Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katepr u nas to samo z leżeniem na brzuchu- tzn w nocy przewróci się na brzuch i wybudza się przez to a w dzień minuty nie uleży na plecach.
My też już na mleku 2 od dziś. Zmieniłam jej też smoczki w butelce na 6+. Mleko idzie ładnie sprawnie tylko wodą się krztusi. Madzia nie pije herbatek, soków- tylko woda.
Poza tym mała zaczęła gadać tatata czy dadada, coś w tym stylu i tak cały czas to samo
Mon!ta a pokazałabyś to siedzisko? jak to wygląda?
O bursztynach nie słyszałam...EdytaPe -
Hej. Nasza Iga ma 4 ząbki i zaczyna raczkowac... Wszędzie jej pełno ! W nocy się przekreca z brzuszka (tylko tak śpi) na plecki i prawie spada z łóżka wiercipieta mała! Daje już buzi mamusi robi "papa" i mówi "baba" jak widzi babcię codziennie coś nowego potrafi
-
Dziwnie tak czytac ze wasze dzieciaki mowia mama, tata, baba i maja po 3, 4 zeby:D moja ani pol zeba nie ma:P ale za to krzyczy tak ze az uszy bola no i probuje raczkowac i robi pozycje jak w jodze hehe opiera sie na samych stopkach podparta na raczkach i glowie oczywiscie tez nie siedzi. Oj leniwe to moje dziecie:) my dopiero co sie uporalysmy z wysypka na budzi jak sie okazalo mamy alergie na gluten dzisiaj mialysmy szczepienie i za tydzien mam wprowadzic samo zoltko kurze do zupki hmmm..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:33
-
ZDAŁAM !!!
Hej dziewczyny Nie zapomniałam o Was tylko przez tą specjalizacje nie mialam na nic czasu. Styczeń minął na nauce w każdej niby wolnej chwili. Na szczęście to już za mną.
Szymonek ma już dwa ząbki, albo raczej półtora bo drugi dopiero się przebił kilka dni temu. Ząbki gdy zaczęły wychodzić to prawie dwa jednocześnie. Obyło się bez gorączki ale płacz i marudzenie straszne, musiałam dawać mu Ibuprofen bo inaczej nie spał a maści to ulga tylko na chwilke. Jeszcze nie raczkujemy i myśle że szybko nie będzie. Za to ładnie stoi na nóżkach, jest bunt jak chce go posadzić. usztywnia się cały i stoi z podparciem oczywiście. Gaworzyć też nie chce, tylko piszczy
Diete już ma rozszerzoną o sporo warzyw, wczoraj pierwszy raz dostał królika z słoiczka. Kupiłam gotowy ale myśle gdzie by tu kupić tuszke. Widziałam na olx że ludzie sprzedają więc może lepiej tak niż ze sklepu, sama nie wiem.
I dwa dni Szymon gorączkował a dziś ma taką wysypke na całym tułowiu. Chyba trzydniówka. Byłam u lekarza to tylko zalecenie na leki przeciwgorączkowe. Nadal też walcze z alergią. Moja alergolog powiedziała że to na roztocza, a ja nie jestem do tego przekonana. Rozwarzam rezygnacje z piersi, tylko jest to trudna decyzja bo tak długo walczyłam o laktacje. W sumie Szymon sam rezygnuje z piersi i tylko w nocy je a w dzień raczej sie napije, nie jest to porządny posiłek.
Czy wasze dzieci też tak czesto się budzą? Po butli wieczorem spi 5 godz, a potem co 2 się budzi. Może mu cyc nie wystarcza ale chciałabym żeby odzwyczajał się od nocnych posiłków.
Postaram się częściejudzielać, teraz będę mieć o niebo więcej czasu ;Pradiszka, Konwalia, Edyta23, rex lubią tę wiadomość
-
Witajcie, zdiagnozowano u mojej Madzi alergię pokarmową, kazali odstawić zwykłe mleko i dawać bebilon pepti. Mamy dzieciaczków z alergią- jak teraz z kaszkami??? Rozumiem że nestle, bebiko- to wszystko odpada? Co jej teraz dawać zamiast tych kaszek?EdytaPe
-
Edyta kupujesz kaszke bezmleczna i robisz na bebilonie pepti. Sa w sklepach obok tych zwyklych choc u mnie czasem trzeba sie naszukac. U mnie Miloszek dalej na nutramigenie jednak kaszki na nim sa ochydne i nie chce ich jesc. Ja gotuje mu zwykla kaszke manne na wodzie i dodaje do deserkow.