X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale cudaśne maleństwa <3

Lena87 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    wypróbuj tą herbatkę z imbiru o której kiedyś pisałam i wczoraj dziewczyny też pisały ;) mnie postawiła na nogi :) ja robiłam z przepisu z belly :)
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pytania-ogolne-ciaza/mam-katar-kaszel-i-bol-gardla-w-ciazy-jakie-sa-domowe-skuteczne-sposoby-na-przeziebienie-w-ciazy,13.html

i smaruj się maścią rozgrzewającą w okolicach zatok, przede wszystkim stopy na noc i skarpety zakładaj :)

tak dzięki, też piję herbatę z imbirem/cytryną/miodem/malinami na zmianę :) tylko się już niecierpliwię, bo to trwa kilka dni i jakby bez poprawy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny dzwoniłam do labolatorium i mam wyniki drugiej bety :) :) :)
    Zaraz robię przerwę w pracy i lecę odebrać :) Trzymajcie kciuki żeby pięknie przyrosła :)

Justars, Aneta210, gigsa, Lena87, kahaśka, Sabela, Daisy, Sana lubią tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek to jak najszybciej daj znać :)
    Trzymam kciuki :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Jejku dziewczyny dzwoniłam do labolatorium i mam wyniki drugiej bety :) :) :)
    Zaraz robię przerwę w pracy i lecę odebrać :) Trzymajcie kciuki żeby pięknie przyrosła :)
    Czekamy :)

atdc3e5e035kp155.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zmieniając temat:

Czy Wy czytanie jakieś poradniki o ciąży, macierzyństwie, możecie coś polecić? Czy planujcie je czytać?
    Ewentualnie ciekawe strony internetowe z przydatnymi informacjami możecie polecić?

To moja pierwsza ciąża, więc jestem zainteresowana wiedzą w temacie :) jestem ciekawa jak to u Was wygląda?

Z mojej strony - od kilku dni przeglądam "Księgę Ciąży" W.M Sears (wydana w tym roku w PL), ale napisana jest przez lekarzy z USA, więc nie wiem czy wszystkie informacje będą pomocne dla kobiet w Polsce.

Jest tu jednak dużo informacji dot. diety w ciąży, jej wpływu na rozwój dziecka po porodzie (ciekawe dane), aktywności fizycznej w ciąży. Jest też oczywiście przebieg ciąży tydzień po tygodniu. Napisana fajnym językiem, przemawiającym do mamy i nie przesadnie naukowym. Jeszcze nie wiem czy polecam, za mało przeczytałam, ale na razie przyjemnie się czyta.

Aneta210, Helen lubią tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do pytania Justars :) nie mniej jednak poczekam z takimi rzeczami do usg na którym usłyszę <3

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars, zaloguj sie na pampers.pl Tam na pewno rowniez znajdziesz cos dla siebie :) Ja w pierwszej ciazy pochlanialam rowniez 'M jak mama', takie czasopismo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zastanawiałam się nad tymi wszystkimi książkami ;)
    ale tak jak Aneta chciała bym poczekać do zobaczenia <3 a później na Mikołaja sprawić sobie taki oto prezent ;)

Daisy, czyli na pampers.pl również są ciekawe informacje ?

Aneta210 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja bylam wtedy zadowolona, teraz tez juz zalozylam sobie nowe konto :) Zalezy, co kto lubi, ale mysle, ze kazda z nas znajdzie tam cos dla siebie :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Mam wyniki :)

wtorkowa beta to: 2733
    czwartkowa to:5577 :)
    I jak myślicie?

Lena87, Aneta210, Daisy, Justars, Sabela, gigsa, Tysia85, Helen, Sana, kahaśka, believe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

I jak myślicie?

Idealna ;) który to twój DC że aż taka wysoka ? :D

• mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie w mój kalendarz belly a tam pisze, że dziś zaczęłam 3 miesiąc! :O
    mam 8w0d

Daisy, Justars, dora8201, gigsa, Tysia85, kahaśka, believe lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dpo bedzie bardziec precyzyjny jesli podasz Zgredku :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Weszłam sobie w mój kalendarz belly a tam pisze, że dziś zaczęłam 3 miesiąc! :O
    mam 8w0d

W ktorym dc mialas owulacje? Bo ja sobie kalendarz ustawilam wg owulki, bo wg OM jestesm sporo dalej, a nie mam owu w 14 dniu :)

• mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ładnie rośnie!!!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:45

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    W ktorym dc mialas owulacje? Bo ja sobie kalendarz ustawilam wg owulki, bo wg OM jestesm sporo dalej, a nie mam owu w 14 dniu :)

w 15dc przy cyklach 31 dni
    z usg wychodzi że dzidziuś pokrywa się z OM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:28

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:

I jak myślicie?
    Ładnie urosła :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta ovu jest problem bo nie wiem kiedy miałam... Jestem po Visanne i mogłam mieć od razu po odstawieniu czyli np 20.10 czyli był by to 30dni po albo miałam ovu 28 czyli 22 dni po albo.......... w sumie każda data jest mozliwa...

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ