X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Edyta, normalne całkiem :) musicie się obydwoje wcisnąć w nowy porządek, dotrzecie się :) powodzenia!!!
    Biedroneczka!!!! Gdzie byłaś jak Cię nie było ?!
    jestem zagladam tylko z pisaniem gorzej na tel mi urywa a kompa czasem wcale nie odpalam
    u nas ok oprócz kataru który ma Lili
    dzis nam mija pół roczku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Butelkę mam avent natural.
    u nas tomme tippe anty kolkowa i jest ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie niewiem czy u nas zabki nienidą mały ciągle jęczy albo muczy, rano w ogole nie mial drzemki pozniej spal tylko 30min, sloiczek 1wszy raz ciezko mu wchodzil w koncu sie rozplakal noni od wczoraj wymiotuje. Dzis jakby mniej ale wczoraj jak konczyl kaszke to wszystko wyhaftal lacznie z wodą ktora pil godzine wczesniej :| ale nadal na dziaslach nic nie widze na dole nawet czerwone nie sa u gory moze sa ale chyba takie byly zawsze ehh :/ a do tego jeszcze nocne wstawanie 2 razy doszlo o 1 i 5 gdzie wczesniej spal.conajmniej do 3-4 a jeszcze wczesniej przesypial nocki do 5 albo 6. Juz byn wolala zeby byly to zabki niz niewiadomo co. Mam dentinox do smarowania ale nie za wiele dzis pomogl :/ mam jeszcze w ampulkach plyn Camilia ale nie uzywalam..
    Zmiana smoczka pomogla zjada prawie cala butle :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety po smoku z czterema dziurkami jest tak samo. :( Zastanawiam się, czy nie zmienić i na noc nie podawać pokarmu stałego, bo po nim nie ma takich problemów.

Co podajecie wprowadzając gluten?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam manne bezmleczną bobovity i od wczoraj dodaje pol lyzeczki do obiadu. :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zaczęłam wczoraj zastanawiac sie co z glutenem, jak wprowadzac.

Co do zabkowania również nie widze nic nadzwyczajnego w buzi ale smaruje dentinox (chyba) jak mocno marudzi.Madzia grzebie sobie w buzi caly czas po dziaselkach dolnych, gryzaki tez lubi ale podejrzewam ze jeszcze chwile poczekamy na ząbki.

Dziewczyny których dzieci próbują juz same siadać-jak one to robią? Z jakiej pozycji? Mojej kuzynki synek przewracal sie na bok, lapal za nogi i jakos tak do siadu :) ciekawa jestem jak u nas bedzie to wygladalo bo na razie tylko podnosi sie jak jej swoje dłonie podam

EdytaPe
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay powodzenia na egzaminach!

Co do smoczka w butli my mamy trojprzeplyw ale pije z jedynka pod noskiem nadal...

Jeszcze do tego zabkowania...czasami mam wrażenie ze gryzaki pomagają bardziej niz masc... przypomnialo mi sie ze byly takie momenty ze marudzila dluzszy czas, dostala gryzaka i uspokajala sie.

EdytaPe
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Co podajecie wprowadzając gluten?

Ja dałam suchą bułę do łapy ;) A teraz skórka od chlebka to podstawa - musi być przed kolacją :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ząbkowania - u nas Dentinox działa cuda a Tomek ma już dwie dolne jedynki. Jak druga szła to miał spuchnięte dziąsło i gorączkę 38,2 więc poszedł czopek przeciwbólowy w ruch ale zaraz następnego dnia była już na wierzchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:31

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dentinox od czasu do czasu przy większym marudzeniu. Sama nie wiem czy to już ząbki czy nie ale wtedy go to uspokaja.
    Problemów ze snem ciag dalszy, do tego wysypka na policzkach takie ostre krostki, dość dużo. Nie bardzo mogę to z czymś powiązać bo nowego w otoczeniu nic, a z jedzenia to tylko teraz doszły słoiczki z mięskiem... hym już sama nie wiem co robić, bo pediatra trochę to olewa niestety. No i podobnie na brzuszku też są...
    Ponadto już mój maluch pokazuje swoje zdanie, jak przychodzi pora na ćwiczenia te co nam rehabilitantka zadaje to jest masa krzyku i płaczu, już tak chętnie tego nie robi :/ Ulewanie zamiast mniejsze to wieksze. Je 5 posiłków co 3-4 h, wszystko zjada do ostantniej kropelki/łyżeczki.
    Poza tym to super kochany mój słodziak i nie zamieniłabym go za żadne skarby:)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co z tym glutenem... Któraś powie jak to sie wprowadza? Bo Livia skoro Twój ma już ząbki to sobie tam dzióbie tą skórkę od chleba, a mojego niebardzo takie cuda interesują... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ząbków nie ma, a z bułką sobie świetnie radzi - wczoraj okruszki znalazłam nawet w pieluszcze! no i zajęcie ma ciekawe. a może ta bułka powinna być jakoś bardziej podsuszona, żeby nie kruszyła się aż tak

dzięki dziewczyny! Dentinox spróbuję, bo jeszcze nie miałam. dawałam jej te kulki osanit, bo wszyscy polecają (tego w PL chyba nie ma), ale pomagało tylko jak nie bolało jej aż tak bardzo. przedwczoraj nawet czopek nie był wystarczająco silny :( ale z drugiej strony, ja raz byłam na antybiotyku jak mi ósemka rosła.

o1489vvjal2gnmht.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, bułka jest super jak dzieciak marudzi. Wczoraj dostał i pól godziny spokoju było ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykla bulka z bialego pieczywa? Duzy kawalek dajecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:53

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Drogie Mamusie :)

Dawno mnie tu nie było, ale wszystkim z Was chciałabym życzyć wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku w szczególnosci pociechy z Maluszków. Dużo zdrowia i szczęscia dla Was wszystkich!

A to Nasza Niunia. Za pięć dni kończy pół roku. Do tej pory nie wiem jak ten czas zleciał.

http://zapodaj.net/89e4a1de95301.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:54

livia30 lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, tak, zwykła biała bułka. daję całą, chociaż w ilości okruszków to niewiele zmienia - i tak są wszędzie ;)

Paulina! śliczna :) ile ona ma włosów! siedzi już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:37

o1489vvjal2gnmht.png
  • Paullina Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta włosków tyle ma od urodzenia tylko wczesniej były czarne teraz już pod blond podchodzą. Powoli już zaczyna siadać aczkolwiek sama jeszcze dosć niestabilnie siedzi :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Zwykla bulka z bialego pieczywa? Duzy kawalek dajecie?

Ja daję ćwiartkę ale u nas mimo wszystko bardziej podchodzi skórka od chleba. Bez ząbków też sobie pociamka ;)

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj sie dlawi bulka... Wasze nie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się nie dławi :/ Czasem jakiś okruszek mu poleci ale odkrztusi i ciągnie dalej.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ