Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dobrym sposobem jak się chodzi do pracy, jest imbir.Zaparzasz kubek herbaty. Tarkujesz mały imbir, tak wielkości kciuka, wczesniej go obierając. Jak herbata już przestygła na tyle że nie parzy, to wrzucasz imbir, 2 łyżki miodu prawdziwego, sok z 1/2 cytryny.mieszasz i pijesz łyżkami. Uwaga wypala ale napój jest bardzo smaczny i działa jak czosnek.Nona wrote:A kto poda coś na przeziębienie / gardło?
idzie zima i ja już czuję gardło.
Ja płuczę solą-fuj. Już dziś płukałam. Co jeszcze w ciąży na gardło? Piję siemię lniane.
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:A kto poda coś na przeziębienie / gardło?
idzie zima i ja już czuję gardło.
Ja płuczę solą-fuj. Już dziś płukałam. Co jeszcze w ciąży na gardło? Piję siemię lniane.
tamtum verde można
Nona lubi tę wiadomość
-
witam się z rana i od razu mam pytanie
jak sie robi takie czerwone serduszko? brakuje mi tu w ogóle emotionek
miałam dziś okropny sen, tak się w nim zdnerwowałam, ze aż się obudziłam bo mnie brzuch rozbolał, wrr, nie chce takich snów. na szczęście szybko się uspokoiłam i przeszło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny

Mufinko < 3 tylko bez spacji
Chilla, Gratuluję
zapewne jest to coś pięknego ..
Jeśli chodzi o przeziębienie to syrop Prenalen przeznaczony dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 08:32
Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:o dzięki, czas wrócić do imbiru. Dbajcie o siebie dziewczyny. Idzie zima

Kilka dni przed zobaczeniem dwóch kresek zakupiłam sobie cieplusi płaszczyk
Więc będzie jak znalazł
Teraz jeszcze tylko kozaki
znacie może jakieś stronki z fajnymi bucikami ? 
Bo w sklepach niestety szału nie ma, a jak coś pojawi się ciekawego to cena z kosmosu ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 08:36
-
Sana witaj
miło Cię widzieć już tutaj
a nie tylko na ovu 
jeszcze ja się wtrącę do tematu podtrzymywania ciąż. będąc w pierwszej ciąży w 8tc wylądowałam w szpitalu z mocnymi plamieniami. usłyszałam wtedy pierwszy raz serduszko i dowiedziałam się, że łożysko się odkleja. zostawili mnie w szpitali na prawie tydzień i faszerowali progesteronem i witaminami,bo miałam anemię. oczywiście zaznaczyli, że może się nie udać....
córcia urodziła się później w 38tc. za niecałe dwa tygodnie kończy 6 lat. jest zdolna,potrafi liczyć, pisać, trochę czytać. bardzo dużo i ładnie maluje, ale jednak urodziła się z wadą serca (Przejściowy kanał przedsionkowo-komorowy), kardiolog powiedział, że tu nie ma reguły- dzieci chore rodzą się również z niepodtrzymywanych i prawidłowych ciąż. nie można szukać na siłę zbieżności z chorobami czy wadami z problemami w I trymestrze.
dziś Mała jest w pełni zdrowa, ma idealne wyniki badań, rozwija się prawidłowo. (a jest zaledwie rok po operacji).co lepsze- zawsze byłą okazem zdrowia i nie miała objawów chorobowych- nigdy!
nie pisze tego, żeby kogoś wystraszyć- próbuję powiedzieć, że nie ma ścisłych powiązań z podtrzymywaniem ciąży a zdrowiem dziecka.
dziewczyny- nie wolno się zamartwiać i bać. dbajcie o siebie, wszystko będzie na pewno dobrze
Lena87, Aneta210, pepitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam sie z rana Chilla gratuluje

Nona ja na gardło kupowałam pastylki do ssania dla ciężarnych i karmiących piersią
a słyszałyście o tym że w ciąży nie powinno się pić soku malinowego podobno wywołuje skurcze?
Nona, Ivettka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Nie jestem w stanie Was nadrobić
Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluję
Czekam na relacje z wczorajszych wizyt 
Ja dzisiaj mam dzień nic nie robienia
Lena87 lubi tę wiadomość
-