X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wazylismy Ryanka i waga pokazała 3720g przy porodzie mial 3650g a w 2 dobie 3400g, a jest tylko na cycu... :-D
    To chyba dobrze? I tez nie za dużo? Jestem z siebie dumna :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 00:51

amarranta, dora8201, Konwalia, ewela86, rex lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia tak dobrze teraz ma tyc albo stać. Nie może chudnac. W ciągu tygodnia powinien przybrać 100g lub więcej :)

Tak Bombelek ja szczepie te co my dostaliśmy kiedyś czyli sanepidowskie plus pneumokoki. Tylko tyle hmm w sumie też się zastamawiam nad tą na m. Zobaczymy.

Ja wczoraj byłam 1 raz ma dworze z malym to miał na sobie body siatkowane na ramiączkach bluzeczka na krótki, koszula i ogrodniczki z tym że u nas wieje i czapula leciutka :) pieluszka flanelowa w razie w do przykrycia. 3h był i jak sprawdzalam kark to ciepły ale nie spocony :) więc ok.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię tylko piersią i jak narazie się najada a po jedzeniu czekam około 5min potem do odbicia i do łóżeczka i śpi :) czasem można ze smokiem jak po odbiciu się rozbudzi to daje trochę mleka na niego swojego i zassypia :)

Daven nazwisko rano dostaniesz bo już mam maz mówił Ale zapomniałam więc rano napiszę + jak będziesz chciała to numer tel. Do niego również

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    My też tylko z cyca pijemy, a kupiliśmy bebilon i zużyliśmy 1 miarkę kiedy jeszcze tak pokarmu nie miałam i teraz stoi a może 4 tyg być otwarte, będę musiała komuś je dać bo szkoda tego mleczka.
    Powiem wam ze ja nie wiem też jak ubierać małą bo ciągle wydaje mi się ze jej zimno, ma chłodne raczki i nóżki.
    My mamy wizytę u pediatry w środę,ciekawa jestem ile maluda wazy.
    Od dzisiaj zaczynają się znowu upały.
    Zania maluda cudna, wszystkie lipcatka są piękne.
    Zycze miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 08:34

3i49p07wevcalt60.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    A ja walczę z laktacją. Cycki mam wielkie jak balony i twarde jak skały. ... :-( W nocy siedziałam i odciągałam a potem młoda się obudziła i nie miała co jeść bo wylałam :-/

Kontaktowałam się z Kate - jak wyniki będą ok. to ich dzisiaj chyba puszczą. Miała podawaną krew po porodzie, bo jej hemoglobina do 7 spadła przez krwotok. Ale jak już wszyscy znamy Kate - Ona nie narzeka. ... ;-)

Pobrali dzisiaj znowu Lenki krew do analizy. Sprawdzają crp i bilirubine.
    Milej niedzieli !

ewela86 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy nadal nie urodziła. Męczy się biedna na oddziale. Trzymajcie za nią kciuki.

Aryl jak u Ciebie?

U nas nocka z 3 pobudkami.
    I mały zaczyna wyginać się jak czeski paragraf, to normalne czy już asymetria ulozeniowa?

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja swoje odciągnięte mleko mrożę, właśnie tak żeby mieć w razie w.
    Ale myśle ze twoja mała i tak by sobie coś uciagnela :-)
    Ja tez tak miałam, ze odciagalam ale małego jak przystawilam to i tak ssał...
    Laktator nigdy nie wyciągnie tyle co dziec ;-)

Kate bidka nasza...
    Oby juz je puścili do domciu...
    No my tez chcemy powitać Lenke ;-)

LilliaMy jeszcze cię trzymają?
    Nie próbują wywołać czy CC?
    Ileż można sie męczyć?
    Trzymamy kciuki...

Pay z tym wycinaniem to nie pomogę bo sie nie znam, ale może napisz coś więcej w temacie, może dziewczyny pomogą?

wikaa lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzien dobry wogole... :-)

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja walcze z małym a raczej on ze mna , od 5 nie śpi , sje zasypia na 10 min i ryk :( już nie wiem całkowicie o co mu chodzi.

Ja szczepie po staremu wszystko osobno plus chyba rotawirusy

Lillamy trzymam kciuki :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelem my jestesmy tylko na mm. Po bebiko koszmarne kolki byly. Teraz jest na nan i pare dni bylo super a teraz ma zatwardzenia. Wydaje mi sie ze to raczej od wit D bo jak sie zagapilam i nie dalam to bylo dobrze. Od wczoraj probujemy koperku (ale wypluwa ;/) i biogai. Mam nadzieje ze cos pomoze...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny!

No to się zaczęło :/. Młoda dała popis umiejętności wokalnych od 22.00-03.00. Po czym starszaki zaczęły kursować między swoimi łóżkami a moim, ostatecznie wstały o 7.00. Domyślacie się, że jestem dziś w związku z tym rześka i owocowa ;).
    Lila - kciuki,
    Aryl - jak tam?
    Bombelek - moja też na mm, 5w1, dodatkowo nie szczepię na nic,
    Pay - nie szukaj kłopotów, bo znajdziesz ;). Dzieci się wyginają :D.
    Wika - oddaj chociaż połowę cycków!!!
    Monita - ty nocny Marku ;), będę wdzięczna za namiary :),
    Mia - śmietanę masz w cyckach, że tak ładnie Ci syn przybiera?
    Blue - ależ miałaś przejścia :(. Teraz już będzie dobrze!
    Zania - cudo :)!

Blue:), wikaa, Mia1988 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Mój malutek dopiero zasnął od 5, chyba go jednak brzuch meczył bo położyłam na brzuchu i w koncu przysnął. Chyba też będę musiała coś kupić, ta biogaie samą stosujecie czy coś jeszcze do tego? Ja mam espumisan ale jak daje do mieszanki to lipa bo on ledwo pół zjada jej :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja podaję BioGaję od wczoraj i do tego SabSimplex 20 kropli ale nie dodaję do jedzenia. Na łyżeczkę i do buźki - ładnie ciumka sobie i wypija wszystko ;)

Co do szczepień chciałam też szczepić normalnie plus rotawirusy ale teraz już sama nie wiem czy nie wezmę jednak tych 6w1 :/ Myślimy z mężem jeszcze... Bo skoro i tak wszystko na raz dostaje to ograniczymy mu ukłucia no i w tych 6w1 jest krztusiec utajony dodatkowo... Jeszcze mam czas na zastanowienie się.

U nas juz 2 dzień Tomasz na samej butelce a ja na Bromergonie zatrzymuję laktację. Powiem wam, że odżyłam, karmienie piersią nie dla mnie...

Uciekamy na spacer nad morze ;)

amarranta, dora8201 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja próbowałam espumisan do buzi to wypluwal. Teraz znowu po jedzenie krzyczy jakbym go ze skóry obdzierala, nie wyrabiam :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wez strazykawkę i do strzykawki i powolutku podaj np mozesz palca dac swojego i w drugiej miec strzykawkę i podawac

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y2h37xizyf11_t.jpg

Robcio :)

Pay, Konwalia, Mia1988, livia30, katepr, Młoda Mama :), ewela86, kate851, rex lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia u nas bardzo podobnie. 3600urodzeniowa waga, 3400 przy wypisie i 3900 dziś. Może też mam śmietankę w piersiach. :) U nas druga doba bez żadnego dokarmiania.

Monita cudny Robcio.
    Zanią Twoja księżniczka też śliczna.

Myślimy szczepic 6w1 ze względu na ten krztusiec. Plus rotawirusy a pneumokoki jak bedzie mial roczek.

Verona mi się też zawsze wydaje ze mu zimno, a powinien mieć warstwę więcej niż ja. I na karku sprawdzaj bo rączki i nóżki zawsze będą zimne. Krążenie jeszcze jest słabsze u takich maluchów. W domu jest tylko w body i pielucha, na podwórko jeszcze pajac. A teraz w tych upalach to nie wiem chyba tylko w body będzie.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytuje Was regularnie i cały czas trzymam kciuki za sierpniowe brzuchatki.

Porada szmatki z zapachem mamy bardzo mi jest przydatna. Spróbuję ja wykorzystać w praktyce. Lilka mało chce spać w łóżeczku.

Katepr mam tak samo z Lilka. Nie najadala się moim mlekiem i zdecydowałam się ją dokarmiac. Teraz jest bardziej zadowolona i śpi.

Kochane Lilka od 3 dni nie zrobiła kupki. Czy wiecie jak mogę jej pomóc? Czy na razie wstrzymać się, bo trzy dni to jeszcze jest ok?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheheh
    Daven alez sie uśmiałam z tej śmietany w cyckach... :-D

Pay nie wiem, no może mamy, całe szczęście ze nasze dzieci przybierają...
    Oby z nas wyciągały jak najwiecej... :-)

Monita Robcio jaki zadowolony... ;-)
    Skąd lud dokąd to wyjście, ze Twoje dziecko takie radosne?
    Cudak mały ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia a karmisz tylko piersią, czy mm?
    Bo z tego co słyszałam to na piersi nawet po tydzień czasu może kupki nie byc i to tez jest ok,
    no chyba ze widzisz ze Lilka sie meczy, to wedy może czopek glicerynowy albo termometr w pupcie, a z takich mniej inwazyjnych to słyszałam, ze podanie wody z cukrem tez pomaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 19:49

1usah371io4htfas.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ