Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulek wrote:Dziewczyny, czy częste wykonywanie usg jest szkodliwe?
też się nad tym zastanawiałam bo już miałam 4 razy ale lekarz mnie uspokoił, że żadne badania nie potwierdziły złego wpływu usg na ciążę, poza tym to są krótkie usg a dłuższe będzie to w 12tc i połówkowe
a tu belly pisze na ten temat: https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/jak-czesto-moge-wykonywac-usg-w-ciazy-i-czy-moze-ono-zaszkodzic-dziecku,16.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 08:54
-
Ja muszę pomyśleć nad jakimiś butami na zimę, na płaskim spodzie
Tu u nas zimy praktycznie nie ma, ale jak pojedziemy do Pl na święta, to nie będę miała co założyć
Lena87 lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:też się nad tym zastanawiałam bo już miałam 4 razy ale lekarz mnie uspokoił, że żadne badania nie potwierdziły złego wpływu usg na ciążę, poza tym to są krótkie usg a dłuższe będzie to w 12tc i połówkowe
a tu belly pisze na ten temat: https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/jak-czesto-moge-wykonywac-usg-w-ciazy-i-czy-moze-ono-zaszkodzic-dziecku,16.html -
nick nieaktualny
-
Witam z rana
Mój opis badania to: pojedynczy pęcherzyk ciążowy z widocznym zarodkiem i pęcherzyk żółtkowy. CRL 2mm, FHR uwidoczniono. Kosmówka ściana przednia. No i niestety w prawym jajniku torbielka ciałka żółtego o średn. 28mm.
Czy coś wiecie na temat takiego opisu, no CRL to wiadomo, FHR to pewnie serduszko. A odnośnie kosmówki to tego nie komentował, a ja to zobaczyłam dopiero po wyjściu z gabinetu. Wiem, że może być na ścianie przedniej lub tylnej, ale jaka jest różnica? No i martwi mnie ta torbiel
A zaraz spróbuję dodać fotkę.Daisy lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Lena87 wrote:Kochane a ja mam pytanie, jeśli pójdę na USG w 6tyg i 4 dc to czy będzie widocznie już
i USG wykonywane będzie dopochwowo czy już przez powłoki brzuszne ?
, bo u mnie owu była w 11dc
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć mamusie
Witam w piątkowy poranek
Miałam dzisiaj se, że faktycznie jestem w ciązy bliźniaczej i dzięki temu wstałam z takim dobrym humorem
Wczoraj rozmawiałam o tym z mężemTez by się cieszył
Mamy dwa pieski, labladory i mówił, że każda by się opiekowała jednym, maluchem
Ayla strasznie lubi lizać po nogach, rękach więc jedno dziecko na pewno było by czyste
-
nick nieaktualny
-
Lena87, u mnie wczoraj był 6t3d i
było
maleńkie, śliczne, pulsujące. Nawet włączył mi głos i było tu tu tu tu
Myślę, że wszystko zależy od aparatury. Mi powiedział, że na jego sprzęcie w tak wczesnej ciąży już możemy to sprawdzić. Badanie miałam dopochwowo. Bezbolesne.Lena87, Nona lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualnyLenka87 wrote:USG na pewno będzie dopochwowo. A czy będzie już serduszko, to zależy od tego, kiedy była owulka i zagnieżdżenie. Ja będę miała wizytę 6t6d i liczę, że już zobaczę
, bo u mnie owu była w 11dc
Owulka była w 17dc, a zagnieżdżanie nie mam pojęcia
Chilla jak to było u Ciebie z owulką i zagnieżdżaniem ?
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Kochane a ja mam pytanie, jeśli pójdę na USG w 6tyg i 4 dc to czy będzie widocznie już
i USG wykonywane będzie dopochwowo czy już przez powłoki brzuszne ?
I też z mężusiem się wybieram
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:14
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny