X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkazajace do tego co mu sie zrobilo przy odbycie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta, to nie tak źle. a powiedział lekarz co to jest i dlaczego?

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My meczylismy się z zatwardzeniem:/ dziś 4dzien bez kupki i niunia prezyla się, płakała, herbatkę humana dałam na brzuszek i mniej niż pół czopka i poszło, ale ile można dawać czopek:/ piję litr soku jabłkowego dziennie i raz pomogło a teraz jakby się przyzwyczaiła. Zapytam położnej jak pomóc niuni.

Monta masakra jak męczą dzieci w kolejkach:/ dobrze ze ok u maluszka, oby wszystko się ładnie zagoilo.

Teraz Nela juz spokojna i karmie.

Dora wow przecieka Tobie przez wkładki? To ja jedne mogłabym mieć z tydzień;p to ja wymiekam przy Tobie:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo moja niunia wkoncu spała dzis od 22.00-3.30 ciągiem. Mamy kolejny mały sukces:-)

Dora nieźle:-) Ja jak odciagam z jednej piersi to od rau leci samo z drugiej:-)

amarranta lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować :P

Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami :/ mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/

ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję ;)

miłego dnia dziewczyny!

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta jak narazie nie narzekam, pokarmu mam sporo więc jeszcze pojemniczkow podstawiac nie będę hehe:-)

Kurcze odpukac,ale moja robi kupki 3-4 razy dziennie,a ja mlecznych produktów prawie w ogóle nie jem. Z owocow jabłka,banany,ostatnio maliny. Pije wode,sok jabłkowy a z resztą produktów po prostu uważam

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Lipcóweczki:-)

Bardzo dawno nie udzielałam się- ostatnio bardzo rzadko odpalam laptopa ale podczytuje Was codziennie z telefonu;-)
    Macierzyństwo mnie całkiem pochłonęło, jestem total zakochana w synie, mój m cały czas pracuje więc opieka nad dzieckiem i obowiązki domowe spoczywają praktycznie tylko na mojej głowie.
    Przez pierwsze 3 tygodnie mieliśmy straszne problemy z kolkami ale podawanie biogai i bobotic forte poskutkowało, mały już nie płacze choć cierpi jeszcze czasami na wzdęcia pręży się wtedy i stęka. Karmię tylko piersią, stosuje na razie mocno okrojoną dietę (brzdąc na nowe rzeczy reagował bólami brzuszka) a klusek waży już 5400 i ubranka 62 pomału zaczynają być małe...

Pozdrawiam Wszystie Mamusie:-) Postaram się teraz częściej udzielać;-)

radiszka, amarranta lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)
    no moze zle nie jest ale trzeba przy tym troche porobic aby wszystko sie wchoneło oby szybko. Ale za to martwia mnie kupki bardzo luzne i dzisiaj znowu do lekarza

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klurde szukam linka o tych kupach co dawałyście doszłam do strony 1159 i znalezc nie moge :/ moze ktora zapodac linka ponownie.

A i Kate wez napisz mi czego uzywalas na hemoroidy w ciazy i po niej oprocz sztyftu bo to pamietam :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta wrote:
    Zania, mi jak leciało z drugiej, jak karmiłam jedną, to położna kazała jakiś pojemniczek podkładać, żeby mleka nie marnować :P

Kate, ale Ci się ta biedna Nelcia namęczy z tymi kupami :/ mi wczoraj pediatra powiedzial, że na problem z brzuszkiem lepiej stosować biogaję niż sabsimpex, bo on jest słodki i przyzwyczaja dziecko do cukru. ale nie wiem czy ta biogaja na zaparcia też działa:/

ja wlaśnie karmię i jak skończę, to jedziemy do Polski - jutro idziemy na wesele naszego przyjaciela, a dzidzia zostanie z moją mamą... aaa! już się boję ;)

miłego dnia dziewczyny!

U nas biogaja pomaga troche na zaparcia ;)

amarranta lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Pisze jak zwykle z tel podczas karmienia:)
    Położna dziś dzwoniła, pytałam jak pomóc niuni i mam pić więcej herbatek z koprem, mam bocianek tez ma koper to druga zrobiłam a wypije z 4.4.M kupi mi jeszcze z koprem. Ja mleka bardzo dużo pije, ponad litr dziennie bo owsianke rano jem, na kolacje kaszkę i płatki z mlekiem a do tego dwie inki z mlekiem pije.

O biogai słyszałam, jak herbatki nie pomogą i jabłka to kupię.

Monta stosowałam maść procto glyvenol, okłady z kory dębu i herbaty i czopki hemorol, ale sztyft najlepsze efekty daje.

Nela spala od 23.30 do 5.40, wiec w nocy ładnie śpi, do 15 jest na piersi przeważnie:) liczę ze zaraz zaśnie:)

Zjadłam 4sliwki suszone, oby tez to pomogło bo ja też jak córka mam problem z oproznianiem eh:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzis po szczepieniach. Mały ciągle placze, a ponoć niektore caly czas śpią, glupia ja to bylo jasne że moj bedzie plakal a nie spał. Dałam mu paracetamol ale chyba nic to nie pomogło. No trudno trzeba przetrwać jakoś.
    Monita masakra tyle czekania :/
    Troche Wam zazdroszcze tego karmienia piersią :p zero butelek i zabawy w mycie i przygotowywanie :) ja juz piers daje tylko w nocy

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr jana odwrót, karmie tylko w dzień piersią, w nocy butla bo lepiej spi. Bidulek już po szczepieniu, ja już się boje a idziemy 02.09.
    zania to maluda ładnie spala, moja dziś tez elegancko bo budzila się o 2 ,5 i 8,wiec dla mnie super
    w pon mija 6 tyg i koniec pologu wiec biore się ostro za ćwiczenia bo już meczy mnie ta rozpusta,trzeba jeszcze popracować bo 6kg zostało,juz odkurzyłam rowerek stacjonrny i wziąć się za brzuszki :)

3i49p07wevcalt60.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Verona a mój cały dzien na butli a spać ani chwilki nie chce, a w nocy piers i butla i spi :D dlatego boję się odstawić pierś w nkcy, ale musze bo i tak już prawie nic w niej nie ma bo widzę że mieszanki pije tyle co w dzień, czyli cycka tylko sobie ciumka :p
    Jednak chyba paracetamol pomógł :) już nie krzyczy jakby cos go bolało tylko tak normalnie :p będę chyba kontynuować podaż do jutra conajmniej

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to dobrze,że Kubuś się uspokoił.

Moja wczoraj zaczęła 5 tydzień i dała mi dziś popalić:) cały dzień spędziłam z nią na łóżku, w locie zjadłam 3 pierogi ruskie a tak to serki i jabłko:) Nie spała cały dzień, teraz dopiero usnęła a jeszcze czeka kąpiel. Wczoraj była sis to była grzeczna a dziś sama jestem i nie śpi, M wrócil o 19 i kupił espumisan, Pani w aptece poradziła, niby jest na wzdęcia,ale powinno tez pomóc na brzuszek, dałam od razu i piję herbatkę z kopru włoskiego, oby ulżyło Niuni, bo szkoda mi jej jak tak płacze i się pręży i stęka.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dzieki za info ja podaje espumisan/sab simplex, delicol oraz mam jeszcze podawac dicoflor.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane Lipcowki. ... Ależ mnie u Was nie było. ... Strasznie się stęskniłam :-D
    Nadrobię kilka stron wstecz i zobaczę co jest teraz u Was na "tapecie"...
    Mam nadzieję, że już będę u Was częściej ;-)

radiszka, kate851, amarranta, mon!ta^, dora8201, katepr, rex lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś bez kąpieli bo Nianie bardzo bolał brzuszek i nie dało sie:/ espumisan i koper jakby pomógł ale ciągle na cycu.

Wikaa wow jesteś:) jak u Was?:) jak Lenka? Jak Ty po porodzie?

wikaa lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate u nas jak bardzo bolał brzuszek to tym bardziej do kąpieli brałam - poleżał w ciepłej wodzie, pomasowałam brzuszek i od razu było lepiej i bez płaczu. Spróbuj następnym razem ;)

Moje dziecko od 3 nocy budzi się co godzinę od północy i muszę przytulać. Jak odkładam to jest afera :/ Więc śpię z nim na sobie :D Może dzisiaj będzie lepie bo wymęczony padł po dniu z małą ilością snu ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak u nas ? Powolutku. ;-) Widzę, że masz problemy z kolkami. Systematyczne podawanie kropelek powinno pomóc malutkiej. Ja u synka stosowałam jak mu się pojawiły kolki i potem jak się unormowało to dalej podawałam - profilaktyczne.
    My z Lenką wspoldzialamy rewelacyjnie. Zero kolek, śpi jak aniołek i rośnie jak na drożdżach ;-) W nocy wstaje do niej raz, góra dwa razy. Śpi po 4-5 h w nocy a w dzień 3-4. Budzi się na mleko, porozglada po pokoju i śpi dalej. Jestem w takim szoku, bo to przecież nie moje pierwsze dziecko, ale z czystym sumieniem powiem, że najspokojniejsze. .. Karmimy się piersią ale głównie ściągam i daje przez butelkę. Wtedy każdy może nakarmić młodą a nie tylko mamusia ;-) Zjada wtedy 100 - 120 czasem 140 ml. A i wiem, że dziecko najedzone, bo śpi pięknie. ... Tatuś zostaje z Lenką juz sam chociaż zarzekał się, że dopiero po 3 m-cu z nią zostanie... :-D Widzę jaki jest zakochany w córeczce. ... To chyba w wielkim skrócie jak u nas. Starszy syn zaakceptował siostrzyczke w miarę szybko, mlodszemu trudniej ... Ostatnio chciał ją włożyć do piekarnika, jak płacze to ostentacyjnie wychodzi do pokoju albo zamyka się w ubikacji. Jak ja kołysze w wózku to mówi - po co ja lulasz? i tak będzie beczeć. ... Także mój Wiktorek jest mega zazdrosny ale są chwile, że przyjdzie, przytuli się do niej, pocałuje w czoło i mówi - kocham tą Lenkę, mamo ! ;-)

Jedno jest pewne - kocham te moje dzieci nad życie. .... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:55

dora8201, kate851, rex lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ