Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
believe wrote:anetaa1607, Czarnaa94, jesteście kochane!
wiedziałam, że na Was mogę liczyć! Z chęcią przeczytam to, co mi przesłałyście. Jednak tak jak napisała Czarnaa94, nie wiem, czy jest sens się kłócić i niepotrzebnie denerwować. Szczerze powiem, że położna jest znajomą moich rodziców i ona mnie też kojarzy i to ona dokładnie mi powiedziała o tym USG...
dziwne to wszystko, bo w innych szpitalach od razu dają skierowania na wszystkie badania na NFZ, robią USG, a u nas nic... Nie mam jak iść do innego lekarza na NFZ, bo u nas jeden szpital i jedna poradnia. Jak zapiszę się do innego, to i tak wyciągną tą samą kartę i będzie ta sama położna.
Tutaj jest strona nfz gdzie można sprawdzić kto ma umowy:
https://zip.nfz.gov.pl/GSL/GSL/POZ ( najlepiej wpisać tylko miejscowość i dać szukaj i pokaże wszsytkie placówki w danej miejscowośći, które mają umowę i potem można jużsobie do nich dzwonić i pytać o ginekologa).
A tak w ogóle to dzień dobry!
Bardzo dużo piszecie, nie nadążamStaram się zaglądać na bieżąco, ale już z pisaniem gorzej
Kahaśka, a ja niestety nie mogę zobacyzć Twojego zdjęcia, wyświetla mi się bardzo duże i nic nie widzę - nie ma przy nim suwaczków, żeby je obejrzeć dokładnie
Ale z tego co się oreintuję po komentarzach to jest super, więc gratuluję
Aneta Ja robiłam tsh i ft4 od razu jak beta wyszła pozytywna i poszłam do endo. Na razie dawkę leku mam zostawić, ale co miesiąc mam się zgłaszać do kontroli z aktualnym wynikiem tsh i ft4.
Sabela nie dziwię Ci się, że się poryczałaś, sama bym zrobiła identycznie - zgodziła się na zrobienie badań "na własną" rękę, a potem pluła sobie w brodę
No i co za sucz, że karty nie założyła, skoro serduszko było! Aż dziwnie, że laska ma dobre opinie:/ Zawsze możesz jej wystawić niepochlebną
Kobitki więcej nie popiszę, bo dziecko wzywa do zabawy
Udanego dnia życzę!
-
hejka ja wczoraj byłam na wizycie prywatnej jet pecherzyk 0,54 narazie brak serduszka ciąża jest młodsza niz wychodzi z obliczeń za dwa tygodnie wizyta przepisał mi luteine acard i kwas foliowy i to tyle:( miałam nadzieje na serduszko była bym trochę spokojniejsza a tak musze czekać 2 tygodnie w stresie:(https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
hej dziewczyny
tak mnie potwornie bolą plecy, że to się w głowie nie mieści.
a co do USG i lekarzy- mi też na wizycie nie założył jeszcze karty ciąży, dopiero 9 grudnia...ale USG zrobił i skierowanie na toxo, morfologie, WR, antygen HBs itd mam.
ja to bym najchętniej robiła USG ciągle, bo moja pierwsza pociecha urodziła się z poważną wadą serca, a nikt tego nie wykrył.
Tak naprawdę to lekarze się obudzili jak miała prawie 5 lat! i na szybko ją na stół operacyjny pchali, bo "to powinno być dawno zrobione".
Cieszę się bardzo, że będę miała kruszynkę, wierzę, że zdrową, ale jakieś lęki pozostają.
-
kusiczka wrote:madziulek- ja wiem;) chodzi tylko o to, że nasza opieka zdrowotna jest poniżej jakiegokolwiek poziomu...
teraz jestem u innego ginekologa, może to coś pomoże.Brak słów jeśli chodzi o służbę zdrowia..
Ja chodzę do wujka gina więc nie narzekam. Ale będę mieć problem bo on mieszka 120km ode mnie więc muszę znaleźć kogoś na miejscu.. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Byłam dziś zrobić ponownie bete i odebrałam wyniki z wtorku
Normy labolatorium to:
1-10 tydzień 201,64-225000,00
11-15 tydzień 22536,49-225000,00
16-22 tydzień 8006,62-50238,60
23-40 tydzień 1599,80-49412,65
Mój wynik to 27333,33
Progesteron: 20,63 czyli wg. lab ciąża I trymestr
Co sądzicie o wyniku bety?
mała2930, Lena87, Sabela, Helen, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Wszystkim
Mnie przez całą noc bolał brzuszek..
Jeśli chodzi o NFZ to ja chodzę od samego początku, przed ciążą to co wizytę, monit miałam robione ..
Zobaczymy jak to będzie podczas ciąży, jak na razie wczoraj Mi zrobiła ale nie przepisała Mi żadnych badań ..
Czeka aż przyjdę do Niej na wizytę z dobrymi wiadomościamiCzyli bijącym
-
believe wrote:A Ty co planujesz? Wybierasz się prywatnie, czy dajesz drugą szansę tej z NFZ? To jest jakaś lekarka, do której poszłaś po raz pierwszy, czy do niej chodziłaś już wcześniej?
Sama nie wiem co zrobić.
Chodziłam do niej wcześniej, miałam u niej robione wszystkie badanie itp.
Byłam z niej zadowolona.
Chyba zrobię te badania, nie zbiednieje tyle, pójdę do niej na następną wizytę i zobaczę jak będzie ze mną gadała.
Jak tak jak wczoraj to podziękuję i pójdę gdzie indziej prywatnie.
Wczoraj miała ponad 1,5godzinną obsuwę, może dlatego tak mnie zbyła.
Nosz kurde mętlik mam w głowie.
Ale najważniejsze, że serduszko bije i to się na razie liczyLena87 lubi tę wiadomość
-
Zgredek wrote:Cześć dziewczyny
Byłam dziś zrobić ponownie bete i odebrałam wyniki z wtorku
Normy labolatorium to:
1-10 tydzień 201,64-225000,00
11-15 tydzień 22536,49-225000,00
16-22 tydzień 8006,62-50238,60
23-40 tydzień 1599,80-49412,65
Mój wynik to 27333,33
Progesteron: 20,63 czyli wg. lab ciąża I trymestr
Co sądzicie o wyniku bety?
Jest świetna, w normach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zgredek wrote:DZIEKI DZIEWCZYNY :)Wynik tez mi sie podoba
Nie pogniewałabym się agyby były tam dwa
Zobaczymy, może jutro odbiorę dzisiejszą betke to zobaczymy jak rośniea jak nie to dopiero w poniedziałek
Zgredek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasiulka30 wrote:A na nfz nie ma czasami 3 usg(w 12,20 i chyba około 35 tygodnia)coś mi się tak obiło o uszy?A wieci mój gin kartę zakłada coś koło 12tygodnia,bo podobno coś się pozmieniało,słyszałyście takie informacje?
A z tą kartą to dziwnie masz, ja miałam założona 6t3d. A masz potwierdzoną ciążę? Jak to u Ciebie wyglądało na wizycie? Mi powiedziala ginka że kartę zakłada sie przed 10 tyg zeby potem nie było problemów jakby sie chcialo starać o becikowe.