X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

MarliOne - ja już się nie mogę doczekać piątku. Musimy usłyszeć, że wszystko jest w najlepszym porządeczku ! ;)

Malinka1984 - dziękujemy kochana!

Dziewczyny ja dziś idę robić betę po raz drugi, strasznie się stresuję :P A wyniki otrzymam pewnie dopiero koło 17 to do tego czasu osiwieje :P Marteczka91 masz bardzo ładną betę, zazdroszczę :) Moja w dniu spodziewanej miesiączki wyniosła 252, mam nadzieję, że dziś na wynikach będzie przyrost :)

2pw94v8.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chwile mnie nie było, bo weekend miałam wyjazdowy ;)

poczytałam trochę postów wstecz i trzymam kciuki za Was wszystkie, szczególnie za te, które mają jakieś zmartwienia.

mnie dziś od rana brzuch pobolewa, ale poza tym całkiem ok. No i w końcu zaczęłam odczuwam te piersi, bo wcześniej nic, a teraz czuje jakby były "ciężkie".

Nie mogę już wyczekać piątku i wizyty u lekarza...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka, mnie też trochę pobolewa brzuszek, ale może to z nerwów...
    Jesteś już trzecią osobą, która tak wyczekuje na wizytę w piątek. Chyba się tutaj zmówiłyśmy na wspólny termin :D

2pw94v8.png
  • farfalla Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Ale sie rozpisalyscie przez weekend...
    trzymam mocno kciuki za wszystkie! Trzymajcie sie mocno i nie poddawajcie!
    Trzeba wierzyc, ze wszytsko bedzie dobrze :*

Ja jakos bez wiekszych rewelacji.. staram sie opanowac spokoj i tak zamierzam dotrwac do 15go... to jeszcze 2 tygodnie!
    dobrego dnia ;)

Wiara czyni cuda <3
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś idę na drugą betę, ale dopiero po pracy - ok. 16.30. Mam nadzieję, że będzie piękny przyrost bo inaczej być nie może! :)

Mnie od soboty cały czas jakby "ciągnie" podbrzusze, jakby macica się rozciągała, a jajniki to raz po raz zakłują, ale nie jakoś mocno... Bardziej to rozciąganie jest odczuwalne. Dziś 4 dzień odkąd wiem o ciąży i 1 dzień w pracy... Dziwnie ;-)

Na USG do gina idę 17.11, będzie to pierwsza wizyta, ale już powinno być widać serduszko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:40

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po oddaniu krwi, o 14 powinnam dostać wyniki :)
    W dodatku kuła mnie jakaś stara ropucha nie dość, że nie uprzejma to mam taką bułę na ramieniu fioletową która podeszła krwią i nie mogę zgiąć ręki :(

2pw94v8.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 - mamy taki sam suwaczek :)

2pw94v8.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    No to czeka nas tydzień wizyt :) Trzymam za Was kciuki i za Wasze bety :)
    Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek

Annape czasem takie pielęgniarki są niedelikatne, że ręka boli kilka dni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:52

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O juz na lipiec dzieciaczki beda :)
    Gratuluje :)

Btw. Ja tam bety zadnej nei robilam. Po co :D? Szkoda kasy a to i tak niczego nie zmienia. Zrobilam ze trzy testy sikane w odstepach paru dni i tyle :)

annape, kierzynka, cati lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie.

Zula i binia, strasznie mi przykro z Waszego powodu :( Napiszcie jak będziecie wiedziały co i jak:*

Gratuluję nowym Dziewczynom, trzymam kciuki, żeby nas tutaj nie ubywało tylko przybywało.

U mnie weekend dość spokojny, bez objawów.
    Ale...
    W niedziele rozbiłam lusterko. Niby nie wierzę w takie rzeczy ale wiecie, człowiek się nakręca.
    Potem u Męża w domu, jego 2,5 letnia bratanica skoczyła mi na brzuch. Nie mocno ale się przestraszyłam i potem do końca dnia chodziłam do wc i sprawdzałam czy nic się nie dzieje.
    I na koniec dziś w nocy śniły mi się zęby.
    I znów niby w to nie wierzę ale pamiętam jak babcia zawsze mi mówiła, że żeby się śnią na coś złego.

No i tak sama się doszukuje i nakręcam i chyba wpadam w jakąś paranoję pomału ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:15

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa - ja ogólnie mam uraz, do oddawania krwi za każdym razem strasznie się tego boję :P I każda pielęgniarka się ze mnie śmieje, bo na całym ramieniu od barku do łokcia mam tatto,a boję się takiej malutkiej igiełki :P

PstokaKotka - dziękujemy <3 aż się uśmiechnęłam pod nosem, bo moja mama mówi słowo w słowo to samo, po co mi te bety, po co mam się kłuć i że to totalnie bezsensu, no ale ja taka niespokojna i narwana do wszystkiego, że muszę wszystko wiedzieć ;)

2pw94v8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annape wrote:
    gigsa - ja ogólnie mam uraz, do oddawania krwi za każdym razem strasznie się tego boję :P I każda pielęgniarka się ze mnie śmieje, bo na całym ramieniu od barku do łokcia mam tatto,a boję się takiej malutkiej igiełki :P

PstokaKotka - dziękujemy <3 aż się uśmiechnęłam pod nosem, bo moja mama mówi słowo w słowo to samo, po co mi te bety, po co mam się kłuć i że to totalnie bezsensu, no ale ja taka niespokojna i narwana do wszystkiego, że muszę wszystko wiedzieć ;)

Pamietaj, tylko spokoj moze cie uratowac :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem. Obiecałam sobie, że jak dziś i w środę beta wyjdzie wyższa to wrzucam na luuuz :)

gigsa lubi tę wiadomość

2pw94v8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)
    Zobaczycie wszystko będzie dobrze i czas szybko leci. Powodzenia :)

kusiczka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annape, ja to już bym chciała, żeby serduszko było i w ogóle, no ale może być za wcześnie niestety, więc pewnie od razu będę chciała się umówić na jakąś kolejną wizytę za 1-2 tygodnie :)

mam dzisiaj ogromny apetyt, pierwszy raz od kilkunastu dni. i mi zimno ;)

a co do bety, chyba już odpuszczam sobie ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robyłam bety, tylko test ciazowy a potem wizyta u lekarza... A teraz już zaczynam 19 tydzien i maleństwo coraz częściej się rozpycha :) najważniejsze jest pozytywne nastawienie :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jeszcze raz zrobię betę dla własnego uspokojenia końcem tego tygodnia albo początkiem przyszłego.

Któraś już miała mdłości czy jeszcze za wcześnie ?:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)

Sabela wrote:
    Któraś już miała mdłości czy jeszcze za wcześnie ?:)
    Ja, raz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:13

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły mdłości w 9 tygodniu

• annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 14 odbieram wyniki swojej bety, ręka po kłuciu boli niesamowicie, zrobiła się duża fioletowo-zielona bulwa. Daj Panie Boże żeby wzrosła ładnie za te męki :D

Mi jest zawsze rano niedobrze i nie mam apetytu jak zwykle pochłaniałam 2 duże bułki, albo jajecznice z 4jajek tak teraz ledwo jedną kromeczkę przełknę..

2pw94v8.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ