WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Cati no cudna tęcza! Ja mam tylko jedno zastrzeżenie, przepraszam, to chyba pozostałości po pracy nauczyciela: terminy porodu powinny być napisane 3 lipca a nie 3 lipiec - bo to jest tak, że nasze porody przypadają na konkretny dzień lipca a nie na 3 miesiąc lipiec z rzędu. Przepraszam, że tak się czepiam, tylko mi się w oko rzuciło, nie chcę wyjść na jakąś pieprzoną purystkę językową :D

Tysia - bardzo dobrze ze wspomnialas o tym , ale gdy zmienie z Lipiec - na Lipca zamienia mi w date 2015.07.03 :/
    To jaki format wolicie ?

UDOSTEPNILAM TABELKE !
    Teraz kazdy kto ma link moze ja dowolnie edytowac :) wpisujcie kobietki co tam chcecie ! :) Prosze tylko o wpisywanie swoich informacji.
    Mysle ze z tydzien niech jest udostepniona pozniej zrobimy liste edytorek ktore na bierząco bedą ja edytowac zeby nie zrzucać wszystkiego na jedną osobe :) Chyba ze chcecie to niech zostanie otwarta?
    [url]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing [/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:52

Aneta210, Lena87, Nona lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,
    u mnie nadal krew w środku... raz więcej raz mniej ale nie wypływa... zaczynam 3 dzień z duphastonem 3 x 1... zastanawiam się czy jechać na IP ale dziś niedziela i boje się ze tylko mnie położą a badań i usg nie zrobią dziś i tak.. :/
    Brzuch mnie nie boli ale krew jest raz czerwona raz ciemniejsza... :/ na pewno nie jest jej mniej :/ W piątek lekarz stwierdził, ze to na pewno nie z nadżerki, ale nie chciał mnie zbadać za bardzo ani powiedzieć co może być przyczyną. Ale wymusiłąm usg i z fasolem było ok..
    Nie wiem co mam robić. Tyle się starałam i jak zwykle zawsze musi być do dupy, nic nie może być dobrze ;(

f2wlcbxmqludqper.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    u mnie dziś -7!! BRRRRR
    a nie mieszkam w Białymstoku a pod Warszawą :P
    dziś tylko łóżeczkoooooooo, telewizor i... opierdaling :P
    A ja właśnie mieszkam i u mnie na termometrze też -7, a jak wstawalam o 4 na sika to było -12 !!!!
    Ja dziś też spędzę dzień pod kocykiem :) gardło już coraz mocniej boli niestety

Mam jeszcze takie pytanie. Czy któraś z Was ma zaparcia? Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie? Ja już stosuję chyba wszystkie rady, które znalazłam na ten temat w necie, ale nic nie pomaga. Jest coraz gorzej

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz - moim zdaniem powinnas sie polożyć , skoro i tak na IP cie nie zbadaja to tylko sie zmeczysz i zestresujesz co nie polepszy ci twojego stanu.
    Moze ci ktos kupic tran ? albo kwasy DHA ? one pomagaja w krwawieniach.
    LEż i odpoczywaj :* jak z fasolkiem wszystko dobrze to tylko ty musisz sie uspokoić :)
    gigsa wrote:
    Mam jeszcze takie pytanie. Czy któraś z Was ma zaparcia? Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie? Ja już stosuję chyba wszystkie rady, które znalazłam na ten temat w necie, ale nic nie pomaga. Jest coraz gorzej

Ja mam okropne zaparcia czesto po 2-3 dni nie moge nic zrobic pomaga mi masaż dolnych partii brzucha np. jak na kibelku siedzisz .
    Ogolnie zaparcia powinny minac jak macica sie uniesie gdy bedzie juz duza ,a le prawda jest taka ze to niestety jedna z tych spraw ktora jest normalna w czasie ciazy... i trzeba sie z nia pogodzic.

W ksiazce wyczytalam ze pomaga jedzenie blonnika , owoce i warzywa zielone , suszone owoce , jesli to nie pomaga mozna kupic w aptece czysty blonnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:58

gigsa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:43

gigsa lubi tę wiadomość

• Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja na szczęście nie mam wielkich zaparć, ale nie raz musze czekać 2 dni na kupkę :) i stanowczo ją poprosić o wyjście hihi ale na razie większego kłopotu nie mam więc nie pomoge :)gorzej z gazami....

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati piękna tabelka :-) myślę, że najlepiej jak każdy sam będzie uzupełniał swoje dane :-) świetny pomysł :-)
    Aneta też uważam, że powinnaś zmienić lekarza, chodzisz do gina do szpitala w Beł.?
    W centrum Polski też dziś zimno -4 brrr, kochane zima idzie wielkimi krokami chyba ;-) musimy się ciepło ubierać, żeby kochanym fasolkom było ciepło ;-)

zem3wn15az3szllg.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, swietna tabelka :) widze ze masz termin dokladnie na ten sam dzien co ja - 8/07/15 :) Ja mam umowione prenatalne na 27/12 Zastanawiam sie tylko skąd wiesz ze w 30 % bedzie chłopiec a w 70 % dziewczynka? Ginekolog Ci to powiedzial na podstawie USG? Ja ostatnie USG miałam w poniedziałek była tylko taka mała fasolka (16 -18 mm) nic wiecej nie było widac (oczywiscie serduszko bylo :)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210 wrote:
    Gigsa ja na szczęście nie mam wielkich zaparć, ale nie raz musze czekać 2 dni na kupkę :) i stanowczo ją poprosić o wyjście hihi ale na razie większego kłopotu nie mam więc nie pomoge :)gorzej z gazami....
    No ja też niby co dwa dni, ale siedzę i czekam na kiblu chyba z pół godziny i ciężko jest. Do tego im dłużej się męczę to potem widzę krew na papierze. Nigdy nie miałam takich problemów z wypróżnianiem. Co do gazów to też mam ten problem

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK :) to Marteczka wrzuci liste na pierwsza strone . Kazdy kto ma linka moze ja edytowac :) mysle ze nikt nam tam nie bedzie specjalnie psul niczego. Zreszta ja widze wszelkie zmiany. wiec moge zawsze przywrócić kopie zapasowa.

hibiskus, gigsa, Daisy lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Hej wszystkim,
    u mnie nadal krew w środku... raz więcej raz mniej ale nie wypływa... zaczynam 3 dzień z duphastonem 3 x 1... zastanawiam się czy jechać na IP ale dziś niedziela i boje się ze tylko mnie położą a badań i usg nie zrobią dziś i tak.. :/
    Brzuch mnie nie boli ale krew jest raz czerwona raz ciemniejsza... :/ na pewno nie jest jej mniej :/ W piątek lekarz stwierdził, ze to na pewno nie z nadżerki, ale nie chciał mnie zbadać za bardzo ani powiedzieć co może być przyczyną. Ale wymusiłąm usg i z fasolem było ok..
    Nie wiem co mam robić. Tyle się starałam i jak zwykle zawsze musi być do dupy, nic nie może być dobrze ;(

Poczekaj do jutra i leż. chyba,że zacznie Cię bardzo brzuch boleć to jedź. I może to głupie ale ona może tam jest ciągle ta sama no bo jak nie wypływa to gdzie ma zniknąć?

Nona Ty też poczekaj jak cię nie boli. jak to było tylko takie delikatne to ja bym poczekała chociaż do drugiego plamienia.

Cati tabelka super pomysł:)

Ja dziś oficjalnie otwieram sezon świąteczny :) piosenki świąteczne pełną parą:D mdłości jakby ustąpiły. Zwlekłam się z łóżka dopiero o 11. Moje dziecko przez 3 lata chyba nie oglądało tyle tv co ostatnie 3 tygodnie... Piździ!

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona te % to nasze przeczucia co do płci

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Cati, swietna tabelka :) widze ze masz termin dokladnie na ten sam dzien co ja - 8/07/15 :) Ja mam umowione prenatalne na 27/12 Zastanawiam sie tylko skąd wiesz ze w 30 % bedzie chłopiec a w 70 % dziewczynka? Ginekolog Ci to powiedzial na podstawie USG? Ja ostatnie USG miałam w poniedziałek była tylko taka mała fasolka (16 -18 mm) nic wiecej nie było widac (oczywiscie serduszko bylo :)
    Nieeeeeeeeeeeeee :D to moje przeczucia ;) ze raczej dziewczynka , bo moj maz mi truje ze to kobietka ;D no ale 100% pewna to bede dopieo pewnie na polowkowym ;)
    No ale przeciez przeczucia to tylko sugestia :) nie wykluczam tego ze moze byc to chlopiec :D wiec jest 30-70% :)

gigsa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaparcia na szczęście mnie omijają;/ ale dziewczyny tak mega na siłę to nie polecam załatwiania bo hemoroidy Wam wyjdą. Próbowałyście wszystkiego co przeczyszczające? Ja to mam takie produkty,że po nich wiem,że zaraz będę lecieć.pomyślcie co u was takie jest. kompot z suszonych śliwek? a może by spróbować z czopkami glicerynowymi...?

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:02

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Ja od poczatku ciązy biore dupka 2 x dziennie. Przed ciąża mialam niski progesteron. Poszłam do innego lekarza to powiedział by brac 3 x dziennie luteine 100 dopochwowo. Nie wiem czemu tak duzo, nawet nie mowiłam o tym bym miała jakies bóle. Jednak dwa tyg. pozniej stwierdził, że nie musze takich dużych dawek brac i teraz biore tylko duphaston. Luteine mam na "czarna godzine " jak zaczyna mnie cos bolec. Mysle ze lepiej brac tego dupka " just in case" na pewno nie zaszkodzi.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, zycze Ci dziewczynki :) ja tez bym chciala, ale wiadomo chłopiec czy dziewczynka oby było zdrowe :)

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    zaparcia na szczęście mnie omijają;/ ale dziewczyny tak mega na siłę to nie polecam załatwiania bo hemoroidy Wam wyjdą. Próbowałyście wszystkiego co przeczyszczające? Ja to mam takie produkty,że po nich wiem,że zaraz będę lecieć.pomyślcie co u was takie jest. kompot z suszonych śliwek? a może by spróbować z czopkami glicerynowymi...?
    Kompotu nie próbowałam jeszcze. Jeśli chodzi o śliwki to jem suszone.
    Czopki glicerynowe ? Zapytam w aptece. Jakoś głupio mi ginowi o tym mówić, ale trudno. Może coś doradzi jeszcze jak do wizyty nic nie pomoże. O hemorojdach w ciąży słyszałam temu nie chce do tego dopuścić.
    Przepraszam, że taki gówniany temat ruszyłam, ale naprawdę meczy mnie to.

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Cati fajna tabelka, widzę że dziewczyny też zadowolone ale jeszcze nic nie wpisane?:)
    No wlasnie sie cos nie pala do wpisywania :P

GIGSA - nie jedz sliwek ! :D czy to suszonych czy innych ;D toc to jeszcze bardziej zatwardzenia dostaniesz :D

jak juz cos to morele ! :) maja duzo blonnika

Zielona - wlasnie :) nie wazne czy chlopiec czy dziewczynka , wazne by bylo zdrowe. To tylko nasze przeczucia co by nie bylo to bedziemy kochac nad zycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 12:20

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa, na zaparcia jest dobry blonnik wiec moze kawa inka z blonnikiem?

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ