X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki :)

Marteczka - jak lista lipcowek sie zamknie to zrobie tabelke i ci ja wysle :) bedzie ci latwiej wszystko ogarnac :*

Ivettka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:35

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Mamusie :)

• believe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za pomoc :) zobaczymy jutro jak to będzie wyglądało.

Juwelka, zazdroszczę pakietu. Szukałam w mojej okolicy, ale tutaj nie ma placówki ani Swissmed, ani Luxmed...

Dobranoc wszystkim :)

Ivettka lubi tę wiadomość

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranca ;) Miłego dnia życzę :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

8 tydzień się rozpoczął :)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati dziekuje:)!!
    Serena ale ten czas leci!!:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za pomoc :) zobaczymy jutro jak to będzie wyglądało.

Juwelka, zazdroszczę pakietu. Szukałam w mojej okolicy, ale tutaj nie ma placówki ani Swissmed, ani Luxmed...

Dobranoc wszystkim :)
    Zorientuj się czy nie współpracują z jakąś przychodnią, bądź gabinetem w twojej okolicy. Ja tak mam. Pomimo tego, że mam Enel-med to chodzę u siebie do prywatnej przychodni, z którą oni mają umowę. Wszystko w cenie pakietu w Enelmedzie.
    Ja mam to z pracy, więc wszystko totalnie za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 07:01

believe lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    dziewczyny to naprawdę nieciekawie z tym nfz,ale pierwsze usg w 20tyg wydaję się nienormalne !!!

Ja na szczęście wykupiłam sobie pakiet w swissmed i mam tam prowadzenie ciąży -wszystkie badania bez łaski robią, na usg mogę chodzić co dzień jakbym się uparła;) he he

Belive walcz o to co Ci się po prostu należy;*

Nieprawda. Pierwsze obowiązkowe USG jest w 11-14tc WSZĘDZIE, to jest napisane w rozporządzeniu o opiece nad kobietą w ciazy fizjologicznej. Nie dajcie się robić w konia, poznajcie swoje prawa. Polecam bardzo stronę Rodzić po Ludzku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:14

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    cześć dziewczyny :)

nie nadążam za Wami! niestety nie dam rady nadrobić wszystkiego ale mam nadzieję, że to był dobry dzień - wizyty się udały, doszły nowe mamusie - generalnie wszystko tańczy i śpiewa :)

ja jutro mam wizytę i tak się denerwuje, że chyba nie zasnę.... tak się boję powtórki z ostatniego razu kiedy prosto z gabinetu wylądowałam w szpitalu i zaczął się najdłuższy miesiąc w moim życiu....

będzie dobrze tym razem! :*

Cytruska witaj! :)

Belive na nfz przysługują 3 badania usg- w 12tc, połówkowe i potem ok. 30tc.
    moja gin na nfz też nie ma sprzętu w gabinecie dlatego na usg będę chodzić prywatnie a do niej po to żeby badania mieć za darmo

dora8201 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: czy macie/miałyście tak, że lekko kłuło was z jednej strony w okolicach jajnika? takie bardziej ciągnięcie, ucisk, podobnie jak przy owulacji ;P bo mnie kłuje leciutko czasem z prawej a z lewej to czuję cały czas tak właśnie jakby mi ktoś ciężarek doczepił ;) ale macica jest "opuchnięta" równomiernie z obu stron, jak się dotykam po obu stronach a nawet lekko przyciskam to nie boli, jest rozluźniona, miękka, tylko to ciągnięcie mnie martwi.... :/ może tam siedzi Groszek? też miałyście podobnie?

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    u mnie dzień się kiepsko zaczął, pierwszy paw zaliczony :/ Godzinę po wzięciu leku na tarczycę, jak myślicie zdążył się wchłonąć?!
    Wczoraj się jeszcze jakoś obroniłam, ale dziś już nie dałam rady. Myślałam, że z tym da się walczyć, niestety nie :( Gorzej, że oprócz tego to na początku w głowie się kręci i słabo się robi.
    Dziś wizyta i pierwsze USG, nie wiem jak ja wytrzymam do 22:30.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak często chodzi się do ginekologa w czasie ciąży? Oczywiście zakładając, że jest wszystko w porządku i ciąża przebiega prawidłowo.

jak już będzie potwierdzone serduszko na usg to co miesiąc a od 8-9 mies co 2 tyg.

Kahaśka śliczny dzidziuś!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury, też miewałam takie ciągnięcia, ale to normalne, bo rozciągają się mięśnia i więzadła, no i macica się powiększa.

Sury lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Dziewczynki a ja mam pytanie czy robiłyście już badania a jak tak to jakie?? Te dziewczyny które mają problemy z tarczycą robiłyście już badanie tsh?? Bo ja cały czas biorę tabletki w ciemno i nie wiem czy nie biorę za małą dawkę>ja planuje iść dopiero na badania 1 grudnia i czy to nie za późno? może tsh warto wcześniej zrobić? Proszę doradzie. Jakbym poszła na wyniki 1 grudnia to będzie 9tydzień i 1 dzień. Wizyte na nfz mam 8 grudnia a prywatną 12 grudnia

ja mam niedoczynność i kazała mi zrobić koniecznie ft4 bo przy ciąży to jego poziom jest najważniejszy bo tsh w ciąży może wychodzić niemiarodajnie i zmieniać się bardzo

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    A na nfz nie ma czasami 3 usg(w 12,20 i chyba około 35 tygodnia)coś mi się tak obiło o uszy?A wieci mój gin kartę zakłada coś koło 12tygodnia,bo podobno coś się pozmieniało,słyszałyście takie informacje?

dokładnie tak jest

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Dziewczyny mam pytanie: czy macie/miałyście tak, że lekko kłuło was z jednej strony w okolicach jajnika? takie bardziej ciągnięcie, ucisk, podobnie jak przy owulacji ;P bo mnie kłuje leciutko czasem z prawej a z lewej to czuję cały czas tak właśnie jakby mi ktoś ciężarek doczepił ;) ale macica jest "opuchnięta" równomiernie z obu stron, jak się dotykam po obu stronach a nawet lekko przyciskam to nie boli, jest rozluźniona, miękka, tylko to ciągnięcie mnie martwi.... :/ może tam siedzi Groszek? też miałyście podobnie?

Ja tak mam. Kłują jak przy owu, tylko oba na zmianę. Ponoć to ciałko żółte się rozpycha i daje w kość, ale skąd ten drugi jajnik to nie mam pojęcia... I jeszcze mnie ciągnie trochę od szyjki, ale to tyle. Jakim sposobem wymacałaś macice jak ona cała jest w miednicy mniejszej (poniżej spojenia łonowego)?

Sury lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ja też mam takie kłucia, nawet teraz jak piszę to mnie kilka razy ukłuło

Chilla też się zastanawiam czy się tabletka zdążyła wchłonąć, muszę zapytać endo jak będę na wizycie

Sury lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda P ja macicę mam już zdecydowanie widoczną taka wypchana :o taką mam budowę ciała (przed @ też zawsze tak miałam) ja mam przodozgięcie mocne dość to może dlatego tak ją wypycha, widzę dokładnie jej zarys :P

dzięki dziewczyny za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Madziulek ja wyniki (oba) odbieram w sobotę albo nawet poniedziałek. Nawet nie chcę wcze śniej bo się będę denerwowac :)
    Aaa rozumiem :)
    Ja koło południa odbieram dzisiejszą, powtórzoną :D

atdc3e5e035kp155.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ