WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymaj się i wracaj szybko na fioletową!

Helen lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa:)

Wiem, że już niedługo wszystko wróci do normy... już dzisiaj był lepszy:) zjadł nawet 3 kromki na kolacje i szczekał mi do słuchawki bo udawał psa ciapka ;))))

A ja teraz próbuje zając myśli i ręce i organizuję Szlachetną Paczkę wśród znajomych. Super sprawa. w zeszłym roku bardzo byłam wzruszona jak wszyscy znajomi przynosili mi do domu podarunki dla wybranej przeze mnie rodziny...
    A rodzina, jak potem wynikało z relacji też nie jedną łezkę uroniła jak dostali to wszystko:)

hibiskus lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno się pochwalę, już nie mogę się doczekać...aż szczęście zawita w naszych sercach...
    dlatego wybrałam zabieg, aby móc jak najszybciej się starać z powrotem:)
    Tryzmajcie kciuki w poniedziałek rano, aby wszystko poszło zgodnie z planem.
    Buziaki
    i dbajcie o siebie :)

hibiskus, kahaśka, Lena87, Nona, Smartunia, mała2930 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, śledziłam Twoja historię i kibicowałam...
    Przykro mi bardzo,że się nie udało.. wytrwałości życzę i nie trać optymizmu bo z tego co czytałam teraz Ci go nie brakowało:)
    Niestety nie zawsze się udaje.. Ja w kwietniu miałam puste jajo i też miałam zabieg... Przykre jest to wszystko ale dasz radę i niedługo tu powrócisz.
    Trzymam za Ciebie kciuki!!

Helen lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Tak sobie myśle że nie ma reguły co do tych bóli... tak czytam ze niebezpieczne chyba jest połączenie 3 czynników - bóle, gorączka i krwawienie
    Zielona nie wiem ktory to twoj dzien ciąży ale jesli ból jest bardzo mocny i promieniuje tak ze aż pali od ktoregoś z jajników to należy dla swojego bezpieczenstwa i ciąży pojechać na izbę, zgłosić bóle i tam cię zbadają, choćby rutynowo. Jesli bóle są zwykłe, czyli lekkie, to raczej norma, ale my nie zastąpimy ci lekarza.
    Ja nie miałam krwawień a mimo to ciąża nie była prawidłowa, nie chcę cię straszyć, ale są od tego lekarze, aby w tak waznym dla ciebie momencie, jesli podejrzewasz ze coś nie jest do końca normalne, aby to skonsultować i nie czekać, jesli czujesz ze mocno boli.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Helen, śledziłam Twoja historię i kibicowałam...
    Przykro mi bardzo,że się nie udało.. wytrwałości życzę i nie trać optymizmu bo z tego co czytałam teraz Ci go nie brakowało:)
    Niestety nie zawsze się udaje.. Ja w kwietniu miałam puste jajo i też miałam zabieg... Przykre jest to wszystko ale dasz radę i niedługo tu powrócisz.
    Trzymam za Ciebie kciuki!!
    Optymizm wrócił, gdyz znam juź diagnozę, mam sposób leczenia i czuje sie już bezpieczna, najgorsze było czekanie.
    Niestety przykre jest to że nas kobiety dotykają takie sprawy, ale wszystkie jestesmy dzielne i tak skonstruowane przez naturę że się nie poddajemy :).
    Dziękuję i życzę ci zdrowej i spokojnej ciąży.

believe, Smartunia lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:01

Helen lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:52

Helen lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:42

hibiskus, Helen lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:00

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:42

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:52

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pomysl sie wam spodoba , ale zrobilam tabelkę z nami wszystkimi ;)
    Sa tam dosc spore informacje to tez jesli ktos nie ma problemu z ich ujawnieniem to moze sam wpisac sie do tabelki.

Ja dla przykladu uzupelnilam "narazie" tylko to co chciala bym by bylo wyswietlone :) gdy wszyscy moi bliscy beda juz wiedziec to uzupelnie wiekszosc ktore uwazam za istotne .

Podobna tabelkę widzialam u kwietniówek :) z tym ze ja zrobilam doslownie tecze... ;P sory ponioslo mnie.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Marteczka - wyslalam do ciebie zaproszenie zebys mi podala swojego meila to bedziesz mogla edytowac oraz te dziewczyny ktore chca same ją edytowac musza wyslac maila bym mogla was dodac do listy edytorek ;)
    Chyba ze chcecie same to robic , majac linka mozecie automatycznie same edytowac liste ? zgadzacie sie? ( tu jeden minus ze jesli ktos z zewnatrz kliknie w link moze go zmienic ) a tego chyba bysmy nie chcialy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 00:40

Aneta210, usia89, Daisy, mała2930, ChillaTeqilla lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tabelka bardzo mi sie podoba!!!

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy. Wizytę miałam umówioną na poniedziałek ale nie wytrzymałam niepewności i poszłam wczoraj :) jest serduszko i 7 mm zarodek:) bardzo się ucieszyłam. Jutro wstawie fotkę.

Ale mój problem polega na odwarstwieniu trofoblastu. Kurczę lekarz powiedział że mam niewielkie odwarstwienie i kazał brać luteine jak do tej pory i przyjść na kolejna wizytę jak będzie mi się kończyła. Czyli około miesiąc półtora.
    Ja byłam skołowana nawet nie wiedziałam co to znaczy. Dopiero teraz wyczytałam co to jest. Lekarze mówią żeby leżeć i nie przemęczać się. Mój nawet nie zapytał gdzie pracuje :(nie mówił nic o tym by uważać na siebie, nic kompletnie nie mówił, w ogóle gdybym go nie zapytała to bym nawet nie wiedziała jakie badania mam zrobić. ( jak się zapytałam to uslyszalam "a to my jeszcze nie robiliśmy żadnych badan?")Kartę niby mam założoną on trzyma w gabinecie ale teraz nawet do niej nie zajrzał. Zero porad ani nic kompletnie. Nawet mi nie wyliczył porodu, tylko w którym tyg jestem.
    Nic z tego nie rozumiem... Zastanawiam się czy go nie zmienić. Zresztą nie chce rodzić w swoim mieście bo tu jest jeden szpital i to tragiczny i myślę czy by nie znaleźć lekarza w mieście obok i tam rodzić.

Doradźcie mi czy ja jestem przewrażliwiona czy z nim jest coś nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 01:02

Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Nie wiem czy pomysl sie wam spodoba , ale zrobilam tabelkę z nami wszystkimi ;)
    Sa tam dosc spore informacje to tez jesli ktos nie ma problemu z ich ujawnieniem to moze sam wpisac sie do tabelki.

Ja dla przykladu uzupelnilam "narazie" tylko to co chciala bym by bylo wyswietlone :) gdy wszyscy moi bliscy beda juz wiedziec to uzupelnie wiekszosc ktore uwazam za istotne .

Podobna tabelkę widzialam u kwietniówek :) z tym ze ja zrobilam doslownie tecze... ;P sory ponioslo mnie.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Marteczka - wyslalam do ciebie zaproszenie zebys mi podala swojego meila to bedziesz mogla edytowac oraz te dziewczyny ktore chca same ją edytowac musza wyslac maila bym mogla was dodac do listy edytorek ;)
    Chyba ze chcecie same to robic , majac linka mozecie automatycznie same edytowac liste ? zgadzacie sie? ( tu jeden minus ze jesli ktos z zewnatrz kliknie w link moze go zmienic ) a tego chyba bysmy nie chcialy.

Cati, to jest CUDNE! Boska tęcza <3 Przyjmij mnie proszę do przyjaciółek to Ci wyślę maila na priv. Chciaz mi nie przeszkadza, żeby ten dokument był publiczny. Nie sądzę by ktoś obcy celowo mieszał.

Aneta210 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy. Wizytę miałam umówioną na poniedziałek ale nie wytrzymałam niepewności i poszłam wczoraj :) jest serduszko i 7 mm zarodek:) bardzo się ucieszyłam. Jutro wstawie fotkę.

Ale mój problem polega na odwarstwieniu trofoblastu. Kurczę lekarz powiedział że mam niewielkie odwarstwienie i kazał brać luteine jak do tej pory i przyjść na kolejna wizytę jak będzie mi się kończyła. Czyli około miesiąc półtora.
    Ja byłam skołowana nawet nie wiedziałam co to znaczy. Dopiero teraz wyczytałam co to jest. Lekarze mówią żeby leżeć i nie przemęczać się. Mój nawet nie zapytał gdzie pracuje :( w ogóle gdybym go nie zapytała to bym nawet nie wiedziała jakie badania mam zrobić. ( jak się zapytałam to uslyszalam "a to my jeszcze nie robiliśmy żadnych badan?")Kartę niby mam założoną on trzyma w gabinecie ale teraz nawet do niej nie zajrzał. Zero porad ani nic kompletnie. Nawet mi nie wyliczył porodu, tylko w którym tyg jestem.
    Nic z tego nie rozumiem... Zastanawiam się czy go nie zmienić. Zresztą nie chce rodzić w swoim mieście bo tu jest jeden szpital i to tragiczny i myślę czy by nie znaleźć lekarza w mieście obok i tam rodzić.

Doradźcie mi czy ja jestem przewrażliwiona czy z nim jest coś nie tak?

Zmień go. Lekarz ma pasować do Ciebie, jeśli ten nie daje Ci poczucia bezpieczeństwa, to sajonara, znajdziesz inego. Nie mówię, że ten jest zły, może innej by pasował, ale dla Ciebie najwyraźniej nie jest odpowiedni.

A, i nie sugeruj się tym w jakim szpitalu pracuje dany lekarz. Najprawdopodobniej i tak go nie będzie podczas porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 01:02

Aneta210 lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać grrrrr

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7tygodniu :D

Bardzo fajna tabela :) Cati, wyslalam Ci zapr :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ..

Aneta Gratuluję <3
    Jeśli chodzi o lekarza to bez zastanawiania się ZMIEŃ GO !

Cati tabelka piękna ;) tyle że Ginger już z Nami nie ma jak dobrze pamiętam ..

Aneta210, cati lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, jak tam po szalenstwach Andrzejkowych? ;)

Helen, trzymaj się i wracaj do nas na foiletową pochwalić się dobrymi wieściami :) trzymam za ciebie kciuki z całych sił :)

Cati, super tęczowa tabelka!!! Wysyłam ci zaproszenie do przyjaciółek ;)

A ja chyba jednak zaraziłam sie od małej, bo czuję że powoli mnie bierze, nos mam zatkany i gardło piecze :/ trzeba sie ostrzej wziąć za kurowanie, zaraz ide zrobić sobie mleko z czosnkiem, pewnie nie będzie zbyt smaczne, ale co zrobić ;)

Miłej niedzieli kobitki :*

Helen lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ