są piękne.
Zycze miłego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 08:34
-
Hejka.
A ja walczę z laktacją. Cycki mam wielkie jak balony i twarde jak skały. ... W nocy siedziałam i odciągałam a potem młoda się obudziła i nie miała co jeść bo wylałam
Kontaktowałam się z Kate - jak wyniki będą ok. to ich dzisiaj chyba puszczą. Miała podawaną krew po porodzie, bo jej hemoglobina do 7 spadła przez krwotok. Ale jak już wszyscy znamy Kate - Ona nie narzeka. ...
Pobrali dzisiaj znowu Lenki krew do analizy. Sprawdzają crp i bilirubine.
Milej niedzieli !ewela86 lubi tę wiadomość
-
LillaMy nadal nie urodziła. Męczy się biedna na oddziale. Trzymajcie za nią kciuki.
Aryl jak u Ciebie?
U nas nocka z 3 pobudkami.
I mały zaczyna wyginać się jak czeski paragraf, to normalne czy już asymetria ulozeniowa? -
Wikaa ja swoje odciągnięte mleko mrożę, właśnie tak żeby mieć w razie w.
Ale myśle ze twoja mała i tak by sobie coś uciagnela
Ja tez tak miałam, ze odciagalam ale małego jak przystawilam to i tak ssał...
Laktator nigdy nie wyciągnie tyle co dziec
Kate bidka nasza...
Oby juz je puścili do domciu...
No my tez chcemy powitać Lenke
LilliaMy jeszcze cię trzymają?
Nie próbują wywołać czy CC?
Ileż można sie męczyć?
Trzymamy kciuki...
Pay z tym wycinaniem to nie pomogę bo sie nie znam, ale może napisz coś więcej w temacie, może dziewczyny pomogą?wikaa lubi tę wiadomość
-
Bombelem my jestesmy tylko na mm. Po bebiko koszmarne kolki byly. Teraz jest na nan i pare dni bylo super a teraz ma zatwardzenia. Wydaje mi sie ze to raczej od wit D bo jak sie zagapilam i nie dalam to bylo dobrze. Od wczoraj probujemy koperku (ale wypluwa ;/) i biogai. Mam nadzieje ze cos pomoze...
-
Dzień dobry, dziewczyny!
No to się zaczęło . Młoda dała popis umiejętności wokalnych od 22.00-03.00. Po czym starszaki zaczęły kursować między swoimi łóżkami a moim, ostatecznie wstały o 7.00. Domyślacie się, że jestem dziś w związku z tym rześka i owocowa .
Lila - kciuki,
Aryl - jak tam?
Bombelek - moja też na mm, 5w1, dodatkowo nie szczepię na nic,
Pay - nie szukaj kłopotów, bo znajdziesz . Dzieci się wyginają .
Wika - oddaj chociaż połowę cycków!!!
Monita - ty nocny Marku , będę wdzięczna za namiary ,
Mia - śmietanę masz w cyckach, że tak ładnie Ci syn przybiera?
Blue - ależ miałaś przejścia . Teraz już będzie dobrze!
Zania - cudo !
Blue:), wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
A co tu taka cisza? Mój malutek dopiero zasnął od 5, chyba go jednak brzuch meczył bo położyłam na brzuchu i w koncu przysnął. Chyba też będę musiała coś kupić, ta biogaie samą stosujecie czy coś jeszcze do tego? Ja mam espumisan ale jak daje do mieszanki to lipa bo on ledwo pół zjada jej
-
katepr ja podaję BioGaję od wczoraj i do tego SabSimplex 20 kropli ale nie dodaję do jedzenia. Na łyżeczkę i do buźki - ładnie ciumka sobie i wypija wszystko
Co do szczepień chciałam też szczepić normalnie plus rotawirusy ale teraz już sama nie wiem czy nie wezmę jednak tych 6w1 Myślimy z mężem jeszcze... Bo skoro i tak wszystko na raz dostaje to ograniczymy mu ukłucia no i w tych 6w1 jest krztusiec utajony dodatkowo... Jeszcze mam czas na zastanowienie się.
U nas juz 2 dzień Tomasz na samej butelce a ja na Bromergonie zatrzymuję laktację. Powiem wam, że odżyłam, karmienie piersią nie dla mnie...
Uciekamy na spacer nad morzeamarranta, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Mia u nas bardzo podobnie. 3600urodzeniowa waga, 3400 przy wypisie i 3900 dziś. Może też mam śmietankę w piersiach. U nas druga doba bez żadnego dokarmiania.
Monita cudny Robcio.
Zanią Twoja księżniczka też śliczna.
Myślimy szczepic 6w1 ze względu na ten krztusiec. Plus rotawirusy a pneumokoki jak bedzie mial roczek.
Verona mi się też zawsze wydaje ze mu zimno, a powinien mieć warstwę więcej niż ja. I na karku sprawdzaj bo rączki i nóżki zawsze będą zimne. Krążenie jeszcze jest słabsze u takich maluchów. W domu jest tylko w body i pielucha, na podwórko jeszcze pajac. A teraz w tych upalach to nie wiem chyba tylko w body będzie. -
Dziewczyny poczytuje Was regularnie i cały czas trzymam kciuki za sierpniowe brzuchatki.
Porada szmatki z zapachem mamy bardzo mi jest przydatna. Spróbuję ja wykorzystać w praktyce. Lilka mało chce spać w łóżeczku.
Katepr mam tak samo z Lilka. Nie najadala się moim mlekiem i zdecydowałam się ją dokarmiac. Teraz jest bardziej zadowolona i śpi.
Kochane Lilka od 3 dni nie zrobiła kupki. Czy wiecie jak mogę jej pomóc? Czy na razie wstrzymać się, bo trzy dni to jeszcze jest ok? -
Heheheheh
Daven alez sie uśmiałam z tej śmietany w cyckach...
Pay nie wiem, no może mamy, całe szczęście ze nasze dzieci przybierają...
Oby z nas wyciągały jak najwiecej...
Monita Robcio jaki zadowolony...
Skąd lud dokąd to wyjście, ze Twoje dziecko takie radosne?
Cudak mały -
Konwalia a karmisz tylko piersią, czy mm?
Bo z tego co słyszałam to na piersi nawet po tydzień czasu może kupki nie byc i to tez jest ok,
no chyba ze widzisz ze Lilka sie meczy, to wedy może czopek glicerynowy albo termometr w pupcie, a z takich mniej inwazyjnych to słyszałam, ze podanie wody z cukrem tez pomaga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 19:49