Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
My meczylismy się z zatwardzeniem:/ dziś 4dzien bez kupki i niunia prezyla się, płakała, herbatkę humana dałam na brzuszek i mniej niż pół czopka i poszło, ale ile można dawać czopek:/ piję litr soku jabłkowego dziennie i raz pomogło a teraz jakby się przyzwyczaiła. Zapytam położnej jak pomóc niuni.
Monta masakra jak męczą dzieci w kolejkach:/ dobrze ze ok u maluszka, oby wszystko się ładnie zagoilo.
Teraz Nela juz spokojna i karmie.
Dora wow przecieka Tobie przez wkładki? To ja jedne mogłabym mieć z tydzień;p to ja wymiekam przy Tobie:) -
Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować
Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/
ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję
miłego dnia dziewczyny!
-
amarranta jak narazie nie narzekam, pokarmu mam sporo więc jeszcze pojemniczkow podstawiac nie będę hehe:-)
Kurcze odpukac,ale moja robi kupki 3-4 razy dziennie,a ja mlecznych produktów prawie w ogóle nie jem. Z owocow jabłka,banany,ostatnio maliny. Pije wode,sok jabłkowy a z resztą produktów po prostu uważam -
nick nieaktualnyWitam Lipcóweczki:-)
Bardzo dawno nie udzielałam się- ostatnio bardzo rzadko odpalam laptopa ale podczytuje Was codziennie z telefonu;-)
Macierzyństwo mnie całkiem pochłonęło, jestem total zakochana w synie, mój m cały czas pracuje więc opieka nad dzieckiem i obowiązki domowe spoczywają praktycznie tylko na mojej głowie.
Przez pierwsze 3 tygodnie mieliśmy straszne problemy z kolkami ale podawanie biogai i bobotic forte poskutkowało, mały już nie płacze choć cierpi jeszcze czasami na wzdęcia pręży się wtedy i stęka. Karmię tylko piersią, stosuje na razie mocno okrojoną dietę (brzdąc na nowe rzeczy reagował bólami brzuszka) a klusek waży już 5400 i ubranka 62 pomału zaczynają być małe...
Pozdrawiam Wszystie Mamusie:-) Postaram się teraz częściej udzielaćradiszka, amarranta lubią tę wiadomość
-
klurde szukam linka o tych kupach co dawałyście doszłam do strony 1159 i znalezc nie moge moze ktora zapodac linka ponownie.
A i Kate wez napisz mi czego uzywalas na hemoroidy w ciazy i po niej oprocz sztyftu bo to pamietamCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
amarranta wrote:Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować
Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/
ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję
miłego dnia dziewczyny!
U nas biogaja pomaga troche na zaparciaamarranta lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Pisze jak zwykle z tel podczas karmienia:)
Położna dziś dzwoniła, pytałam jak pomóc niuni i mam pić więcej herbatek z koprem, mam bocianek tez ma koper to druga zrobiłam a wypije z 4.4.M kupi mi jeszcze z koprem. Ja mleka bardzo dużo pije, ponad litr dziennie bo owsianke rano jem, na kolacje kaszkę i płatki z mlekiem a do tego dwie inki z mlekiem pije.
O biogai słyszałam, jak herbatki nie pomogą i jabłka to kupię.
Monta stosowałam maść procto glyvenol, okłady z kory dębu i herbaty i czopki hemorol, ale sztyft najlepsze efekty daje.
Nela spala od 23.30 do 5.40, wiec w nocy ładnie śpi, do 15 jest na piersi przeważnie:) liczę ze zaraz zaśnie:)
Zjadłam 4sliwki suszone, oby tez to pomogło bo ja też jak córka mam problem z oproznianiem eh:) -
Hej, my dzis po szczepieniach. Mały ciągle placze, a ponoć niektore caly czas śpią, glupia ja to bylo jasne że moj bedzie plakal a nie spał. Dałam mu paracetamol ale chyba nic to nie pomogło. No trudno trzeba przetrwać jakoś.
Monita masakra tyle czekania
Troche Wam zazdroszcze tego karmienia piersią :p zero butelek i zabawy w mycie i przygotowywanie ja juz piers daje tylko w nocy
-
katepr jana odwrót, karmie tylko w dzień piersią, w nocy butla bo lepiej spi. Bidulek już po szczepieniu, ja już się boje a idziemy 02.09.
zania to maluda ładnie spala, moja dziś tez elegancko bo budzila się o 2 ,5 i 8,wiec dla mnie super
w pon mija 6 tyg i koniec pologu wiec biore się ostro za ćwiczenia bo już meczy mnie ta rozpusta,trzeba jeszcze popracować bo 6kg zostało,juz odkurzyłam rowerek stacjonrny i wziąć się za brzuszki
-
Heheh Verona a mój cały dzien na butli a spać ani chwilki nie chce, a w nocy piers i butla i spi dlatego boję się odstawić pierś w nkcy, ale musze bo i tak już prawie nic w niej nie ma bo widzę że mieszanki pije tyle co w dzień, czyli cycka tylko sobie ciumka :p
Jednak chyba paracetamol pomógł już nie krzyczy jakby cos go bolało tylko tak normalnie :p będę chyba kontynuować podaż do jutra conajmniej
-
Katepr to dobrze,że Kubuś się uspokoił.
Moja wczoraj zaczęła 5 tydzień i dała mi dziś popalić cały dzień spędziłam z nią na łóżku, w locie zjadłam 3 pierogi ruskie a tak to serki i jabłko:) Nie spała cały dzień, teraz dopiero usnęła a jeszcze czeka kąpiel. Wczoraj była sis to była grzeczna a dziś sama jestem i nie śpi, M wrócil o 19 i kupił espumisan, Pani w aptece poradziła, niby jest na wzdęcia,ale powinno tez pomóc na brzuszek, dałam od razu i piję herbatkę z kopru włoskiego, oby ulżyło Niuni, bo szkoda mi jej jak tak płacze i się pręży i stęka. -
Hej moje kochane Lipcowki. ... Ależ mnie u Was nie było. ... Strasznie się stęskniłam
Nadrobię kilka stron wstecz i zobaczę co jest teraz u Was na "tapecie"...
Mam nadzieję, że już będę u Was częściejradiszka, kate851, amarranta, mon!ta^, dora8201, katepr, rex lubią tę wiadomość
-
kate u nas jak bardzo bolał brzuszek to tym bardziej do kąpieli brałam - poleżał w ciepłej wodzie, pomasowałam brzuszek i od razu było lepiej i bez płaczu. Spróbuj następnym razem
Moje dziecko od 3 nocy budzi się co godzinę od północy i muszę przytulać. Jak odkładam to jest afera Więc śpię z nim na sobie Może dzisiaj będzie lepie bo wymęczony padł po dniu z małą ilością snu
-
Kate jak u nas ? Powolutku. Widzę, że masz problemy z kolkami. Systematyczne podawanie kropelek powinno pomóc malutkiej. Ja u synka stosowałam jak mu się pojawiły kolki i potem jak się unormowało to dalej podawałam - profilaktyczne.
My z Lenką wspoldzialamy rewelacyjnie. Zero kolek, śpi jak aniołek i rośnie jak na drożdżach W nocy wstaje do niej raz, góra dwa razy. Śpi po 4-5 h w nocy a w dzień 3-4. Budzi się na mleko, porozglada po pokoju i śpi dalej. Jestem w takim szoku, bo to przecież nie moje pierwsze dziecko, ale z czystym sumieniem powiem, że najspokojniejsze. .. Karmimy się piersią ale głównie ściągam i daje przez butelkę. Wtedy każdy może nakarmić młodą a nie tylko mamusia Zjada wtedy 100 - 120 czasem 140 ml. A i wiem, że dziecko najedzone, bo śpi pięknie. ... Tatuś zostaje z Lenką juz sam chociaż zarzekał się, że dopiero po 3 m-cu z nią zostanie... Widzę jaki jest zakochany w córeczce. ... To chyba w wielkim skrócie jak u nas. Starszy syn zaakceptował siostrzyczke w miarę szybko, mlodszemu trudniej ... Ostatnio chciał ją włożyć do piekarnika, jak płacze to ostentacyjnie wychodzi do pokoju albo zamyka się w ubikacji. Jak ja kołysze w wózku to mówi - po co ja lulasz? i tak będzie beczeć. ... Także mój Wiktorek jest mega zazdrosny ale są chwile, że przyjdzie, przytuli się do niej, pocałuje w czoło i mówi - kocham tą Lenkę, mamo !
Jedno jest pewne - kocham te moje dzieci nad życie. ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:55
dora8201, kate851, rex lubią tę wiadomość