X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:52

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • gosiagosia Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Przy Stasiu pomógł nam Katarek, teraz nie wyobrażam sobie bez niego choroby! A słyszałyście o tych bursztynach na ząbkowanie ? co o nich myślicie ?

Mama Stasia, oczekując na drugiego szkraba <3
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr u nas to samo z leżeniem na brzuchu- tzn w nocy przewróci się na brzuch i wybudza się przez to a w dzień minuty nie uleży na plecach.

My też już na mleku 2 od dziś. Zmieniłam jej też smoczki w butelce na 6+. Mleko idzie ładnie sprawnie tylko wodą się krztusi. Madzia nie pije herbatek, soków- tylko woda.

Poza tym mała zaczęła gadać tatata czy dadada, coś w tym stylu :-P i tak cały czas to samo :)

Mon!ta a pokazałabyś to siedzisko? jak to wygląda?
    O bursztynach nie słyszałam...

EdytaPe
  • katepr Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamy katarek ale maly tak podskakuje i placze przy tym ze ciezko trafic w dziurke a jeszcze odkurzacz trzeba wlaczyc..masakra :p

Tez jestem ciekawa co za bursztyny? ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytalam. Szczerze mowiqc nie zalozylabym dziecku takiego naszyjnika. Chyba ze dalabym gryzc 'pod kontrola' moja ofkors

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:54

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ostatnio szłam w twoich rejonach i poszłam do góry koło kościoła xD pół odsniezone pół drogi nie ale sie wymeczyłam :P

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nasza Iga ma 4 ząbki i zaczyna raczkowac... Wszędzie jej pełno ! W nocy się przekreca z brzuszka (tylko tak śpi) na plecki i prawie spada z łóżka wiercipieta mała! Daje już buzi mamusi ;) robi "papa" i mówi "baba" jak widzi babcię :) codziennie coś nowego potrafi :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Epic niezle. Moj tylko 2 tyg mlodszy a nie ma zeba ani jednego i nie umie robic nic narazie zadnego papa ani nazywanie ludzi tez :o jedynie dupke podnosi na kolanka :)

Monita masakra ta góra nie zapuszczam sie tam raczej :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie tak czytac ze wasze dzieciaki mowia mama, tata, baba i maja po 3, 4 zeby:D moja ani pol zeba nie ma:P ale za to krzyczy tak ze az uszy bola no i probuje raczkowac i robi pozycje jak w jodze hehe opiera sie na samych stopkach podparta na raczkach i glowie :) oczywiscie tez nie siedzi. Oj leniwe to moje dziecie:) my dopiero co sie uporalysmy z wysypka na budzi jak sie okazalo mamy alergie na gluten :/ dzisiaj mialysmy szczepienie i za tydzien mam wprowadzic samo zoltko kurze do zupki hmmm..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:33

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:53

czekoladowa201 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kiedy jest najgorszy moment przy zabkowaniu, zanim zabek sie przebije czy jak juz sie przebije i zanim caly wyjdzie?

Konwalia lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka u nas było najgorzej zanim się przebił. Gorączkował Tomek i strasznie marudny był. Jak się przebił to spokój ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojemu jeden sie przebil i teraz chyba drugi obok ma zamiar tez ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:53

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita u nas tak samo grubsze dziasla ale nie widac zeby juz cos szlo a od miesiaca slina jak potok gryzienie wszystkiego i marudzenie na zmiane z placzem . Pewnie ze 2 miechy mina zanim cos wyjdzie a matka osiwieje :o

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe xD

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZDAŁAM !!!

Hej dziewczyny ;) Nie zapomniałam o Was tylko przez tą specjalizacje nie mialam na nic czasu. Styczeń minął na nauce w każdej niby wolnej chwili. Na szczęście to już za mną.

Szymonek ma już dwa ząbki, albo raczej półtora bo drugi dopiero się przebił kilka dni temu. Ząbki gdy zaczęły wychodzić to prawie dwa jednocześnie. Obyło się bez gorączki ale płacz i marudzenie straszne, musiałam dawać mu Ibuprofen bo inaczej nie spał a maści to ulga tylko na chwilke. Jeszcze nie raczkujemy i myśle że szybko nie będzie. Za to ładnie stoi na nóżkach, jest bunt jak chce go posadzić. usztywnia się cały i stoi z podparciem oczywiście. Gaworzyć też nie chce, tylko piszczy ;)
    Diete już ma rozszerzoną o sporo warzyw, wczoraj pierwszy raz dostał królika z słoiczka. Kupiłam gotowy ale myśle gdzie by tu kupić tuszke. Widziałam na olx że ludzie sprzedają więc może lepiej tak niż ze sklepu, sama nie wiem.
    I dwa dni Szymon gorączkował a dziś ma taką wysypke na całym tułowiu. Chyba trzydniówka. Byłam u lekarza to tylko zalecenie na leki przeciwgorączkowe. Nadal też walcze z alergią. Moja alergolog powiedziała że to na roztocza, a ja nie jestem do tego przekonana. Rozwarzam rezygnacje z piersi, tylko jest to trudna decyzja bo tak długo walczyłam o laktacje. W sumie Szymon sam rezygnuje z piersi i tylko w nocy je a w dzień raczej sie napije, nie jest to porządny posiłek.
    Czy wasze dzieci też tak czesto się budzą? Po butli wieczorem spi 5 godz, a potem co 2 się budzi. Może mu cyc nie wystarcza ale chciałabym żeby odzwyczajał się od nocnych posiłków.

Postaram się częściejudzielać, teraz będę mieć o niebo więcej czasu ;P

radiszka, Konwalia, Edyta23, rex lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, zdiagnozowano u mojej Madzi alergię pokarmową, kazali odstawić zwykłe mleko i dawać bebilon pepti. Mamy dzieciaczków z alergią- jak teraz z kaszkami??? Rozumiem że nestle, bebiko- to wszystko odpada? Co jej teraz dawać zamiast tych kaszek?

EdytaPe
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta kupujesz kaszke bezmleczna i robisz na bebilonie pepti. Sa w sklepach obok tych zwyklych choc u mnie czasem trzeba sie naszukac. U mnie Miloszek dalej na nutramigenie jednak kaszki na nim sa ochydne i nie chce ich jesc. Ja gotuje mu zwykla kaszke manne na wodzie i dodaje do deserkow.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: