X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora kciukam:)!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po poludniu ;)

Odpowiadajac na najwazniejsze pytanie dzisiejszego dnia - pisze sie 'mżawka' :D ;)

Jagoda, czy to zaswiadczenie do becikowego to jest to samo co sie zanosi do pracy oprocz l4? Orientujesz sie moze?

Co do podtrzymywania ciazy od owulacji :)
    Ja jestem wlasnie w takiej sytuacji i niemile bylo stwierdzenie ze po tym rodza sie niepelnosprawne dzieci, nawet, jezeli jest to prawda, to uwazam, ze od przekazywania takich informacji jest lekarz, a Ty Dora wyciagasz swoje sluzbowe doswiadczenia tu wsrod dziewczyn, ktore naprawde odbywaja dluga droge do ujrzenia 2 kresek. Ale biore to na miekko, wiem, ze nie byl to zaden osobisty przytyk. Niestety nie kazda ciaza zagrozona to jest wadliwy zarodek. Ja mam cienkie endometrium i gdyby nie farmakologia i podtrzymywanie nieistniejacej ciazy od owulacji w kazdym cs od prawie 1.5roku, pewnie wcale nie zaszlabym w ciaze. W okolicach owu miewam CALE 3mm..Nie wiem skad sie to wzielo, przeciez mam juz corke i nie bylo w tamtej ciazy problemow z endometrium..a teraz przyjmuje hormony ktore biora dziewczyny po transferach :( mam nadzieje ze urodze zdrowe dziecko w takim razie. Az sie przerazilam, bo nawet na ulotce jest napisane ze w ciazy nie brac, bo to jest lek htz, a przeciez laski po in vitro to biora i rodza zdrowe dzieci..
    Poza tym jesli ciaza ma sie skonczyc to zaden dupek czy lutka jej nie pomoga. Ile jest dziewczyn na of ktore stracily ciaze a sie faszerowaly syntetykiem. :/
    Twraz do konca ciazy bede sie martwic czy moje dziecko bedzie uposledzone, bo mam ciaze podtrzymywana od owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 16:57

mała2930, Aneta210, gigsa, kasiulka30 lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bratowa w pierwszej ciąży wszystko było oki 2 poroniła w 3 zaszła bez problemu ale cały czas miała problemy i brała luteine synka urodziła w 33 tygodniu dlatego ze jej wątroba siadała mały jest okazem zdrowia nie wiem może później coś sie dzieje?
    ja o pierwszą ciąże starałam sie 14 mies udało sie dzięki lekom hormonym luteine dostałam na wszelki wypadek żeby podtrzymać ciąże córka urodziła się zdrowa teraz tez lekaż przepisał mi lutke na wszelki wielki na 2 tygodnie i nawet się nie zastanawiam z jej braniem to jest mój cód na który czekałam i o którym mazyłam i nie ma dlamnie znaczenia czy organizm poradzi sobie sam czy z farmakologia :) kazdy ma prawo do swoich opinni i do swoich decyzji :)kocham moją crónie i bede kochała nawet jak by sie źle uczyła czy miała inne problemy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 16:30

farfalla, Helen, Daisy, gigsa, pepitka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jakaś dziwna ta dyskusja, też mnie ciekawi fakt, za co się bierze sztuczne podtrzymywanie ciąży? wydaje mi się, że za obumarcie ciąży odpowiadają nie tylko czynniki wewnętrzne i rozwojowe, coraz bardziej zatrute środowisko oraz stres ciągły również ma na to wpływ, i to że sami sobie szkodzimy-ludzie ludziom wydaje mi się być dobrym rozwiązaniem że mozna podtrzymać ciążę. Tutaj większość kobiet przyjmuje różne leki ze wskazań lekarzy, więc nie do końca takie komentarze są na miejscu, gdyż możesz nie jedną kobitkę tu wystraszyć, a w ciąży kobiet nie można stresować. Większość z nas tu jest twarda i mocno stąpa po ziemi, ale komuś mogło się zrobić przykro. I nie piszę tu o sobie. Proponuję przed puszczaniem tak drastycznych informacji przytoczyć publikacje naukowe.

mała2930, Daisy lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam,że moja pierwsz ciąża była na podtrzymaniu,chyba od 8t,mój syn w styczniu skończy 6 lat i pomimo ciężkiego porodu(zamartwica)jest normalnym dzieckiem,jest bardzo zdolny z matematyki,z alfabetem i literowaniem też nieźle sobie radzi,gorzej z pracami plastycznymi(ale sądze,że tą "zdolność"odziedziczył po swoim tatusiu)mało co chorował,nie ma alergi.Za to córcia,ciąża bez podtrzymania,ale odkąd skończyła 3miesiące do 2 latek co chwile miała zapalenie oskrzeli.I oboje moich dzieci zaczeło wczesnie mówić i korzystać z nocnika,więc nie sądze żeby podtrzymanie ciąży było czymś złym

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dylemat...farbować odrosty czy nie? Mówią,że lepiej poczekać do II trymestru...ale w niedługim czasie mamy impreze ii....??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czym farbujesz?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedzę jak na szpilkach, za godzinę będę znała wyniki kolejnej bety.

Daisy lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po południu :)
    dziś nie miałam kompletnie siły w pracy i forum czytałam, ale brak sił, żeby odpisać :)

Jednak temat podtrzymywania ciąży mnie zaciekawił :)

Faktycznie stwierdzenie o niepełnosprawności było nie taktowne, bo wiadome jest, że dużo dziewczyn od nas z forum bierze luteinę lub dupka. Np. ja.
    My z mężem musieliśmy się starać o dzidzie też za pomocą leków(clostylbegyt i dzięki niemu mamy teraz fasoleczke). Pierwsza fasolka poroniła się bardzo wcześnie, ale bolało bardzo... I nie wyobrażam sobie teraz bezczynnie czekać, skoro choć w mały sposób mogę próbować ochronić tę.
    Wszyscy wiedzą, że jeśli jest jakaś wada w zarodku to luteina nie pomoże.
    Natomiast często przyczyną wczesnych poronień nie jest wada zarodka, a niski progesteron więc lepiej brać lutkę.

A pogoda w łódzkim.... hmmm..... smutno, śnieg padał przez chwilę,a tak to mżawka :D

mała2930, pepitka lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Dziewczyny, mam dylemat...farbować odrosty czy nie? Mówią,że lepiej poczekać do II trymestru...ale w niedługim czasie mamy impreze ii....??
    wydaje mi się ze w tak wczesnej ciązy nie zaszkodzi, bo nie przechodzi z krwią do obiegu dziecka, na tym etapie nie jest jeszcze płodem. Radzę ci stosować delikatne farby, nie te z drogerii z metalami ciężkimi. Bardzo fajne są semi colory, delikatne do 40myc i nie niszczą włosów, dostaniesz w sklepach fryzjerskich lub na necie.

feegu6l.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbuje u fryzjerki

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    a ja siedzę jak na szpilkach, za godzinę będę znała wyniki kolejnej bety.
    bedzie dobrze:)

Helen lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, moja 7latka tez byla na delikatnym podtrzymaniu, plamienia na koniec 1go trymestru i spore nerwobole, porod ze skierowaniem, 3stopien dojrzalosci lozyska sporo za szybko, wahania tetna plodu - chyba nadrabia za Twojego Synka, bo od 4r.z. wykazuje zdolnosci plastyczne, ma za soba juz wiele konkursow, 2 tyg temu nawet zajela 3miejsce w gminie na konkursie :) Teraz z kolei bierze udzial w kolejnym, takze chyba zaczne na asp juz odkladac :D

Zania - ja nie wiem, ja farbowalam wlosy w sobote 8dpo, a 10dpo wieczorem mialam cien. Teraz nie wiem co dalej z farbowaniem, moze farba bez amoniaku? Nie wyobrazam sobie chodzic teraz tylko w kitku :D

Lena87 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja fryzjerka uważa, że skoro mam ciemne włosy to nie powinno być problemu...kurde sama nie wiem

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Ja zrezygnowalam mimo że idziemy na chrzciny w ta niedzielę, ale ja nie farbuje tylko rozjasniam, a u fryzjera mają bardzo silne farby z amoniakiem. Ale jak farbujesz farbą bez tego swinstwa to raczej można ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymam kciuki! ♡♡♡
    Jeju..mnie tak ssie chwilami a nie moge nic wmusic w siebie do jedzenia :/
    Waga zepsuta nawet nie sprawdze czy schudlam. Musze czekac az bede u rodzicow :D

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi równeiz fryzjer sie kłania ale siostra fryzjerka powiedziała że w żadnym wypadku przez pierwsze 3 mies mi nie ufarbuje włosów będe chodzić jak dziwoląg:(

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    no moja fryzjerka uważa, że skoro mam ciemne włosy to nie powinno być problemu...kurde sama nie wiem
    semi colory chyba tez lapia odrosty, mi ciemny blond łapia. spytaj sie jej, a sa lepsze, bo nie niszcza wlosow

feegu6l.png
  • Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje ciemnobrazowe :D a farbuje nie zgadniecie..na ciemny braz ahahha zeby miec ladny odcien :D sprobuje jakos to podtrzymac ale watpie by dalo rade tak dlugo. Mam taki szampon i odzywke fryzjerska co do 40 myc utrzymuje kolor ale to jest 40 dni dla mnie :/

• Aneta210 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen i dora trzymam kciuki :*

Widzę że podzielone zdania są w sprawie farbowania a ja też się zastanawiam czy zafarbować odrosty przed świętami...

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ