X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dzięki za przypomnienie o activii, jutro kupie i otręby bo płatki owsiane codziennie rano jem.

Dziewczyny spicie?:) Tatuś lula Nele bo zje i nie chce spać w swoim łóżeczku a u nas śpi:) mała cwaniara:)

Dobrej nocki:)

dora8201 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Cały dzień byłam poza domem i nawet nie miałam czasu Was poczytać. Lenka oczywiście była ze mną. Pojechałyśmy sobie we trzy, tzn. ja, moja mama i Lenka na działkę i tam korzystałyśmy ze słoneczka. Oczywiście moje dziewczę przespało cały pobyt od 13.00 do 19.00 z jedną przerwa na 150 ml. mleka i zmianę pieluszki. :-)

Kate na to liczę, że Wiktorek w końcu przekona się do siostry i zaakceptuję ja w 100 %. Widzę, ze coraz częściej do niej podchodzi i głaszcze po główce ale mimo to ma dni, że przygląda się na mnie z żalem w oczach kiedy mam małą na rękach albo nawet kiedy tyko ją przewijam. Staram się tez przy nim pilnować, żeby nie całować i tulić za bardzo małej, żeby nie wzmagać w nim zazdrości... ech, te dzieciaczki !

Dora Ty jesteś mega zaangażowana w znajomości naszego forum... Bardzo jest i było mi miło, kiedy do mnie napisałaś martwiąc się co u mnie..? Widziałam tez tu na forum jak dopytywałaś o mnie... To jest bardzo, bardzo miłe... :-) :-) :-)
    Co do kolna Kacpra - to nie za dobrze... Najpierw 2 wizyty u chirurga, który nic nie pomógł, potem ortopeda i ogólnie dupa... ! Dosyć poważna ta kontuzja. Stan zapalny minął ale zrobiło się zwyrodnienie, dostał skierowanie na rehabilitację - 3 rodzaje zabiegów i zwolnienie z wf-u do końca roku. Do tego zabronił wysiłku obciążającego kolana - zakaz chodzenia na judo, jazdy na rowerze, grania w noge... Jeśli się dostosuje to może ustąpi ta kontuzja, jak nie - stwierdził, że tylko operacja... Najgorzej martwię się, że on jest taki sportowy chłopak, nie lubi siedzieć w miejscu i może olewać temat... ech, te dzieci... !

Ja tak jak Kate, nie myślę jeszcze o seksie. Za to mój m. już odlicza dni do wybicia tej magicznej daty 6 tyg. od porodu. Jakoś mam obawy po moim porodzie i pocerowaniu mnie na zewn. i w środku... :-( No nic, może gina nie pozwoli, he, he... Będę miała wymówkę...

Radiszka ja nie miałam u chłopaków problemów z nadmiernym napięciem mięśniowym i nie bardzo nawet wiem na czym ono polega - ale bądź dobrej myśli - tak jak Ci Dora pisała- na pewno rehabilitacja i systematyczne ćwiczenia dadzą pozytywny skutek :-)

Konwalia fajny ten atlas kupek. Sama do niego zajrzałam, bo ciągle wydaje mi się, ze Lenka ma nieprawidłowa kupkę - ale okazuje się, że jest ok. Przy mleku z cyca ta kupka jest taka wodnista a ja czasem aż się boję, czy oby to nie jakaś biegunka...

Zania jak Ci się rodziło na Staszica ? Nie miałam okazji podpytać Cię, bo mnie nie było.. Zadowolona jesteś z porodu, opieki.. ?

Ale napisałam poemat, czuję się jakbym była w ciąży, wtedy tez po nocach pisałam, bo spać nie mogłam i zgaga męczyła, hi, hi... Aż nie do wiary, że to już za nami dziewczyny... Szybko minęło....:-/

Dobrej nocki, do jutra !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam niedzielnie :) zapowiada się ładny dzień i mam nadzieję że humorki naszych dzieciaczków też będą przednie:)

WIKAA kurde to niefajnie z kolanem... Tym bardziej ze syna to juz nie upilnujesz czy nie robi zakazanych rzeczy... Mój by się załamał jakby mial zakaz piłki... Oby szybko wróciło wszystko do normy!
    A i Wiktor szybko się przyzwyczai... Mądrymi i doświadczonymi rodzicami i szybko sobie poradzicie a i on wróci zaraz do przedszkola, do kolegów, przestanie się nudzić w domu to też będzie inaczej

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy niedzielnie
    kurcze tak czytam ze Wasze dzieci zjadają dużo mleczka, bo moja to 60ml pije max czasem się zdarzy 90ml i więcej nie.
    Ja mam straszny problem ze spacrami bo ZoSka we wózku wyje jak kojot i czasem musze ja wyjmować i nieść-masakra, boje się gdziekolwiek wychodzić.
    Tez już mam wielka ochote na przytulanko,ale nie dość ze meza brak to jeszcze ta macica niewciagnieta mnie przeraza, za tydz musze isc do gina i ciekawe czy czeka mnie jakiś zabieg czy cos,bo ćwiczenia nic nie daja :/
    Radiszka wspolczuje przezyc,moze popytaj wśród znajomych o jakiegoś lekaza zaufanego bo się wykończysz.

3i49p07wevcalt60.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Verona mój też je 60-90 , raz na jakis czas zje 120 ale i tak na raty :)

Okres moze być, zależy jak wygląda to kp.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VERONA może Zosia je mniej a częściej?? może macie bardziej sycące mleko? wiesz to nie ma reguły zresztą jak z dorosłymi - jedni jedzą dużo a inni tyle co nic :)
    a co do spacerów to moze niewygodnie? za ciepło? zimno? za mało widzi? choć są dzieci niegondolowe - a masz spacerówkę rozkładaną całkiem na płasko? jak tak to może spróbuj w spacerówce? a jeśli nie spacerówka i nie uda się tego zmienić to najlepszym rozwiązaniem na spacery jest chusta :) niesiesz a ręce nie bolą i są wolne

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Moja zjada dosyć sporo i sama czasami jestem przerażona, że za chwilę będzie z niej niezły klusio. ... Albo też mój pokarm jest mało kaloryczny, chociaż jak poje to śpi potem i śpi. ... Niby położna mówiła, że jest ok. wiec mnie to trochę uspokoiło.

Verona współczuję takich niespokojnych spacerów. Zosia pewnie nie lubi wózeczka tak jak moje dzieci nie lubiły łóżeczka. ... :-( Też mnie trafiało jak tylko włożyłam któregoś to od razu był płacz. A co się dzieje z Twoja macicą ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

My juz po kosciolku, spala niunia tylko pod koniec głód złapał.

Dziewczyny Nela dziś znów spala w nocy 7godz!:) od 24 do 7:) jak miała ponad tydzień to już spala po 5-6 godz w nocy a teraz po 7-8 nawet i tak myślę czy to dobre ze tyle nie je..aa z drugiej strony chyba się najada cycem skoro tyle śpi, moje piersi rano miały chyba rozmiar G:)

Verona jak Ty widzisz ta macice ze jest niżej?

Wikaa kurcze oby szybko zagoilo się to kolano. .sszkoda ze tyle zakazów ale zdrowie najważniejsze.

Rano zjadłam 4sluwki suszone do owsianki i od razu do WC:) oby juz ruszyło jak kiedyś moja przemianę materii:)

Wikaa mocno peklas? Ja tak samo liczę ze M wytrzyma jeszcze bez sexu bo ja zechce pewnie po 3miesiacu. .

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dziś mamy miesiąc:) razem z Wika mamy tak samo:-)

Verona, wikaa lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) u mnie tez tak jest tzn ja karmię KP ale czasem siedzi na piersi dłuzej a czasem krócej. Wiec to zalezy ile akurat chce wypic/zjesc.
    My dzisiejsza noc tak srednio spał od 21 do 23 potem 23:30 do 1:30 potem do 3:30 i pozniej co godzine.

verona chusta lub nosidelko ergonomiczne na spacrki i plecak z rzeczami dla maluszka
    ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora Zośka je co ok 3h,racja ze każdy jest inny i sobie dozyje jedzonko,chociaz kruszyna to z niej nie jest,wiec musi jej to starczać.
    Co do chusty to się zastanawiałam,ale ja jestem panikara i bałabym się ze dziecko mi spadnie,jakos się boje nawet jak ktoś idzie to nie mogę na to patrzeć.
    Wikaa,Kate nie chce mi się wciagnac macica do srodka i widze ja w ujściu pochwy,a pod koniec dnia tylna sciana macicy zakrywa wejscie(wygląda jak pileczka pingpongowa-wielkosciowo)jak trochę podzwigam.Boje się ze czeka mnie jakiś zabieg bo przecież nie mogę tak chodzic,bo jeszcze mi wypadnie wszystko.

3i49p07wevcalt60.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Dziadkowie i mama pojechali, więc mam znów czas na forum :).

Wika - witamy na pokładzie :).

Dora - dzięki za troskę.

Przejrzałam kilka ostatnich stron i polecę hurtem: gratuluję przespanych nocek, karmień, wizyt bioderkowych i innych oraz współczuję gazów, ulewań i zaparć. :D

dora8201, katepr, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE Luśka juz w szpitalu mu spala 5-6 godzin w nocy i położne kazały nie budzić ze jak będzie głodna to da znać:) u nas jest tak ze im dłużej śpi w nocy tym częściej i dużej je rano i tyle - przybiera, rośnie wiec nie glodze jej :) i nie zamierzam się martwić ze ładnie śpi... 4 lata czekalam u syna na ładne spanie wiec teraz tylko się cieszę ze nie chodzę jak zombie

Nooo DAVEN kope lat!!! Juz myslalam xe za tą agro się wzięłaś, domu malujesz, kozy doisz, ser owczy robisz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:55

wikaa, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - bardzo bym chciała :), ale dupa zbita na razie z bawieniem się w gospochę. Właścicielka rudery która wpadła mi w oko broni jej jak niepodległości. Cóż, jej prawo, bo to jej własność - ale wyspa na Malediwach to to nie jest, więc nie bardzo rozumiem :/. Stoi kurna chata niezamieszkana i niszczeje już od lat (co najmniej 10ciu jak się dowiedziałam od sąsiadki), a wcześniej było tam dwoje staruszków, którzy też nie mieli już sił jej konserwować.. Więc możesz się domyślić w jakim stanie jest "dom" i otoczenie. W sam raz na stodołę i wybieg dla kóz :D.

Czy u Was też taki skwar? Wrzucam dzieciaki do wanny zaraz, bo mi się ugotują wszystkie!

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się ze śmiechu :). Kto nie czytał, temu wrzucę na poprawę humoru. Nasi "złotouści" :D
    "Zacznijmy od absolutnego klasyku - 2005 rok i poseł, wówczas także kandydat na marszałka Sejmu, Józef Zych z PSL. - Nie po raz pierwszy staje mi... (pauza) Przychodzi mi stawać przed Izbą... - było słychać z mównicy.

Trzy lata później - Nelly Rokita z PiS. Słynne zdanie skierowane do premiera Donalda Tuska: - Panie Premierze, mam wrażenie i to nie tylko ja mam to wrażenie w Polsce, że często Pan stoi w rozkroku.

To jednak nic w porównaniu do salw śmiechu, które wywołały w 2007 roku słowa Zyty Gilowskiej, ówczesnej wicepremier i minister finansów w rządzie PiS. - Generalnie wszędzie i zawsze ciągnęłam. I w samorządzie, tu w Poznaniu, i w sejmie. Ciągnęłam w wielu różnych miejscach i wiem, że całkiem nieźle mi idzie - rzuciła w Poznaniu podczas debaty z przedstawicielem Platformy Obywatelskiej Waldym Dzikowskim."

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Noc całkowicie niespana. Szymek zasnal o 20.30 i obudzil sie o 23. Potem drzemka między 3.30 a 5 i straszne marudzenie. Moj M wzial go rano na spacer to pospalam 3 godz.
    Ogólnie to on ta noc z nim walczył,ja tylko karmiłam.
    Położyłam się po 21 ale nie mogłam spać, dreszcze, gorączka 38 ból piersi. I tak całą noc. Zastój mi się zrobił, cyc czerwony. Siedzę teraz z kapustą,temperatura spadła więc może będzie lepiej.

Kate kup sobie xenne balans. W smaku lepsza niż colon C . Tez ma blonnik. Nie ma senesu czy tym podobnych i jest bezpieczna, ja w ciazy pilam. U mnie rozmiar G jest teraz normalnie, a mialam B. :) masakra,po kp beda wisialy do pępka.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zazdroszczę tych nocek i to na kp tak ładnie Ci śpi, szok.

Daven hej :) skąd wzięłas takie piekne cytaty? :D ;D

Verona a to nie szyjka macicy?? Bo ona ma prawo po porodzie być niżej, ale faktycznie idz moze do tego lekarza co on na to.

Troche mi smutno ze z kp nie wyszło zbytnio, chociaz nadal karmię nocą i mleko mam, no ale teraz chyba za późno na rozkrecanie laktacji xD

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - cytaty z Onetu, a ten z kolei za Newsweek'iem
    http://polska.newsweek.pl/jezyk--nie-polityczny--czyli-jak-mowia-nasi-rzadzacy,99676,1,1.html

No i rozkręcaj laktację jak czujesz taką potrzebę, jeśli masz mleko to nie jest za późno :D!

Pay - jak coś to do lekarza po antybiotyk, choć wierzę w magiczną moc kapusty :).

Dora - u mnie moja mama też w szoku, że Lidka taka grzeczna (była i widziała jak mi dawały popalić starszaki w jej wieku) i nawet pytała, czy jestem pewna, że ona nasza :D? Ale miło wypisać się z Klubu Zombiaków, co ;D?

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay dzięki za radę:) chociaż dziś po tych śliwkach suszonych wróciła moja dawna przemiana materii:) Kapusta jest najlepsza na zastój,przykładaj jak najwięcej i na pewno będzie lepiej. Ja dziś po tych 7 godzinach przerwy czułam mega głazy,ale jaka ulga po karmieniu:)

Katepr noo ja też jestem w miłym szoku,że Nelcia tak ładnie śpi:) ma identycznie jak ja gdy byłam maluszkiem:) Mama ze mną i sis nie wiedziała co to znaczy Klub Zombiaków hehe:) Obym i ja nie wiedziała:)

Daven niezłe cytaty hehe:) śmiechowe:)

• Pay Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy powinnam rozmasowac ta pierś z zastojem. Wcześniej tego nie czułam A teraz wymacalam zgrubienie wielkości kurzego jajka. Gorączki już nie mam i wolałabym obejść się bez antybiotyku.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ