Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam z ranca
Miłego dnia życzę
-
Cati dziekuje:)!!
Serena ale ten czas leci!!
-
believe wrote:Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za pomoc
zobaczymy jutro jak to będzie wyglądało.
Juwelka, zazdroszczę pakietu. Szukałam w mojej okolicy, ale tutaj nie ma placówki ani Swissmed, ani Luxmed...
Dobranoc wszystkim
Ja mam to z pracy, więc wszystko totalnie za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 07:01
believe lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:dziewczyny to naprawdę nieciekawie z tym nfz,ale pierwsze usg w 20tyg wydaję się nienormalne !!!
Ja na szczęście wykupiłam sobie pakiet w swissmed i mam tam prowadzenie ciąży -wszystkie badania bez łaski robią, na usg mogę chodzić co dzień jakbym się uparła;) he he
Belive walcz o to co Ci się po prostu należy;*
Nieprawda. Pierwsze obowiązkowe USG jest w 11-14tc WSZĘDZIE, to jest napisane w rozporządzeniu o opiece nad kobietą w ciazy fizjologicznej. Nie dajcie się robić w konia, poznajcie swoje prawa. Polecam bardzo stronę Rodzić po Ludzku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 08:14
-
dora8201 wrote:cześć dziewczyny
nie nadążam za Wami! niestety nie dam rady nadrobić wszystkiego ale mam nadzieję, że to był dobry dzień - wizyty się udały, doszły nowe mamusie - generalnie wszystko tańczy i śpiewa
ja jutro mam wizytę i tak się denerwuje, że chyba nie zasnę.... tak się boję powtórki z ostatniego razu kiedy prosto z gabinetu wylądowałam w szpitalu i zaczął się najdłuższy miesiąc w moim życiu....
będzie dobrze tym razem! :*
Cytruska witaj!
Belive na nfz przysługują 3 badania usg- w 12tc, połówkowe i potem ok. 30tc.
moja gin na nfz też nie ma sprzętu w gabinecie dlatego na usg będę chodzić prywatnie a do niej po to żeby badania mieć za darmo
dora8201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie: czy macie/miałyście tak, że lekko kłuło was z jednej strony w okolicach jajnika? takie bardziej ciągnięcie, ucisk, podobnie jak przy owulacji ;P bo mnie kłuje leciutko czasem z prawej a z lewej to czuję cały czas tak właśnie jakby mi ktoś ciężarek doczepił
ale macica jest "opuchnięta" równomiernie z obu stron, jak się dotykam po obu stronach a nawet lekko przyciskam to nie boli, jest rozluźniona, miękka, tylko to ciągnięcie mnie martwi....
może tam siedzi Groszek? też miałyście podobnie?
-
Cześć Wam,
u mnie dzień się kiepsko zaczął, pierwszy paw zaliczonyGodzinę po wzięciu leku na tarczycę, jak myślicie zdążył się wchłonąć?!
Wczoraj się jeszcze jakoś obroniłam, ale dziś już nie dałam rady. Myślałam, że z tym da się walczyć, niestety nieGorzej, że oprócz tego to na początku w głowie się kręci i słabo się robi.
Dziś wizyta i pierwsze USG, nie wiem jak ja wytrzymam do 22:30.
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
believe wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi jak często chodzi się do ginekologa w czasie ciąży? Oczywiście zakładając, że jest wszystko w porządku i ciąża przebiega prawidłowo.
jak już będzie potwierdzone serduszko na usg to co miesiąc a od 8-9 mies co 2 tyg.
Kahaśka śliczny dzidziuś!
-
anetaa1607 wrote:Dziewczynki a ja mam pytanie czy robiłyście już badania a jak tak to jakie?? Te dziewczyny które mają problemy z tarczycą robiłyście już badanie tsh?? Bo ja cały czas biorę tabletki w ciemno i nie wiem czy nie biorę za małą dawkę>ja planuje iść dopiero na badania 1 grudnia i czy to nie za późno? może tsh warto wcześniej zrobić? Proszę doradzie. Jakbym poszła na wyniki 1 grudnia to będzie 9tydzień i 1 dzień. Wizyte na nfz mam 8 grudnia a prywatną 12 grudnia
ja mam niedoczynność i kazała mi zrobić koniecznie ft4 bo przy ciąży to jego poziom jest najważniejszy bo tsh w ciąży może wychodzić niemiarodajnie i zmieniać się bardzo -
kasiulka30 wrote:A na nfz nie ma czasami 3 usg(w 12,20 i chyba około 35 tygodnia)coś mi się tak obiło o uszy?A wieci mój gin kartę zakłada coś koło 12tygodnia,bo podobno coś się pozmieniało,słyszałyście takie informacje?
dokładnie tak jest
-
Sury wrote:Dziewczyny mam pytanie: czy macie/miałyście tak, że lekko kłuło was z jednej strony w okolicach jajnika? takie bardziej ciągnięcie, ucisk, podobnie jak przy owulacji ;P bo mnie kłuje leciutko czasem z prawej a z lewej to czuję cały czas tak właśnie jakby mi ktoś ciężarek doczepił
ale macica jest "opuchnięta" równomiernie z obu stron, jak się dotykam po obu stronach a nawet lekko przyciskam to nie boli, jest rozluźniona, miękka, tylko to ciągnięcie mnie martwi....
może tam siedzi Groszek? też miałyście podobnie?
Ja tak mam. Kłują jak przy owu, tylko oba na zmianę. Ponoć to ciałko żółte się rozpycha i daje w kość, ale skąd ten drugi jajnik to nie mam pojęcia... I jeszcze mnie ciągnie trochę od szyjki, ale to tyle. Jakim sposobem wymacałaś macice jak ona cała jest w miednicy mniejszej (poniżej spojenia łonowego)?Sury lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoda P ja macicę mam już zdecydowanie widoczną taka wypchana :o taką mam budowę ciała (przed @ też zawsze tak miałam) ja mam przodozgięcie mocne dość to może dlatego tak ją wypycha, widzę dokładnie jej zarys
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie