Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
petitka,
płukanka woda+sól ewentualnie szałwia lub rumianek i też są takie tabletki na gardło dla ciężarnych Prenalen (dziewczyny już wspominały) no i tamtum verde.
Możliwości nie ma za wiele....
no i często imbir z miodem i cytryną
ach te cholerne choróbska tyle zamętu niosą...pepitka lubi tę wiadomość
-
Flexi wrote:Oj jestem wredna. Mąż juz na rzekome humorki narzeka
Niech się przyzwyczaja, bo to dopiero początek:)
Ja w pierwszej ciąży nie dość, że humorzasta to cały czas ryczałam (podobnie jak teraz, pamiętam, że wtedy leciała taka reklama Calzedonia o córce i były małe buciki, brzuszek ciążowy i mała dziewczynka w rajstopkach i było hasło "mamy nadzieję, że to będzie dziewczynka" ale ja ryczałam:)
a maż miał niezły ubaw i twierdził, że jak zacznę ryczeć na reklamach proszków to zacznie się niepokoićpepitka lubi tę wiadomość
-
No dziewczyny przyszla pora na mnie i na pokazanie naszego Malenstwa
Bylam dzisiaj na usg. Musialam sprawdzic czy wszystko jest ok. Powiedzialam o długim i czestym plamieniu brazowym i lekarz przy usg powiedzial ze to wszystko przez zagniezdzenie zarodka i rosnace lozysko i nie ma zadnych powodow do zmartwien. Serce walilo jak oszalałe, gdy zobaczyłam dzidzie to mnie rozpaliło na buzi. Przyszedł moment sprawdzenia akcji serca, 2 x zobaczyłam linie ciągła, wystraszyłam się, ale juz za 3x było słychac i widac bijace serduszko.i ciaza wyszła o 3 dni młodsza
O to nasze silne Maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:14
pepitka, hibiskus, cati, Sabela, olitka, Daisy, Flexi, Tysia85, Marteczka91, kahaśka, Nona, mała2930, Sana, mufinka lubią tę wiadomość
-
Witam się bardzo nie śmiało
12 dni temu dowiedziałam się ze jestem w upragnionej ciąży
jestem według OM 5t2d a jak byłam w piątek na usg to mu pokazalo niby 5t5d ale wydaje się mi że z OM bardziej wiarygodna bo owu ksiazkowo w 14dc. Co myślicie
?
Termin to 30/07
W piątek był pęcherzyk 9,6mm czy myślicie że jest dobrze? Kolejna wizyta za tydzień, będzie już serduszko:)? Według OM będzie to 6t1dDaisy, Sabela, cati, olitka, Tysia85, Smartunia, Nona, mała2930 lubią tę wiadomość
-
karola_aa wrote:Witam się bardzo nie śmiało
12 dni temu dowiedziałam się ze jestem w upragnionej ciąży
jestem według OM 5t2d a jak byłam w piątek na usg to mu pokazalo niby 5t5d ale wydaje się mi że z OM bardziej wiarygodna bo owu ksiazkowo w 14dc. Co myślicie
?
Termin to 30/07
W piątek był pęcherzyk 9,6mm czy myślicie że jest dobrze? Kolejna wizyta za tydzień, będzie już serduszko:)? Według OM będzie to 6t1d
Termin porodu w moją (i męża) rocznice ślubu:)
Usia, fajny groszek:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:20
usia89, karola_aa lubią tę wiadomość
-
pepitka wrote:Dziękuję dziewczynki za porady, jutro pędze do apteki i do marketu po imbir. Bo od czosnku to czuć już mnie na kilometr, jutro mój okulista sie przekręci
nooo wiem coś o tym ja też często się ratuje czosnkiem a potem mam stresa, że ktoś mnie za śmierdziucha weźmie:) ale co tam zdrowie najważniejsze:)
Za to imbir nie daje takich efektów specjalnych a mam wrażenie, że jest bardziej skuteczny:)pepitka lubi tę wiadomość
-
Usiaaaa bosko! mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza?
Cati - ahh Ty masz pomysły - mi się bardzo podoba ten ze zdjęciamiOczekuj mojego za tydzień w sobotę
Spokojnej nocy!usia89, cati lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny
czuje sie o tone lzejsza, emocje, strach, lek opadłyCiesze sie i czuje sie o 100% spokojniejsza, tym bardziej ze powiedział ze nie mam zadnych powodow do zmartwien
I mam nadzieje ze wszystkie zobaczycie zdrowe duze MalenstwaMia S lubi tę wiadomość
-
Tysia85 wrote:Usiaaaa bosko! mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza?
Cati - ahh Ty masz pomysły - mi się bardzo podoba ten ze zdjęciamiOczekuj mojego za tydzień w sobotę
Spokojnej nocy!to z nudow
próbuje cos kreatywnego zrobic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 22:02
-
usia89 wrote:Dzieki Dziewczyny
czuje sie o tone lzejsza, emocje, strach, lek opadłyCiesze sie i czuje sie o 100% spokojniejsza, tym bardziej ze powiedział ze nie mam zadnych powodow do zmartwien
I mam nadzieje ze wszystkie zobaczycie zdrowe duze Malenstwa
Usia, a Ty cały czas plamisz tak na brązowo?
Bo ja tak mam od środy i mi też lekarz powiedział, że jest ok (było serduszko już w czwartek) i to zarodek sobie mości miejsce:) ale z racji tego, że jedna ciąże straciłam to biorę duphaston i mam polegiwać i się oszczędzać...
A Ty coś bierzesz?