X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i brzuch mnie boli od rana :(
    mdłości nie mam od 3 dni (wydaje mi się że coś za szybko przeszły bo trwały tylko tydzień). a do wizyty jeszcze 1,5 tyg.!

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja!
    niech nie zabrzmi to niefajnie ale SERENA cieszę się, że nie jestem sama z takimi objawami! jakoś chociaż mi raźniej choć wolałabym żeby i u Ciebie i u mnie były łagodniejsze. Musisz u gina postawić sprawę jasno bo o ile pamiętam to nie było tak, że on Ci nie chciał dać mimo, że prosiłaś tylko sam nic nie wspomniał na ten temat mimo, że mówiłaś, że źle się czujesz. Musisz sama na dzień dobry powiedzieć mu, że chciałabyś żeby wypisał Ci l4 bo nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować i już... nie czekaj aż sam zaproponuje bo może tego nie zrobić. Mój w 1 ciąży też czekał aż sama powiem, że chcę i sam z siebie nigdy nie zaproponował a jak mu powiedziałam, że chciałabym to bez problemu mi wypisał.

Co do mebelków to ja mam dla malucha - dostałam od koleżanki jak zaczęliśmy planować drugie dziecko zestaw mebli dziecięcych po jej synu - miałam jeden pusty pokój a do zestawu wchodzi szafa, komoda ze zdejmowanym przewijakiem, półeczki i łóżeczko więc nawet gdyby sie nie udało z dzieckiem to łóżeczko możnaby wydać komuś a meble drewniane, piękne i pokój już nie pusty. Mebelki stoją a łóżeczko nie skręcone stoi schowane za szafą

MUFFINKA a jak te Twoje bóle brzucha?? przeszły?? myślisz, że to po lekach?

edit - zdążyłam zapytać a widzę na górze że piszesz że znów Cię boli...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 10:48

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Ikeę uwielbiam :) i cieszę się, że już nie mieszkam w Gdańsku bo bym zbankrutowała :) a tak w czasach studenckich na szaleństwa tam nie było mnie stać a teraz mam onas 200km do najbliższej - jako tako mebli nie mam stamtąd - mam łóżko w sypialni tylko a tak to dywany, stolik, krzesła itp plus pierdołki

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeśli chodzi o Ikeę to nie mam wyrobionego własnego zdania, bo nigdy nic tam nie kupowałam, w sumie nawet nigdy tam nie byłam, ale z tego co wiem w najbliższym czasie zamierzają otworzyć u nas, więc pewnie chociaż z ciekawości zajrzę...:)

A co do łóżeczka to teściowie zadeklarowali się, że nam kupią i tak samo wózeczek....:)

201507044662.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

MUFFINKA a jak te Twoje bóle brzucha?? przeszły?? myślisz, że to po lekach?

edit - zdążyłam zapytać a widzę na górze że piszesz że znów Cię boli...:(

Dzięki kochana, już przeszło na szczęście ale generalnie odkąd biorę luteinę odczuwam olbrzymią poprawę. duphaston w ogóle na mnie nie działał, wtedy miałam nieznośne bóle całymi dniami a teraz tylko raz dziennie poboli przez godzinkę

dora8201 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    aaa Ikeę uwielbiam :) i cieszę się, że już nie mieszkam w Gdańsku bo bym zbankrutowała :) a tak w czasach studenckich na szaleństwa tam nie było mnie stać a teraz mam onas 200km do najbliższej - jako tako mebli nie mam stamtąd - mam łóżko w sypialni tylko a tak to dywany, stolik, krzesła itp plus pierdołki

my mamy aż 180km ale jeździmy do Warszawy co 3-4 mies. do lekarza więc przy okazji ZAWSZE wstępujemy do Ikei i zjeść coś i na zakupy. przez te kilka miesięcy lista zakupów rzeczy, które są mi niezbędne z Ikei tak rośnie, że zawsze zostawiamy tam sumkę :)

dora8201 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia wrote:
    W sumie jeśli chodzi o Ikeę to nie mam wyrobionego własnego zdania, bo nigdy nic tam nie kupowałam, w sumie nawet nigdy tam nie byłam, ale z tego co wiem w najbliższym czasie zamierzają otworzyć u nas, więc pewnie chociaż z ciekawości zajrzę...:)

A co do łóżeczka to teściowie zadeklarowali się, że nam kupią i tak samo wózeczek....:)

ooo ale fajnie a gdzie mieszkasz? ja ze świętokrzyskiego i niestety w całym województwie nie ma ikei :(

nam w pierwszej ciąży też teściowie zafundowali wózek :)

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:49

Lanusia93, Ivettka lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mieszkamy w Bydgoszczy, ale rozważamy przeprowadzkę, to jednak dopiero po ciąży,bo nie chcę zmieniać miejsca zamieszkania, lekarza i wszystkiego przed porodem...:)

201507044662.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zbieram się żeby zrobić już ze 3 tygodnie. muszę zrobić w końcu bo już widać dużą różnicę

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona też planuję mieć takie zdjęcia :)

Ja w Ikei uwielbiam wszystko, od mebli, przez dodatki, po jedzenie :D
    Ostatnio jadłam tam bułeczkę cynamonową - przepyszna!
    Jeśli lubicie cynamon, to przy okazji wizyty w Ikei koniecznie tych bułeczek spróbujcie :)

Nona lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana też ostatnio spróbowałam tej bułeczki-pyszna! bardzo dobre mają jedzenie i wiele udogodnień dla mam z dziećmi

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, a poza tym że jedzenie tam jest pyszne, to i tanie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ale reklamę im robimy :) ale zasłużyli :)

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:58

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serene ja myślę, że jeśłi masz lekarza niechetnego by wystawic Ci L4, gdzie Ty sama widzisz jak najlepiej co się z Tobą dzieje to go poprostu zmie. ale wiem, że lekarze nie chcą wypisywać zwolnien tak od razu bo i oni się z tego mogą potem przed kontrolą tłumaczyć. ale jeśli Ty czujesz się źle to nie ma co zwlekać i zwolnienie sobie załatw.

mój gin mi powiedział, że mam mówić jak będę potrzebować i już.

powiem Wam, że w mojej pierwszej ciąży to poczatku były łatwe, bo w zasadzie poza sennością mnie nic bardzo uciążliwie nie męczyło... ale mam przyjaciółkę, która trafiła aż do szpitala w 5-6 tygodniu z osłabienia, normalnie jedną nogą na drugim świecie była

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kuły jajniki na zmianę, raz jeden raz drugi, i bardzo senna byłam, trochę miałam mdłości.
    Dziś mi zgaga dokuczała, i lekkie mdłości, ale zjadłam tosty z szynką i kukurydzą na śniadanie, teraz jem rosołek i już mi lepiej :)

Energii mam tyle że nie umiem na pupie usiedzieć, nosi mnie i nosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:22

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja jeszcze nie mam, u mnie nic nie widac, myslalam, ze od 10 tc zaczne, ale kto wie moze juz w poniedzialek sie skusze, jak na usg bedzie cokolwiek widac. Bo poki co to ja jestem w ciąży z bety tylko :D

Aaaa dzis na rozowym, uwaga! Porada dnia: "Starając się o dziecko nie zapominajcie o sobie! Oto kilka walentynkowych rad" :D :D :D

Milego dnia kochane :) Ja mam troche pracy, musze troche potlumaczyc bo zlecenie dostalam, wieczorkiem lece z córcią na Disney On Ice takze mnie nie bedzie. Buziaczki! <3 <3 <3

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 21:59

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam bete. 1395 !
    Teraz za 48h ;))))
    Coraz bardziej wierze ze w ciazy jestem !!!

Daisy, Nona, kahaśka, Lena87, usia89, jenny88, dora8201, Flexi, Sana, Helen, mała2930 lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ