X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale cudaśne maleństwa <3

Lena87 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    wypróbuj tą herbatkę z imbiru o której kiedyś pisałam i wczoraj dziewczyny też pisały ;) mnie postawiła na nogi :) ja robiłam z przepisu z belly :)
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/mam-katar-kaszel-i-bol-gardla-w-ciazy-jakie-sa-domowe-skuteczne-sposoby-na-przeziebienie-w-ciazy,13.html

i smaruj się maścią rozgrzewającą w okolicach zatok, przede wszystkim stopy na noc i skarpety zakładaj :)

tak dzięki, też piję herbatę z imbirem/cytryną/miodem/malinami na zmianę :) tylko się już niecierpliwię, bo to trwa kilka dni i jakby bez poprawy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny dzwoniłam do labolatorium i mam wyniki drugiej bety :) :) :)
    Zaraz robię przerwę w pracy i lecę odebrać :) Trzymajcie kciuki żeby pięknie przyrosła :)

Justars, Aneta210, gigsa, Lena87, kahaśka, Sabela, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek to jak najszybciej daj znać :)
    Trzymam kciuki :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Jejku dziewczyny dzwoniłam do labolatorium i mam wyniki drugiej bety :) :) :)
    Zaraz robię przerwę w pracy i lecę odebrać :) Trzymajcie kciuki żeby pięknie przyrosła :)
    Czekamy :)

atdc3e5e035kp155.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zmieniając temat:

Czy Wy czytanie jakieś poradniki o ciąży, macierzyństwie, możecie coś polecić? Czy planujcie je czytać?
    Ewentualnie ciekawe strony internetowe z przydatnymi informacjami możecie polecić?

To moja pierwsza ciąża, więc jestem zainteresowana wiedzą w temacie :) jestem ciekawa jak to u Was wygląda?

Z mojej strony - od kilku dni przeglądam "Księgę Ciąży" W.M Sears (wydana w tym roku w PL), ale napisana jest przez lekarzy z USA, więc nie wiem czy wszystkie informacje będą pomocne dla kobiet w Polsce.

Jest tu jednak dużo informacji dot. diety w ciąży, jej wpływu na rozwój dziecka po porodzie (ciekawe dane), aktywności fizycznej w ciąży. Jest też oczywiście przebieg ciąży tydzień po tygodniu. Napisana fajnym językiem, przemawiającym do mamy i nie przesadnie naukowym. Jeszcze nie wiem czy polecam, za mało przeczytałam, ale na razie przyjemnie się czyta.

Aneta210, Helen lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania Justars :) nie mniej jednak poczekam z takimi rzeczami do usg na którym usłyszę <3

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars, zaloguj sie na pampers.pl Tam na pewno rowniez znajdziesz cos dla siebie :) Ja w pierwszej ciazy pochlanialam rowniez 'M jak mama', takie czasopismo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zastanawiałam się nad tymi wszystkimi książkami ;)
    ale tak jak Aneta chciała bym poczekać do zobaczenia <3 a później na Mikołaja sprawić sobie taki oto prezent ;)

Daisy, czyli na pampers.pl również są ciekawe informacje ?

Aneta210 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja bylam wtedy zadowolona, teraz tez juz zalozylam sobie nowe konto :) Zalezy, co kto lubi, ale mysle, ze kazda z nas znajdzie tam cos dla siebie :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Mam wyniki :)

wtorkowa beta to: 2733
    czwartkowa to:5577 :)
    I jak myślicie?

Lena87, Aneta210, Daisy, Justars, Sabela, gigsa, Tysia85, Helen, Sana, kahaśka, believe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

I jak myślicie?

Idealna ;) który to twój DC że aż taka wysoka ? :D

• mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie w mój kalendarz belly a tam pisze, że dziś zaczęłam 3 miesiąc! :O
    mam 8w0d

Daisy, Justars, dora8201, gigsa, Tysia85, kahaśka, believe lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dpo bedzie bardziec precyzyjny jesli podasz Zgredku :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Weszłam sobie w mój kalendarz belly a tam pisze, że dziś zaczęłam 3 miesiąc! :O
    mam 8w0d

W ktorym dc mialas owulacje? Bo ja sobie kalendarz ustawilam wg owulki, bo wg OM jestesm sporo dalej, a nie mam owu w 14 dniu :)

• mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ładnie rośnie!!!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:45

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    W ktorym dc mialas owulacje? Bo ja sobie kalendarz ustawilam wg owulki, bo wg OM jestesm sporo dalej, a nie mam owu w 14 dniu :)

w 15dc przy cyklach 31 dni
    z usg wychodzi że dzidziuś pokrywa się z OM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:28

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

I jak myślicie?
    Ładnie urosła :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta ovu jest problem bo nie wiem kiedy miałam... Jestem po Visanne i mogłam mieć od razu po odstawieniu czyli np 20.10 czyli był by to 30dni po albo miałam ovu 28 czyli 22 dni po albo.......... w sumie każda data jest mozliwa...

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ