X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny staram sie was czytac na biezaco ale jakos nie mam weny na pisanie. dzis mialam usg przzelozone z poniedzialku bo od wczoraj silne bole plamienia itd. na szczescie okazalo sie ze jest wszystko w porzadku ale musze lezec:/ wiec jak na razie niestety l4..
    widze ze poruszacie juz temat lozeczka itp.
    ja mam do sprzedania komplet mebli vox do pokoju dzieciecego jest tam lozeczko ktore potem rozklada sie na lozko. posluzy dlugo. sprzedaje bo zmieniam mlodemu pokoj na pokoj ucznia w przyszlym roku do szkoly. meble sa w stanie idealnym. jakby ktos ze sląska miał ochote to zapraszam na priva. wrzucam linka do tych mebelków.

http://www.meble.vox.pl/produkt-pokoj-modern-dab-szary---cremona-16493.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 20:52

Lena87 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, czyli nie zostalas na dlugo sierpnióweczką i jednak trafilas do nas ;) Witamy i gratulujemy :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka - a no nie, ale termin jeszcze nie jest na 100% owulację miałam 8 listopada także to wczesna ciąża i z długości zarodka jeszcze wszytsko się okaże ale do 15 grudnia jeszcze kupa czasu.

pepitka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:48

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:57

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas czeka przeprowadzka bo tu się z dwójeczką nie pomieścimy i też będzie nas czekał wybór mebli i pod starszaka i pod noworodka. i ja jestem za tym by maluch od razu spał u siebie w łóżeczku, te z ikei są fajne bo "rosną" razem z dzieckiem... kosz mojżesza jakos mnie nie przekonuje...

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pewnie w Ikei sie zaopatrzymy w białe mebelki i dodatkami będziemy akcentować i rozweselać. Igor swój kącik ma utrzymany w zielono-żółto-szarych barwach.
    btw. mebelki zawsze można przemalować na dowolny kolor także tu nie widze ograniczenia :) lub okleić

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nona, kahaśka, mała2930 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelko cóż za radość :)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nienawidze Ikei. :D Nie mam w domu nic z tego sklepu, a bylam tam 2 x w zyciu :D Nie to zebym miala daleko, jakies 13km bedzie :D Jakos nie moge sie przekonac, strasznie duzo znajomych tam wszystko kupuje i strasznie duzo tam ludzi. Jakos tak mi ta Ikea nie pasi.

• believe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Dziewczyny jestem. Wprawdzie nie jestem jeszcze w domu ale chcę Wam dać znać. Przede Wszystkim bardzo, bardzo Wam dziękuję za kciuki. ZADZIAŁAŁY :) Słyszałam serduszko, pięknie biło <3 Popłakałam się ze szczęścia i z radości, że jest ok. Źródła plamienia nigdzie nie było widać, wszystko jest ok. Fasolinka ma 1,21 cm. Jak wrócę do domu postaram się wrzucić zdjęcie. Dziękuję dziewczyny, dodalyscie mi otuchy. To był długi o ciężki dzień ale bardzo szczęśliwy.

MarliOne, tak cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku :) 1.21 cm to już spora ta fasolinka :D

MarliOne lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Przyjmiecie mnie? Gin wyznaczył mi termin na 28 lipca ale to jeszcze nie do konca pewne bo moje cykle byly nieregularne i na następ ej wizycie z wielkości zarodka wyliczy termin

Flexi, witaj na fioletowej stronie :)

• believe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że niektóre z Was potrafią się powstrzymać z powiedzeniem o ciąży najbliższym. My powiedzieliśmy w sumie od razu, wiedzą już jedni znajomi i w pracy też powiedziałam (ale to raczej dlatego, żebym mogła pracować mniej godzin dziennie). Rodzicom by ciężko było nam nie powiedzieć, a mojemu mężowi to w ogóle ciężko trzymać język za zębami :) chociaż nie powiem, że ja np. wolałabym poczekać z tym chociaż właśnie tak do 10 - 13 tygodnia. No, ale wyszło jak wyszło i jestem z takiego obrotu spraw też zadowolona :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne, tak się cieszę <3 gratulacje :)

Witam nowe mamusie i gratuluję :)

Ja dziś zrobiłam znów test ciążowy, tym razem plastikowy, żeby mieć pamiątkę :P dwie grube piękne krechy :)

Senna jestem dziś tak, że szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 22:39

Lena87, MarliOne, Daisy lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hej dziewczyny staram sie was czytac na biezaco ale jakos nie mam weny na pisanie. dzis mialam usg przzelozone z poniedzialku bo od wczoraj silne bole plamienia itd. na szczescie okazalo sie ze jest wszystko w porzadku ale musze lezec:/ wiec jak na razie niestety l4..
    widze ze poruszacie juz temat lozeczka itp.
    ja mam do sprzedania komplet mebli vox do pokoju dzieciecego jest tam lozeczko ktore potem rozklada sie na lozko. posluzy dlugo. sprzedaje bo zmieniam mlodemu pokoj na pokoj ucznia w przyszlym roku do szkoly. meble sa w stanie idealnym. jakby ktos ze sląska miał ochote to zapraszam na priva. wrzucam linka do tych mebelków.

http://www.meble.vox.pl/produkt-pokoj-modern-dab-szary---cremona-16493.html

Piękne Mebelki ;) gdybym tylko miała pokój dla dziecka to była bym chętna ..
    a tak łóżeczko będzie stało u Nas w sypialni ewentualnie jakąś dodatkową komodę kupię bądź szafkę ..

• Flexi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka - ale u niektórych babeczek objawy dopiero koło własnie 6-7 tygodnia sę zaczynają. ja ogólnie mam wrażliwe piersi i sutki w czasie cykli a teraz to było aż oczywiste, że to ciąża bo ani w staniku ani bez wytrzymac nie mogę:/

a co do mówienia o ciąży to ja powiedziałam mamie swojej od razu bo wiedziała o staraniach i sama wypytywała. a Mój Małżon to by całemu światu wykrzyczał także i rodzice i siostra z mężeem wiedzą. I kuzyn i nie wiem komu jeszcze się chwalił. ja chciałam poczekać na spokojnie minimum do 10 tygodnia no ale ...

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

believe lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, mam podobne podejście :) musi być dobrze!

kahaśka lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    juwelka - ale u niektórych babeczek objawy dopiero koło własnie 6-7 tygodnia sę zaczynają. ja ogólnie mam wrażliwe piersi i sutki w czasie cykli a teraz to było aż oczywiste, że to ciąża bo ani w staniku ani bez wytrzymac nie mogę:/

a co do mówienia o ciąży to ja powiedziałam mamie swojej od razu bo wiedziała o staraniach i sama wypytywała. a Mój Małżon to by całemu światu wykrzyczał także i rodzice i siostra z mężeem wiedzą. I kuzyn i nie wiem komu jeszcze się chwalił. ja chciałam poczekać na spokojnie minimum do 10 tygodnia no ale ...

Mnie też bolą i są nabrzmiale jakby mnie stado os napadło, i takie ciepłe, staniki zaraz muszę powymieniać wszystkie, ale ja mam tak od owulki, i ich przybywa i przybywa, masuje rano i wieczorem, wiec u mnie gołym okiem widać.
    Ja swojej Mamie tez chcialam powiedziec od razu, ale sie powstrzymałam tydzien aby powiedziec jej na zywo, choc sie zastanawialam przez swoje przeboje czy nie poczekac az bedziemy pewnie na 100% ze bije serduszko, ale nie żałuje, bo widziałam radość jej oczach i parę spraw mi doradziła :)). Reszta może cierpliwie czekać.

feegu6l.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ