X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ja ostatnio w przedziale godzin 22-6 wstawalam 12 razy....
    Moj tez chory.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, radiszka- zdrówka dla maluszków i trzymajcie się...

Dziewczyny mam pytanie- jak u Waszych dzieci jest z unoszeniem główki i tułowia przy leżeniu na brzuchu? I na jakim podłożu kładziecie dzieci na brzuchu? Ja kładę albo na łóżku albo w łóżeczku i Madzia co prawda unosi się wysoko, ale jak nie da rady trzymać głowy to uderza nią w podłoże dosyć mocno... Dwa razy ułożyłam ją na podłodze, raz na puzlach piankowych, drugi raz na grubszym kocu i jak przywaliła głową o podłoże i się popłakała to więcej jej nie kładłam na podłodze. i zastanawiam się czy dobrze robię, w końcu musi nauczyć się dobrze trzymać głowę, unosić, raczkować itd

U nas nic nowego, niunia zdrowa, z mężem się dalej kłócimy, także tak.... :-P

EdytaPe
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C witaj i gratulacje ;)

EdytaPe
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci już składają sylaby w mama baba itp???? choćby nieświadomie. To tak do ostatniego postu katepr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 19:45

EdytaPe
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, moja Iga już prawie raczkuje, pupe unosi :) ma już 3 zęby i teraz idzie jej górna jedynka ;P 08 listopada miala ospe i czekamy na szczepienie trzy miesiace, takze w lutym dopiero... nie wiem ile mała waży :/ karmimy się cyckiem i rozszerzamy już dietę :) od drugiego miesiąca Iga śpi tylko na brzuchu :D

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia ile czasu podawalas te krople fenistil?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do czasu aż wysypka zniknęła, 3-4 dni.

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka Radiszka zdrowia dla maleństw życzę, bo znam ból chorowania z niemowlakiem jak chyba mało która ma tym forum.
    U nas też szczepienie odłożone o 3 miesiące jeszcze nie wiedzą jak teraz zaszczepić bo przecież B miał krztusiec! Coś wspominała pielęgniarka o specjalnej szczepionce.
    U nas marchewkę B jak tylko. Dzisiaj próbował dynie u też spoko.
    Co do sprawności to nie składa sylab ale wydaje dźwięki. Moje ulubione to iś, iś jak jest szczęśliwy.
    Nie ma ząbków i nie siedzi. Tylko bardzo chce usiąść bo jak się go weźmie na kolana to ciągnie głowę do siadu. Musi na to jednak poczekać

Witamy Ep!k

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasha a jakie byly objawy przy tym krztuścu oprocz kaszlu?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta moja pokochała lezenie na brzuchu odkad zaczeła sie turlac lezy na puzlach wiadomo czasem przy odwrocie z brzucha grzmotnie ale nie jakos mocno

co do sylab u nas tata,mimi,baba, isc, eeee,bubububu

mon!ta^ lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• radiszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra. Wszyscy chorzy. Miloszek raz lepiej raz gorzej. Lekarka chce nas wyslac do szpitala no ale jak my chorzy to nie ma kto z maluchem isc na oddzial :\

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta moj tez uwielbia na macie lezec, turlac sie i co sie tylko uda zrobic. Tak jak u biedroneczki czasem gruchnie glowa wracajac z brzucha na plecy ale nawet tego nue zauwaza. U nas mata lezy jeszcze na dosc grubym dywanie bo mamy taki na caly pokoj. Poczatkowo wqrzaly mnie te piankowe puzle z tymi malymi wyjmowanymi elementami wiec kupilam na allegro takie 60x60 kolorowe i sa super :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Tasha a jakie byly objawy przy tym krztuścu oprocz kaszlu?

Tylko kaszel u nas, a na końcu przy ataku takie zawodzenie - mówią że tak jakby pial kogut. Czesto mylony jest z zapaleniem krtani. Pewna diagnoza po badaniach, bo to bakteryjne.

• tasha Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze dodatnio wyszła mykoplazma. To też bakteryjne.

A jak Miloszek? Kaszle ?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kaszle juz tydzien. Nie ma przy tym goraczki. Przez pare dni osluchowo byli czysto dzis sa Szmery. Narazie jeszcze robiny inhalacje. Do tego ja chora nie mam juz sily i cierpliwisci... :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zdrowka dla maluszkow!

U nas ciezko, cholera wie o co chodzi :p od kilku dni maly je calą dobe co 3h nawet w nocy. Budzi sie ciagle mysle ze przez to ze nieswiadomie na brzuch sie odwraca i juz nie moze zasnac.
    w ogole na plecach w dzien nie chce lezec, tylko brzuch. Dodatkowo puzzle i podloga nagle są be placze odrazu jak go tam klade jedyne co przejdzie to kanapa i ja obok na podlodze musze nad nim śleczec bo inaczej histeria. W ciagu dnia zeby cos zrobic mam tylko 3xpo 30min czyli podczas jego drzemek no masakra. Niewiem od czego tak marudzi i placze cale dnie :/ no i to ciągłe mamamamama potrafi cale dnie tak jeczec :p

Przeszlismy na mleko 2 :) Tez juz staje na kolanka ale tylko w lozeczku i na kanapie na podlodze rozjezdzaja mu sie nogi:D
    Mamy do tego jakis dziwny katar ktory jest ale za bardzo nic nie wyciagam czasem zacharczy poprostu. I od wczoraj czerwone policzki - dalam pomidora w risotto dwa dni temu moze dlatego :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr u nas tak sie choroba zaczynala i to niespanie i ten niby katar... to jakis wirus.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze oby sie wyklarowało bo we wtorek mamy iść na szczepienie :/ mam nadzieje ze pediatra w badaniu coś zauważy :|

Edyta apropo trzymania glowki, moj na brzuchu czesto prostuje rece i tak lezy ale glowa mu opada tylko jak juz nie chce byc na brzuchu albo jak ma isc spac a sie przekreci na brzuch i jest zmeczony to glowe kladzie i tak muczy z ta glowa bo nie umie sie obrocic na plecy :p a na plecy chyba sie boi troche bo 2 razy sie obrocil i za kazdym razem glowa o podloge walnal dosc mocno :/ a klade wszedzie na brzuchu na podlodze na puzzlach na kanapie i w lozku :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka u Bartoszka kaszel był suchy. Osluchowo nic. Do inhalacji miałam Nebudd. Dopiero po podaniu Klacidu przeszło i już od zakończenia kuracji antybiotykowej jest ok. On sie zarazil od starszej. 6 tyg chorowała bo nikt nie podejrzewał krztuśca u 5 latki. Ponoć zdarza się ale u nastolatków.
    Może to u was to zapalenie krtani? Ale inhalacje powinny pomóc po 3,4 dniach.

‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ