X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może jakieś wieści od Kate i LilaMy?
    Czy ja coś przeoczyłam?
    Mam nadzieje ze puścili juz nasza Kate i Nelcie do domku, a LilaMy zamilkła bo maleństwo tuli?

1usah371io4htfas.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kurcze ja próbowałam espumisan do buzi to wypluwal. Teraz znowu po jedzenie krzyczy jakbym go ze skóry obdzierala, nie wyrabiam :(

Spróbuj tych kropli BioGaja - u nas dziś bez kolki! :) I herbatka koperkowa na dopajanie codziennie. U nas się sprawdza.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Czy ja coś przeoczyłam?
    Mam nadzieje ze puścili juz nasza Kate i Nelcie do domku, a LilaMy zamilkła bo maleństwo tuli?

LillaMy nadal w szpitalu z synkiem w brzuchu :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Czy ja coś przeoczyłam?
    Niestety u LillaMy nadal nic nie ruszyło.

Dziewczyny po cukrzycy ciążowe, macie skierowanie dla dziecka do poradni diabetologicznej? Wiecie co tam robią?

I mama dziś przywiozła mi fasolkę szparagowa twierdząc ze nie wzdyma i mogę ją jeść. Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 20:09

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Piękna pogoda za oknem to korzystny poki jeszcze upałów nie ma wiec Malo w domu i czasu brak:)

PAY ja jadłam fasolkę i bylo ok ale to wiesz u każdego co innego może być. Zjedz trochę i jutro się okaże

Ja chcialam szczepić 5w1 i nic dodatkowo (jak syna) - dziewczyny uważajcie i dowiedzcie się bo podobno 6w 1 są braki, nie ma w hurtowniach ani nigdzie. Nie wiem czemu ale na grupie fb mojej mamuskowej miastowej dziewczyny maja problem bo czas na kolejna dawkę a tu nie ma

Dzieciątka zajefajne wszystkie!!! I jakie pultaski slodkie!! Przy tej mojej chudzinie wyglądającej na niedożywioną:) aż wagę zamówilam żeby kontrolować jak rośnie i się okaże czy mam w cyckach mleko czy śmietanę;)

Biedna LILLAMY!!! przekażcie jej że jesteśmy z nią i trzymamy kciuki!!

KONWALIA probiotyk daj malej i jak jest na mm to wodą musisz przepajać

LIVIA noo bo bio gaia jest cudowna;) i ręce zazdroszczę przejścia na mm... Kp nie jest też jakiś szczególnie fantastyczne dla mnie.... No ale poki mam pokarm to ten miesiąc pokarmię - z Młodym z problemami jako się miesiąc to tu bez problemów też by wypadało

WIKAA jak wyniki? Kiedy wychodzicie??

I muszę lecieć bo dziec wzywa

livia30 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia karmie piersią a dodatkowo podaje rano i wieczorem mm po 90 mm. Tylko Lilka raz zje 20 mm a raz 60 mm, więc w sumie mało. Dziękuję za praktyczne porady.

Dora dzięki. Myślisz, że jak pije tak mało mm to tez dopajac?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp mona dokt powiedziała że za wcześnie na zmianę mleka. Wasze dzieciaczki niektóre to urodziły soe większe jak moja miesięczna Iga :-P a dziewczyny ile mm piją wasze dzieciaki?? O czy wyburzanie w nocy co 3h czy tak jak się dzieci obudza?

Ja starsza szczepilam 5w1 ale teraz z tego co czytałam to zaszczepie zwykłymi i nic więcej

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay ja nie Mam dla Dziecka skierowanie do diabetologa. Jedynie do neonatologa mam Wizytę w czwartek

16udskjogri4r6n4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek mój synuś wypija juz prawie zawsze po 90ml ale czasem 60ml - róznie. Ale nie muszę go wybudzać, on jak w zegarku sam sie dopomina :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, bardzo się cieszę, że ze smoczkiem się udało :)

Zania, sliczna kruszynka! Jeszcze raz gratki :)

Monta, gaktycznie Robcio wniebowzięty:) i ładny kolor fotelika!

My już gości pożegnaliśmy i cały wieczór odpoczywaliśmy

Mialam plan opisać porod w koncu, ale zasypiam..

Buziaki, mamuśki!

Lilamy, kciuki trzymam!

mon!ta^, Mia1988 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo sam się zapomina o cycka :p

Daven ten lekarz ma na nazwisko Luboinski

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj aby sprawdzić ile Mam ml ze swojego to mi wyszło z 2 cyckow 70ml :)

Mia1988, Konwalia lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Livia dziś zakupię tą biogaje :)
    Bommbelek mój pije mm raz 30, raz 40 a raz 50. Ale oprócz tego pierś, zawsze przed mm. I nie wybudzam, w dzień nie ma potrzeby bo nie spi :D a w nocy sam sie budzi co ok.2h :p
    Wczoraj byłam w końcu na spacerku, ło jezu co ja sie z ta parasolka nakombinowalam zeby cien na malym był, masakra :p

livia30 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sprawdziło się to co mowili na sr. Lilka zrobila dzisiaj taką kupke że pampers nie wytrzymał. Rodzice zadowoleni że nie musieli w naturę ingerować ;)

amarranta, ewela86, rex lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Pomooocy... zacza nam sie slimaczyc pepek a tak juz ladnie zaczynal odstawac ;( macie jakies rady? Bo zaczynam panikowac...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka nam się urwał i to dosłownie ocentisept pomógł

radiszka lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RSDISZKA spirytusem go traktuj jak kiedys....

Dzień dobry tak w ogóle;)

KONWALIA super! Nie ma to jak porządną kupa;)

Moja Luska wczoraj miala rozwolnienie caly dzien i bolał ją brzuchal - przedwczoraj zjadłam ogórki z jogurtem... Po kąpieli wydoiła obydwa cycki, zwymiotowała, zrobila 4 razy kupe wiec dostala 30ml mm i spala 6,5 godz.... Po danym moim max 4-5.... Coraz bardziej skłaniam się ku mm zwłaszcza ze kp również nie jest moim powołaniem (jak u LIVII)

BOMMBELEK mi położne w szpitalu od razu powiedzialy żeby nie wybudzać... Chyba ze na wadze by nie przybierała. Bo też się zastanawialam bo mi pierwsza noc Młoda spala ponad 3 godziny.... A moja je 50-60ml mm bo mojego nie wiem ile ale podobnie bo tyle wlasnie udało mi kilka dni temu ściągnąć... A teraz nie bardzo mam kiedy bo w dzień je często bo i czasem co 1,5 godz. wiec nie bardzo mam kiedy ściągnąć...a w nocy śpię;)

livia30, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA jak sprawuje się Wasz leżaczek???

zpbnio4p92q84lda.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja właśnie też się zastanawiałam czy wybudzać do karmienia w nocy, ale stwierdziłam, że to byłoby chore. W nocy mój mały śpi 5 godzin nawet... a jest na piersi tylko, chociaż dla mnie to jest straszne... moim powołaniem również nie jest kp :-( i często myślę o przejściu na mm...

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od soboty już nie karmię piersią tzn wcześniej z dwa dni odciągałam i dawałam z butelki a od soboty już tylko mm. Ja uśmiechnięta, dziecko zadowolone ;) Pokarm mi zanika (biorę Bromergon) więc zaraz będę uwolniona na dobre od dojnych cycków :D

Blue:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ