Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mloda mama, no to za Ciebie tez kciuki trzymamy!
Milego dnia mamusie
Ja sprobuje dzisiaj sciagnac mleczko, ciekawa jestem ile wyjdzie. Wczoraj moje dziecko pilo ladnie wode z butelki jestem dumna! Na spacerze głód ją złapał, a dzieki wodzie zdazylismy dojechac do domu -
Livia jak Ty to robisz ze Tomus pije ta koperkowa herbatke? Moj sie krzywi i wypluwa i za nic go nie moge przekonac.
A pytanko z unnej beczki. Z racji ze my tez tylko na mm. Czy pokarm sam zaniknie? Czy trzeba cos brac na to? Nie mam twardych cycow ani nic sa jak przed ciaza jedynie cos tam sie troszke saczy bo na wkladkach laktacyjnych sa slady. -
Hey mamuski
U nas dzis wielki dzien... Wlasnie jedziemy na sesje zdjeciowa z Ryankiem...
Ciekawa jestem jak moj maly model to zniesie...
Trzymajcie kciuki
Dora co do lezaczka to jeszcze nie probowalismy czy maly lubi... Mysle ze jeszcze kilka dni poczekamy, narazie wole zeby lezal na plaskim.. mysle ze jeszcze kilka dni o go odpalimy i wtedy napewno dam znac
Mloda Mama trzymamy kciuki za sztbkie rozpakowanie
Dziewczyny piszecie ze wasze maluchy przesypiaja tyle godzin ciagiem, ale to w nocy? A spicie z bobasami czyone spia w lozeczkach? Bo ja z moim nadal walcze i przegrywam w nocy... W dzien ok, ale w nocy to ani koszulki nasze nie pomagaja ani nic... Jesli juz uda mi sie go odlozyc jak spi to max godzina i oczy jak 5zl...ewela86, amarranta, rex lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Troszke sie nie odzywalam, ale nasz skarbek mial kolki i troszke sie nameczylismy Na szczescie jest juz troche lepiej w piatek pojchalismy do lekarza bo troszke kaszlala, nosek ma jakby zatkany (ale to w sumie od poczatku) zle spala, prezyla sie, podkurczala nozki i nie wiedzielismy co jej moze byc... Pani doktor zbadala malutka i stwierdzila, ze to kolki ja mecza, bo poza tym to okaz zdrowia dlatego teraz do kazdego karmienia mamy podawac jej kropelki i nie moze jesc czesciej niz co 1,5 godziny (czasem to bywa bardzo ciezkie). W sobote dostala jakiejs wysypki (takie czerwony plamki na skorze) i znowu glowienie sie co to moze byc... najpierw na policzku, poznej na brzuszku i troszke w pachwinkach, nastepnie na plecach i na koncu pojawilo sie na glowce Dzisiaj widze, ze z brzuszka juz prawie zeszlo i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie z jedzenia, bo odkad karmie jadlam pierwszy raz lososia...
Niestety nie pamietam juz prawie co komu mialam odpisac
Zania cudowna ksiezniczka
Wszystkim swiezo upieczonym mamusia gratulacje i duzo zdrowka dla Was i Waszych malenstw!
Mia u nas mala tez nie chciala butelki jakos ciezko bylo jej pic i do tego jakies dziurki wielkie mi sie wydawaly bo czesto sie krztusila (jada bardzo lapczywie), ale sprobowalam butelki antykolkowej MAM ona ma taki fajny smoczek plaski z obu stron i nawet udalo jej sie zlapac i teraz uzywamy tylko tej
Co do karmienia to ja tez karmie narazie tylko piersia, zaczelam jej podawac herbatke koperkowa na brzuszek (zanim bylismy u lekarza), a teraz staram sie jej dawac poprostu wode Pieluszek uzywamy tylko pampersa 1 nie probowalismy jak narazie zadnych innych
Ja tez mam problem jak ubierac Olivie zwlaszcza ze u nas pogoda nie jest zaciekawa, temperatura wacha sie miedzy 15-20 stopni i czesto pada i wieje Mimo to staram sie zabierac ja na spacerek nawet krotki zeby codziennie byla choc chwile na swiezym powietrzu
Katepur u nas mala tez kiepsko sypia nadal, ale licze ze jak sie te kolki jakos unormuja to bedzie lepiej Mi pani dr powiedziala ze moge prosto do buzki kropelki dawac i zaraz pozniej cyca My uzywamy kropelek colif polskim odpowiednikiem jest Delicol mi polecila je znajoma dlatego sie na nie zdecydowalismy. Mam nadzieje, ze niedlugo beda bardziej widoczne efekty choc i tak jest juz troche lepiej
My szczepimy tutejszym systemem czyli 6w1
Monita jaki slodki smieszek
Bommbelek ja na poczatku budzilam mala co 3 godziny bo spadla sporo z wagi, ale teraz juz ma wiecej niz po porodzie, wiec czekam az sama sie obudzi (chociaz mi w szpitalu powiedzieli, ze nie powinno sie dziecku pozwolic spac dluzej niz 4 godzinki bez jedzenia)
Dziewczyny w dwupaku trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne porody!
Kurcze ale walnelam posta ciekawe czy komus bedzie chcialo sie to czytac
Ide ogarniac w domku poki mala spi, milego dnia
amarranta, Mia1988, dora8201, mon!ta^, rex lubią tę wiadomość
-
radiszka wrote:Livia jak Ty to robisz ze Tomus pije ta koperkowa herbatke? Moj sie krzywi i wypluwa i za nic go nie moge przekonac.
A pytanko z unnej beczki. Z racji ze my tez tylko na mm. Czy pokarm sam zaniknie? Czy trzeba cos brac na to? Nie mam twardych cycow ani nic sa jak przed ciaza jedynie cos tam sie troszke saczy bo na wkladkach laktacyjnych sa slady.
Na początku też się krzywił ale za którymś razem chwycił i pije. Co do pokarmu w piersiach, ja biorę Bromergon. Byłam u swojej ginki po receptę.
-
Kurcze też bym juz nawet na mm samo przeszła ale sie boję, po pierwsze tego leku na zasuszenie bo ogólnie nie lubie lekarstw to zawsze ostateczność, a po drugie boje sie ze nie bedzie sie mały najadal, bo on tej mieszanki tak mało je i to jak nie dam cycka przed to i tak zjada max 50ml a to bardzo mało
-
nick nieaktualny
-
Tymek zapisany do przychodni, też do tej Drakulli czy jakoś tak;) Dziewczyny która u niej była? Fajna babka czy średnia? ;/
U mnie ok, radzę sobie z KP -mały zadowolony - nawet bardzo - dziś miałam wizytę położnej i waży już 4050 - więcej niż przy porodzie a ma dopiero 8 dni co to będzie hi hikatepr, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Juwelka ja byłam u Drakuli fajna młoda lekarka :p
Aa i byłam dziś na spacerku i tak średnio w moich okolicach jest gdzie iść :p raz szłam ostatnio pod tą górę do kościoła, do lekarza to myślałam ze na zawal zejde a do tego jeszcze schody xD a z drugiej strony to tylko carefour wiec niewiem gdzie ja z tym wózkiem będę jeździć, chyba w kółko :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:15
-
Hej
U nas ciężko - nadal jesteśmy w dwupaku i siedzimy w szpitalu... Dzisiaj miałam indukcję i niestety nic
Teoretycznie wszystko wygląda ładnie: szyjka 1cm, rozwarcie 4cm... Ale nic się nie dzieje...
No cóż - nadal czekamy. Młoda mama - cieszę się że nie jestem sama dla pocieszenia my też się meczymy -
Hej dziewczyny! wróciłam:) nie miałam neta w szpitalu, jak wiecie pewnie od Wiki urodziłam równo w dniu terminu 30.07:) zaraz spróbuję Was nadrobić, Aryll Młoda Mama widzę,że jeszcze w dwupaku jesteście,trzymajcie się Kochane!!!
My dziś wyszliśmy ze szpitala przed 15, Nelcia jest przesłodka, właśnie słodko śpi a ja już akcja kapusta w staniku, bo piersi jak balony podobnie jak wcześniej u Mii:)
Jestem ciekawa jak reszta dziewczyn,jak porody:) ja wtedy jak pojechałam w środę wieczorem na IP to już zostalam, postaram się opisać mój poród,ale nie był łatwy,liczyłam,że wyłamię się z ciężkich porodów mamy i siostry,ale niestety musiałam podtrzymać tradycję. Jestem cała obolała, piszę nawet na stojąco, bo siadać nie mogę jeszcze,ale humor dopisuje i jak patrzę na Nelę to zapominam już o dyskomforcie i bólu:)amarranta, Mia1988, Ivettka, ewela86, dora8201, rex, wikaa lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Kurcze też bym juz nawet na mm samo przeszła ale sie boję, po pierwsze tego leku na zasuszenie bo ogólnie nie lubie lekarstw to zawsze ostateczność, a po drugie boje sie ze nie bedzie sie mały najadal, bo on tej mieszanki tak mało je i to jak nie dam cycka przed to i tak zjada max 50ml a to bardzo mało
Ja nie miałam jakiś strasznych skutków ubocznych tego leku - wziełam pierwsze pół tabletki na noc, w nocy zmarzłam tylko i rano zrobiło mi sie słabo jak wstałam. Położyłam sie na 3 minuty i było oki. Poza tym czuję sie dobrze. Cycki juz dziś miękkie, nie odciągam bo nie ma co. Odzyskałam swoje ciało dla siebie i jestem zadowolona, dziecko też zadowolone Odkąd nie ma cycka pije ładnie mm i wiecej niż wcześniej. Ładnie przybiera na wadze - dla mnie mm to zbawieniekatepr, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Katepr no rzeczywiście tam nie ma za bardzo gdzie chodzić, weszłaś pod górę aż do kościoła? he he Masakra i szacun !
Ja od środy już sama bez męża to będzie trzeba się umówić na spacerek Ola i Monita piszecie się też ?
Chociaż na razie nie wyobrażam sobie umówić się z kimś na jakąś godzinę, Tymek dyktuje warunki, co i o której ;]
Jak tu wprowadzić jakiś plan dnia przy KP;)??katepr lubi tę wiadomość
-
U mnie narazie wszystko chaotycznie, bez jakiegokolwiek planu kurcze, wszystko pod małego :p ja głównie sama siedzę, mąż dużo pracuje .
Właśnie przerażają mnie te osłabienia omdlenia itd po tym leku, ale jak już nie będę dawać rady to sie nawet nie będę zastanawiać, poza tym wiadomo że pewnie niedługo młody odrzuci pierś, ale nigdy nie miałam jakiejś potrzeby karmienia rok czy ile tam, ile się uda ale bez przesady
Ah skapitulowalam i biorę małego na ręce jak krzyczy, no nic innego nie pomaga, gorzej jak już bedzie miał te kilka kg wiecej
-
U mnie nadal problemy z pogryzionymi brodawkami. Jak dziś postanowiłam sobie że je podgoje i używałam takich silikonowych nakładek to mi się zastój zrobił. Nie mam mocy. Jakoś czasem tak wszystko pod górkę. Jeszcze starsza córka daje nam się we znaki... Pokazuje, swoją niezależność, której nie posiada. Posluchu żadnego, będzie rządzić i tyle... Ach te dzieci.