X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :)
    Gdzie Was wywiało mamuśki?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od poniedziałku z synkiem w szpitalu. Zapalenie ktrani. Dopadło go w jedną noc. Postępów w leczeniu brak. Żeby tego było mało wczoraj z wymiotami dołączyła do nas córka. Żeby nie5 było za lekko meczyly mnie jakieś nudności 2 dni.
    Czekam na ich wyzdrowienie

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no to współczuję Tasha :/ mój malutki też ma jakąś chrypkę i nie wiem jak to leczyć a tak to nic innego nie ma

dzisiaj za to jest strasznie marudny chyba ponowny skok :) no nic trzeba przetrwać :D

A powiedzcie jakie macie ciekawe przepisy co robiliscie ostatnio w domku na obiadek? Coś ktoś ?
    Tylko nie schabowy i pomidorowa :P chodzi mi o jakies wynalazki

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha trzymamy kciuki aby dzieciaczki szybko wyzdrowiały, trzymaj się tam!

Szczerze powiedziawszy to ja nie gotuję po porodzie... Moja mama gotuje, zresztą taki układ przyjęłyśmy. Męża praktycznie w domu nie ma cały tydzień więc też o obiady nie marudzi a ciast nie lubi za bardzo...

Moja córcia nogami jeszcze się nie interesuje. Tzn oglądała je kilka razy ale już zdążyła o nich zapomnieć znów. Wczoraj zaczęła mi fikać z pleców na brzuch raz za razem, nauczyła się i spodobało się :)

Nadal wstajemy co 2godz w nocy :( już padam na twarz, nawet sztuczne mleko nie pomaga. Może nie tyle budzi się co strasznie się wierci, tak się przewraca z boku na bok niespokojnie. A ja nie mogę spać jak ona się tak przewraca :/

EdytaPe
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta moja też była w nocy bardzo niespokojna i u nas pomógł nawilżacz powietrza. Przed snem wietrze sypialnie, włączam na godzinkę nawilżacz i jest lepiej. Przed nawilżaczem od 3:00 budziła się co parenascie minut i musiałam wstawać, smoka jej dawać. Zaczęliśmy ogrzewać na full i zrobiło się suche powietrze.

Lilcia nadal się nie przewraca na brzuszek. Cały czas tylko na boki i robi mostek.

Tasha zdrowia życzę.

Edyta23 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha zdrówka dla Was :D
    U nas nawilżacz nie pomaga. Po 3 się miota po łóżeczku to biorę do karmienia.
    Czasem zaraz zaśpi a czasem ją tak karmię .... do 7.
    Ostatnio to mi coś czasu na wszystko brakuje więc obiady to na szybko ostatnio i wymyślone na poczekaniu :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie zapomniałam o Was tylko mój mały synek absorbuje całą uwagę.

Tasha zdrówka i dużo sił. Współczuję sytuacji.

Monita ja po porodzie to tylko takie dania które w pół godziny zrobię bo mój Skarbek dłużej nie śpi a w leżaczki siedzieć nie chce.

Szymon nogi zauważył ale nie umie ich dotknąć. Kombinuje jak by tam dosiągnąć tyle ze narazie ciągnie za kolana. I też przewraca się tylko na boczki a w sumie to głównie na lewy. I też mostek robi. Od kilku dni też rączki rozkłada leżąc na brzuchu. Nie wiem czy to kolejny etap czy o co mu chodzi...

Jeśli chodzi o nocki to różnie. Zasypia około 20 i do 1 śpi. A potem juz różnie. Co 2 godziny. Raz mi spał do 4! Za to ja wstałam do wc heh.

Czy smarujecie czymś pupę po każdej zmianie pieluchy? Bo my teraz mamy kupę co 2-3 dni i przestałam używać linomag.

I brakuje mi wiary w siebie. Laktacyjnego problemu ciąg dalszy. Są dni kiedy uda mi się ściągnąć na wieczór 50-70ml a dziś 20 z całego dnia. Czyli chyba trzy próby. A na widok butli aż mu się uszy trzęsą.

Zapomniałam zapytać czy to normalne że przy tak rzadko robionych kupkach są one tak cuchnace? I baki puszcza cały czas też o takich walorach ze paść można. Espumisan mu jeszcze daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:23

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay ja wcale nie smarowałam dupci niczym.
    W lecie jedynie jak było parno i coś mi się nie widziało to nakładałam krem jaki w ręce wpadł. Ale to kilka razy dosłownie ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:) u mnie Lila nie bawi sie jeszcze nogami ale za to sie przyglada na ruszajace sie paluszki :)
    Pupke smaruje po kazdej zmianie pieluchy ale tylko zgiecia w pachwinach i posladki doslownie cieniutka warstwa linomagu. Ze spaniem u mnie rewelka! Jestem zachwycona bo od 1.5miesiaca spimy cala noc:) karmie hja ostatni raz o 21 i spi do 6 rano :D

Edyta23 lubi tę wiadomość

• Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Konwalia nie mialam nawilzacza ale przewietrzylam pokoj przed snem i rozwiesilam mokre reczniki w pokoju i mala obudzila sie po północy, dałam smoka tylko i poszla spac do 3.maz tez zauważyl ze inne powietrze sie zrobilo w pokoju.dzis kupiłam nawilzacz.a poza tym Madzia ostatnio nie chce chodzic spac wcześniej niz 21.

Smarujemy dupke i okolice intymne linomagiem bo mala ma skłonności do podraznien pomimo ze probowalismy roznych rodzai pampersow.

Czekoladowa to Ty masz luksusy ze swoim dzieckiem :-D tyle spac w nocy to przed trzecim trymestrem ciazy chyba spalam ostatnio :-D

Pay ja tez mam coraz mniej mleka i nic nie pomaga ale przestalam juz sie napinac z tego powodu, jak nie mam swojego daje sztuczne i tyle.

Jesli narobilam bledow przepraszam, pisze z tel. Pozdrawiam

EdytaPe
  • Pay Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat: "Z ostatnich badań przeprowadzonych w województwie kujawsko-pomorskim wynika, że tuż po porodzie (w pierwszych 3 dobach pobytu w szpitalu) 86% niemowląt jest karmionych wyłącznie mlekiem mamy, w 4. miesiącu już tylko 31%, a w 6 miesiącu zaledwie 14% (badanie w opracowaniu lek. med. U. Bernatowicz – Łojko, 2010). Co ciekawe, jeśli porównamy te dane z danymi z 1997 r (podsumowanie ogólnopolskiego programu Promocji Karmienia Piersią finansowanego przez MZ) to okazuje się, że odsetek dzieci karmionych piersią w 3 miesiącu obniżył się o ponad 1/3, a tych karmionych do ukończenia 6 miesiąca życia – aż o połowę."

Zastanawiam się jak to sie dzieje ze kiedys nasze babki karmiły miesiacami, albo kobiety w Afryce lub AZJI - czy one wiedza ze moze brakowac mleka? A ja słyszac o kryzysach laktacyjnych oczywiscie je mam. Mieszanki sa łatwo dostepne i jak mysle ze nie mam mleka buch butla. Takie moje rozmyslenia.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa chyba Lilki takie egzemplarze ;) Moja śpi do 6 ale od około 22.

Mamy karmiące mm kiedy zamierzacie rozszerzać dietę? Niby można już po 4 miesiącu, ale dla mnie jakoś za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:53

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super! Oj te nasze kochane dzieciaki:)
    A powiedzcie mi jak u was z rozszerzaniem diety?
    Dzisiaj lekarz kazal mi juz wprowadzac mieso :D bylam zaskoczona ze juz... Mamy miec teraz 1 posilek staly i raz kaszka podawana lyzeczka pozatym mleko. Jak do tej pory probowalysmy juz: marchewke, marchewke z ziemniakiem, zupke jarzynowa, ryz z marchewka, jablko, banan no i kaszka bananowa:)

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia nie doczytalam Twojego postu przepraszam. My juz od 2ch tygodni jemy stale posilki:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję podać co tydzień kleik będzie miał wtedy miłoszek równa 4 miesiące.później marchewka inne warzywa następnie owoce. zobaczymy jak to pójdzie...

mój maluszek ostatnio jak zaśnie zaczyna pewnym momencie okropnie płakać że aż boję się że się zajdzie. nie wiem co to może oznaczać i co z tym zrobić. naprawdę ciężko go wtedy uspokoić.

a teraz pytanie innej beczki. co stosujecie aby ujędrnić Biust ? Bo jak patrze teraz na swoj to az rozpacz bierze :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay pewnie masz rację, mieszanki są łatwo dostępne, znam dużo mam które karmiac piersią miały mieszanki w domu na wszelki wypadek bo z gory zakładały ze w pewnym momencie mogą miec problem z pokarmem.moze za łatwo sie poddajemy...moze...

Ja co prawda karmie sposobem mieszanym aktualnie ale w połowie grudnia chce wprowadzic kleik i marchewke.

Co do ujedrniania ciala nie smaruje sie niczym ujedrniajacym ale chyba zaczne.z tym ze nie tyle biust co brzuch.nie moge sie z tym pogodzic ze nadal wygladam jakbym byla w ciazy :-/ mamy po cc-cwiczycie cos? I jak efekty?

EdytaPe
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciaza robilam przez pewien czas ćwiczenia na klatkę piersiową-ładnie podnosilo i ujedrnialo biust.czy pomogloby na biust poporodowy nie wiem ale pewnie troche tak.ćwiczenia robiłam dostępne na youtube

EdytaPe
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc i juz chcialam zaczac cwiczyc ale....
    Wczoraj wylala mi pralka i bylam zmuszona ja przesunac zeby poscierac wode. Pozniej w nocy myslalam ze umre z bolu. Mialam takie skorcze brzucha ze mialam uczucie ze blizna mi sie rozchodzi + bol nieziemski. Chyba jeszcze sie chwilke wstrzymam :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zaliczone owoce niektóre, kaszki kukurydzianą i ryżową i marchewkę, marchewkę z ryżem i ziemniaki.
    Mięsko po 6 mcu wprowadzę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ja tylko jak narazie cyc i herbatka ziolowa :) nic wiecej w grudniu pod koniec zaczne wprowadzac

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ