X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no to Wika faktycznie masz spokojne dziecko. Mój dzisiaj w nocy wpadł w histerię po zmianie pieluszki nie wiedziałam o co chodzi masakra jakaś. Ale po pół godziny uspokoił się i spał 3h :D kurde kupiłam herbatkę tą dla niemowląt i mnie pogonilo ale za to mały dzisiaj rano normalnie pierdziochy robił bez płaczu :) dzisiaj grilujemy Mam nadzieję że pogoda będzie ładna :)

dora8201, wikaa lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Co ja widzę?? WIKAA wróciła :) cieszę się bardzo bo tęskniłam:) super tylko teraz DAVEN zaginęła w akcji - ma ktoś numer telefonu do niej??

Mnie nie bylo trochę bo Lusiak miala kilka gorszych dni i absorbowała mnie mocno plus Młody plus dom... Po szóstej nocce i tym jak zasnęła teraz na drzemkę łudzę się ze wróciła moja córka:) wczoraj tylko łaskawa byla i pozwoliła nam do fryzjera iść i panie się dziwiły ze z dwójką dzieci można do fryzjera przyjść;)

KATEPR kurde współczuję Ci bo jak czytam ci piszesz to normalnie mój syn staje mi przed oczami... Ale z doświadczenia Cię pociesze - takie problemowe niemowlaki potem nadrabiają zachowaniem - szybko się uczą różnych rzeczy (typu nocnik, samodzielność itd)

KATE jak dziś Nela?

LIVIA kiedy teściowa wraca? Jakoś mi jej brakuje;)

katepr, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wika super że wróciłas :)
    Dora ja w ogole się cieszę że on trochę w nocy śpi :) a jakby bylo tak jak mówisz to super :)
    Ja daję espumisan tylko 100mg, ostatnio w aptece chciala mi dac 40mg, podziękowałam :p i delicol i bio gaje no i kolek nke ma, wiadomo steka czasem pół dnia no ale to nie kolka :)
    Jedynie nie umiem wytłumaczyć codziennego krzyku histerycznego po kąpieli przy butelce, prawie codziennie to samo, krzyk nie z tej ziemi :/

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Dora snilas mi sie wczoraj hehe wywolalam Cie :P

Bylismy wczoraj na wizycie u pediatry. No i moj maluszek ma nadmierne napiecie miesniowr jednej strony ciala przez co czeka nas rechabilitacja :( nie chce lezec na brzuszku a jak juz to glowka tylko w jedna strone i jedna nozka i robi sie z niego taki "rogalik"...
    Ehh... u nas zawsze cos :(

dora8201 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

Wczorajsza noc i dzień u nas super. Mały spał od 20.30 do 3.00 potem od 4 do 6.30 i w dzień ładnie. Z tej radości pozwoliłam sobie na karmi wieczorem.
    Dziś dla równowagi wstał o 0.40 i ani myślał spać. Zasnął koło 3.00, o 5 pobudka. Oczy jak 5zl. Ani ja ani M się nie wyspaliśmy. Potem godz snu zlapalismy rano z małym bo mąż w pracy dziś.
    Szymka chyba brzuszek bolał bo rano jak strzelił kupę to się uspokoił. Teraz zasnął sam :)

I nadal mamy pępek! Już lekko się trzyma ale jest. Chyba nikt tak długo go nie miał jak my.

Mój synek układa główkę zazwyczaj na prawa stronę. Myślicie ze powinnam to zgłosić lekarzowi?

Dziewczyny czekalyscie z seksem do końca połogu? Ja czuje się jak dziewica, chcę i się boję. Próbowaliśmy się "pomiziac" ale coś mnie zabolało i na tym się skończyło. Mąż się śmieje ze ma nową żonę cnotke i odlicza czas do czwartku - będzie 6 tyg. Do lekarza jeszcze nie chodziłam.

Co do chrztu to planujemy tylko nic nie jest ustalone. Najbardziej tesciowa meczy kiedy to bedzie bo sukienkę chcę kupić A nie wie jak długi rękaw ma być... :) wczoraj była,jedzenia nawiozla więc ogólnie super :)

I macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Nie chcę schudnąć tylko uelastycznic brzuch, skóra wisi :/

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATEPR a wiesz co... u nas było dokładnie tak samo - wieczorem, zwłaszcza przy żarciu po kąpieli krzyk nieziemski aż czerwona się robiła i żyłki wszędzie wyłaziły... okazało się że to zaległy bek! zawsze muszę wtedy w pionie nosić aż odbije się jak staremu i jak ręką odjął.... a wcześniej cuda wianki wymyślałam a to po prostu solidne beczysko :)

RADISZKA mam nadzieję, że nie nakopałam Ci do tyłka, chłopa nie zmolestowałam ani nic z tych rzeczy??? wolałabym raczej upić się z Tobą czy coś w ten deseń :)
    i wiem, że łatwo pisać nie martw się ale jak nieduże napięcie jest i szybko wyłapane, będziesz chodziła na reha i ćwiczyła w domu (to jest mega ważne) to raz, dwa się uporacie i śladu nie będzie po tym :)

PAY hehe no to przywiązał się do Was ten pępek :) chyba za słabe pępkowe mąż urządził :P co do zgłaszania lekarzowi - zgłaszaj wszystko co Cię niepokoi - od tego jest :) z seksem czekam na wizytę - mam 6 września więc jeszcze tydzień :) zresztą mi dopiero od 2 dni nie leci nic....i tak samo z ćwiczeniami

o chrzcie kiedyś pisałam, że nie ma i nie będzie

katepr lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay mój tez uklada glowke na jedna strone, do tego stopnia ze juz glowa mu sie splaszczyla po jednej stronie :( ale cuduje z nim walki podkladam a on nadal się patrzy w tą strone :/ lekarka wie, kazała lozeczko przestawic no i podkladac tetre albo cos pod glowe zeb w drugą stronę patrzyl i tyle. Do końca połogu nie czekałam i jest ok, wizyty nie miałam :p tylko taka 7 dni po porodzie :)

Dora no właśnie do tej pory to dzialalo, bralam go do bekniecia jak tak wył, ale wczoraj beknal i plakal dalej..chociaz sam sie uspokoil po 5min to może to faktycznie to :) i mimo ze zjadl 20ml to spał jak zawsze. Cudak mój :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    KATEPR a wiesz co... u nas było dokładnie tak samo - wieczorem, zwłaszcza przy żarciu po kąpieli krzyk nieziemski aż czerwona się robiła i żyłki wszędzie wyłaziły... okazało się że to zaległy bek! zawsze muszę wtedy w pionie nosić aż odbije się jak staremu i jak ręką odjął.... a wcześniej cuda wianki wymyślałam a to po prostu solidne beczysko :)

RADISZKA mam nadzieję, że nie nakopałam Ci do tyłka, chłopa nie zmolestowałam ani nic z tych rzeczy??? wolałabym raczej upić się z Tobą czy coś w ten deseń :)
    i wiem, że łatwo pisać nie martw się ale jak nieduże napięcie jest i szybko wyłapane, będziesz chodziła na reha i ćwiczyła w domu (to jest mega ważne) to raz, dwa się uporacie i śladu nie będzie po tym :)

PAY hehe no to przywiązał się do Was ten pępek :) chyba za słabe pępkowe mąż urządził :P co do zgłaszania lekarzowi - zgłaszaj wszystko co Cię niepokoi - od tego jest :) z seksem czekam na wizytę - mam 6 września więc jeszcze tydzień :) zresztą mi dopiero od 2 dni nie leci nic....i tak samo z ćwiczeniami

o chrzcie kiedyś pisałam, że nie ma i nie będzie

Spokojnie... jakies babskie spotkanko to bylo mile takie ale ja wiedzialam ze "ty to ty" a Ty ze ja to ja to nie wiedzialas i sie nie przyznalam. O i takie cuda :P

No martwi mnie to napiecie ale poki co jestem pelna nadziei ze szybko to minie...

Ja juz z pologiem mialam spokoj ale ostatnio bedac na zakupach przebieglam kawalek po miescie i bach... leci jak z kranu znow :( ale szczerze mowiac to nie czekalam do konca :P

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

Monita atlas o który prosilas.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita dzięki za radę odnośnie sposobu pobudzenia laktacji. Lilka cały dzień siedziała mi na cycu, więc nie było kiedy jeszcze działać laktatorem. Nie najadala się i w ogóle w dzień nie spala, albo max. 30 min. Była bardzo marudna. Jedyny na nia sposób był- samochod. Na spacer nie można było z nią wyjść, bo przez cały czas ryk. Szkoda mi jej bardzo było. Do tego moja restrykcykna dieta nie przyniosla pożądanego efektu... Wylaczylam też jabłko. Kupka była nadal wodnista i strzelajaca. Stwierdziłam, że nie będę dla swojej matczynej potrzeby jej męczyć. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy, ale nie służy jej moje mleko. Bardzo mi szkoda, bo piękna jest ta więź przy kp, ale nic na siłę. Zaczęłam coraz więcej podawać jej mm i inne dziecko. Przede wszystkim po butli śpi to chyba się najada. Chodzimy na spacerki. Kupka też lepsza. Próbuje żeby laktacja sama zanikła - odciagam coraz mniej mleka. Od dwóch dni jesteśmy tylko na mm.

Jestem po wizycie u gina i jest zielone światło. Było pierwsze serduszkowanie ale bolało :( Kiedy to przejdzie?

Jakie są jeszcze zalecenia dla karmiących mm oprócz tego żeby dopajac i podawać wit d bez k?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:48

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, już nie plamilam itp. a tu dziś z rana krew... czy to może być już początek okresu?? obecnie 6 tydzień połogu:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Uff dziś może będzie lepiej:) Nela śpi:) wczoraj wyjątkowo cały dzień nie spała! szok:) M wrócił o 19, wymęczona już byłam,nie ukrywam,bo nie miałam jak wyjść do toalety;p poczułam jak to jest heh:)

Wikaa u nas to nie kolki, bo małą ewidentnie boli brzuszek i podczas karmienia zazwyczaj pod wieczór pręży się, napina, stęka, wyraźnie jakby chciała zrobić kupkę i tak dopiero od 2 dni stękała, daliśmy wczoraj wieczorem espumisan 100mg M kupił, wypiłam szklankę kopru włoskiego i pomogło, uspokoiła się, zasnęła o 23.30 i spała do 5.30, więc to nie kolki, w nocy śpi przeważnie 6-7godz, najmniej 5 godzin i tak od 1 tygodnia śpi, więc tez nie narzekam, bo się wysypiam w nocy, mała bardziej aktywna w dzień,ale tez zazwyczaj śpi w dzień 3 godziny i ok 17 potrafi zasnąć na drugą drzemkę, więc jest spokojnym dzieckiem, tylko ten brzuszek i brak kupek ją męczy..wczoraj i przedwczoraj zjadłam 4 śliwki suszone i lody z maszyny i tak się zastanawiam czy to może od tego ją tak bolał, dziś już nie jem śliwek. Do tej pory jak płakała to tylko na karmienie. Piję koper włoski, może pomoże:)

Super,że Lenka tez taka spokojna:) a dzieci starsze to normalne,że zazdrosne, minie Wiktorkowi:) zobaczy,że tez jest ważny i będzie ok:)

Radiszka a kiedy ta rehabilitacja? samo to nie minie?

Mnie znów męczą zaparcia;/ wrr jak nie urok to..ja to się mam po porodzie;p ciąż przebiegła lajtowo, to poród i połóg hardcore;p sztyft pomaga mi na hemoroidy ale te zaparcia wszystko psują..;/bo znów mnie tyłek piecze ehi tak w kółko,mało ruchu teraz mam,ale staram się dużo wody pić, jabłka jeść, mało stałych rzeczy, śliwki odstawiłam ze wględu na małą i zobaczymy..więc integruję się razem z Nelą i obie mamy zaparcia, czopki mam ja i Ona,ale mam nadzieję,że to minie..

Zazdroszczę Wam,że myślicie już o sexie:) ja to jestem jak po przejechaniu czołgu, krocze mnie jeszcze ciągnie, szczypie, tyłek piecze, siadać nie mogę, więc jak pomyślę o sexie to mam ciarki hehe:) mój M to mówi,że pewnie dłuższy będzie celibat niż u innych;p 14 wrzesnia mam wizytę u gina po połogu i zobaczymy:) ale póki co nie wyobrażam sobie, bo czuję ból, no i oczywiście jeszcze plamię.

Zania hmm a plamienia już Ci się skończyły? tak szybko? to krew pojawiła się po jakiejś przerwie? może to miesiączka już w takim razie.

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie plamienia już mi się skończyły. z tydzien czasu nie miałam a tu ta krew... nie wiem co robic czy czekać czy nie...może pojechać na izbe?? Ale
    nic więcej mi się nie dzieje... a czuje się jak podczas okresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 13:53

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    no właśnie plamienia już mi się skończyły. z tydzien czasu nie miałam a tu ta krew... nie wiem co robic czy czekać czy nie...może pojechać na izbe?? Ale
    nic więcej mi się nie dzieje... a czuje się jak podczas okresu

Mam od wczoraj identycznie...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co z tym robisz radiszka?? kurcze radiszka czyzbysmy były bratnimy duszami?? hehe często mamy podobne problemy.
    Kkrwawienie znikome... na podpasce czysto,ale w toalecie zauważalne na papierze...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    i co z tym robisz radiszka?? kurcze radiszka czyzbysmy były bratnimy duszami?? hehe często mamy podobne problemy.
    Kkrwawienie znikome... na podpasce czysto,ale w toalecie zauważalne na papierze...

A to u mnie leci juz porzadnie. Jak spora miesiaczka.. hym juz niby te 6tyg minelo moze to juz? Trzeba mezow nastraszyc jak kiedys livia xD

Milo miec bratnia dusze :)

A moj maly znow sie dzis dusil. Ja wkoncu dostane zawalu. Tym razem podczas trzymania na rekach i to na bank nie przez ulanie. Tak jakos jakby swoja slina. Ja juz nie wiem co robic... gdzie szukac pomocy... :'(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze to miesiączka już u Was? sprawdzalyście w necie po jakim czasie dostaje się @ po sn? bo ja nawet nie wiem kiedy się spodziewać, aż sprawdzę.

Zania obserwuj, jak masz taki tępy ból jakna @ to pewnie to:)

Moja pospała godzinę tylko:) mogłaby w dzień jeść non stop:) dobrze,że chociaż w nocy śpi te 6-7godz:)

Zjadłam w locie i zaraz idę znów karmić:)

Radiszka o matko! współczuję.. dzieci mojej sis strasznie się krztusiły podczas karmienia, jak z nimi zostawałam i miałam im dać butlę to taki stres czułam, bo tak juz mieli,że się krztusili, to zawsze głowę do dołu brałam i klepałam i pomagało,ale stres był bo ja miałam 15lat jak pilnowałam mojego chrześniaka.

Długo to trwa u Ciebie? szybko przechodzi? tez bierzesz do dołu i klepiesz? jejku nie wiem co poradzić, bo niektóre dzieci już tak mają..;/

• radiszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie roznie to sie dzieje. Nie jest to zwiazane z jedzeniem. Dzie spal spokojnie i nagle piana z ust i oczki wyszly i nie mogl zlapac oddechu. Tak klade na brzuszek i klepie. Ale boje sie ze takie niedotlenienia nawet chwilowe moga miec zle skutki...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasnęła:)

Radiszka dzieci mojej sis tak już miały,że miały problem z połykaniem mleka, krztusiły się, nie mogły na płasko pić, to juz w ogóle kosmos był. Tak juz miały. Córka sis jak miała 10 msc to jeszcze nagle mdlała ale sprawdziła sis u lekarza i wszystko było ok, więc jak to będzie notorycznie się powtarzać to może coś pediatra doradzi? czy to jest normalne czy lepiej sprawdzić.

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RADISZKA kurczę nie wiem co Ci poradzić... Jedyne co to konsultacja z jakimś dobrym lekarzem ale nawet nie mam pomysłu na jego specjalizację... Oby szybko Wam przeszło bo nie dziwie się Ci bo ja bym chyba zeswirowala... Ale jedno Co powiem z doświadczenia i wiedzy wyniesionej - mózg niemowlaka jest niezwykle plastyczny, jesli nawet dochodzi do niedotlenienia (w co wątpię bo bez oddechu trzeba by być powyżej minuty? I dluzej to da to jedynie mikrouszkodzenia które musiałyby kumulować się przez lata żeby dać jakikolwiek objaw

KATE a może spróbuj zasnąć się swoimi zaparciami to i Nelce mina? Może błonnik do jedzenia? Activia?

A okresu raczej nie powinno być (zwlaszcza tak szybko) pierwszy kp... Te 6 tyg od porodu to dla karmiących mm

My dziś troche porobilismy bo i na festiwalu smoczych łodzi bylismy i grilla zrobiliśmy i na koniec ognisko bo jakie to zakończenie wakacji bez ogniska??

Aa WIKAA mialam pytać - jak kolano syna?

radiszka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ