Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Livia no to mój też po 60ml co 2,5 - 3h ale nie wiem czy wciągnąłby 100 na raz Tomcio jednak starszy ale może za pare dni spróbuję bo w nocy też ten sam rytm co 2-3h a tak to może by się nie budził tak często hymm....
aaa a pisałaś kiedyś o herbatce słodkich snów, gdzie ją kupiłaś? Działa tak jak by to nazwa sugerowała?
Dora, Carmen u mnie dzisiaj teź o 2 były cyrki i płacz z przeraźliwym piskiem i ni choroby nie wiem co to miało znaczyć ale no uspokoić nie mogłam. Aż tu masz w naszym łóżku jak ręką odjął, wszystkie krzyki przeszły jak po czarodziejskiej różdżce, przypadek?
Właśnie też ostatnio się zastanawiałam gdzie nam wikaa przepadła... halooo
Daven - cóż za różnorodność atrakcji, aż mi teraz pięty wykręca jak się zastanawiam w jakim regionie Ty mieszkasz.... no uchyl rąbka tajemnicy, choć troszeczkę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:37
Daven lubi tę wiadomość
-
Tomcio te 100ml pije tylko na śpiocha o 23, później już mniejsze porcje i raczej nie śpi dłużej po tej setce. Może z czasem mu się wydłuży
Herbatkę kupiłam w Biedronce, z Humany w granulkach. A czy działa? Wątpię ma w składzie melisę i ot wielki usypiacz
-
Livia, Radiszka a czym karmicie? Jakim mm? Patrze na enfamil a tam dawkowanie jest 1-2 miesiąc pięć razy dziennie po 150ml czyli na dobę wychodzi 750ml. A w Nan jest 120 ml x 6 w drugim i trzecim miesiącu życia dziecka czyli wychodzi 720ml. Lepiej karmić mniej niż zalecenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:12
-
Konwalia ja karmię hipoalergicznym Nutramigenem ale jak karmiłam Bebilonem to nie patrzyłam aż tak bardzo na rozpiskę. Lekarz też mi powiedział, że trzeba obserwować dziecko i dawać zgodnie z jego zapotrzebowaniem, kontrolować wagę czy dobrze przybiera i już To co na opakowaniu to tylko orientacyjne dawki.
Konwalia lubi tę wiadomość
-
O kurcze to mój zarlok bo jak nie dostanie cyca plus okolo50ml mm co 2h to histeria. Chciałabym żeby jadł co 3h bo tak to koncze karmienie a za godzine kolejne ....
Livia fajne farbowanie, oby tak to wyglądało ja jeszcze kilka miesięcy bez fryzjera i samo ki się ombre zrobi :pppplivia30 lubi tę wiadomość
-
Moje dziecię po kąpieli wciągnęło butlę i padło. Dosłownie padło... aż się wystraszyłam bo po beknięciu zrobił się normalnie wiotki w kilka sekund I śpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:48
Konwalia, dora8201, Daven lubią tę wiadomość
-
mnie mój zgagulec wymęczył dziś.... ale już śpi - oby jak najdłużej taka wredna matka jestem że aż podskoczyłam z radości jak zobaczyłam zamknięte oczy w łóżeczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:39
livia30, Daven, katepr lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Konwalia wrote:Livia, Radiszka a czym karmicie? Jakim mm? Patrze na enfamil a tam dawkowanie jest 1-2 miesiąc pięć razy dziennie po 150ml czyli na dobę wychodzi 750ml. A w Nan jest 120 ml x 6 w drugim i trzecim miesiącu życia dziecka czyli wychodzi 720ml. Lepiej karmić mniej niż zalecenia?
Ja karmie nanem pro 1, ale tez raczej patrze na zapotrzebowanie małego, choc jest ono zblizone do tej rozpiski. kazali mi dodawac do tego bebilon nutriton ale to masakra mały kupki nie moze po tym zrobić a ulewa i tak tylko jeszcze bardziej się tym gęstym dławi więc odstawiłam to "cudo". -
Radiszka, jeśli tylko masz taką możliwość - spróbuj zrezygnować z Nanu na rzecz czegoś innego. To mleko ma strasznie dużo żelaza, dużo dzieci aż zielone twarde plastelinowe kupy po tym trzaska i może dlatego Twój syn taki marudny . Ma kłopot z trawieniem takiej ilości żelaza i dlatego się męczy.
A może spróbować mleka Bebilon AR (o ile dobrze pamiętam) - specjalny dla dzieci ulewających?Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
livia30 wrote:Nie!
Moja pierwsza córa była na Nanie - i objawy dokładnie takie jak napisałam wyżej . Zielone, plastelinowate, zrobione z ogromnym wysiłkiem kupy, do tego stękania, płacze, gazy i bóle . Chyba jedno z mlek, które niewielkiej ilości dzieci służy bez żadnych skutków ubocznych .Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015