X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! nie było mnie kilka dni (niewiele) a tu coś ok 50 stron do nadrobienia - w życiu nie nadążę za Wami!

jakbym mogła jakiś skrót najważniejszych wiadomości prosić to byłabym wdzięczna - w zupełności mnie usatysfakcjonuje info typu złych wieści brak! same dobre :) bez większych szczegółów :)) mogę na kogoś liczyć??

ja nie bardzo zaglądam bo po prostu czuję się potwornie.... moje mdłości, ból głowy, zaburzenia snu i apetytu dobijają mnie wręcz i cieszę się strasznie, że mam rodziców pod nosem i mi dziecko z przedszkola odbierają bo ja po prostu przemieszczam się tylko z kanapy na łóżko i do łazienki... mam duży problem z jedzeniem bo wszystko mi rośnie w buzi, nic nie smakuje... jedyne co przyswajam to białe pieczywo z 2 rodzajami konkretnymi żółtego sera i kotlety z piersi kurczaka i ziemniaki... ot cały mój repertuar żywieniowy ostatnich dni... no jeszcze kilka owoców na szczęście... podobnie mam z piciem - tylko i wyłącznie herbata czarna ale musi być słaba i ciepła... nawet po wodzie mi niedobrze.... w piątek mam kolejną wizytę i usg z oglądaniem serducha więc przy moim samopoczuciu jeśli coś będzie nie tak to tylko się załamać bo próbuje dzielnie dawać radę i stawiać czoła tym moim objawom bo przy 1 synu miałam podobnie i gin mi mówił, że to dobrze bo silna ciąża....

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i obiecuje częściej zaglądać jak się ogarne trochę a teraz póki chwilowo mi ciut lepiej spojrze kilka stron wstecz :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z z rana wszystkie ciężarówki:)
    trzymam kciuki za wizytujące:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytałam chwile i możecie powiedzieć mi co u Helen? i co z Leną87 czemu w szpitalu jest?? Cati widzę, że jest wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:45

zpbnio4p92q84lda.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja tak samo w pracy pierwsze to herbatka i forum. Pół godziny dla mnie :-)
    Ja śpię od 23 do 6:30 czyli 7,5h a też ledwo zipię :-) taki urok
    Aha a po 20:00 to już jestem nie do życia...siedzę pod kocem, marznę, marudzę :-)

hahaha, Nona dokładnie- dzień kończy się o 20, ja często już siedzę w piżamie pod kołdrą, bo mi zimno :)

córcia moja jutro 6 lat kończy, więc jutro niestety będę musiała czas marudzenia pod kołdrą troszkę przesunąć ;-)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    podczytałam chwile i możecie powiedzieć mi co u Helen? i co z Leną87 czemu w szpitalu jest?? Cati widzę, że jest wszystko ok :)
    U Helen okazało się że to ciąża pozamaciczna i wczoraj miała mieć zabieg:(
    a Leną87 stego co pamiętam to źle się poczuła i pojechała do szpitala ale juz jest oki:)

dora8201 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    U Helen okazało się że to ciąża pozamaciczna i wczoraj miała mieć zabieg:(
    a Leną87 stego co pamiętam to źle się poczuła i pojechała do szpitala ale juz jest oki:)
    dzięki kochana :) kurde przykro z powodu Helen :( trzymam mocno kciuki za Lenę!! i mam nadzieję, że to koniec złych wieści??

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, co tam u Was w ten mroźny poranek?
    U nas szklanka na drodze i chodnikach. Ehhhh zima się zaczęła .... :/

Powiedzcie mi jak u Was z cerą? Bo mnie tak wypryszczyło, że patrzeć na siebie nie mogę.
    Nigdy nie miałam jakich strasznych problemów z twarzą, jakaś pojedyncza krostka i tyle a teraz to szkoda gadać :/

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam Was w początku 10 tygodnia ;) u mnie na szczęście żadnych okropnych objawów nie ma. Piersi już mnie tak nie bolą, tylko męczą mnie wzdęcia straszne i gazy ale to do przeżycia ;) ja kolejne usg mam dopiero 22 grudnia, nie wiem jak wytrzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:42

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    a ja witam Was w początku 10 tygodnia ;) u mnie na szczęście żadnych okropnych objawów nie ma. Piersi już mnie tak nie bolą, tylko męczą mnie wzdęcia straszne i gazy ale to do przeżycia ;) ja kolejne usg mam dopiero 22 grudnia, nie wiem jak wytrzymam ;)

Ja kolejne mam 29 grudnia więc jeszcze dłużej sobie poczekam ;) Pozostaje nam cierpliwość ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela ja mam problem z brodą - reszta cery gładziutka. Na szczęście powoli i z brodą problem mija.
    Za to boli mnie dziś podbrzusze :(

Muszę iść mamę do lekarza zarejestrować, niestety podejrzewamy najgorsze :(

Do dupy dzień, za przeproszeniem...

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dzis 1 zajecia z aqua jogi dla ciężarnych-będę jedyną po której nie widac ciąży ;-)

Zazdroszczę Ci tych zajęć, muszą być super :) Niestety w mojej okolicy poza szkołą rodzenia nie ma nic więcej dla ciężarnych :/

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) Dziś spałam jak nigdy - aż do 8:10 i potem jeszcze mała drzemka do 9 z córcią oglądającą bajkę :) szok!!! ;)

Sylwia, super, jaka twoja dzidzia już duża, prawie 2cm :) ja juz sie nie mogę doczekać swojej wizyty w poniedziałek, bo jeszcze nie widziałam serduszka.

Co do cery, to najpierw mi sie bardzo poprawiła a od paru dni mnie troszkę wysypało :/ a mialam nadzieję że w tej ciazy nie będę miala tego problemu a tu du*a

Życzę wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Powiedzcie mi jak u Was z cerą? Bo mnie tak wypryszczyło, że patrzeć na siebie nie mogę.
    Nigdy nie miałam jakich strasznych problemów z twarzą, jakaś pojedyncza krostka i tyle a teraz to szkoda gadać :/

Czasem coś mi wyskoczy, ale szybko znika. Szybciej niż przed ciążą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Sabela ja mam problem z brodą - reszta cery gładziutka. Na szczęście powoli i z brodą problem mija.
    Za to boli mnie dziś podbrzusze :(

Muszę iść mamę do lekarza zarejestrować, niestety podejrzewamy najgorsze :(

Do dupy dzień, za przeproszeniem...

Współczuję i wspieram... Oby to nie było to co podejrzewacie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Witam się z rana :) Dziś spałam jak nigdy - aż do 8:10 i potem jeszcze mała drzemka do 9 z córcią oglądającą bajkę :) szok!!! ;)

Sylwia, super, jaka twoja dzidzia już duża, prawie 2cm :) ja juz sie nie mogę doczekać swojej wizyty w poniedziałek, bo jeszcze nie widziałam serduszka.

No to pospałaś :) Ja wstaję zawsze przed 6, ale w dzień dosypiam ;)

No dziecior spory, większy niż wg OM, ale pewnie pójdzie po Tacie, bo ten ma prawie 200cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:56

pepitka, hibiskus lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    No to pospałaś :) Ja wstaję zawsze przed 6, ale w dzień dosypiam ;)

No dziecior spory, większy niż wg OM, ale pewnie pójdzie po Tacie, bo ten ma prawie 200cm ;)
    Ja też zawsze wstawalam okolo 6, czasem mała juz o 5 pobudke robiła. A od paru dni spi super długo :) ale coś za coś, córa nie ma drzemki w dzień także i ja nie mogę sobie na to pozwolić ;)

O kurrcze, no to rzeczywiście maluch może być duży po tatusiu ;) pewnie, niech rośnie :)

Sylwia87, Sylwia87 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam wtorkowo :-) Dopisałam się do listy, mam nadzieję, że dużo mnie nie ominęło, bo tyle nadrukowałyście, że nie nadążam z nadrabianiem. Jakieś pomysły co dziś można dobrego zjeść na obiad?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ja też zawsze wstawalam okolo 6, czasem mała juz o 5 pobudke robiła. A od paru dni spi super długo :) ale coś za coś, córa nie ma drzemki w dzień także i ja nie mogę sobie na to pozwolić ;)

O kurrcze, no to rzeczywiście maluch może być duży po tatusiu ;) pewnie, niech rośnie :)

Twoja córa ma prawie 3 lata i już nie śpi w dzień? Szybko przeszły Jej drzemki ;) Moja siostrzenica ma 4 lata i jeszcze dosyć często zdarza się, że w dzień się położy :)

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ