Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na swieta chce powiedziec moim rodzicom ale tesciom to chyba powiemy wczesniej, ze wzgledu ze widujemy sie czesto i w koncu sami by zapytali..
i w pracy tez mysle, ze powiem wczesniej bo pracuje w takich godzinach ze na pewno bede musiala albo rano albo wieczorem sie troche zwolnic zeby robic rozne badania itd.. to jakies usprawiedliwienie musze miec.Wiara czyni cuda
-
nick nieaktualny
-
Tinka to tak jak u mnie. I jakoś lepiej mi z tym, że wszyscy wiedzą. Mam mega wsparcie a po ostatnim bardzo mi to pomaga.
-
witam nowe mamusie
Oj, ale się rozgadałyście od rana
My powiemy rodzicom na weekend( jedziemy jutro) - jeszcze przed wizytą - co ma być to będzie wszyscy czekali na tę ciążę, więc niech wszyscy wiedzą od początku co się dzieje
u mnie z samopoczucia ok, tylko ten krzyż mi dokucza a jak sobie przypomnę końcówkę ciąży, to ten początek wydaje mi się być cudny
A co do liczenia tygodni: lekarze liczą tylko skończone tygodnie - czyli jak pójdziemy do lekarza w 5w3d to lekarz powie, ze mamy 5 tygodni ciąży. Wiadomo jednak, że mamusie liczą sobie jakby do przodu, czyli że są w 6 tyg - w jego trakcie. Przy porodzie, jak dzieci urodzi się 36w3d to też wpiszą w książeczkę że urodzone w 36tc - bo tyle tygodni jest ukończonych.
Wczoraj na mamazone oglądałam sobie filmiki z ciąży tydzień po tygodniu i tam podali, ze serduszko zaczyna bić w 22 dniu po zapłodnieniu - mam więc nadzieję, że jak pójdę 6.11 na usg to cos już zobaczę
Marteczka - idziemy łeb w łeb, też mam termin na 5 lipca i 4w6dWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 13:12
Sabela lubi tę wiadomość
-
Ja chcę zaczekać do świąt bo chcę osobiście powiedzieć tacie. Pracuje za granicą i widujemy co 2-3miesiace.
Mam nadzieję, że jeszcze nie będzie nic widać.
Wtedy dowiedzą się też moi ukochani babcia i dziadek, którzy najbardziej naciskali i namawiali
Ogólnie do domu jeździmy co tydzień, zarówno do mnie jak i do teściów bo pochodzimy z jednej wioski. Jak nie będzie nic widać to myślę, będą mieć fajny prezent pod choinkę -
cati wrote:Kochane robie liste Wpisywac sie prosze !
Amelia04072006 -> 02.07
Aneta1607 -> 02.07
Ania_KB -> 02.07
Biedroneczka83 -> 02.07
Binia29 ->
Cati -> 06.07
Farafalla -> 06.07
Gigsa ->
Jenny88 -> 10.07
Kahaśka -> 05.07
Kusiczka -> 04.07
Marteczka91 -> 05.07
MarliOne -> 08.07
MikiMiki25 -> 05.07
Sabela -> 03.07
Tinka -> 01.07
Tysia85 -> 05.07
Usia89 ->
Zula21 ->
Jak ktogos pominełam to dawac znac , tam gdzie puste terminy to poprostu takiej informacji nie widzialam
---
Cześć ponownie
Jestem po wizycie - dostałam dupka, żuravit i mam zrobić posiew moczu, żeby zobaczyć co to za bakterie Za tydzień w piątek kolejna wizyta i założy mi kartę ciąży.
Dziś nie było usg, bo żeby było widać kropka beta musi być ok 800-1200.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:01
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Laski a mnie tak wkurwww.... w pracy ze chyba nie bede miała litosci i pojde na zwolnienie.
Czlowiek poswieca sie dlq pracy, walczy aby klienci byli zadowoleni a co slysze w zamian od kierownika : Przestan bo stajesz się irytujaca!!!
Po prostu lzy stanely mi w oczach i brzuch zacząl mnie bolec z nerwów:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:10
-
ja w piątek 24.10 zrobilam test poszłam jeszcze do pracy a od poniedziałku czyli od 27 jestem na l4 narazie do poniedziałku do 3.11 ale do końca ciąży będę na l4 pracuje w warunkach gdzie kobiety w ciąży nie mają prawa przebywać w pracy wie narazie kierownik i kadrówka.... ale pewnie już w pracy gadają:)U mnie wiedzą rodzice,teściowa i dwie koleżanki:) dopiero jak będę miała pierwsze usg to powiem bratu,szwagierce i najbliższym znajomym. A jakie bierzecie witaminy??? w ogóle macie jakiś śluz?bo ja czuje mokro...ale na majtkach nic nie mam....
-
Aneta moja gin zaleciła mi Mama DHA Premium, do tego biorę acard jedną tabletkę na noc, duphaston 2x1 no i leki na tarczycę
Co do śluzu, to zaczyna się go robić coraz więcej, mleczny, biały - nie ma jakiegoś szału jesli chodzi o ilość, ale już bez wkładek ani rusz -
taa ja tez mam ciagle uczucie mokrych majtek. wkurza mnie to bo ciagle patrze jaki sluz, czy niezabarwiony krwia itd...
-
Marteczka91 wrote:Laski a mnie tak wkurwww.... w pracy ze chyba nie bede miała litosci i pojde na zwolnienie.
Czlowiek poswieca sie dlq pracy, walczy aby klienci byli zadowoleni a co slysze w zamian od kierownika : Przestan bo stajesz się irytujaca!!!
Po prostu lzy stanely mi w oczach i brzuch zacząl mnie bolec z nerwów:(
Jesli masz tak stresujaca prace i zle to na Ciebie wplywa to ja bym poszla na L4, rozwój i spokój Twoj jak i dziecka jest teraz najwazniejszy -
cati wrote:Jenny niestety daty porodu sie beda zmieniac , wiec za duze zamieszanie by bylo
Możemy sobie same założyć, że wpiszemy się według dat z USG.
Jak już będzie bliżej porodów będziemy wiedziały kto mniej więcej po kim ma rodzić - zwłaszcza, że to dopiero początek miesiąca, jeszcze się nas nazbiera i wtedy faktycznie może być bałagan jak się będziemy zastanawiały, która się rozpakowała, a która nie
Ja tez jestem więc zdania, że wygodniej będzie z listą według dat ( po prostu takie mam doświadczenia z forum z pierwszej ciąży), ale jeśli nie chcesz, to wcale nie musimy tego zmieniać