X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi Gratuluję i Witam w Naszych progach ;)

• Sana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Ikeę, mogłabym tam zamieszkać :D :D

Daisy, dora8201, Nona lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:58

Nona lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako że na pierwszą wizytę chcę pójść dopiero w 7tc, to mam do Was pytanie - czy mam teraz, przed wizytą, wykonać jakieś badania, czy czekać aż ginka coś zleci?
    Beta wiadomo, a coś poza tym?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić badanie moczu i krwi ogólne. Ale lekarka sama da Ci plik skierować, pamiętaj by cytologię Ci zrobiła. Bety nie musi, jak na USG jest pęcherzyk. A na własny koszt polecam zrobić badania na HIV. Koszt to 30zł. Niektóre szpitale wymagają tego papierka.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Ikei - to ja ją uwielbiam! Mogłabym godzinami chodzić i oglądać. Na szczęście najbliższa jest 100 km od mojego domu, więc jakoś bardzo często nie bywam tam, bo wydałabym fortunę. My akurat mamy meble z Ikei w jednym pokoju i jesteśmy bardzo zadowoleni. Lubię tam kupować meble, bo jest mnóstwo wzorów i możliwości.

Sana, wydaje mi się, że możesz poczekać do pierwszej wizyty. Tym bardziej, że jak idziesz na NFZ to na wszystko dostaniesz skierowanie. O betę szczerze mówiąc gin (prywatnie) mnie nawet nie zapytała, a tej na NFZ powiedziałam, że zrobiłam te badanie, to zapisała sobie wyniki. Ale na pewno same o to nie zapytają :)

Dobranoc wszystkim :)

gusiaa lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana - gin da Ci plik badan do wykonania. U mnie to bylo: Morfologia, mocz, toxoplaMoza, hiv, glukoza, TSH HBS WK i jezeli nie masz to grupa krwi. I ja właśnie byłam juz na wizycie i następne mam w 8 tygodniu.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z NFZ mogę iść do mojej ginekolog w dniach 15-20 grudnia, prywatnie - w każdą środę, więc właśnie się zastanawiam, czy iść już teraz prywatnie, czy poczekać i iść z nfz jak już będzie widać serduszko.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Sana jeśli nie czujesz takiej potrzeby, to poczekaj na wizytę NFZ ;)

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Nie odzywam się, bo wciąż czuje się kiepsko, jutro wieczorem idę do gina i zobaczymy co powie. Stresuje mnie to wszystko bo nie wiem jak uda mi się porozumieć z nim odnośnie tego, że nie chcę już wracać do pracy. Chcę by współpracownicy dowiedzieli się od razu i mieli możliwość podzielenia się pracą i znalezienia kogoś nowego na moje miejsce, a nie takie zwlekanie - od środy do jutra włącznie jestem na zwolnieniu od internisty że względu na chorobę i nikt się nie zajmuje moja pracą - wszystko leży i czeka aż wrócę, a tak nie może być.

Od środy tak naprawdę wegetacja i spanie całymi dniami. Wciąż mi niedobrze, ustanie na nogach w kuchni przez 2 min jest niemożliwe, jedyną w miarę znośną pozycją jest leżąca. Nic się nie zmieniło, mam wrażenie, że jest gorzej. W domu totalny syf - gdzie jestem na codzień (a przynajmniej daze do tego) perfekcyjną panią domu bardzo mnie do boli i wkurza, i mąż też trochę skonsternowany, że kilkadni siedzę w domu, a nic nie robię - ani porządku, ani obiadu - ale rozumie. Zjedzenie czegokolwiek graniczy z cudem - normalnie sporo jadłam, a teraz nawet ulubiona potrawa po dwóch kęsach podchodzi mi do gardła. Od piątku dokuczaja mi silne bóle brzucha i totalnie mnie skręca w pół. Sorry, że wam się żale, ale krew mnie zalewa jak ktoś mówi, że ciąża to nie choroba - dla mnie jak na razie to najgorzej znoszona choroba w życiu. Nie wyobrażam sobie być efektywną żoną i panią domu, a co dopiero efektywnym pracownikiem i mam nadzieję, że gin to zrozumie.

Co do innych rzeczy, o których pisalyscie - nie myślę jeszcze o lozeczkach i mebelkach , bo uważam, że to za wcześnie i nie ma co się jeszcze nakrecac niepotrzebnie. Rogala do spania na pewno kupię, przydałby mi się już teraz. U nas rodzice i rodzeństwo dowiedzą się w święta, znajomi później przy okazji - część po świętach, część po nowym roku. Na razie nie wybiegam myślami dalej niż do świąt :) Gdybym mogła to trzymałabym to w tajemnicy jeszcze dłużej, choć nie jest to łatwe izolować się od ludzi, by się nie domyślili dlatego bardzo podziwiam dziewczyny, które mówią wszystkim szybko :) Oczywiście każdy postępuje jak chce, ale ja bym się nie zdecydowała :)
    Co do babskich spotkań to jak napisała madziulka- na pewno jakieś będą. Może faktycznie po nowym roku zrobię imprezkę dla koleżanek (często mi się to zdarza) po to, by im powiedzieć o ciąży, a jeśli chodzi o typowe baby shower to fajna sprawa i bardzo bym coś takiego chciała, ale to chyba nie zależy ode mnie tylko od inwencji moich koleżanek czy coś takiego zorganizuja :)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, serena współczuję takich objawów ja też przez ostatnie dwa tyg się fatalnie czułam i też zaniedbałam dom i męża i tak mi go szkoda i tak chciałam żeby mi to przeszło .. a dzisiaj obudziłam się prawie jak nowo narodzona nic mi nie jest nawet piersi przestały mnie boleć i znowu to mnie martwi :(

i teraz nie wiem czy czasem coś złego się nie dzieję że tak nagle mi wszystko przeszło a to dopiero 9 tyg więc za wcześnie żeby takie objawy przeszły i nie wiem czy lepiej mi teraz jak nic mi nie jest ale się martwię czy to ze jest mi nie dobrze itd :/

szkoda że wizyta dopiero za tydzień bo jak bym teraz wiedziała że z dzidzią wszystko ok to chyba wolę taki stan ze nic mi nie jest ale nie mam takiej pewności :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do mebelków to raczej też aż tak nie wybiegam w przyszłość .. ale u nas też nie będzie za dużego wyboru tylko łóżeczko i jakaś komoda bo dzidziuś będzie z nami w sypialni :) bo na razie nie ma możliwości na osobny pokój :) a i tak wolę mieć go na początku przy sobie :)

a poduszkę też kupię .. jeśli na następnej wizycie będzie ok ale tego takiego dużego rogala do spania , już kiedyś na nie patrzyłam :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena to faktycznie kiepsko, ginekolog powinien Ci dać zwolnienie, przecież nie jesteś w stanie chodzić do pracy teraz.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to zawsze dziwi kiedy gin nie chce wystawić L4. To chyba sprawa ciężarnej czy chce iść na zwolnienie czy nie...

Ja dziś zaczynam 6. tydzień :D

dora8201 lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dziwię, że zdarzają się tacy ginekolodzy....Ciężarna chyba wie jak się czuje i czy jest w stanie pracować nadal...

201507044662.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Ja uwielbiam Ikeę, mogłabym tam zamieszkać :D :D

to tak jak my, uwielbiamy ją <3

U nas wiedza nadal tylko rodzice i moi współpracownicy (no bo jestem na l4). Reszta dowie się po 13tc albo i później. W pierwszej ciąży wszyscy dowiedzieli się pod koniec 4 miesiąca. Jakoś coś mnie powstrzymuje przed mówieniem mimo, ze się cieszymy.

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis czuję się okropnie. Nie ma takiej opcji, żebym poszła do pracy. Gin na szczęście wyrozumiały, zapytał sam kiedy planuję iść na l4. Pokazałam mu moje nogi (żylaki) o dał od razu.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lasencje ja wczoraj byłam nieobecna na forum. Musze Was nadrobic:)!!
    Wczoraj zalatany dzien, wstawiali nam okna w domku i do 16 praktycznie bylismy tym pochłonięci:). A wieczorem?? o 21 ledwo co dupa na łozko i spaaaaccc dzis do 10 hihi:P

Odnosnie ikei to czesto nie bywam ale lozrczko dla dzidzi czy bialą komode na pewno tam kupie bo w miare taniusio a pokoik bedzie ładnie siè prezentował:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Ja z NFZ mogę iść do mojej ginekolog w dniach 15-20 grudnia, prywatnie - w każdą środę, więc właśnie się zastanawiam, czy iść już teraz prywatnie, czy poczekać i iść z nfz jak już będzie widać serduszko.

jesli nic się nie dzieje to tez bym poczekała na tą wizytę na nfz

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ