Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Edytka, radiszka- zdrówka dla maluszków i trzymajcie się...
Dziewczyny mam pytanie- jak u Waszych dzieci jest z unoszeniem główki i tułowia przy leżeniu na brzuchu? I na jakim podłożu kładziecie dzieci na brzuchu? Ja kładę albo na łóżku albo w łóżeczku i Madzia co prawda unosi się wysoko, ale jak nie da rady trzymać głowy to uderza nią w podłoże dosyć mocno... Dwa razy ułożyłam ją na podłodze, raz na puzlach piankowych, drugi raz na grubszym kocu i jak przywaliła głową o podłoże i się popłakała to więcej jej nie kładłam na podłodze. i zastanawiam się czy dobrze robię, w końcu musi nauczyć się dobrze trzymać głowę, unosić, raczkować itd
U nas nic nowego, niunia zdrowa, z mężem się dalej kłócimy, także tak....EdytaPe -
hej, moja Iga już prawie raczkuje, pupe unosi ma już 3 zęby i teraz idzie jej górna jedynka ;P 08 listopada miala ospe i czekamy na szczepienie trzy miesiace, takze w lutym dopiero... nie wiem ile mała waży karmimy się cyckiem i rozszerzamy już dietę od drugiego miesiąca Iga śpi tylko na brzuchu
-
Edytka Radiszka zdrowia dla maleństw życzę, bo znam ból chorowania z niemowlakiem jak chyba mało która ma tym forum.
U nas też szczepienie odłożone o 3 miesiące jeszcze nie wiedzą jak teraz zaszczepić bo przecież B miał krztusiec! Coś wspominała pielęgniarka o specjalnej szczepionce.
U nas marchewkę B jak tylko. Dzisiaj próbował dynie u też spoko.
Co do sprawności to nie składa sylab ale wydaje dźwięki. Moje ulubione to iś, iś jak jest szczęśliwy.
Nie ma ząbków i nie siedzi. Tylko bardzo chce usiąść bo jak się go weźmie na kolana to ciągnie głowę do siadu. Musi na to jednak poczekać
Witamy Ep!k
-
Edyta moja pokochała lezenie na brzuchu odkad zaczeła sie turlac lezy na puzlach wiadomo czasem przy odwrocie z brzucha grzmotnie ale nie jakos mocno
co do sylab u nas tata,mimi,baba, isc, eeee,bubububumon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Edyta moj tez uwielbia na macie lezec, turlac sie i co sie tylko uda zrobic. Tak jak u biedroneczki czasem gruchnie glowa wracajac z brzucha na plecy ale nawet tego nue zauwaza. U nas mata lezy jeszcze na dosc grubym dywanie bo mamy taki na caly pokoj. Poczatkowo wqrzaly mnie te piankowe puzle z tymi malymi wyjmowanymi elementami wiec kupilam na allegro takie 60x60 kolorowe i sa super
-
radiszka wrote:Tasha a jakie byly objawy przy tym krztuścu oprocz kaszlu?
Tylko kaszel u nas, a na końcu przy ataku takie zawodzenie - mówią że tak jakby pial kogut. Czesto mylony jest z zapaleniem krtani. Pewna diagnoza po badaniach, bo to bakteryjne. -
Hej. Zdrowka dla maluszkow!
U nas ciezko, cholera wie o co chodzi :p od kilku dni maly je calą dobe co 3h nawet w nocy. Budzi sie ciagle mysle ze przez to ze nieswiadomie na brzuch sie odwraca i juz nie moze zasnac.
w ogole na plecach w dzien nie chce lezec, tylko brzuch. Dodatkowo puzzle i podloga nagle są be placze odrazu jak go tam klade jedyne co przejdzie to kanapa i ja obok na podlodze musze nad nim śleczec bo inaczej histeria. W ciagu dnia zeby cos zrobic mam tylko 3xpo 30min czyli podczas jego drzemek no masakra. Niewiem od czego tak marudzi i placze cale dnie no i to ciągłe mamamamama potrafi cale dnie tak jeczec :p
Przeszlismy na mleko 2 Tez juz staje na kolanka ale tylko w lozeczku i na kanapie na podlodze rozjezdzaja mu sie nogi:D
Mamy do tego jakis dziwny katar ktory jest ale za bardzo nic nie wyciagam czasem zacharczy poprostu. I od wczoraj czerwone policzki - dalam pomidora w risotto dwa dni temu moze dlatego :p
-
Kurcze oby sie wyklarowało bo we wtorek mamy iść na szczepienie mam nadzieje ze pediatra w badaniu coś zauważy
Edyta apropo trzymania glowki, moj na brzuchu czesto prostuje rece i tak lezy ale glowa mu opada tylko jak juz nie chce byc na brzuchu albo jak ma isc spac a sie przekreci na brzuch i jest zmeczony to glowe kladzie i tak muczy z ta glowa bo nie umie sie obrocic na plecy :p a na plecy chyba sie boi troche bo 2 razy sie obrocil i za kazdym razem glowa o podloge walnal dosc mocno a klade wszedzie na brzuchu na podlodze na puzzlach na kanapie i w lozku
-
Radiszka u Bartoszka kaszel był suchy. Osluchowo nic. Do inhalacji miałam Nebudd. Dopiero po podaniu Klacidu przeszło i już od zakończenia kuracji antybiotykowej jest ok. On sie zarazil od starszej. 6 tyg chorowała bo nikt nie podejrzewał krztuśca u 5 latki. Ponoć zdarza się ale u nastolatków.
Może to u was to zapalenie krtani? Ale inhalacje powinny pomóc po 3,4 dniach.