X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mialyscie cos takiego moj maly od kilku miesiecy juz przesypial wiekszosc nocki do 4 albo 5 czasem nawet do 7. A od tygodnia budzi sie mega glodny o 1 i 5 :/ martwie sie ze tak juz zostanie bo budzi sie idealnie co 4h :( a potem rano zje 50 bo nie jest glodny :|

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może już czas przejść na mleko 2? Ja właśnie już 2 dzień mieszam 1 z 2 i myślę, że jeszcze jeden dzień i na samej 2 będziemy.

Tomek budzi się na jedzenie w nocy raz ale w ciągu dnia mamy stałe godziny jedzenia (mleko i stałe pokarmy) i odkąd w dzień się wyregulowało to i w nocy zrobiło się fajnie. Poza tym nasze dzieci teraz już więcej się ruszają i więcej, szybciej spalają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:46

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia u nas bedzie powolne przechodzenie na 2 wlasnie zaczynam. Bo je nan ha 1 a chce zmienic na nan zwykly 2. Jesli oczywiscie nie bedzie po nim krzykow i tym podobnych. Ale mysle ze jesli mialby ta skaze to na ha tez by mial objawy woec sprobuje na zwykle mleko przejsc narazie od jutra chce dodawac 1 miarke do mleka tego nanu zwyklego. Moze jak przejdziemy na 2 to sie polepszy... dzis w ogole dziwnie je. Po 3h od mleka zjadl mi 10 po 5min 20 a zaraz dopil 50. A potem mleka nie chcial ale buzia ruszal i zjadal rece i noge moja wiec mu dalam owoc. :| . My nie mamy zadnych stalych godzin normalnie masakra.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku pracowałam nad tym, żeby były stałe godziny i długo bo długo ale udało się z jedzeniem i ze spaniem. Jest łatwiej teraz ;)

Też dodawałam po jednej miarce 2 ale w przyspieszonym tempie bo miałam ostatnią puszkę Bebilonu pepti 1 a nigdzie nie ma teraz, hurtownie puste więc przejście na 2 ekspresowe. Jutro ostatni dzień mieszania bo 1 mam na dnie już. Cyrki z tym mlekiem jakieś - miesiąc temu kupowałam 10 puszek i tylko w Gemini było i do teraz pustki.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu Bartoszek spróbował nowego smaku. Od 3 dni je marchewkę a'la mama i już zaczyna czaic jak to się robi. Wczoraj go ważyłam i wazy 9100! Nie wiem jaki jest na długość. Jeszcze do siedzenia daleko.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie dosyć że Madzia nie chce jeść posiłków przygotowanych przeze mnie to i słoiczki zaczyna już wybrzydzać. Te które wcześniej jadła z apetytem teraz są be.

Z dobrych wieści- Madzia zaczyna pełzać...do tyłu :) Przy leżeniu na brzuchu podnosi pupę w górę, kolanka pod siebie i przesuwa się :) Wczoraj zauważyłam.

EdytaPe
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta no pieknie :) moj tez do tylu ale podnosi sie na raczkach :) dupka za nic nie chce isc w gore :p
    u nas ciezka noc najgorsza chyba od 3 miesiecy :/ zasnal po kapieli na 30 min a potem krzyczal godzine wkoncu siedzialam przed jego pokojem zeby zasnal a i tak obudzil sie po 1.5h a potem po 4h . Niewiem co jest nawet paracetamol dalam w syropie ale chyba jakby bolalo to na moj widok by noe przechodzil bol?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr Tomek też najlepiej byłby przy mnie ostatnio. Bawi się sam w kojcu ale muszę być w zasięgu wzroku. W nocy też muszę wstawać kilka razy ostatnio żeby go przytulić, nawet raz wzięłam do siebie do łózka bo już wstawać mi się nie chciało :P

Mój Tomuś sam siedzi i raczkuje już od kilku dni także oczy dookoła głowy muszę mieć. Od czasu świąt zrobił takie postępy, że nie nadążam za nim. Ma też dwa ząbki - dolne jedynki ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzis musze doslownie przy nim na macie lezec i jeszcze zabawkami zachecac a i tak moment i placze . Widocznie taki okres chociaz skok mial byc do 26 tyg a my go dzis konczymy :|
    Raczkowanie, ząbki i siedzi no super :)

Halooo a gdzie reszta lipcówek??

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lipcóweczki!

Nie piszę, ale na bieżąco czytam. U nas wszystko OK. W czwartek Lilka pierwszy raz przekręciła się sama na brzuszek. Oczywiście dzień w dzień jestem z nią a jak w czwartek musiał z nią zostać tatuś, to wtedy zrobiła ten mały postęp. ;) Ech... Natomiast dzisiaj na macie już całkowicie bez pomocy szczebelków od łóżka i bez odpychania się od nich przekręciła się sama. Poza tym ładnie już siedzi z podparciem a bez podparcia trochę się buja, ale troszkę sama już wytrzymuje. Ząbków u nas nie widać jeszcze.

W czwartek też została pierwszy raz sama u moich rodziców. Zostawiłam ją dosłownie na 30 minut i babcia przeżyła niezły sajgon. Lilcia nie pozwoliła się nakarmić i wpadła w szał. Kojarzy moich rodziców, bo często ją odwiedzają a poza tym moja mama już z nią zostawała tylko u mnie w domu. Babcia była zasmucona, że tak zareagowała. Musimy ją jakoś przyzwyczaić, żeby była możliwa pomoc. Myśleliśmy, że może w Walentynki uda nam się pójść do kina. Tak dawno nie byliśmy...

Katepr tzn., że Kubuś śpi już u siebie w pokoju? Lilka nadal śpi u nas w sypialni i właśnie zastanawiałam się kiedy przeprowadzić już ją do własnego pokoju. Nie wiem co się stało Kubusiowi. Czytałam, że lęk separacyjny pojawia się dopiero w 7 miesiącu.

Poszukuje ochraniacza na całe łóżeczko. Lilcia lata dosłownie po całym łóżeczku i niestety blokuje sobie nóżki pomiędzy szczebelkami. Czy któraś ma coś takiego? U Was się sprawdza?
    http://allegro.pl/ochraniacz-360x30-cale-lozeczko-ponad-100-wzorow-i5845201916.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:51

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja mam na całe łóżeczko bo Tomek wędruje bardzo i nie raz budził się już z nogami między szczebelkami albo głową uderzał jak podniósł się na czworaka. U nas się to sprawdza chociaż ja kupiłam taki najtańszy bo to chwilowa sprawa tylko ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia Kuba spi w swoim pokoju i lóżeczku od urodzenia. Raz spal ze mna w lozku cale 30min w akcie desperacji jak nie chcial zasnac jak mial kilka tygodni :p dlatego jestem zdziwiona ze po 6msc jest taki problem ale to pewnie ten lęk separacyjny? W dzien to jest masakra ciagle go przerzucam z brzucha na plecy az w koncu pada
    Do rodzicow moich jest przyzwyczajony, w sylwestra spedzil pierwszą noc i bylo ok :)

O musze taki ochraniacz chyba kupic bo wlasnie nogi ciagle wciska miedzy szczebelki..chyba tez jakis najtanszy kupie :)

A opuszczalyscie juz lozeczka? Jak reakcja maluchow??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:04

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas łóżeczko już opuszczone od miesiąca (mąż to zrobił zanim wypłynął) ale na środek, nie do samego dołu jeszcze. Tomek nie zauważył różnicy :D Tyle tylko, że mi jest mniej wygodnie jak go odkładam śpiącego ale już się przyzwyczaiłam.

Może być ten lęk, co z tego, że w książkach napisane, że w 7 miesiącu? Każde dziecko ma swój rytm jak widać a od 6 do 7 niedaleko ;-)

Ja mam ten ochraniacz:

http://allegro.pl/dwustronny-ochraniacz-360cm-na-cale-lozeczko-i5565585667.html

Minimalnie przydługi jest ale podwijam w rogu i nie widać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:19

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez chyba lęk separacyjny. Zauwazylam ze jest krzyk jak wychodze z pokoju,nawet jesli tata z nią jest.poza tym gorzej zasypia, znow mamy pobudke w nocy a juz nie bylo i wcześniej wstaje a juz spala dłużej.

Jestem pod wrażeniem ze Wasze dzieci juz raczkuja :) jakos nie moge sobie wyobrazić Madzi jak smiga po pokoju :-D

Tez mamy ochraniacz na cale lozeczko bo mala mocno wedruje w nocy, a nasza spryciara nauczyla sie podnosic go od spodu i bawi sie w akuku :-D i tez juz mamy obnizone na srodek,dla dziecka bez różnicy, dla mnie mniej wygodnie odkladac

EdytaPe
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora czy Twoj starszy syn mial refluks? Czy ja cos pomylilam....?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, troche Was podczytuje :-P urodzilam 02.07 :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:40

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Epic. Pisac pisac a nie tylko czytac :p cos ucichlo tutaj :)
    Dzis cale dnie leze z malym na ziemi bo nie chce sie sam bawic i ciagle jeczy mamamama :p
    wczoraj dalam mu 1wszy raz obiadek po 6msc, tragedia ostatnia lyzeczka wywolala odruch wymiotny wszystko naraz mu wylecialo i zaczal sie tym dusic :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • edytka_j81 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas pierwszy raz tak tragiczna noc. Szymonek ma zapalenie oskrzeli i dostał wczoraj gorączkę. Jak do tej pory nigdy nie chorował, miał tylko lekki katarek. Biedak sie bardzo męczy, mam nadzieję że nie przejdzie w zapalenie płuc, Jutro jedziemy na kontrolę. Podziawiam mamy które musiały sobie radzić z kolkami, bo u nas synek był okazem zdrowia. Dopiero teraz doceniam wstawanie w nocy 2 czy 3 razy.:)

0a36f4348b.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ