X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje nam peruka :D

mała2930 lubi tę wiadomość

• kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to gratulacje dla małej zdolniachy :-) na temat farbowania się nie wypowiem,bo nie farbuje jestem brunetką z delijatnymi siwymi niteczkami ;-) i narazie tak zostawiam,za to jutro idę do fryzjera obciąć się troche,bo jak będzie jak w poprzednich ciążach to będe miała niedługo gęste i zbyt długie włosy

• pepitka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tematu podrzymania... Każda z mas ma swoje przekonania i swoje sumienie, ale rzeczywiście niektóre dziewczyny mogły sie przestraszyć.
    Tez bralam dupka w pierwszej ciąży i zrobilabym to bez wahania jeszcze raz, żeby miec swój maly cud. Fakt, córka ma alergie pokarmowa, ale nieliczne dzieci teraz tego unikają. Żyjemy niestety w świecie konserwantow, glutaminianów i serii E w składzie na opakowaniu. A moją córka jest super zdolną dziewczynką, miala 8 miesięcy jak zaczęła chodzić, 9 miesięcy jak mowila "mama" i "tata", mając roczek nasladowala kotka pieska czy koze :) teraz ma niecałe trzy latka, mówi wszystko co tylko chce, zna słowa których nie zna niejeden dorosły, umie parę wierszykow na pamięć, liczy do 20, zna kolory i proste figury geometryczne :) także nie martwcie sie że coś będzie nie tak od tego progesteronu. A nawet jeżeli wasze dziecko nie bedzie miało zdolności do matematyki, plastyki czy będzie alergikiem, to i tak bedziecie je kochać najmocniej na świecie <3

kasiulka30, usia89, mała2930, Lena87, Daisy, Aneta210, gigsa, kahaśka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka pisałaś kiedyś,że myślisz o porodzie na prostej,a masz z tamtego szpitala lekarza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    A co do tematu podrzymania... Każda z mas ma swoje przekonania i swoje sumienie, ale rzeczywiście niektóre dziewczyny mogły sie przestraszyć.
    Tez bralam dupka w pierwszej ciąży i zrobilabym to bez wahania jeszcze raz, żeby miec swój maly cud. Fakt, córka ma alergie pokarmowa, ale nieliczne dzieci teraz tego unikają. Żyjemy niestety w świecie konserwantow, glutaminianów i serii E w składzie na opakowaniu. A moją córka jest super zdolną dziewczynką, miala 8 miesięcy jak zaczęła chodzić, 9 miesięcy jak mowila "mama" i "tata", mając roczek nasladowala kotka pieska czy koze :) teraz ma niecałe trzy latka, mówi wszystko co tylko chce, zna słowa których nie zna niejeden dorosły, umie parę wierszykow na pamięć, liczy do 20, zna kolory i proste figury geometryczne :) także nie martwcie sie że coś będzie nie tak od tego progesteronu. A nawet jeżeli wasze dziecko nie bedzie miało zdolności do matematyki, plastyki czy będzie alergikiem, to i tak bedziecie je kochać najmocniej na świecie <3

Zgadzam się z Tobą w 100 %, te dzieciątko będzie Kochane z całych sił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:31

pepitka lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja mam swoje ciemnobrazowe :D a farbuje nie zgadniecie..na ciemny braz ahahha zeby miec ladny odcien :D sprobuje jakos to podtrzymac ale watpie by dalo rade tak dlugo. Mam taki szampon i odzywke fryzjerska co do 40 myc utrzymuje kolor ale to jest 40 dni dla mnie :/
    Mam tak samo:D dlatego odrost nie jest bardzo widoczny i spokojnie wytrzymam i pójdę dopiero na święta.

Nona lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka nie, nie mam tam żadnego lekarza. miałam szukać jakiegoś ale zrezygnowałam bo jazda samochodem jest teraz dla mnie męką, zaraz mnie brzuch boli i nie wytrzymam drogi do Kielc. a jednak jakby się coś działo to często trzeba byłoby jeździć. w efekcie wybrałam lekarza prywatnego który przyjmuje za moim blokiem więc mam 2 kroki. no ale nie wiem jak będą mnie traktowali jak zobaczą, że "nie jestem od nich"

Helen jak wyniki?

Byliśmy właśnie na zakupach. w Rossmannie są przecenione ciuszki ciążowe- kupiłam legginsy ciążowe za 25zł (poprzednia cena ok.50zł). są świetne, kryjące, wyprofilowane i mają miejsce na brzuszek. Nic nie upiła i nie gniecie. kupiłam xl bo tylko takie zostały ale mimo, że noszę s to są dobre. polecam wam i śpieszcie się, bo u mnie była ostatnia sztuka.

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Jagoda i Dora wyraziły swoje zdanie na temat podtrzymania, nie krytykowały nikogo ani też nie miały zamiar straszyć - przedstawiły swoje zdanie.
    A to że Dora pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi to nie znaczy że sa one niepełnosprawne, bo były na podtrzymywanej ciąży. Dora powiedziała, że widzi pewną zbieżność w tym temacie, ale szczególny nacisk położyła na komplikacje okołoporodowe.
    Poza tym, wydaje mi się, że tutaj raczej nie chodzi o kwestie "lutki czy dupka na wszelki wypadek" a o naprawdę ciężkie przypadki podtrzymywania ciąży.

Moje pytania do Dory odnośnie pewnych powiązań między niepełnosprawnością a przebiegiem ciąży i porodu w żaden sposób nie miały na celu nikogo przestraszyć, po prostu zaciekawił mnie temat. Jeśli kogoś to uraziło czy wystraszyło to przepraszam - nie taki był tego cel.

Dziękuję :D

Helen czy są już wyniki? tryzmam kciuki!

pepitka, JagodaP, Nona lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinko u Mnie w Rossmanie nie ma nic takiego, pierwszy raz się spotykam żeby ciuszki były ;)

Tysia, oczywiste jest to że każda ma prawo głosu i może napisać swoje uczucia i odczucia ..
    Po prostu pewne osoby poczuły się urażone i tyle ;)

Ps: Uwielbiam czytać to co mamy napisane pod suwaczkami ;) to wszystko jest tak niemożliwe że z takiej małej fasolinki powstaje mały człowieczek ;)

Helen dołączam się do pytania Tysi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:38

• Daisy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ;)

"(...)W mojej pracy mam mnóstwo tragedii, dzieci chorych, niepełnosprawnych z ciąż podtrzymywanych od momentu owulacji(...)" No nie wiem czy tu zaistnialy jakies zbieznosci.

Czlowiek nawet nie mysli w 5tc o tym ze cos moze byc nie tak po porodzie, a tu prosze jak na tacy Ci podaja i pozamiatane.

Lena jesli chodzi o mnie to ja sie nie poczulam urazona, tylko sie przestraszylam. Masakra. Potem beda o mnie mowic. O TO TA CO MIALA CIAZE PODTRZYMYWANA OD OWULACJI. Mysle ze zadna z nas by nie chciala tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:44

• juwelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:42

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Tysia ;)

"(...)W mojej pracy mam mnóstwo tragedii, dzieci chorych, niepełnosprawnych z ciąż podtrzymywanych od momentu owulacji(...)" No nie wiem czy tu zaistnialy jakies zbieznosci.

Czlowiek nawet nie mysli w 5tc o tym ze cos moze byc nie tak po porodzie, a tu prosze jak na tacy Ci podaja i pozamiatane.

Lena jesli chodzi o mnie to ja sie nie poczulam urazona, tylko sie przestraszylam. Masakra. Potem beda o mnie mowic. O TO TA CO MIALA CIAZE PODTRZYMYWANA OD OWULACJI. Mysle ze zadna z nas by nie chciala tak.

Zgadzam się z Daisy i też jestem wystraszona. Z tego wychodzi że szkodzę swojemu dzieciaczkowi... Ale gdyby tak było to lekarze nie dawali by luteiny zapobiegawczo.

Juwelka...Męża kuzynka jest moją fryzjerką ale na razie nie chce mówić tak dalekiej rodzinie. Ale przed świętami już może powiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:55

livia30 lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Napisałam tylko i wyłącznie ogólnie ;)

Jeśli chodzi o Mnie, troszkę też się przestraszyłam, ale będę robiła wszystko aby dziecię zostało ze Mną <3
    Nie dopuszczam do siebie innej myśli, sądzę że źle bym to zniosła ..

No ale może porozmawiajmy o pozytywniejszych rzeczach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:56

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, córcia już wie że będzie miała rodzeństwo ?

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Napisałam tylko i wyłącznie ogólnie ;)

Jeśli chodzi o Mnie, troszkę też się przestraszyłam, ale będę robiła wszystko aby dziecię zostało ze Mną <3
    Nie dopuszczam do siebie innej myśli, sądzę że źle bym to zniosła ..

No ale może porozmawiajmy o pozytywniejszych rzeczach ;)

Dokładnie zmieńmy temat:-) ale na przyszłość lepiej nie poruszajmy takich tematów które mogą kogoś obrazić,poruszyć czy przestraszyć. Dziewczyny i tak za bardzo martwimy się o swoje fasolki, nie ma co dawać sobie więcej zmartwień :)

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Pozwolę sobie dołączyć do wątku, gdyż zarówno test ciążowy jak i beta (355,9) wyszły dziś pozytywnie :)
    Owu była prawdopodobnie 05.11, ostatnia @ 15.10, poród pewnie pod koniec lipca :)

Lena87, Sabela, Daisy, Nona, kusiczka, believe lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nikt świadomie nie chciał nikogo urazić

Lena87 w Rossmannie tam gdzie stoją rzeczy dla ciężarnych- balsamy na rozstępy, witaminki, kwas foliowy, są też takie ciuszki-rajstopy ciążowe, majteczki, koszulki i legginsy

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Myślę że nikt świadomie nie chciał nikogo urazić

Lena87 w Rossmannie tam gdzie stoją rzeczy dla ciężarnych- balsamy na rozstępy, witaminki, kwas foliowy, są też takie ciuszki-rajstopy ciążowe, majteczki, koszulki i legginsy

Mufinko byłam wczoraj i niestety u Mnie takich cudów nie ma ;)
    Sana wrote:
    Witam :)
    Pozwolę sobie dołączyć do wątku, gdyż zarówno test ciążowy jak i beta (355,9) wyszły dziś pozytywnie :)
    Owu była prawdopodobnie 05.11, ostatnia @ 15.10, poród pewnie pod koniec lipca :)

Witam Cię Kochana na fioletowej stronie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 19:11

• Sana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena :*

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Lena :*

Gdzie się podział Suwaczek ? ;)

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ