Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
JagodaP wrote:Ciąża bliźniacza sama z siebie nie jest wskazaniem do CC. jeżeli oba maluchy są pod koniec ciąży główkami do dołu to spokojnie można rodzić siłami natury.
-
pepitka wrote:U nas niestety za każdym razem robią cc przy bliźniakach, nie daja szansy na poród sn, z gory od początku ustalają cesarke, ale wiem że nie wszędzie tak jest ale co jest najlepsze, w moim mieście na oddział polozniczy nie przyjmują kobiet z ciążą mogą bo nfz płaci im tylko za jedno dziecko!!! I to jest dopiero chore, że szpital pod nosem a oni wysyłają do miasta odległego o 60km, paranoja.
CC to operacja, można nie wyrazić zgody i rodzić SN. Inna sprawa, że na 100% każą podpisać oświadczenie, że bierze się na siebie całe ryzyko i będą straszyć wszystkimi powikłaniami świata, żeby pacjentkę sterroryzować.
Odsyłać mogą dlatego, że mają zbyt niski poziom referencyjności (czyli za słabe wyposażenie i personel krótko mówiac xd), żeby utrzymać u siebie taką ciążę. Niekoniecznie finanse, szpital dostaje pieniądze za hispitalizację CIĘŻARNEJ, nie dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:33
Nona, pepitka lubią tę wiadomość
-
Marteczka91 wrote:o matko i to ile spokojniejsza !!!!
to prawda, że to taki maluteńki człowieczek widzę tam normalnie malusie leżącę ciałko ale to pewnie ja tak sobie tłumacze :P
Dopisałam chyba wszystkich jak coś piszcie.
Witam wszystkie nowe mamusie
Kochana ja mam jak na razie przesunięty termin porodu na 20 lipca i wizyta 28.11. kolejna (pierwsza była 14.11.)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
JagodaP wrote:CC to operacja, można nie wyrazić zgody i rodzić SN. Inna sprawa, że na 100% każą podpisać oświadczenie, że bierze się na siebie całe ryzyko i będą straszyć wszystkimi powikłaniami świata, żeby pacjentkę sterroryzować.
Odsyłać mogą dlatego, że mają zbyt niski poziom referencyjności (czyli za słabe wyposażenie i personel krótko mówiac xd), żeby utrzymać u siebie taką ciążę. Niekoniecznie finanse, szpital dostaje pieniądze za hispitalizację CIĘŻARNEJ, nie dzieci. -
Dobry wieczór dziewczyny
Dwa dni mnie nie było, więc na razie nadrabiam, chociaż dzisiaj to już padam, a przeczytałam tylko połowę, może nawet mniej.
JagodaP wrote:Jeszcze w to nie wierzę, ale muszę tu do Was dołączyć.
Hej Nona, zapraszłaś na fioletową stronę i musiałam przyjać zaproszenie... xD
Juwelko, dziękuję za tą Twoją nadzieję w moim 12dpo, że mi powiedziałaś o bladziochu w Twoim 13dpo.
Widzę, że jest jeszcze kilka innych znajomch nicków, cześć dziewczyny
Okej, to idę spróbować pooddychac głęboko, kręci mi się w głowie i to JEST objaw ciąży, jak najbardziej psychiczny - na widok dwóch kresek zapomniałam jak się oddycha...
Jagoda, gratulacje! Rośnijcie zdrowo
Nona, spóźnione, ale szczere - 100 lat! dużo zdrowia dla Was!
Agi wrote:witam, ja też jak dobrze pójdzie będę w lipcu mama
Pozdrawiam
Agi, witaj!
Aneta210 wrote:Już po
na razie sam pęcherzyk więc się za bardzo nie uspokoiłam.
Następna wizyta 1 grudnia
Ah, zazdroszczę. Przepiękne zdjęcie
No i dobranoc Wam. Ja jutro popołudniu mam pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że coś tam ciekawego już zobaczymyNona lubi tę wiadomość
-
pojsc do sklepu - IKEA , chodzic tam 2 h , wybrac caly kosz rzeczy ... i przy kasie okazuje sie ze karta stracila waznosc no %#(*#)%^(@#%(@#$!!!!!!!!!!
Tak jestem zdolna .....
Marteczka tez bym chciala uslyszec tu, tu, tu , tu ))) sliczny bobasek w brzuszku zamieszkal !Daisy, mała2930, usia89 lubią tę wiadomość
-
Uff.. udało się nadrobić
Wczoraj miałam 1 wizytę i udało się zobaczyć pęcherzyk i zarodka
Miałam późną owulację więc wszystko było trochę mniejsze niż mi się wydawało że będzie
i nie udało się zobaczyć serduszka. Szkoda ale ciesze się że wszystko w porządku.
Wg mojego lekarza to 6/7 tydzień
Kolejna wizyta 8.12
USG genetyczne 20/23.12 jeszcze nie wiadomo
Chciałabym już wiedzieć że z fasolką wszystko dobrze!
Dzisiaj strasznie mi się chce spać, aż się boję że prześpię całą ciążę
Nona, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość