X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tym to nie słyszałam :) Hehe :)

Mam tylko nadzieję, że nie zaczne wariować i martwić się na zapas bo przyznam szczerze, że boję się bardzo aby nie powtórzyła się sytuacja z zpierwszej ciąży (ciąża obumarła) :( Najgorsze będzie jak przestane widzieć objawy, które mam teraz bo na pewno będę myśleć, że sytuacja się powtórzyła :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek, no wlasnie ja tez sie nastawiam na pecherzyk w 5t3d, tak mi gin powiedziala, wiec na nic wiecej nie licze :/ U mnie to bedzie 24 dpo wiec chyba nie ma co sie stresowac :D
    Wazne, zeby bylo widac cokolwiek, reszta przyjdzie z czasem! Takze tez badz dobrej mysli i na spokojnie. Dziewczyny, teraz to juz tylko spokoj nas uratuje :D <3

Zgredek, mała2930, Ivettka lubią tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam środowo,
    Marteczka, ale cudna fasolka! Piękna!:)

Mufinka, mnie też strasznie suszy, cały czas pije wodę. Strasznie mi się chce gazowanego ale staram się nie rzucać jak zobaczę pepsi ale łyknę sobie czasem ;)

Pepitka, dzięki:) Relacje zdam pewnie późno wieczór bo wizytę mam na 18.15 a potem jeszcze mąż zabiera mnie na kolację bo po pracy nie będzie czasu nic zjeść.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

Mam tylko nadzieję, że nie zaczne wariować i martwić się na zapas bo przyznam szczerze, że boję się bardzo aby nie powtórzyła się sytuacja z zpierwszej ciąży (ciąża obumarła) :( Najgorsze będzie jak przestane widzieć objawy, które mam teraz bo na pewno będę myśleć, że sytuacja się powtórzyła :(

Zgredek, jesli cofniesz sie o pare stron, to przeczytasz, ze kazda z nas miala na samym poczatku objawy nizle, jak tylko sie dowiedzialysmy o ciazy, teraz czesc z nas odczuwa doslownie wielkie nic. Takze kochana mysl pozytywnie, na pewno ta sytuacja z przeszlosci sie nigdy juz nie powtorzy! Wiem, ze nie wymarzesz tego z pamieci, ale musisz zyc przyszloscia i jak najmniej wracac myslami do tych zlych chwil, przez ktore przeszlas. <3 <3 <3

Zgredek lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

Zgredek, jesli cofniesz sie o pare stron, to przeczytasz, ze kazda z nas miala na samym poczatku objawy nizle, jak tylko sie dowiedzialysmy o ciazy, teraz czesc z nas odczuwa doslownie wielkie nic. Takze kochana mysl pozytywnie, na pewno ta sytuacja z przeszlosci sie nigdy juz nie powtorzy! Wiem, ze nie wymarzesz tego z pamieci, ale musisz zyc przyszloscia i jak najmniej wracac myslami do tych zlych chwil, przez ktore przeszlas. <3 <3 <3

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze widac ze w ciazy jestem, juz 4 x dzisiaj podwojnie mi sie posty wklejaja :D

Sury lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciązy czułam się tak jak bym z tydzień piła i na drugi dzień miała kaca i mój żołądek nie pracował do tego ból podbrzusza i strasznie bolące piersi moje 4 mies menu arbuz ćwiartka dziennie jogurt naturalny kefir i chleb koniec:)
    teraz natomiast lekkie mdłości troche bolące podbrzusze i lekko nabrzmiałe piersi:)tak wiec co ciąża to inaczej :)

pepitka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy muszę ci powiedzieć że cały czas łapie sie na tym ze patrze na ten twój avatar i nie moge sie napatrzeć hehe:);)

Daisy lubi tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w ten pochmurny i zimny dzień :)

Marteczka... śliczny dzidziuś :)

Sabela... mam to samo. Na colę oczy mi się świecą:) od święta pół puszki sobie pozwalam :)

A ja się strasznie nie wyspałam. Już co raz krócej wytrzymuje bez siusiania i o 4:30 dzisiaj się obudziłam, poszłam zrobiłam i jak wróciłam to spać nie mogłam, bo zrobiło mi się niedobrze( pierwszy raz)! Więc dzisiaj w pracy bez sił....

miłego dzionka :*

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    Daisy muszę ci powiedzieć że cały czas łapie sie na tym ze patrze na ten twój avatar i nie moge sie napatrzeć hehe:);)

Bo ten facet od samego mojego poczatku na of (IX.2013r.) zapladnia nas wszystkie wirtualnie swoim kwiatowym peniskiem :D

mała2930, Sury, Nona, Lenka87 lubią tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Madziulek, no wlasnie ja tez sie nastawiam na pecherzyk w 5t3d, tak mi gin powiedziala, wiec na nic wiecej nie licze :/ U mnie to bedzie 24 dpo wiec chyba nie ma co sie stresowac :D
    Wazne, zeby bylo widac cokolwiek, reszta przyjdzie z czasem! Takze tez badz dobrej mysli i na spokojnie. Dziewczyny, teraz to juz tylko spokoj nas uratuje :D <3
    Tak się domyślałam. Po prostu byłam ciekawa czy jak się wybiorę do gina w przyszły weekend, to coś tam zobaczę :D

atdc3e5e035kp155.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów, jeszcze przyjdzie na nie czas, nasze ciąże są jeszcze bardzo młode. Ja również poza wrażliwymi piersiami (i to tuż po owulacji), aktualnie dość ciężkimi i obolałymi nie mam żadnych jeszcze symptomów. Od czasu do czasu poczuję delikatny ból podbrzusza i to wszystko, jutro zaczynam 6 tydz. (5t0d) i pewnie za jakich czas też poczuję się gorzej, ale teraz cieszę się, że mogę cieszyć się tym co jest.

Tak na marginesie, u mnie za to jest bardzo pozytywna zmian w stanie mojej cery, zawsze miałam problem z trądzikiem na brodzie, linii żuchwy, leczyłam się latami. A teraz piękna cera i żadnej grudy na skórze, cieszę się jak dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:08

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też idę na pierwszą wizytę dopiero w przyszłym tygodniu to będzie początek 7 tyg (6+1) i mam cichuteńką nadzieję na serduszko pikające <3

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to tak się dzisiaj stresuje chciała bym zobaczyć serduszko choć zdaje sobie sprawe że to za wcześnie:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Daisy tak ładnie mi napisałaś że aż się popłakałam :) heheh to chyba hormony :)
    Wiem kochana, bardzo chce nie wracać pamięcia ale niestety zawsze gdzieś z tyłu głowy siedzi to wspomnienie nie miłe :(

Wczoraj powiedziałam tacie o tym, że jestem w ciąży :) Miał taka minkę :D Popłakał się, przytulił Mnie i pogratulował :) Ze łzami w oczach powiedział, że ma nadzieję, że teraz będzie dobrze :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, nawet jesli nie bedzie slychac i widac serduszka, nie bedzie to powd do paniki! Jednak wiele z nas bylo pozytywnie zaskoczonych po pierwszej wizycie, takze trzymam kciuki, kto wie co tam bedzie widac! <3

Dziewczynki uciekam na badania pracownicze buziaczki <3

mała2930 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja miałam straszny koszmar, śniło Mi się że poroniłam ..
    To wszystko takie realne było !! o.O

Na poprawę humorku poszłam do Rossmana bo dostałam od mamy kartę za 50 zł której Ona by i tak nie użyła ..
    Akurat dziś jest ostatni dzień promocji, zakupisz 1 kosmetyk a drugi dostajesz gratis .
    Tak więc zamiast 112 to zapłaciłam 62 ;)

Ulżyło Mi jak zobaczyłam betę !! beta-HCG 485,90

Zgredek, mała2930, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ładna ta betka :) Ja jutro robię drugą ale oba wyniki odbieram dopiero w sobotę bo nie chce się denerwować na zapas :) Jestem zaskoczona bo ja raczej należe do osób w gorącej wodzie kąpanych a tu mam stoicki spokój po prostu :) W poprzedniej ciąży to już leciałam na usg itd a teraz cisza, spokój :) Póki co wiedzą o ciąży Moi rodzice, mąż oczywiście i bratowa, która mam nadzieję dołączy do Mnie niebawem bo zawsze chciałyśmy równo z brzuchami chodzić :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela to kciukaski za wizytę.

Tak mnie mdli i tak mi niedobrze że nawet z domu nie mogę wyjść bo muszę być blisko wc :(

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Lena, ładna ta betka :) Ja jutro robię drugą ale oba wyniki odbieram dopiero w sobotę bo nie chce się denerwować na zapas :) Jestem zaskoczona bo ja raczej należe do osób w gorącej wodzie kąpanych a tu mam stoicki spokój po prostu :) W poprzedniej ciąży to już leciałam na usg itd a teraz cisza, spokój :) Póki co wiedzą o ciąży Moi rodzice, mąż oczywiście i bratowa, która mam nadzieję dołączy do Mnie niebawem bo zawsze chciałyśmy równo z brzuchami chodzić :)

To ja się akurat zrobiłam w gorącej wodzie kąpana ;) więcej już nie robię, zbyt dużo stresu Mnie to kosztowało :) Ważne że przyrosła a teraz oczekuję <3

U Mnie o ciąży z rodziny nie wie nikt ;)
    Zastanawiam się czy zrobić im prezent na Mikołaja czy też na Boże Narodzenie ;)

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ