Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
olitka wrote:Usia, a Ty cały czas plamisz tak na brązowo?
Bo ja tak mam od środy i mi też lekarz powiedział, że jest ok (było serduszko już w czwartek) i to zarodek sobie mości miejsce:) ale z racji tego, że jedna ciąże straciłam to biorę duphaston i mam polegiwać i się oszczędzać...
A Ty coś bierzesz?
juz nie plamiewrócił normalny sluz
a z lekow nic specjalnie na to nie bralam i nie biore, tylko kwas foliowy i tran
Badz spokojna, plamienia sie zdarzaja, moze u Ciebie tez jest taki powod jak u mnie, ze wszystko rosnie a masz wrazliwe naczynka które pekajaBedzie dobrze !
Nona, olitka lubią tę wiadomość
-
ja jestem jak najbardziej za zdjęciami z chęcią pooglądam wasze brzuszki, ja od dzisiaj co tydzień też zaczynam robić zdjęcia,ale dla siebie i narzeczonego
związku z moją chorobą pcos mam problem z wagą,tak więc ja już wyglądam na 6 miesiąc:) a zdjęcia tu zacznę dodawać jak już naprawdę będzie widać że to dzidziuś a nie mój tłuszczyk:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
usia89 wrote:juz nie plamie
wrócił normalny sluz
a z lekow nic specjalnie na to nie bralam i nie biore, tylko kwas foliowy i tran
Badz spokojna, plamienia sie zdarzaja, moze u Ciebie tez jest taki powod jak u mnie, ze wszystko rosnie a masz wrazliwe naczynka które pekajaBedzie dobrze !
Dzięki za słowa otuchy, kurcze niech się już to plamienie skończy.. ale z tego co widzę to takich plamiących jest nas więcej... mam nadzieję, że dla wszystkich nam to przejdzie i niedługo nam wyrosną piękne ciążowe brzuszki:)usia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:usia super że byłaś na usg ( w niedzielę hihi) i się uspokoiłaś.
Dziewczyny zażywające luteinę/duphaston-macie już plan odstawiania?
Bo różnie mówią, ze do 13 tygodnia, potem stopniowo zmniejszać dawkę w 14tyg do 1 x dziennie, w 15tygodniu do 0,5 x dziennie. Inni ze do 16tygodnia.
Jak ktos już coś podpytał lekarza to piszcie.
Z odstawianiem bromergonu w ciąży też się strasznie bałam odstawić po pozytywnym teście wiec przez 2 tygodnie stopniowo zmniejszałam dawkę.
Ja wyznaję zasadę że żadnego leku w ciąży nie można odstawić gwałtownie...
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to rzeczywiście to było stopniowo, ale kurcze dokładnie nie pamiętam schematu, to też pewnie zależy ile wyjściowo się tego duphastonu bierze... wtedy brałam 3x2 a teraz 2x1. Ja go brałam do ok 16 tygodnia, tylko, że ja wtedy miałam krwiaki... teraz póki co nic nie mówił o odstawieniu...Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:olitka-my najstarsze na forum hihi
ja ide spac dziewczyny. Jutro 8-16 nadaję z pracy jak będzie w miarę luźno.
Matko!! Ja jestem najstarsza!! no ładnie:) niektórym to mogłabym matkować
No cóż starość nie radośćMam nadzieję, że ktoś starszy jeszcze nie ujawni;)
bo odczuwam lekki dyskomfort;)Nona lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, ponownie nie próbuję nadrabiać wszystkiego c się wydarzyło, więc mogę być do tyłu z nowinkami i wieściami od Was i co u Was.mam nadzieję, że wszystko w porządku
mnie dzisiaj boli brzuch (gazuje mnie ;p) i mdli. kurczę, prawie z dwóch stron męczy...
już liczę na palcach dni do wizyty u ginka
teraz lecę spać, bo rano do pracy
dobranoc brzuchatki -
dobranoc wszystkim,
Maż zjechał od synka ze szpitala (zmienia się z moją mamą)i teraz idziemy się przytulić do łóżeczka:) oczywiście tylko przytulićbo w wieku emerytalnym to już się takich rzeczy nie robi;)
Mam nadzieję, że mój malutki już niedługo wróci bo zaczynam już fiksować.... -
olitka wrote:Matko!! Ja jestem najstarsza!! no ładnie:) niektórym to mogłabym matkować
No cóż starość nie radośćMam nadzieję, że ktoś starszy jeszcze nie ujawni;)
bo odczuwam lekki dyskomfort;)Chociaż nie wiem czy jest się czym chwalić. Dopiszę się jutro jak będę miała dostęp do kompa.
-
believe wrote:Przy okazji właśnie się zorientowałam, że mnie nie ma na żadnej liście
16.07 - proszę o dopisanie.
Kusiczka - uzupelnij liste
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny