X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, dzieki za informacje :) :) czyli w moim przypadku albo do 3msc sie zmiescic albo dluzej poczekac ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia mój Szymon za to w samochodzie się buntuje. 30-40km Max wytrzymuje. I muszę brać kilogramy zabawek i różnych pierdol.
    Pochwal się jakimiś zdjęciami. Mogą być widoczki żeby oczy nacieszyć.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj podobnie w aucie, za 2 tyg jedziemy 700km moze byc ciekawie :p jechalismy w weekend 180km pierwsze 40 min spal a kolejne plakal , masakra :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko (Konwalii) rośnij duża, piękna, zdrowa 100lat!
    Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin ☺ od e-cioci i Szymonka.

Jeśli chodzi o naszą budowę to nie będzie piwnicy ze względu na teren podmokły.
    W weekend okazało się że podciag zrobili nie w tym miejscu. Masakra. Zanim wylewa strop mają zadzwonić i będziemy wszystko mierzyć i sprawdzać.

Też szczepic będę na pneumokoki. Szczególnie ze mały idzie do żłobka.

Dziewczyny macie jakieś fajne przepisy na szybkie i smaczne przystawki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:07

Konwalia lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam Wam widoczki i jedno zdjęcie Lilci (prośba o nie cytowanie, zdjęcie Lilci za jakiś czas usunę).

http://wrzucaj.net/images/2016/07/04/dFtQI.md.jpg

http://wrzucaj.net/images/2016/07/04/dFw4g.md.jpg

http://wrzucaj.net/images/2016/07/04/dFSXE.md.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:43

radiszka, katepr, mon!ta^, Pay, jenny88 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia dziękuję za życzenia. <3

Ja bardzo często robię taką przystawkę - wszystkim zazwyczaj smakuje:
    http://wielkiezarcie.com/przepisy/rolada-lososiowo-szpinakowa-cudo-30028371

Atakasobiejedna dzięki za doprecyzowanie. Jest o co walczyć. Chyba postaram się o wcześniejsze L4.

Pay lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:43

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita tak juz lepiej ale wciaz "pijemy" lyzeczka :/

Miloszek bedzie mial siostrzyczke wczoraj inny lek potwierdzil ;)

Mamy dzieci ze skaza bialkowa - na jakie "zwykle" mleko mm przeszlyscie po np. Nutramigenie?

mon!ta^ lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ale super. Gratulacje! Będziesz miała parkę i Miloszek będzie miał kim się opiekować.

radiszka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polubiłam za dziewczynkę czyli jednak skubanica się chowa :D ja nie wiem po czym potem Livia chyba przeszła na bebilon, ale nie jestem pewna na 100%

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile mnie pamiec nie myli to niektore z Was kupowaly jakies "karty edukacyjne" ktore mialo sie pokazywac dzieciom pare razy dziennie. Jestem ciekawa jak po roku oceniacie ta inwestycje?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:43

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Mama lubi soprzątac" powiadasz... hym.. chyba to tworzyl jakis facet :P mama musi lubiec sprzątac.. hehe :)

No to fajnie. Moj mowi pojedyncze sylaby ale ostatnio woli modulowac dzwieki niz rozwijac mowe.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Radiszka u nas mówi wyrazy idę, cześć, dziękuję, mama, tata, proszę takie proste itd :)

Ale nie prowadziłam tego non stop bo miałam wyjazdy na początku roku itd jak mogłam to stosowałam :) teraz już są krótkie zdania np. Mama lubi sprzątać.

To super się rozgadal. Ja się cieszę ze w końcu mama powiedział. A tak to po swojemu nawija.

Co do kart to faktycznie edukacja od urodzenia, rola kobiety w domu ;) kolejny level to: Tata ogląda mecz i nie wolno mu przeszkadzać. :P

Radiszka fajnie ze tym razem dziewczynka. Też bym chciała parke tylko nie za szybko. Co do mleka to nie wiem co zrobię. Teraz jest trochę lepiej ale stosuje protopic (przy silnym AZS polecam) i diete bez krowy i kury (nabial,wolowina,cielecina,drob,jajka i wyroby z tych produktow)
    Może ma ktoś receptę - chętnie przydatne na nutramigen :)

Ręka Szymonka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d6964bc9ba3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 12:35

f2wli09k7bbu5oba.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay szczerze mowiac dla mnie nie wyglada to jak skaza białkowa. To sa takie bardziej czerwone troche suche placki ale rozumiem ze masz takie rozpoznanie..masakra z ta dieta :p

Polecam tez latopic jest super :)

Moj nie mowi zadnego slowa. Tzn takiego normalnego bo po swojemu gada ale raczej wlasnie sylaby i jakies tam da da gu gu ma ma ale nie ze idzie jedzie czy dziendobry :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rozpoznaniu mamy atopowe zapalenie skóry. Byliśmy z nim u 4 alergologów i dermatologa. Sama robiłam mu testy z krwi i posiew z skóry, nic nie wyrosło. Latopic już przerabialam, nie sprawdził się u nas. Najgorzej ze on to do krwi drapie. W tej chwili ma zaleczone ale idstawiam protopic i po paru dniach wraca. Rece, nogi i brzuszek.

Mój też właśnie podobnie z gadaniem. Tylko jak cos chce to przychodzi fo mnie, chwyta za nogi i mama mama. A jak cos pokazuje to tylko piszczy Eee lub yyy. :P

f2wli09k7bbu5oba.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa...dziendoberek my wlasnie przerabiamy alergie na pylki:/ oczy czerwone, piekące, policzki od tarcia oczu suche z luszczaca sie skora plus krostki i jakby wypryski??! Noc zamiast przespana to byla płacząco-marudząca.. Rano bylysmy u lekarki i dostalysmy ekwipunek w postaci lekow :/
    Lila tez zbyt duzo nie mowi poza mama tata baba mowi jeszcze am, mniam, jak zapytam : Lila idziesz? To czasami odpowie ide, ide :D umie wyrazic swoje stanowcze NIE szczegolnie jak trzeba pampersa zalozyc.
    U nas postep! Chodzimy za jedna reke:)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za rączkę :)

Pay kurcze to nie ciekawie u ciebie :/

Konwalia a powiedz mi jak tam wygląda sytuacja z uchodzcami widac ich czy nie?

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita ja byłam na Kos. Zjezdzilismy całą wyspę i żadnego uchodźcy nie widziałam.

mon!ta^, jenny88 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po wakacjach na Teneryfie ;-) Sam lot bardzo dobrze, bałam się, że Tom będzie świrował ale 6 godzin w samolocie nie zrobiło na nim wrażenia ;-) W tamtą stronę chodził sobie, wszystkie laski wyrwał, bawił się - no grzeczny był. A jak wracaliśmy do domu to przespał większość lotu.

Sama Teneryfa taka sobie. Byłam dwa lata temu na Gran Canarii i było fajniej, ładniej... No ale wakacje zaliczone :D

Radiszka co do mleka - Tomek co prawda nie miał skazy białkowej tylko nietolerancję laktozy ale z Nutramigenu przeszłam na Bebilon pepti a jakieś 3 miesiące temu na zwykły Bebilon. Tomek je już wszystko od dawna ;-) I gratuluję córci!

U mnie zaczęły się mdłości, wychodzi mniej więcej, że w tym samym czasie co z Tomkiem bo ciąża jest młodsza o jakieś 2 tyg więc zgadzałoby się ale nie są takie mocne więc da się żyć. I oby się nie pogorszyły :P Na razie mam męża w domu od dwóch miesięcy i jeszcze z miesiąc pobędzie a potem będę musiała sobie radzić sama. Ciężko będzie bo ciągle on wstaje do Tomka, przewija go - dobrze mam :D

Co do mówienia to Tomek mówi mama, tata, cześć, aja (na Maję), tat (tak) ale jego ulubione słowo to NIE! :D Oczywiście mówi to wszystko jak ma ochotę :P Za to NIE mówi ciągle :D No i chodzi już doskonale ale on ruszył mając 10 miesięcy sam ;-)

radiszka, Konwalia, jenny88 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ