X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela ja mam większy problem z... plecami niż z twarzą. czasem mi tylko na czole wyskoczy jakiś mały podskórny wągier, a na plecach to szkoda gadać...mam nadzieję, że to tylko na początku przez burzę hormonów.

Sylwia 87- ja też już jajo znoszę, żeby wytrzymać do wizyty do wtorku, bo też jeszcze nie widziałam serduszka!

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    Sylwia 87- ja też już jajo znoszę, żeby wytrzymać do wizyty do wtorku, bo też jeszcze nie widziałam serduszka!

Zleci Ci ten tydzień :) Ja na serduszko czekałam 4 tygodnie, trochę się ciągnęło, ale ostatni tydzień szybko minął :)

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Twoja córa ma prawie 3 lata i już nie śpi w dzień? Szybko przeszły Jej drzemki ;) Moja siostrzenica ma 4 lata i jeszcze dosyć często zdarza się, że w dzień się położy :)
    Jeszcze z tydzien temu spała, ale miala ciężko zasnąć wieczorem i wstawala baardzo wczesnie rano, kilka razy budziła się w nocy. Więc wolę żeby w dzień sie wyszalala a w nocy dała mamie odpocząć :) a jak jest naprawdę zmęczona to i w ciągu dnia czasem sama padnie ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiaczka, to ty tez jeszcze nie widzialas serducha? Ehh, ja tez nie mogę sie doczekać, chociaż teraz czas leci szybciej niż do tego pierwszego usg

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Jeszcze z tydzien temu spała, ale miala ciężko zasnąć wieczorem i wstawala baardzo wczesnie rano, kilka razy budziła się w nocy. Więc wolę żeby w dzień sie wyszalala a w nocy dała mamie odpocząć :) a jak jest naprawdę zmęczona to i w ciągu dnia czasem sama padnie ;)

A to faktycznie, jak miała później problemy ze snem to lepiej żeby w dzień nie spała, bo męczyła siebie i Ciebie.

pepitka lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka, nie widziałam jeszcze, bo byłam 6 tc i nie było jeszcze widać niestety. ale to już za tydzień! ;)

Sylwia87- tylko muszę się czymś zajmować, żeby nie myśleć i nie liczyć ;-)

dziewczyny obejrzyjcie: https://www.facebook.com/video.php?v=782427241818518 :)naprawdę super! :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    pepitka, nie widziałam jeszcze, bo byłam 6 tc i nie było jeszcze widać niestety. ale to już za tydzień! ;)
    U mnie tez nie było widać serducha w 6t3d, ja mam wizytę za 6 dni :) Zleci nam i bedziemy znów czekać na następną ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, witam :)
    Mnie już zawaliło na całego. Ledwo mówię, choć gardło mniej boli.

Sylwia <3

Sylwia87 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka- dokładnie tak będzie. tylko ja kolejną będę miała szybciej, bo mam się umówić z lekarzem na to USG przezierności karkowej czy jak to się dokładnie nazywa w 12 tc. a juz 10 tc, więc tydzień po tygodniu będę widzieć Maluszka ;)

pepitka lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Jestem, witam :)
    Mnie już zawaliło na całego. Ledwo mówię, choć gardło mniej boli.

Sylwia <3

Kochana wybierz się do lekarza, niech Cię zbada..

<3

gigsa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

Tysia85, hibiskus lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Nona dziękuję, mam nadzieję że się mylimy. Najważniejsze że mama w końcu dała się do lekarza wyrwać, bo ciągle to przekładała.

Udanego wtorku :*

Nona lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jak jeszcze nie powiedziałaś to jest dobry czas na takie cudowne wieści :)
    u nas rodzina najbliższa już wie :) a też planowaliśmy na święta mówić, ale wyszło inaczej ;p

gigsa- lepiej dmuchać na zimne i iść do lekarza, sama się wybieram, bo kaszlę jak nieboskie stworzenie...

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana mam nadzieje ze to tylko chwilowe bóle i szybko przejda, ale oczywiscie idz do lekarza i badz dobrej mysli. Daj znac co u Ciebie po wizycie.

Nona, ja tez chce powiedziec rodzince w swieta. Myslalam by dac im prezenty wskazujace na to. Np kupek dla najlepszej babci na swiecie czy cos... albo ładne pudełeczo a tam zdjecie USG.

Nona lubi tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona moja mama idzie do lekarza, nie ja :) trochę mnie boli brzuch ale to pewnie macica się już szykuje :) jeśli bóle będą ciągłe to oczywiście i ja zajrzę do lekarza. Ale żadnego plamienia nie ma, mdłości są, więc o siebie jestem spokojna :) martwię się o mamę.

Mam smaka na zupkę chińską, ale to taka chemia, że chyba jednak odpuszczę sobie.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, my tez chcemy powiedzieć na święta. Moim rodzicom kupuje poradnik dla babci i dziadka a że to ich pierwszy wnuk/wnuczka to na pewno dla nich będzie to najlepszy prezent/
    A jak teściom powie mąż to mi to rybka :P

Nona lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reakcje są zawsze ciekawe- szczególnie jeśli wieści o ciąży niosą ze sobą radość :) ajj trzymam kciuki dziewczyny :)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My już po spacerze - brrrr jaki ziąb!

Sabela mnie też "wypryszczyło" - niestety od początku ciąży coś wyskakuje - nie jakieś mega ilości, ale jednak ciągle coś jest....

Sana rozumiem o czym piszesz z mamą, ostatnio mieliśmy pod tym względem trudny czas w rodzinie, na szczęście wszelkie złe podejrzenia zostały wyeliminowane, tego i Wam życzę!

Gigsa bidulko tona zdrowia dla Ciebie, może faktycznie lekarz, żeby Cię osłuchał? albo inhalacje z soli fizjologicznej?

Nona myślę, że w Święta to idealny czas - zwłaszcza, jeśli będziecie całą rodziną. To już będzie 9-10tc więc wydaje mi się, że super :-) Ja i tak podziwiam te mamusie, które potrafią tak długo trzymać język za zębami :D

Coś jeszcze chciałam, ale oczywiście pamięć już nie ta ;-) Idę oblukać naszą listę, kto się jeszcze dopisał i kto ma wizytę dziś :-)

gigsa, Nona lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Gigsa, to leć do lekarza jak juz tak nieciekawie z twoim gardłem, żeby ci sie jakaś angina nie przyplatała albo ropne zapalenie.

A swoją drogą, to twoja rodzinka wie juz o ciąży i bliźnietach? Na pewno to będzie dla nich podwójne zaskoczenie ;D

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ