Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Radiszka a pijesz melise na te mdłości?
Ja przy pierwszym dziecku kupiłam takie kapcie z twardą piętą i wkładką jak zaczęła tylko wstawać. Oczywiście zakładałam jej poza łóżeczkiem. Moim zdaniem jak dziecko zaczyna stawać to trzeba zakładać buciki, żeby stało stabilnie. Jak dziecko staje na bosaka to często zdarza się, że źle stópki stawia. Mnie tego moja mama uczyła przy pierwszym i tak robie z każdym szkrabem. A pchacz to prędzej ok 10-11 mca bym radziła
Konwalia szycie to moja pasja i na szybką smerfetkę lub leginsy zawsze znajdę czas Teraz przymierzam się do uszycia płaszczyków wiosennych moim starszym panienkom
Konwalia a to ciekawy lekarz. My mielismy na to specjalne badanie usg. Milek w jego trakcie jadl z butli a lekarz caly czas obserwowal wpust zolodka i okreslal jakies tam katy i dopiero na tej podstawie stwierdzil refluks.
A tak serio to daje Wam cos ten gastrotuss? Bo ja mmam zamiar to odstawic nie widze poprawy wiec chyba skonczymy ta butelke i tyle...
Kamyk a melise mozna? Tobie to wtedy lek zalecal czy jak? -
Ja mam pchacza od dobrego miesiąca i Tomek z nim chodzi po całym domu już. Super szybko mu poszło jak się do niego dorwał i wcale nie patrzyłabym tu na to, ze nie ma jeszcze iluś tam miesięcy tylko na jego umiejętności. Mój syn jeszcze 9 miesięcy nie ma a trzymany za jedną rączkę idzie obok mnie Jedno dziecko później inne szybciej jednak ja uważam, że pchacz to super sprawa.
W domu Tomek chodzi w samych skarpetkach z absami i kapci nie planuję mu na razie żadnych zakładać tym bardziej, że lato idzie, gorąco... Na podwórko jutro jadę mu kupić buciki Emel.
-
Radiszka herbate melise sobie zaparz mi bardzo pomagała na mdłości są to zioła, więc nie zaszkodzą z resztą lekarka też mi to wspominała w drugiej ciąży
Livia no to faktycznie Twój szkrab szybko się wziął za chodzenie Napisałam, że ok 10-11 mca bo wtedy zazwyczaj dzieci próbują chodzić
Radiszka a imbir? W plasteki i zalewasz wrzątkiem, potem pijesz. Ja miałam całodzienne mdłości ale jak zjadłam tak z rana było lepiej. Jak nie masło to jakaś margaryna albo nawet suchy chleb.
Pchacza mam takiego:
http://allegro.pl/interaktywny-jezdzik-chodzik-pchacz-telefon-hit-i5980556693.html
Kupiłam najtańszego bo nie dowierzałam, że Tomka zainteresuje a tu proszę, niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 17:45
radiszka, Kamyk1989 lubią tę wiadomość
-
radiszka wrote:A tak serio to daje Wam cos ten gastrotuss? Bo ja mmam zamiar to odstawic nie widze poprawy wiec chyba skonczymy ta butelke i tyle...
Radiszka za dużo on nie daję. Lilcia czasami i tak po nim ulewa a odbijac tak samo jej się odbija jak go w ogóle jej nie podawałam. Nadal się męczymy z wieczornymi odbijaniami tj. po kolacji o 19 aż do snu tj. 22 aktywizujemy ją, żeby wszystko jej się odbilo. Póki co to najlepsza metoda na razie. -
Hej. Moj maly od 3tyg juz staje przy wszystkim ale do chodzenia to mu baaardzo daleko. Moze.skusze sie na pchacza hmmm.
Ja tez w domu nie bede kapci zakladac, moj maly wstaje ale duzo raczkuje a nie wyobrazam sobie jakby mial raczkowac z kapciami i swobodnie zmienaic pozycje on cigle idzie siada obraca sie nogi ciagle pod tylkiem przeklada. No i slyszalam ze to stara szkola teraz sie mowi ze stopa ma w domu pracowac bez kapci skarpety tylko z absem albo na bosaka. Na dwor pewnie skusze sie na te emelki ale pewnie jeszcze kilka msc zanim dokonam zakupu
Radiszka mi nic nie pomagalo niestety na mdlosci a raczej wymioty, dzien w dzien po kilka razy wiec nie pomoge :p jedynie rano bieglam szybko zjesc kawalek suchego chleba a potem kwasna herbata z cytryna...czasem juz bieglam do wc jak woda na herbate sie gotowala a czasem sie udawalo wytrzymac..loteria :p
-
Konwalia w UE wystarczy tylko dowód osobisty
Ja muszę kupić Lilince kapcie, bo mimo iż jej rajtuzki mają absy to i tak się ślizga.
Lilka zaczyna pomału maszerować przy meblach Pchła małą wszędzie już wlezie
Muszę się Wam pochwalić moim uszytkiem dla Lilki Duma mnie rozpiera
U nas Lilcia podciaga się i kleczy na kolanach przy szczebelkach od łóżeczka. Musieliśmy materac obniżyć. Jak się ją postawi to sztywno stoi. Nadal zębów brak.
Pay powiedz mi proszę co mogę zrobić z lekarstwami zupełnie nowymi, nie ruszanymi? Wiem, że apteka ich nie przyjmie. Doradzisz coś? -
robi się normalnie zdjęcie a dowód ważny jest 5 lat - bynajmniej na tyle zawsze ma Młody.
Kamyk super sukienusia
Radiszka gratuluję drugiego szczęścia na mdłosci też nie pomogę - miałam gigantyczne w jednej i drugiej ciąży i to co było najskuteczniejsze to wymiot - tylko na krótkoradiszka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Buena tarde! Witam się po urlopie w Hiszpanii. Słońce, morze i góry. Super
Radiszka chyba jednak nie czekałabym z leczeniem do roczku skoro Miłoszek aż tak się męczy. Na mdłosci mi nic nie pomagało. Melise mozesz pić choć nie wydaje mi się że efekt będzie rewelacyjny. I niestety nie wszystkie zioła można pić w ciąży, szczególnie zakazane są te poronne: senes, rzewień, aloes ale też rozmaryn, tymianek, szałwia i inne.
Konwalia my dla Szymka mamy dowód osobisty, zdjęcie przodem (widać dwa ucha ), czeka się max 4 tygodnie. Ważny jest 5 lat. Co do leków za dużo nie wymyślę. Apteka ani żadne placówki medyczne tego nie przyjmą bo muszą mieć pewne źródło i udokumentowane zakupy. Może masz znajomego lekarza to możesz mu oddać a on odda kolejnym pacjentom, kwestia chęci. I zależy co masz, kremy i dermokosmetyki możesz wystawić na olx - ktoś moze się skusi. Gorzej z preperatami na receptę choć i te widziałam na olx choć regulamin zabrania ich sprzedaży.
Dzięki za podpowiedzi w sprawie butków. W domu nic mu nie zakładam, poza skarpetkami. Na podwórko kupiłam mu trampki żeby nie zmarzł w nóżki. Jak zacznie chodzić to jakieś lepsze buty mu kupie.
Druga górna jedynka nam idzie - będzie szósty ząb.
Nadal nic nie mówi tylko piszczy i wydaje bliżej nie określone dźwięki. Zaczynam się o niego martwić.
Dziewczyny co podajecie do jedzenia poza obiadkami, kaszkami i owocami? Livia pisałaś o kanapkach, jak je robisz? Szymon samym chlebem się dławi. Nadal nie wprowadziłam mu nabiału, choć testy nie wykazały alergii. -
Pay ale zazdro wakacji! My poki co nawet wakacji nie możemy zaplanować bo M zmienia od maja pracę i nie wiadomo jak to z urlopem będzie. Na wszelki wypadek kupiliśmy ogromny basen na ogródek, wystawie jukę koło niego i parasol i będą wakacje przy basenie pod palmą
Co do jedzenia ja daje jogurt albo serek z owocami, kanapki, naleśnika czy inny rodzaj placka czy racucha, kisiel, płatki kukurydziane czy żytnie na mleku. Teraz planuje ryż pieczony z jabłkiem na jutro to poza obiadowe to wszystko. Jajkami gardzi poki co czyli jajecznica i inne pochodne odpadają. Poza tym chrupki, herbatniki albo sama piekę ciasteczka kruche.Pay lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hej! Czy te posilki typu np kanapka to podajecie jako dodatkowe pomiedzy tymi 5cioma glownymi czy juz jako teden z posilkow?
Bo my chyba strasznie w tyle bo u nas ciagle schemat mleko, mleko, obiadek, owoc z kasza manna, mleko z kleikiem. Czasem chrupki kukurydziane czy chlebek. Hmmm...