Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie pewnie by sie nie sprawdziły te wkłady bo raz że mega luźne kupy są to i Luśka z gatunku sikaczy i ciągle ma pełną pieluchę
Daven lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Livia, piękne określenie bimbałki
Daven, podziwiam Cię za bezkompromisowość i pewność swoich poglądów? Masz tak od zawsze czy to przychodzi z matczynym doświadczeniem?
Zania, a moze sproboj cycka glukoza posmarowac albo daj kropelkę do kapturka? I jakiej firmy masz kapturki? Ja moge z czystym sumieniem polecić z medeli są bardzo fajne mięciutkie. U nas z kolei młoda nie chce bez kaptuka mimo, że już mi brodawki dosyć wyszły
Ponawiam pytanie o smarowanie kremem z filtrem. Używacie? Ja mlodą posmarowałam filtrem 50 dla wrażliwej skory, nóżki, rączki i buźkę. I jej jakieś plamy czerwone wyskoczyły na buzi... I po ok pół h same zeszły.. To alergia? Chyba lepiej na buzię coś innego kupię? -
AMARRANTA ja nie smaruje bo nie znalazłam żadnego poniżej 3 miesiąca - poza tym i tak w cieniu jest ciągle Luśka (wiem, wiem że w cieniu promieniowanie też jest) no ale wole nie posmarować niż właśnie alergii jakiejś ma dostać
Moja Niunia dziś pierwszą nockę tez w swoim łózeczku spała, dłuzej spała niz w szpitalu, od rana dziś była na cycu,ale przed 12 zasnęła i śpi:) ja zrobiłam make up, gotuję zupkę i jakoś powolutku chodzę po domku, nawet siadłam lewym półdupkiem,żeby napisać
Wkład dziś założyłam,ale u mnie tez się nie sprawdził;/ Niunia tez duzo sika i robi rzadkie kupki,więc póki co lezy całe opakowanie bez 1 sztuki;p
Kremz filtrem mam z Babydream z Rossmana,ale nie wiem czy go uzywać bo tam niby jest alkohol..
Dziewczyny Niunia juz ma czerwoną dupcię, u Was tez jest podobnie, po kazdej zmianie pieluszki uzywam chusteczek Pampersa i Bepahnten i czerwona juz jest;/ Pampersy mamy póki co jedynki Premium Care, niby najlepsze, potem mamy kupiona Dadę i nie wiem czy działać juz np. z mąką ziemniaczaną czy Bepanthen pomoze i cały czas nim smarować, jak u Was było?
Zania podobno na Staszica jest kult mm:) nam połozna mówila,ze tam w ogole nie starają się pomóc karmic piersią,ale super ze masz pokarm, Gabrysia tylko wolibutelkę heh, moja ssie jak szalona, jak zacznie to moze czasami 1,5godz ssać nie mam sumienia kończyć wczesniej:)
-
Radiszka - ja dziś przeoczyłam, że małżonek z domu wyszedł, więc Twoje przeoczenie to nic .
Ammaranta - tu nie ma co podziwiać, więcej mam z tego kłopotów niż pożytku tak naprawdę. Ale mam organiczną wręcz niechęć do prób narzucania mi czegokolwiek - i to mam od zawsze. Co do pewności związanych z macierzyństwem - przyszło z czasem, na początku byłam bardzo pogubiona. Nie smaruję Młodej niczym, właśnie dlatego, że nie znalazłam nic dla noworodków i też w cieniu trzymam mając nadzieję, że będzie ok.
Kate - zacznij od przemywania pupy dziecka wodą zamiast chusteczek, dużo mam twierdzi, że substancje zawarte w chusteczkach są zbyt inwazyjne dla pup ich dzieci i po przejściu na wodę wszystko się unormowało. A tak doraźnie to mąka ziemniaczana faktycznie działa cuda.
kate851, amarranta, radiszka lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
KATE premium care odparzały Młodego a zielone pampersy nie - i tak jak DAVEN pisze - woda i te duże waciki, mąka ziemniaczana....
i zgadzam sie z DAVEN - takiej pewności się nabywa z kolejnym dzieckiem - ja z Luśką zupełnie inaczej niż z Młodym - jojczyłam się nad nim, wielu rzeczy nei wiedziałam, bałam się itd a z Luśką pewniejsza jestem we wszystkimkate851, Daven, amarranta lubią tę wiadomość
ja smaruje na noc i z raz dziennie - a mam mixa przeciwko odparzeniom, bepanten i nivea przeciwko odparzeniom i tak co mi podleci pod reke
Hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było, ale dużo czasu pochłania mi opieka nad Księżniczkami.
Gratuluję nowym mamusiom, i trzymam kciuki za resztę w dwupaku
Lilianka od ponad tygodnia jest na mm. Lakacja mi zanikała i byłam zmuszona przejść na mm. Dziś byłyśmy na wizycie patronażowej. Lilka waży 3940g i ma 61cm Od urodzenia urosła 3cm
Życzę Wam miłego dniadora8201, amarranta, Mia1988, Konwalia, rex, radiszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Jak widzicie ja właśnie zaczynam przygodę z macierzyństwem i jeszcze długa droga przede mną Weszłam do Was podczytać tylko jak radzą sobie tak świeżutkie mamy i czy forum po urodzeniu maluszków wciąż żyje. I powiem Wam, że wzruszyłyscie mnie (może to kwestia burzy hormonów). Tak pięknie piszecie, tak pięknie się wspieracie i radzicie. Super, oby tak dalej
Życzę Wam wszystkim cudownych chwil ze swoimi maleństwami a dziewczynom w dwupaku lekkich porodów
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:32
livia30, amarranta, Mia1988, dora8201, rex, radiszka, katepr, ewela86, wikaa lubią tę wiadomość
-
ktoś pisał o szumach suszarki. to mój ulubiony zestaw https://www.youtube.com/watch?v=1Cn6nRXMjl4 młodą usypia, jak jest problem bez
Kate, dziewczyny mają rację, że wodą pupkę myć. ja smaruję maścią cynkową jak jest zaczerwienienie. a wogóle jak brak zaczerwienienia to powinno się grubo kremu dawać czy cieniutko tak żeby się od razu wchłonął?
Dora, ten mój krem myslałam, że się nadaje dla noworodków, a teraz sama już nie wiem, w każdym razie buzi nim więcej nie posmaruję. ale nóżki raczej tak, bo nie udaje mi się jej w cieniu całkiem trzymać - tzn. nóżki wystają. Kate też mam z rossmanna ten filtr
u nas burza i ulewa ciemno jak wieczorem się zrobiło..
Arien, jak miło :* zdrowej i bezproblemowej ciąży dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:47
Verona lubi tę wiadomość
-
ARIEN bezproblemowej ciąży i dziewczyn na forum takich jak u nas
AMARRANTA po kąpieli daje grubiej bo jak Luśka śpi 6-7 godzin to żeby miała, w dzień smaruje cienko
amarranta lubi tę wiadomość
Dora, dzięki za odp.
Była u mnie położna, pytałam o ten krem z filtrem. Mówi, żeby nie smarować żadnymi filtrami takiego maluszka. Jak nie zakrywa dziecka całkiem pielucha, takjak u mnie, że nóżki wystają, to zakryć parasolem. Nie wpadłam na to, żeby "dorosłym" parasolem przykryc dziecko w wózku. Takie proste rozwiązanie, a ja taka niedomyślnadora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ja smaruje bephanten przy kazdej zmianie pieluszki,ale będę starała się cienko no i teraz woda zamiast chusteczek:) a jak jest kupa to czym wycieracie, w sensie wacik wodą nasączony na pupcię taką bez zabrudzenia jest ok,ale jak zabrudzona mega?
Arien spokojnej ciąży życzę! miło,że do nas zajrzałaś
My bylismy z tatusiem na pierwszym spacerku, dość krótkim bo mega słonko i tez nie nałożyłam tego kremu,chcemy kupić parasolkę do wózka, bo niezłe upały mają być. Byliśmy w przychodni i Nelcia już ma swojego lekarza a ja położną mogę chodzić do przychodni i umówić się na ważenie i mierzenie Niuni:)
Ja sama z Nelcią, bo M dziś robi pępkowe:) Niunia zjadła, zasnęła a ja mam czas dla siebie:) zaraz może napiszę jak to u mnie było;p tylko zjem:) -
Kamyk - bez stresu z tym kp, bardzo wspieramy i podziwiamy mamy karmiące piersią , ale wiemy że mm to nie trutka na szczury i jak się nie da inaczej to się nie da. Jak Twoje starsze? Już się przekonały do kruszyny, czy jeszcze zazdrosne? Mój syn (który prawie w ogóle nie mówi) pokazuje na wózek i mówi "ti-tu" (w sensie: dzidziuś) i wrzuca jej do wózka butelkę z wodą, smoczki a nawet resoraka . Córka w ogóle łazi koło siostry jak nakręcona, aż muszę upominać, żeby nie budziła, bo cały czas głaszcze i chce całować.
Arien - dzięki, miło się czyta takie słowa . Może wzruszające hormony a może i nie - ostatnio kiedy myślałam, że dałam się ponieść hormonom ciążowym i wpłaciłam pieniądze na leczenie Kajetana Lipowicza, okazało się, że pół Polski też musi być pod wpływem hormonów ciążowych , bo chłopiec zebrał 8mln na leczenie . Niech mu się wiedzie! A Tobie spokojnych 9 m-cy i szczęśliwego rozwiązania!
Dora - 6-7h Luśkowego snu? Ja już pisałam - nie wolno ogłuszać dzieci!!!
Ammaranta - mądrego to i przyjemnie posłuchać, zamienimy się na położne ? Ciekawe kiedy moja przyjdzie i zacznie kolejne farmazony pleść ? Moje dziecię na balkonie pod wielkim parasolem leży, ale jak jest ostre słońce to chowam do domu i stawiam przy drzwiach balkonowych. Świeże powietrze jest a jednak odrobinę chłodniej.
Kate - Wasz pierwszy "samotny" wieczór z Nelą? Jak samopoczucie? Ja byłam wystrachana . Teraz przed pierwszym samotnym dniem z 3 maluchami też byłam .
Mia - kurcze, 2 szkoły są - jedna stara, żeby odciągać trochę tę skórkę (bo bakterie i zarazki, poza tym stulejka); druga nowa - żeby nie ruszać (bo się naderwie, uszkodzi i Bóg wie co jeszcze). I bądź tu mądry . Decyzja należy do Ciebie.
amarranta, Mia1988 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015