Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
rex wrote:Edyta, normalne całkiem musicie się obydwoje wcisnąć w nowy porządek, dotrzecie się powodzenia!!!
Biedroneczka!!!! Gdzie byłaś jak Cię nie było ?!
u nas ok oprócz kataru który ma Lili
dzis nam mija pół roczku -
Ja wlasnie niewiem czy u nas zabki nienidą mały ciągle jęczy albo muczy, rano w ogole nie mial drzemki pozniej spal tylko 30min, sloiczek 1wszy raz ciezko mu wchodzil w koncu sie rozplakal noni od wczoraj wymiotuje. Dzis jakby mniej ale wczoraj jak konczyl kaszke to wszystko wyhaftal lacznie z wodą ktora pil godzine wczesniej ale nadal na dziaslach nic nie widze na dole nawet czerwone nie sa u gory moze sa ale chyba takie byly zawsze ehh a do tego jeszcze nocne wstawanie 2 razy doszlo o 1 i 5 gdzie wczesniej spal.conajmniej do 3-4 a jeszcze wczesniej przesypial nocki do 5 albo 6. Juz byn wolala zeby byly to zabki niz niewiadomo co. Mam dentinox do smarowania ale nie za wiele dzis pomogl mam jeszcze w ampulkach plyn Camilia ale nie uzywalam..
Zmiana smoczka pomogla zjada prawie cala butle
-
Tez zaczęłam wczoraj zastanawiac sie co z glutenem, jak wprowadzac.
Co do zabkowania również nie widze nic nadzwyczajnego w buzi ale smaruje dentinox (chyba) jak mocno marudzi.Madzia grzebie sobie w buzi caly czas po dziaselkach dolnych, gryzaki tez lubi ale podejrzewam ze jeszcze chwile poczekamy na ząbki.
Dziewczyny których dzieci próbują juz same siadać-jak one to robią? Z jakiej pozycji? Mojej kuzynki synek przewracal sie na bok, lapal za nogi i jakos tak do siadu ciekawa jestem jak u nas bedzie to wygladalo bo na razie tylko podnosi sie jak jej swoje dłonie podam
EdytaPe -
Pay powodzenia na egzaminach!
Co do smoczka w butli my mamy trojprzeplyw ale pije z jedynka pod noskiem nadal...
Jeszcze do tego zabkowania...czasami mam wrażenie ze gryzaki pomagają bardziej niz masc... przypomnialo mi sie ze byly takie momenty ze marudzila dluzszy czas, dostala gryzaka i uspokajala sie.EdytaPe -
Co do ząbkowania - u nas Dentinox działa cuda a Tomek ma już dwie dolne jedynki. Jak druga szła to miał spuchnięte dziąsło i gorączkę 38,2 więc poszedł czopek przeciwbólowy w ruch ale zaraz następnego dnia była już na wierzchu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:31
-
U nas dentinox od czasu do czasu przy większym marudzeniu. Sama nie wiem czy to już ząbki czy nie ale wtedy go to uspokaja.
Problemów ze snem ciag dalszy, do tego wysypka na policzkach takie ostre krostki, dość dużo. Nie bardzo mogę to z czymś powiązać bo nowego w otoczeniu nic, a z jedzenia to tylko teraz doszły słoiczki z mięskiem... hym już sama nie wiem co robić, bo pediatra trochę to olewa niestety. No i podobnie na brzuszku też są...
Ponadto już mój maluch pokazuje swoje zdanie, jak przychodzi pora na ćwiczenia te co nam rehabilitantka zadaje to jest masa krzyku i płaczu, już tak chętnie tego nie robi Ulewanie zamiast mniejsze to wieksze. Je 5 posiłków co 3-4 h, wszystko zjada do ostantniej kropelki/łyżeczki.
Poza tym to super kochany mój słodziak i nie zamieniłabym go za żadne skarby:)
-
Moja ząbków nie ma, a z bułką sobie świetnie radzi - wczoraj okruszki znalazłam nawet w pieluszcze! no i zajęcie ma ciekawe. a może ta bułka powinna być jakoś bardziej podsuszona, żeby nie kruszyła się aż tak
dzięki dziewczyny! Dentinox spróbuję, bo jeszcze nie miałam. dawałam jej te kulki osanit, bo wszyscy polecają (tego w PL chyba nie ma), ale pomagało tylko jak nie bolało jej aż tak bardzo. przedwczoraj nawet czopek nie był wystarczająco silny ale z drugiej strony, ja raz byłam na antybiotyku jak mi ósemka rosła. -
Witam Drogie Mamusie
Dawno mnie tu nie było, ale wszystkim z Was chciałabym życzyć wszystkiego co najlepsze w tym Nowym Roku w szczególnosci pociechy z Maluszków. Dużo zdrowia i szczęscia dla Was wszystkich!
A to Nasza Niunia. Za pięć dni kończy pół roku. Do tej pory nie wiem jak ten czas zleciał.
http://zapodaj.net/89e4a1de95301.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:54
livia30 lubi tę wiadomość