X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

MarliOne - ja już się nie mogę doczekać piątku. Musimy usłyszeć, że wszystko jest w najlepszym porządeczku ! ;)

Malinka1984 - dziękujemy kochana!

Dziewczyny ja dziś idę robić betę po raz drugi, strasznie się stresuję :P A wyniki otrzymam pewnie dopiero koło 17 to do tego czasu osiwieje :P Marteczka91 masz bardzo ładną betę, zazdroszczę :) Moja w dniu spodziewanej miesiączki wyniosła 252, mam nadzieję, że dziś na wynikach będzie przyrost :)

2pw94v8.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chwile mnie nie było, bo weekend miałam wyjazdowy ;)

poczytałam trochę postów wstecz i trzymam kciuki za Was wszystkie, szczególnie za te, które mają jakieś zmartwienia.

mnie dziś od rana brzuch pobolewa, ale poza tym całkiem ok. No i w końcu zaczęłam odczuwam te piersi, bo wcześniej nic, a teraz czuje jakby były "ciężkie".

Nie mogę już wyczekać piątku i wizyty u lekarza...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka, mnie też trochę pobolewa brzuszek, ale może to z nerwów...
    Jesteś już trzecią osobą, która tak wyczekuje na wizytę w piątek. Chyba się tutaj zmówiłyśmy na wspólny termin :D

2pw94v8.png
  • farfalla Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Ale sie rozpisalyscie przez weekend...
    trzymam mocno kciuki za wszystkie! Trzymajcie sie mocno i nie poddawajcie!
    Trzeba wierzyc, ze wszytsko bedzie dobrze :*

Ja jakos bez wiekszych rewelacji.. staram sie opanowac spokoj i tak zamierzam dotrwac do 15go... to jeszcze 2 tygodnie!
    dobrego dnia ;)

Wiara czyni cuda <3
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś idę na drugą betę, ale dopiero po pracy - ok. 16.30. Mam nadzieję, że będzie piękny przyrost bo inaczej być nie może! :)

Mnie od soboty cały czas jakby "ciągnie" podbrzusze, jakby macica się rozciągała, a jajniki to raz po raz zakłują, ale nie jakoś mocno... Bardziej to rozciąganie jest odczuwalne. Dziś 4 dzień odkąd wiem o ciąży i 1 dzień w pracy... Dziwnie ;-)

Na USG do gina idę 17.11, będzie to pierwsza wizyta, ale już powinno być widać serduszko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:40

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po oddaniu krwi, o 14 powinnam dostać wyniki :)
    W dodatku kuła mnie jakaś stara ropucha nie dość, że nie uprzejma to mam taką bułę na ramieniu fioletową która podeszła krwią i nie mogę zgiąć ręki :(

2pw94v8.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 - mamy taki sam suwaczek :)

2pw94v8.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    No to czeka nas tydzień wizyt :) Trzymam za Was kciuki i za Wasze bety :)
    Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek

Annape czasem takie pielęgniarki są niedelikatne, że ręka boli kilka dni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:52

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O juz na lipiec dzieciaczki beda :)
    Gratuluje :)

Btw. Ja tam bety zadnej nei robilam. Po co :D? Szkoda kasy a to i tak niczego nie zmienia. Zrobilam ze trzy testy sikane w odstepach paru dni i tyle :)

annape, kierzynka, cati lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie.

Zula i binia, strasznie mi przykro z Waszego powodu :( Napiszcie jak będziecie wiedziały co i jak:*

Gratuluję nowym Dziewczynom, trzymam kciuki, żeby nas tutaj nie ubywało tylko przybywało.

U mnie weekend dość spokojny, bez objawów.
    Ale...
    W niedziele rozbiłam lusterko. Niby nie wierzę w takie rzeczy ale wiecie, człowiek się nakręca.
    Potem u Męża w domu, jego 2,5 letnia bratanica skoczyła mi na brzuch. Nie mocno ale się przestraszyłam i potem do końca dnia chodziłam do wc i sprawdzałam czy nic się nie dzieje.
    I na koniec dziś w nocy śniły mi się zęby.
    I znów niby w to nie wierzę ale pamiętam jak babcia zawsze mi mówiła, że żeby się śnią na coś złego.

No i tak sama się doszukuje i nakręcam i chyba wpadam w jakąś paranoję pomału ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:15

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa - ja ogólnie mam uraz, do oddawania krwi za każdym razem strasznie się tego boję :P I każda pielęgniarka się ze mnie śmieje, bo na całym ramieniu od barku do łokcia mam tatto,a boję się takiej malutkiej igiełki :P

PstokaKotka - dziękujemy <3 aż się uśmiechnęłam pod nosem, bo moja mama mówi słowo w słowo to samo, po co mi te bety, po co mam się kłuć i że to totalnie bezsensu, no ale ja taka niespokojna i narwana do wszystkiego, że muszę wszystko wiedzieć ;)

2pw94v8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annape wrote:
    gigsa - ja ogólnie mam uraz, do oddawania krwi za każdym razem strasznie się tego boję :P I każda pielęgniarka się ze mnie śmieje, bo na całym ramieniu od barku do łokcia mam tatto,a boję się takiej malutkiej igiełki :P

PstokaKotka - dziękujemy <3 aż się uśmiechnęłam pod nosem, bo moja mama mówi słowo w słowo to samo, po co mi te bety, po co mam się kłuć i że to totalnie bezsensu, no ale ja taka niespokojna i narwana do wszystkiego, że muszę wszystko wiedzieć ;)

Pamietaj, tylko spokoj moze cie uratowac :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem. Obiecałam sobie, że jak dziś i w środę beta wyjdzie wyższa to wrzucam na luuuz :)

gigsa lubi tę wiadomość

2pw94v8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)
    Zobaczycie wszystko będzie dobrze i czas szybko leci. Powodzenia :)

kusiczka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annape, ja to już bym chciała, żeby serduszko było i w ogóle, no ale może być za wcześnie niestety, więc pewnie od razu będę chciała się umówić na jakąś kolejną wizytę za 1-2 tygodnie :)

mam dzisiaj ogromny apetyt, pierwszy raz od kilkunastu dni. i mi zimno ;)

a co do bety, chyba już odpuszczam sobie ;)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robyłam bety, tylko test ciazowy a potem wizyta u lekarza... A teraz już zaczynam 19 tydzien i maleństwo coraz częściej się rozpycha :) najważniejsze jest pozytywne nastawienie :)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jeszcze raz zrobię betę dla własnego uspokojenia końcem tego tygodnia albo początkiem przyszłego.

Któraś już miała mdłości czy jeszcze za wcześnie ?:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)

Sabela wrote:
    Któraś już miała mdłości czy jeszcze za wcześnie ?:)
    Ja, raz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:13

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły mdłości w 9 tygodniu

• annape Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 14 odbieram wyniki swojej bety, ręka po kłuciu boli niesamowicie, zrobiła się duża fioletowo-zielona bulwa. Daj Panie Boże żeby wzrosła ładnie za te męki :D

Mi jest zawsze rano niedobrze i nie mam apetytu jak zwykle pochłaniałam 2 duże bułki, albo jajecznice z 4jajek tak teraz ledwo jedną kromeczkę przełknę..

2pw94v8.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ