Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
mon!ta^ wrote:Jenny88 widzę że po bliżniakach w kolejnej ciąży gratuluję to już 4 będzie no pięknie
Tak, jestem w trzeciej (nieplanowanej) ciąży. Kropek potwierdzony, czekam na wizytę serduszkową...mon!ta^, livia30 lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Jenny a może właśnie teraz do kompletu 2 chlopczykow. oby zdrowe
Livia jaki wielki czlowieczek. 5cm
Czekoladowa i jak po wizycie?
Monita ja mam sliniak z canpola, dostałam go i ma kieszonke. Przy zupie się jakoś tam sprawdza bo to co poleci po brodzie zbiera się na dole, ale już marchewka lub ziemniak turla się dalej. Poza tym Szymon je całym sobą i od czubka głowy po pięty jest umazany więc teraz jak jest ciepło je w pampersie A potem idzie pod prysznic.
Konwalia zrobiłam te przystawkę ale coś mi nie wyszło. Za słabo szpinak czosnkiem doprawiłam.
Dziewczyny co myślicie o odzyczajaniu od smoczka? Fajnie by było już zabrać ale u nas zasypianie tylko z smokiem
A to moja pomoc domowa i zarazem nowe hobby mego syna https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4117a8ef2c5f.jpg
Poplakalam się ze śmiechu jak to czytalam: http://nietypowamatkapolka.blogspot.com/2016/07/o-tym-co-zrobic-jak-ryj-sie-uszczy.html?m=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:54
-
livia30 wrote:Ja miałam wczoraj Jest mały łobuziak, serduszko bije Ciąża o prawie 2 tyg młodsza ale to się zgadza bo późno owu była.
Termin porodu mniej więcej 25.02.
U mnie tp na 7.03, ale pewnie będzie 3cc, więc obstawiam koniec lutego / początek marca
czekoladowa201 wrote:No jest ! Dziewczyny jest, naprawde:) serducho bije ale jestem happy! 6 tydzien:)
mon!ta^ wrote:oby nie znowu dwójka xD
Pay wrote:Jenny a może właśnie teraz do kompletu 2 chlopczykow. oby zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:33
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Pay dzidziuś ma 1,27cm 5cm ma pęcherzyk.
Ze smokiem nie pomogę bo Tomek nie używa. Nigdy nie lubił i nie wie co z nim należy robić co akurat mnie bardzo cieszy
U mnie też będzie cc, już rozmawiałam o tym z lekarką więc termin ruchomy ale koniec lutego.
Czekoladowa gratuluję!
Dziś mój synuś ma 1 urodzinki! Ale czas leci:-)radiszka lubi tę wiadomość
-
Tomus wszystkiego najlepszego
Livia czyli to jeszcze większy człowiek niż myślałam. Niech zdrowo rośnie twój dzidziuś.
I dlaczego będzie cc? Za krótki odstęp?
I jeszcze chciałam Was zapytać jak z spaniem u waszych maluchów? U nas 1 lub 2 drzemki. Jak sa dwie to biega do 22 potem śpi do 7 zazwyczaj z jedną pobudka na mleko. I wtedy kolejnego dnia śpi już raz. Choć ciężko to przewidzieć. Mamy taki etap przejściowy i ciężko coś zaplanować.
I takiego pytanko do mam w ciąży? Nie brakuje wam powrotu do pracy zawodowej? W domu roboty jest pod korek ale i tak już mnie nosi i brakuje mi kontaktu z ludźmi stąd moje pytanie. Nie odbierzcie tylko tego źle. Pytam z ciekawości. -
Pay u mnie CC bo jak to moja lekarka stwierdziła - nie nadaję się do rodzenia dzieci Odchodzą mi wody i koniec, nic się dalej nie dzieje. Maję urodziłam po kilku wywoływaniach, 26 godzinach a i tak skończyło się próżnociągiem bo zaczęło jej tętno zanikać. Z Tomkiem było to samo, wody odeszły i cisza więc po kilku godzinach od razu wzięli mnie na cc.
Co do spania to Tomek już od jakiegoś czasu ma tylko jedną drzemkę w dzień. Walczyliśmy z mężem kilka dni żeby go przestawić i się udało. Wstaje ok 7 rano, drzemka jest ok 12 do nawet 15. Kąpiel 19-19:30 i śpi W nocy ok północy przebudza się to zmieniamy mu pieluchę, wciąga butlę z mlekiem i śpi dalej.
Z powrotem do pracy nie mam problemu bo i przed poprzednią ciąża nie pracowałam. Od 3 lat zajmuję się domem i mi z tym jest dobrze ale wiadomo, nie każdej to może pasować. Ja jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:50
-
Pay to Szymonek tak stabilnie stoi na dwóch nóżkach? Moja tez uwielbia odkurzanie, tylko póki co lata za mną jak ja odkurzam
Monita Lilcia ma sliniak z kieszonką i się sprawdza. Talerz z przyssawka Lilcia i tak zdejmuje, więc go nie używam.
Jenny gratuluję kolejnego bejbika.
Lilcia juz od dłuższego czasu ma jedną drzemkę w dzień - około 13. Na nocne lulanie idzie o 21 i śpi do 9 z jedną pobudka na mleko.
Co do smoka to ja chciałabym odstawic ze względu na to, że podobno źle działa na zgryz, ale na razie się boję. Póki co zabrałam go w dzień, bo Lilcia w trakcie zabawy tez ssala i teraz ma go tylko przy usypianiu.
Melduje się po genetycznych. Dziecie ma 6 cm i wszystkie narządy Ok. TP na 19.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 06:07
livia30, radiszka, jenny88, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Co do powrotu do pracy, to za samą robotą nie tęsknię ale za relacjami jak najbardziej. Wkurza mnie jak ktoś pyta kiedy wracam do pracy, to ja wtedy mowie, że ja jestem w pracy 24h na dobę i jeszcze szefa noszę na rękach. Ktoś kto wymyślił nazwę urlop macierzyński musiał być facetem, bo podczas tego "urlopu" nie leżę do góry brzuchem i nie popijam drinków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 09:25
Pay lubi tę wiadomość
-
Konwalia Szymon zaczął stać mając 8 m-cy a jak miał 9,5 postawił pierwsze kroczki. Teraz już biorę go na spacerki bez wózka np do Tesco po drugiej stronie skrzyżowania. Tylko przez światła go przenoszę a tak to idzie sam, zatrzymuje się, kuca, podnosi kamyki z ziemi i mi przynosi. Pocieszny jest. W domu nosi butelki z wodą lub poduszki z kanapy albo ciąga zabawki na sznurku.
Super ze maleństwo rośnie. Nudnej ciąży życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 17:11
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Hej
Livia cudna fotka malucha
U nas tez smoczek do zasypiania zaluje ze nie zabralam miesiac temu bo teraz jak go gdzies widzi to bmsam pakuje do buzi :p bedzie ciezko zabrac ale trzeba bedzie
Maly chodzi narazie tylko za rece, sam kilka krokow zrobi ale woli jednak z pomocą lub na czworaka :p
Ja wracam do pracy we wrzesniu, cieszę sie bardzo tesknilam za praca chociaz wracam z troche przerazeniem ze tak powiem bo jeszcze wiecej jest ponoc roboty niz bylo...
Ze spaniem u nas jesli zaden zab nie wychodzi i nie ma choroby to tez maly je raz. Idzie spac po 21 wstaje 8:30 a w ciagu dnia spi jeszcze 2 razy
Niestety w teraz caly tydzien chorowal dopadl nas wirus najpierw ja wymioty i posiadowy w wc potem goraczka a pozniej niestety maly tez, teraz leczymy juz powoli odparzoną pupe bo jutro/pojutrze jedziemy do tesciow na urlop wiec tyleczek musi byc zagojony perfekt :pmon!ta^ lubi tę wiadomość