Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Nona ja biorę Duphaston tylko wieczorem jedną tabletkę i lekarka mówiła, że do 16 tygodnia. Miałam ładny progesteron i nie plamiłam ale dała zapobiegawczo - niech będzie. W pierwszej ciąży nic nie brałam...
Hi hi ja też w gronie dziewczyn z 3 z przodu jestemFajnie, że jest nas wiecej
Miłego dniaNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Witamy się z Wami wprost ze szpitala, dziś o 6 rano zostałam przyjęta na oddział w ramach kontroli ..
Wczoraj przed snem, okropny ból brzucha miałam taki jak rok temu przed poronieniem ..
Wzięłam dwie nosy, apap .. położyłam się do łóżka a tam wszystkie emocje ze Mnie wyszły płakałam jak małe dziecko a mąż tulił ..
Co chwilkę się budziłam i leciałam do łazienki sprawdzić wkładkę ..
Brzuch nadal lekko ćmi ..
Widziałam fasolkę i bijąceszkoda że nie słyszałam
coś mam podane w HZ ale nie wiem czy to jest to .. 28 HZ czy mógł by Mi to ktoś przeliczyć ?
Według USG jest to 5w6d CRL 0,26cm ..
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:40
-
hej
dopisałam się do listy.
dzisiaj miałam przeczucie, że nie chciało mi się wygrzebać z ciepłego łóżeczka, bo dzisiaj taki okropny, zimny dzień, wiatr uszy urywa normalnie.
no ale cóż, już siedzę w pracy i pora się zabrać za coś konstruktywnego.
nie mogę się doczekać świąt normalnieNona lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Lena dobrze,ze pojechałaś sprawdzić, najważniejsze, że fasolka ma się dobrze. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli!!!
Kobitki, czy wiecie że brakuje nam jednej strony, żeby dogonić czerwcówki????? Ale mamy tempoNona, mała2930, usia89, hibiskus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Cześć Dziewczyny,
Witamy się z Wami wprost ze szpitala, dziś o 6 rano zostałam przyjęta na oddział w ramach kontroli ..
Wczoraj przed snem, okropny ból brzucha miałam taki jak rok temu przed poronieniem ..
Wzięłam dwie nosy, apap .. położyłam się do łóżka a tam wszystkie emocje ze Mnie wyszły płakałam jak małe dziecko a mąż tulił ..
Co chwilkę się budziłam i leciałam do łazienki sprawdzić wkładkę ..
Brzuch nadal lekko ćmi ..
Widziałam fasolkę i bijąceszkoda że nie słyszałam
coś mam podane w HZ ale nie wiem czy to jest to .. 28 HZ czy mógł by Mi to ktoś przeliczyć ?
Według USG jest to 5w6d CRL 0,26cm ..
Pozdrawiamszybko wracaj do domku z bobasem
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
witam sie i ja wczoraj nie zaglądałam brak czasu i dzisiaj nadrabiałam masakra ile naskrobałyscie:)
Helen tak bardzo ci współczuje:(
witam też nowe cięzarówki:)
Gratuluje udanych wizyt i serduszek:)
co do tebelki to przesliczna juz ja uzupełniłam:)
a co do brzuszków to ja mam brzuchol jak bym była w 5 mies niestety pcos w czystej postaci ale pomysł fajny
Lene87 szybkiego powrotu do domku:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 09:40
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Czesc kochane! Witam sie i ja, juz po sniadanku (cos szybko mi poszlo
), jeszcze kawusia.
Helen, badz dzielna kochanie! Wszystkie tu myslimy dzis o Tobie szczegolnie mocno
Lena, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze! Ja niestety tez nie znam sie na zadnych przeliczeniach..trzymam kciuki za Ciebie bardzo, bardzo mocno! Podjelas bardzo dojrzala decyzje, jadac na pogotowie. Obys szybko wrocila do domku no i na biezaco nas informuj w miare mozliwosci!
Nona, ja bede brala luteine conajmniej do 16 tyg, tak samo estrofem ponoc. Teraz martwie sie czy zmiana gina na tego ze Swissmedu nie wplynie na podejmowanie przez niego decyzji odnosnie lekow i sposobu prowadzenia ciazy
Coraz wiecej mysle czy nie zostac jednak przy invikcie..nawet jesli zdecyduje sie na porod w Swissmedzie, to nie musze przeciez miec tam gina, to samo ze szkola rodzenia czy wyborem poloznej. A invicta to jednak klinika glownie ginekologiczna, a nie tak jak Swissmed ogolna. I w razie jakby cos sie zlego dzialo, zawsze moja obecna gin od nieplodnosci bedzie miala wglad w moje wyniki i mozna sie bedzie z nia skonsultowac. Eh nie wiem mam totalny metlik w glowie, a wiem ze wybor lekarza juz tuz tuz, przeciez ostatnia wizyte u mojej gin mam w te srode..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 10:05
-
http://matma4u.pl/topic/28194-okres-i-czestotliwosc-tetna/
Tu jest wzór, który można zastosować. Zaraz się ogarne i spróbuję to przekształcić do formy nam potrzebnej.
Daisy, co dobrego jadlas? Dla mnie 7 tydzień rozpoczął się pod znakiem mdłości, wmusiłam w siebie jajecznicę, bo na myśl o mojej standardowej owsiance wszystko mi stanęło w gardle -
Zgodnie ze znanymi mi zasadami matematyki przelicza się to tak:
f=1/s
A z ichniejszego na nasze
tętno / ilość sekund, przez które było mierzone = częstotliwość w Hz.
Jeszcze inaczej mówiąc: trzeba pomnożyć Hz * sekundy W których je mierzono.
Może ktoś sprawdzić mój tok rozumowania? -
Witajcie kochane, ja na nogach od 7 rano byłam dzisiaj na badaniach,jakaś masakra dostałam skierowanie na wszystkie badania razem z tsh ft4 ft3 i pobrali mi 7 fiolek krwi myślałam że tam padne:) z tego wszystkiego zapomniałam nawet zapytać się kiedy mogę odebrać wyniki.
Ja biorę duphaston 3 razy dziennie co 8 godzin brzuch mnie już nie boli więc sądzę że lekarz zmniejszy mi dawkę. Mój lekarz jest endokrynologiem,ginekologiem i anestezjologiem więc mam dobrze:)
Lana87 dobrze że zobaczyłaś już swoje maleństwo,możesz być spokojniejsza:) życzę szybkiego powrotu do domu.
Co do spania mogę spać w każdej pozycji,na brzuchu na boku na plecach nie mam z tym problemu:) troszkę się martwię przestały boleć mnie piersi,wcześniej bolały przy dotyku,przy ściągnięciu stanika itd od jakiś 3 dni w ogóle nie bolą;/ -
Daisy wrote:Czesc kochane! Witam sie i ja, juz po sniadanku (cos szybko mi poszlo
), jeszcze kawusia.
Helen, badz dzielna kochanie! Wszystkie tu myslimy dzis o Tobie szczegolnie mocno
Lena, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze! Ja niestety tez nie znam sie na zadnych przeliczeniach..trzymam kciuki za Ciebie bardzo, bardzo mocno! Podjelas bardzo dojrzala decyzje, jadac na pogotowie. Obys szybko wrocila do domku no i na biezaco nas informuj w miare mozliwosci!
Nona, ja bede brala luteine conajmniej do 16 tyg, tak samo estrofem ponoc. Teraz martwie sie czy zmiana gina na tego ze Swissmedu nie wplynie na podejmowanie przez niego decyzji odnosnie lekow i sposobu prowadzenia ciazy
Coraz wiecej mysle czy nie zostac jednak przy invikcie..nawet jesli zdecyduje sie na porod w Swissmedzie, to nie musze przeciez miec tam gina, to samo ze szkola rodzenia czy wyborem poloznej. A invicta to jednak klinika glownie ginekologiczna, a nie tak jak Swissmed ogolna. I w razie jakby cos sie zlego dzialo, zawsze moja obecna gin od nieplodnosci bedzie miala wglad w moje wyniki i mozna sie bedzie z nia skonsultowac. Eh nie wiem mam totalny metlik w glowie, a wiem ze wybor lekarza juz tuz tuz, przeciez ostatnia wizyte u mojej gin mam w te srode..ginekolog to ginekolog a badania i tak mozesz miec ydrukowane wszystkie i zawsze lekarze moga przegladnac sobie. Ja mam specjalna teczke gdzie juz sa przezroczyste folie przymocowane i tam daje wszystkie wyniki hronologicznie.
Dzisiaj przed chwilka w koncu zrobilam to drugie ;P bez plamienia pomogla woda, miod cytrynajestem szczesliwa. Czekam na wyniki hcg i progresteron
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami