X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    te ktore dzis przytuptały :D mamy nową liste do uzupelnienia :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Jest nas 70 ! , poki co 30 dziewczyn uzupełniło liste :) czekamy na resztę .

ja jako emerytka w tym gronie musiałam się doczłapać do kompa, ale już mi się udało :D

Daisy, olitka, livia30, cati, Tysia85, pepitka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)

Widzę, że od rana gorrrące tematy poruszacie:)
    Dla mnie sex mógłby teraz nie istnieć, po pierwsze cały czas plamię i mam stres, że coś się może stać, w pierwszej ciąży miałam zakaz przez pierwsze 5 m-cy także jakoś to z tyłu głowy zostało...
    A poza tym jak malutki w szpitalu to nam figle nie w głowie....

Nona lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie większych problemów z seksem nie mam. na razie brzuszka nie widać to nic nie jest uciskane :) ochotę w sumie mam, czasem nawet bardzo :) ale kiedy przychodzi dzień kiedy marzę o tym, żeby tylko położyć się i spać to mój D. jest bardzo wyrozumiały :)

wczoraj wieczorem tak mi było niedobrze, że nie mogłam sobie ze sobą poradzić i miałam wrażenie jakby mnie "flaki" bolały. pomęczyło mnie dobre 2h aż zasnęłam...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dopiszę się, jak tylko będę miała dostęp do komputera, bo ostatnio tylko an telefonie Was czytam :)

Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:59

Aneta210, kierzynka lubią tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka ,monita ciekawe jak wizyty któraś miała mieć 11:15? czekamy!
    Helen dużo sił!

ja dziś koszmarna noc... Julka o 2 w nocy się zsikała, więc musiałam wstać. Potem uwaga o 4:30 przybiega do mnie zrozpaczona z chustką do nosa "mamo mam katar!" wkurzyłan się włączyłam katarek żeby jej wszystko wyciągnąć spsikałam wysmarowałam i do łóżka. Wypiździło mnie ostro , w pokoju miałyśmy 13 stopni! Więc wkurzona następna godzinę nie mogłam spać bo rozmyślałam jak przeżyjemy zimę, ile kosztuje kominek, albo może znowu piec wstawić do pokoju, albo pożeracz prądu kaloryfer do kontaktu. Kiedy już zasnęłam z przekonaniem że Julka pośpi dłużej. wstała równo 7...
    Co do seksu to ja mam libido 0% ale jeszcze też jakąś obawę. ale w sumie to nawet nie wiem czy mogę bo na luteinie i ten krwiaczek jest,dla męża jest wersja,że nie mogę na razie:D o dziwo bardzo dobrze to znosi!

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    ja jako emerytka w tym gronie musiałam się doczłapać do kompa, ale już mi się udało :D

Witaj w gronie emerytek;) ja też miałam dziś problem aby dojść dl kompa, ktoś mi odsunął balkonik od łóżka dlatego to tak długo trwało;)

kahaśka, Nona, Smartunia, hibiskus, Daisy, pepitka, Aneta210, Mia S lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Witaj w gronie emerytek;) ja też miałam dziś problem aby dojść dl kompa, ktoś mi odsunął balkonik od łóżka dlatego to tak długo trwało;)

hahaha wariatki!
    tak piszecie, że stare że myślałam, że macie z 40 lat a tu zaledwie po 30 :)

kahaśka lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, nie trzeba być emerytką, żeby w ciąży mieć problemy ze wstawaniem :D

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już pociechy, macie może dla maluszków nebulizator?
    Bo ja teraz chce kupić aby już w przyszłości zrobić wszystko co się da jak jakieś choróbsko się przypęta...ale kurcze nie wiem, który wybrać, strasznie ich dużo....

Daisy lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olitka my mamy od kilku lat taki http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-gratis-smoczek-i4764369886.html

jest bardzo dobry, koleżanki też go mają tylko w kształcie krowy i też zadowolone. wszystkie nebulizatory za ok. 100zł są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 12:27

Nona, olitka lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    Dziewczyny, które mają już pociechy, macie może dla maluszków nebulizator?
    Bo ja teraz chce kupić aby już w przyszłości zrobić wszystko co się da jak jakieś choróbsko się przypęta...ale kurcze nie wiem, który wybrać, strasznie ich dużo....
    co bo nie jaze?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oi już wiem o co kaman też mamy od samego początku i nawet nam oprócz małej sie zdarza korzystać

olitka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:59

Daisy lubi tę wiadomość

• olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Olitka my mamy od kilku lat taki http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-gratis-smoczek-i4764369886.html

jest bardzo dobry, koleżanki też go mają tylko w kształcie krowy i też zadowolone. wszystkie nebulizatory za ok. 100zł są ok.

A powiedz to rzeczywiście pomaga na początku przeziębienia? nie rozwija się dalej? Twoja pociecha chce przez niego oddychać?

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    ja slyszalam tylko ze nebulizatorlepszy niz inhalator. A macie tez nawilzacz powietrza na zime?

nawilżacz miałam taki ultradźwiękowy ale kurna zepsuł więc ostatnimi czasy mokre ręczniki wieszałam na kaloryfer w małego pokoju na noc....
    Ale ten nebulizator muszę kupić.. tylko, że pediatra podała mi takie dane, że żaden nie spełnia tych warunków.... nawet takie za 300 zl... chyba jej się coś pomyliło..

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka, dzięki za info, póki co ten który podałaś najbliższy jest ideałowi wg. pani doktor...
    Dziwne, że te droższe mają gorsze parametry..

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sex i mdłości + wzdęcia nie idą w parze...
    możecie mnie dopisać do listy 22 lipiec termin porodu chyba ze cos si e zmieni po wizycie w przyszłym tyg.

hibiskus lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy nebulizator od samego początku,jak dla mnie to podstawa bo nebulizacje z soli na katar to jedno ,a dwa ,że nawet jak wam się coś przypałęta to są lepsze leki na kaszel itd itp. Szukaj takiego co rozbija na jak najmniejsze cząsteczki i im szybszy czas podawania leku tym lepiej. u nas nie ma problemu z oddychaniem, jak była mała to zasypiała przy nim:D teraz włączam jej bajkę po prostu,żeby się nie nudziła ,ale też od zawsze wpajam jak z lekarstwami nie ma wyboru to dla jej zdrowia. Sama niejednokrotnie podczepiałam się jak miałam problem z zatokami. oczyszcza super.
    słyszałam,że najlepsze są medeli. my kupiliśmy w biedronce za 100 ,ale parametry ma całkiem niezły i wyprodukowany tam gdzie medeli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 12:52

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka wrote:
    A powiedz to rzeczywiście pomaga na początku przeziębienia? nie rozwija się dalej? Twoja pociecha chce przez niego oddychać?

pomaga bardzo. nawet jak młody łapał jakieś zapalenia tchawicy to dzięki temu obchodziło się bez antybiotyków. z resztą nawet antybiotyki podane w ten sposób szybciej stawiają dziecko na nogi. my na początku mieliśmy taki zwykły biały pożyczony z apteki ale młody bał się go. dlatego kupiliśmy ten w kształcie misia i już bez przeszkód dał się inhalować.

olitka lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ