X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkazajace do tego co mu sie zrobilo przy odbycie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta, to nie tak źle. a powiedział lekarz co to jest i dlaczego?

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My meczylismy się z zatwardzeniem:/ dziś 4dzien bez kupki i niunia prezyla się, płakała, herbatkę humana dałam na brzuszek i mniej niż pół czopka i poszło, ale ile można dawać czopek:/ piję litr soku jabłkowego dziennie i raz pomogło a teraz jakby się przyzwyczaiła. Zapytam położnej jak pomóc niuni.

Monta masakra jak męczą dzieci w kolejkach:/ dobrze ze ok u maluszka, oby wszystko się ładnie zagoilo.

Teraz Nela juz spokojna i karmie.

Dora wow przecieka Tobie przez wkładki? To ja jedne mogłabym mieć z tydzień;p to ja wymiekam przy Tobie:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo moja niunia wkoncu spała dzis od 22.00-3.30 ciągiem. Mamy kolejny mały sukces:-)

Dora nieźle:-) Ja jak odciagam z jednej piersi to od rau leci samo z drugiej:-)

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować :P

Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami :/ mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/

ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję ;)

miłego dnia dziewczyny!

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta jak narazie nie narzekam, pokarmu mam sporo więc jeszcze pojemniczkow podstawiac nie będę hehe:-)

Kurcze odpukac,ale moja robi kupki 3-4 razy dziennie,a ja mlecznych produktów prawie w ogóle nie jem. Z owocow jabłka,banany,ostatnio maliny. Pije wode,sok jabłkowy a z resztą produktów po prostu uważam

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lipcóweczki:-)

Bardzo dawno nie udzielałam się- ostatnio bardzo rzadko odpalam laptopa ale podczytuje Was codziennie z telefonu;-)
    Macierzyństwo mnie całkiem pochłonęło, jestem total zakochana w synie, mój m cały czas pracuje więc opieka nad dzieckiem i obowiązki domowe spoczywają praktycznie tylko na mojej głowie.
    Przez pierwsze 3 tygodnie mieliśmy straszne problemy z kolkami ale podawanie biogai i bobotic forte poskutkowało, mały już nie płacze choć cierpi jeszcze czasami na wzdęcia pręży się wtedy i stęka. Karmię tylko piersią, stosuje na razie mocno okrojoną dietę (brzdąc na nowe rzeczy reagował bólami brzuszka) a klusek waży już 5400 i ubranka 62 pomału zaczynają być małe...

Pozdrawiam Wszystie Mamusie:-) Postaram się teraz częściej udzielać;-)

radiszka, amarranta lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)
    no moze zle nie jest ale trzeba przy tym troche porobic aby wszystko sie wchoneło oby szybko. Ale za to martwia mnie kupki bardzo luzne i dzisiaj znowu do lekarza

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klurde szukam linka o tych kupach co dawałyście doszłam do strony 1159 i znalezc nie moge :/ moze ktora zapodac linka ponownie.

A i Kate wez napisz mi czego uzywalas na hemoroidy w ciazy i po niej oprocz sztyftu bo to pamietam :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować :P

Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami :/ mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/

ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję ;)

miłego dnia dziewczyny!

U nas biogaja pomaga troche na zaparcia ;)

amarranta lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Pisze jak zwykle z tel podczas karmienia:)
    Położna dziś dzwoniła, pytałam jak pomóc niuni i mam pić więcej herbatek z koprem, mam bocianek tez ma koper to druga zrobiłam a wypije z 4.4.M kupi mi jeszcze z koprem. Ja mleka bardzo dużo pije, ponad litr dziennie bo owsianke rano jem, na kolacje kaszkę i płatki z mlekiem a do tego dwie inki z mlekiem pije.

O biogai słyszałam, jak herbatki nie pomogą i jabłka to kupię.

Monta stosowałam maść procto glyvenol, okłady z kory dębu i herbaty i czopki hemorol, ale sztyft najlepsze efekty daje.

Nela spala od 23.30 do 5.40, wiec w nocy ładnie śpi, do 15 jest na piersi przeważnie:) liczę ze zaraz zaśnie:)

Zjadłam 4sliwki suszone, oby tez to pomogło bo ja też jak córka mam problem z oproznianiem eh:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzis po szczepieniach. Mały ciągle placze, a ponoć niektore caly czas śpią, glupia ja to bylo jasne że moj bedzie plakal a nie spał. Dałam mu paracetamol ale chyba nic to nie pomogło. No trudno trzeba przetrwać jakoś.
    Monita masakra tyle czekania :/
    Troche Wam zazdroszcze tego karmienia piersią :p zero butelek i zabawy w mycie i przygotowywanie :) ja juz piers daje tylko w nocy

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr jana odwrót, karmie tylko w dzień piersią, w nocy butla bo lepiej spi. Bidulek już po szczepieniu, ja już się boje a idziemy 02.09.
    zania to maluda ładnie spala, moja dziś tez elegancko bo budzila się o 2 ,5 i 8,wiec dla mnie super
    w pon mija 6 tyg i koniec pologu wiec biore się ostro za ćwiczenia bo już meczy mnie ta rozpusta,trzeba jeszcze popracować bo 6kg zostało,juz odkurzyłam rowerek stacjonrny i wziąć się za brzuszki :)

3i49p07wevcalt60.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Verona a mój cały dzien na butli a spać ani chwilki nie chce, a w nocy piers i butla i spi :D dlatego boję się odstawić pierś w nkcy, ale musze bo i tak już prawie nic w niej nie ma bo widzę że mieszanki pije tyle co w dzień, czyli cycka tylko sobie ciumka :p
    Jednak chyba paracetamol pomógł :) już nie krzyczy jakby cos go bolało tylko tak normalnie :p będę chyba kontynuować podaż do jutra conajmniej

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to dobrze,że Kubuś się uspokoił.

Moja wczoraj zaczęła 5 tydzień i dała mi dziś popalić:) cały dzień spędziłam z nią na łóżku, w locie zjadłam 3 pierogi ruskie a tak to serki i jabłko:) Nie spała cały dzień, teraz dopiero usnęła a jeszcze czeka kąpiel. Wczoraj była sis to była grzeczna a dziś sama jestem i nie śpi, M wrócil o 19 i kupił espumisan, Pani w aptece poradziła, niby jest na wzdęcia,ale powinno tez pomóc na brzuszek, dałam od razu i piję herbatkę z kopru włoskiego, oby ulżyło Niuni, bo szkoda mi jej jak tak płacze i się pręży i stęka.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dzieki za info ja podaje espumisan/sab simplex, delicol oraz mam jeszcze podawac dicoflor.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane Lipcowki. ... Ależ mnie u Was nie było. ... Strasznie się stęskniłam :-D
    Nadrobię kilka stron wstecz i zobaczę co jest teraz u Was na "tapecie"...
    Mam nadzieję, że już będę u Was częściej ;-)

radiszka, kate851, amarranta, mon!ta^, dora8201, katepr, rex lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś bez kąpieli bo Nianie bardzo bolał brzuszek i nie dało sie:/ espumisan i koper jakby pomógł ale ciągle na cycu.

Wikaa wow jesteś:) jak u Was?:) jak Lenka? Jak Ty po porodzie?

wikaa lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate u nas jak bardzo bolał brzuszek to tym bardziej do kąpieli brałam - poleżał w ciepłej wodzie, pomasowałam brzuszek i od razu było lepiej i bez płaczu. Spróbuj następnym razem ;)

Moje dziecko od 3 nocy budzi się co godzinę od północy i muszę przytulać. Jak odkładam to jest afera :/ Więc śpię z nim na sobie :D Może dzisiaj będzie lepie bo wymęczony padł po dniu z małą ilością snu ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak u nas ? Powolutku. ;-) Widzę, że masz problemy z kolkami. Systematyczne podawanie kropelek powinno pomóc malutkiej. Ja u synka stosowałam jak mu się pojawiły kolki i potem jak się unormowało to dalej podawałam - profilaktyczne.
    My z Lenką wspoldzialamy rewelacyjnie. Zero kolek, śpi jak aniołek i rośnie jak na drożdżach ;-) W nocy wstaje do niej raz, góra dwa razy. Śpi po 4-5 h w nocy a w dzień 3-4. Budzi się na mleko, porozglada po pokoju i śpi dalej. Jestem w takim szoku, bo to przecież nie moje pierwsze dziecko, ale z czystym sumieniem powiem, że najspokojniejsze. .. Karmimy się piersią ale głównie ściągam i daje przez butelkę. Wtedy każdy może nakarmić młodą a nie tylko mamusia ;-) Zjada wtedy 100 - 120 czasem 140 ml. A i wiem, że dziecko najedzone, bo śpi pięknie. ... Tatuś zostaje z Lenką juz sam chociaż zarzekał się, że dopiero po 3 m-cu z nią zostanie... :-D Widzę jaki jest zakochany w córeczce. ... To chyba w wielkim skrócie jak u nas. Starszy syn zaakceptował siostrzyczke w miarę szybko, mlodszemu trudniej ... Ostatnio chciał ją włożyć do piekarnika, jak płacze to ostentacyjnie wychodzi do pokoju albo zamyka się w ubikacji. Jak ja kołysze w wózku to mówi - po co ja lulasz? i tak będzie beczeć. ... Także mój Wiktorek jest mega zazdrosny ale są chwile, że przyjdzie, przytuli się do niej, pocałuje w czoło i mówi - kocham tą Lenkę, mamo ! ;-)

Jedno jest pewne - kocham te moje dzieci nad życie. .... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:55

dora8201, kate851, rex lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ