X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzień dobry dziewczynki :)

Zgredek, piękna beta może jest szansa na dwa <3 <3 :)

Zgredek lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień dobry dziewczyny :)

Zgredek cudna beta :) może na bliźniaki jednak ;) nie byłabym sama :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zawsze mówiła,że chciałaby bliźniaki - za jednym porodem od razu 2 fasolki ;)

atdc3e5e035kp155.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy któraś z was ma tak ze zmalała jej częstotliwość bólu brzucha i natężenie bólu piersi? czy jest to powód do niepokoju? teraz pierwi bola mnie tylko jak ich dotykam po boku i z dołu.... :/

Daisy lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Hej czy któraś z was ma tak ze zmalała jej częstotliwość bólu brzucha i natężenie bólu piersi? czy jest to powód do niepokoju? teraz pierwi bola mnie tylko jak ich dotykam po boku i z dołu.... :/

Kochana mnie brzuch prawie nie boli już a piersi od ponad tygodnia są takie "normalne" - nie jest to powód do niepokoju ;-) Raz jest lepiej a raz gorzej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:32

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)

Zgredek cudna beta :) może na bliźniaki jednak ;) nie byłabym sama :)

Oby, oby :) czekamy do jutra albo poniedziałku na wyniki drugiej :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:36

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Helen, jak się czujesz ?
    Czesc, dobrze,
    Poki co okresu nie ma, zmierzyłam sobie tempkę po wstaniu jest 37,2 wiec chyba dobre rokowania.
    Emocjonalnie lepiej już ze mną, wygadałam się wczoraj przyjaciółce i już mi lepiej.
    Teraz tylko zostało mi czekanie, o 15ej wycieczka aby zrobić wyniki.
    Pokładam nadzieję, w tym ze w tym szpitalu mieli słaby sprzęt, dlatego nie dostrzegli kropeczki mojej.

Nona, believe lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:36

Helen lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, będzie dobrze :0 Czuje to w kościach :)

Dzisiaj jak wstałam to miałam wrażenie, że ani piersi Mnie nie bolą, brzuch mi zmalał i, że nie jestem już w ciąży.....
    Jaki mózg i podświadomość kobiety jest głupi.....

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Helen lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Czesc, dobrze,
    Poki co okresu nie ma, zmierzyłam sobie tempkę po wstaniu jest 37,2 wiec chyba dobre rokowania.
    Emocjonalnie lepiej już ze mną, wygadałam się wczoraj przyjaciółce i już mi lepiej.
    Teraz tylko zostało mi czekanie, o 15ej wycieczka aby zrobić wyniki.
    Pokładam nadzieję, w tym ze w tym szpitalu mieli słaby sprzęt, dlatego nie dostrzegli kropeczki mojej.
    Napewno będzie dobrze, tak jak pisze Juwelka, to bardzo wczesna ciąża i ciężko jest coś dojrzeć zwłaszcza jeżeli mieli słaby sprzęt. A co do bety, to jak zrobisz w tym samym lab co pierwsza, to bedziesz miała miarodajny wynik. Nie martw sie na zapas, trzymam kciuki :*

Lena87 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka u mnie wygląda to tak,w 5t2d zaczełam plamić wylądowałam u gina-widać pęcherzyk,zagrożenie poronieniem,2x1 luteina,leżenie ; następna wizyta 6t1d zaridek 3mm 125uderzeń serduszko,duphaston 2x2,leżenie,ostatnie plamienie w sobote,niedziela oczyszczałam się teraz już czysto.A z kartą ciąży to mi siostra mówiła bo rodziła w październiku a chodzimy do tego samego gina więc stąd moja ciekawość,a co do becikowego to teraz potrzebne jest zaswiadczenie odlekarza,ale nie pokazuje się już karty ciąży.Helen ja ci mówie,że u ciebie było jeszcze za wcześnie na pęcherzyk,może co cię bolało to było zagnieżdzenie i stąd ten ból?

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się czuć obco wśród Was, biegacie na te bety, progesterony, USG co parę dni, oglądanie serduszek i kropek i w ogóle szał... a mnie jak już minął pierwszy szok, że po ponad dwóch latach się udało, to przestałam się ekscytować, na pierwszą wizytę też jakoś tak specjalnie nie czekam. Nawet mój mąż ma zapędy do gadania do brzucha. A ja nic. Przykro mi, bo widze, ze moja obojętność go hamuje W radości, a tego nie chcę. Wiem, że to dopiero 5tc i do nowego roku to jeszcze się moze zdarzyć milion nikorzystnych rzeczy, A w ogóle to zarodek może już być obumarły na pierwszym USG...

Czy jestem jakaś dziwna, ze tak chłodno podchodze?
    Chyba mam skrzywienie zawodowe, za dużo patologii się naoglądałam...

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona nie wywołaj wilka z lasu z tymi dolegliwościamy,bo wszystko może się zacząć po skończeniu 6tyg. wiem to z poprzednich dwóch poprzednich ciąż,ale za to póki co mam tylko mdłości bez wymiotów ;-)

Nona lubi tę wiadomość

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Pepitka u mnie wygląda to tak,w 5t2d zaczełam plamić wylądowałam u gina-widać pęcherzyk,zagrożenie poronieniem,2x1 luteina,leżenie ; następna wizyta 6t1d zaridek 3mm 125uderzeń serduszko,duphaston 2x2,leżenie,ostatnie plamienie w sobote,niedziela oczyszczałam się teraz już czysto.A z kartą ciąży to mi siostra mówiła bo rodziła w październiku a chodzimy do tego samego gina więc stąd moja ciekawość,a co do becikowego to teraz potrzebne jest zaswiadczenie odlekarza,ale nie pokazuje się już karty ciąży.Helen ja ci mówie,że u ciebie było jeszcze za wcześnie na pęcherzyk,może co cię bolało to było zagnieżdzenie i stąd ten ból?

Do becikowego musi być zaświadczenie od lekarza lub położnej kiedy były wizyty w ciąży, a warunek jest taki, ze pierwsza musi być przed 10tc. Ale nie musi być z karty ciąży, równie dobrze można to przepisać z karty pacjenta w gabinecie czy przychodni.

Daisy lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Dziwnie z tą kartą, ale co lekarz to inne obyczaje. A z tym zaświadczeniem do becikowego to racja, tez mi ginka je wystawiała bo karta ciąży została w szpitalu w którym rodzilam.

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Zaczynam się czuć obco wśród Was, biegacie na te bety, progesterony, USG co parę dni, oglądanie serduszek i kropek i w ogóle szał... a mnie jak już minął pierwszy szok, że po ponad dwóch latach się udało, to przestałam się ekscytować, na pierwszą wizytę też jakoś tak specjalnie nie czekam. Nawet mój mąż ma zapędy do gadania do brzucha. A ja nic. Przykro mi, bo widze, ze moja obojętność go hamuje W radości, a tego nie chcę. Wiem, że to dopiero 5tc i do nowego roku to jeszcze się moze zdarzyć milion nikorzystnych rzeczy, A w ogóle to zarodek może już być obumarły na pierwszym USG...

Czy jestem jakaś dziwna, ze tak chłodno podchodze?
    Chyba mam skrzywienie zawodowe, za dużo patologii się naoglądałam...
    Nie myśl tak negatywnie :*
    Na pewno wszystko będzie dobrze! Musi być!
    I mówię to ja, która ma podobne obawy echhhh.

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ