Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale żeście naskrobały:) Widać, że spać nie możecie

Ja też jestem za tym, żeby skasować terminy wizyt. To się będzie zmieniać cały czas i biedna Marta niedługo się pogubi.
A datę można mieć w podpisie.
Lenka87, Aneta210, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane

Tak czytam i czytam..zagladacie do bazy wiedzy? Tam naprawde jest bardzo duzo rzeczy napisanych..
Macie tam i o ilosci usg w ciazy, i o skrotach ze zdjec usg..i na pewno wiele innych ciekawych rzeczy
Co do tygodni ciazy, to z suwaczka np. 5t4d to jest 6tc, liczymy do gory, ja dzis jestem 5t0d czyli zaczelam 6 tydzien
Aaaa Lenka, dziecko mozesz wziac mysle, masz osobny pokoj na usg? Jesli tak to przeciez wez mu kartke i kredki i niech posiedzi przy biurku lekarza na krzesle i chwile poczeka
Mysle, ze nie powinno byc problemu
.
Pierwsze slysze zeby usg robic przez odbyt
Nie wiem moze gdzies to praktykują, u mnie odbywa sie to przez pochwę
Ja mam wizyte 5t3d.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:50
Lenka87, nick nieaktualny, Aneta210 lubią tę wiadomość
-
Szczerze, to nie mam pojęcia jak wygląda gabinetDaisy wrote:Hej kochane

Tak czytam i czytam..zagladacie do bazy wiedzy? Tam naprawde jest bardzo duzo rzeczy napisanych..
Macie tam i o ilosci usg w ciazy, i o skrotach ze zdjec usg..i na pewno wiele innych ciekawych rzeczy
Co do tygodni ciazy, to z suwaczka np. 5t4d to jest 6tc, liczymy do gory, ja dzis jestem 5t0d czyli zaczelam 6 tydzien
Aaaa Lenka, dziecko mozesz wziac mysle, masz osobny pokoj na usg? Jesli tak to przeciez wez mu kartke i kredki i niech posiedzi przy biurku lekarza na krzesle i chwile poczeka
Mysle, ze nie powinno byc problemu
.
Pierwsze slysze zeby usg robic przez odbyt
Nie wiem moze gdzies to praktykują, u mnie odbywa sie to przez pochwę
Ja mam wizyte 5t3d.
Nie wiem nawet jak gin wygląda
Idę do niego pierwszy raz. U mnie to nie jest wybór, tylko jedyne wyjście, bo przecież nie będę wiozła Małego ponad 1000 km do mojej mamy, żeby iść na pół godziny do lekarza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się

Ale naskrobałyście
ChillaTeqilla piękny groszek
Ja też jestem za tym żeby nie wpisywać wizyt. Jest tego tak dużo, że sama bym się pogubilaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:14
nick nieaktualny, nick nieaktualny, kahaśka, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Myslalam jeszcze o tych ginach o ktorych piszecie, zeby chodzic do kilku jednoczesnie. Przyjmijmy czysto teoretycznie, ze cos nieodpowieniego zaczyna sie dziac z ciaza. Idziecie z tym do jednego gina, do drugiego, byc moze i do trzeciego..i kazdy z nich daje Wam inne lekarstwa na przypadlosc ktora Wam dolega. I co bedziecie brac? Jedne i drugie leki? A jak beda wchodzic w interakcje? Do zalecen ktorego lekarza sie zastosujecie? Co jesli potem gin zapyta sie 1,2 czy 3ci, czy bralas leki, jakie itp. Bedziecie wymyslac ze bralyscie konkretnie te leki, u ktorego lekarza bylyscie? Ktorego lekarza poprosicie o wystawienie L4? A ktorego o zaswiadczenie do becikowego? Pytam z ciekawosci, mi by sie nie chcialo takich kombinacji uskuteczniac
Dostalabym chyba przyslowiowego pierdolca, gdyby sie okazalo, ze kazdy lekarz ma inne podejscie, metody leczenia i sposob prowadzenia ciazy 
Moim zdaniem mozna isc gdzies dodatkowo do gina raz czy dwa, jesli sie odczuwa taka potrzebe, do jakiegos innego, ale zeby prowadzic ciaze u 2,3 lekarzy?
Nona a to sorki, myslalam ze piszesz powaznie o tym usg przez odbyt
No cos Ty, przeciez 3 letnie dziecko wie juz ze chlopiec ma siusiaka, dziewczynka pipke itp. Ale sama na pewno poczekam az bedzi emozna ogladac przez brzuszne usg fasolke i wtedy zabiore corke. Jednak gdybym nie miala z kim jej zostawic to na pewno zabralabym ja ze soba. Mam ten komfort ze niedaleko Invicty i w Gdansku i w Gdyni sa tez centra handlowe, wiec i plac zabaw, takze i to jest dla mnie rozwiazaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:14
Aneta210, Lenka87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Sok malinowy można pić jak najbardziej, niewskazany jest jedynie napar z LIŚCI MALIN - może powodować skurcze.mała2930 wrote:witam sie z rana Chilla gratuluje
Nona ja na gardło kupowałam pastylki do ssania dla ciężarnych i karmiących piersią
a słyszałyście o tym że w ciąży nie powinno się pić soku malinowego podobno wywołuje skurcze?
Co do zabierania dziecka - niestety moja córa jeździ ze mną na wszystkie wizyty, jeśli akurat mąż nie może wziąć wolnego, czy wyrwać się na godzinę z pracy. Nie mamy tu żadnej rodziny, najbliższa ponad 400km a znajomi pracują.
Ostatnio na wizycie sprawdziły się kredki i kolorowanka, a u gina na badaniu młoda dostała na tablecie bajkę świnka peppa. Z racji tego, że rzadko ogląda, to była tym zachwycona i na szczęście nie zaglądała co lekarz robi.
Niestety nie wchodzi też w grę zostawienie jej z kimś zupełnie obcym pod gabinetem.
Z kalendarzem wizyt - fajnie, że jest, ale też wydaje mi się, że to dl aMArteczki za duże obciążenie - zamiast czytać sobie forum, to szuka, kto gdzie chce się dopisać
Ale może niech sama zainteresowana się wypowie 
Osobiście mam wpisane daty wizyt w podpisie, więc każdy i tak widzi je w moich postach.
nick nieaktualny, Daisy, nick nieaktualny, Lenka87 lubią tę wiadomość
-
Believe coś się nie odzywa? Halo, jak tam wizyta. Ja tez jestem za tym żeby nie pisać wizyt. Dziś już mniej boli. Nie chce zapraszać ale mam nadzieje, że stres z wczoraj się nie powtórzy. Do 2 w nocy spać nie mogłam a o 8 juz na nogach. Oby jutro wszystko bylob ok.
nick nieaktualny, believe lubią tę wiadomość
-
Daisy jestem tego samego zdania co do ginka
Jak będzie na urlopie, a bedzie się coś działo to pewnie, że pójdę gdzieś indziej, ale póki jest na miejscu to mi wystarczy 
Co do świadomości o posiadaniu kaczuszki i siusiaczka to pewnie takową ma, ale ja do tej pory pamietam jak miałam z 5-6 lat i pytałam mamę o to czy tą samą dziurką się siusiu robi i dzieci rodzi.... taka mała anegdotka
Daisy, nick nieaktualny, Lenka87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Lenko, ja pisałam wyżej o swoim doświadczeniach, nie wiem jak Twój synek, ale może na te 15 minut zainteresuje się kolorowanką/książeczką/bajką na tablecie/telefonie a może nawet i grą w telefonie - w końcu to jest wyjątkowa sytuacja...Lenka87 wrote:Daisy, ja niestety mam 2 wyjścia z sytuacji... Albo zabrać Młodego ze sobą, albo nie iść na wizytę w ogóle
I co, mam nie chodzić do lekarza?
Lenka87 lubi tę wiadomość
-
Nona nie zostawię jakiejś obcej babie mojego dziecka. To nie wioska, gdzie wszyscy się znają, tylko ogromne miasto. Tu nie można nikomu ufać
nick nieaktualny, Aneta210 lubią tę wiadomość

Na zawsze w naszych sercach