WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! nie było mnie kilka dni (niewiele) a tu coś ok 50 stron do nadrobienia - w życiu nie nadążę za Wami!

jakbym mogła jakiś skrót najważniejszych wiadomości prosić to byłabym wdzięczna - w zupełności mnie usatysfakcjonuje info typu złych wieści brak! same dobre :) bez większych szczegółów :)) mogę na kogoś liczyć??

ja nie bardzo zaglądam bo po prostu czuję się potwornie.... moje mdłości, ból głowy, zaburzenia snu i apetytu dobijają mnie wręcz i cieszę się strasznie, że mam rodziców pod nosem i mi dziecko z przedszkola odbierają bo ja po prostu przemieszczam się tylko z kanapy na łóżko i do łazienki... mam duży problem z jedzeniem bo wszystko mi rośnie w buzi, nic nie smakuje... jedyne co przyswajam to białe pieczywo z 2 rodzajami konkretnymi żółtego sera i kotlety z piersi kurczaka i ziemniaki... ot cały mój repertuar żywieniowy ostatnich dni... no jeszcze kilka owoców na szczęście... podobnie mam z piciem - tylko i wyłącznie herbata czarna ale musi być słaba i ciepła... nawet po wodzie mi niedobrze.... w piątek mam kolejną wizytę i usg z oglądaniem serducha więc przy moim samopoczuciu jeśli coś będzie nie tak to tylko się załamać bo próbuje dzielnie dawać radę i stawiać czoła tym moim objawom bo przy 1 synu miałam podobnie i gin mi mówił, że to dobrze bo silna ciąża....

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i obiecuje częściej zaglądać jak się ogarne trochę a teraz póki chwilowo mi ciut lepiej spojrze kilka stron wstecz :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z z rana wszystkie ciężarówki:)
    trzymam kciuki za wizytujące:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytałam chwile i możecie powiedzieć mi co u Helen? i co z Leną87 czemu w szpitalu jest?? Cati widzę, że jest wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:45

zpbnio4p92q84lda.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja tak samo w pracy pierwsze to herbatka i forum. Pół godziny dla mnie :-)
    Ja śpię od 23 do 6:30 czyli 7,5h a też ledwo zipię :-) taki urok
    Aha a po 20:00 to już jestem nie do życia...siedzę pod kocem, marznę, marudzę :-)

hahaha, Nona dokładnie- dzień kończy się o 20, ja często już siedzę w piżamie pod kołdrą, bo mi zimno :)

córcia moja jutro 6 lat kończy, więc jutro niestety będę musiała czas marudzenia pod kołdrą troszkę przesunąć ;-)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    podczytałam chwile i możecie powiedzieć mi co u Helen? i co z Leną87 czemu w szpitalu jest?? Cati widzę, że jest wszystko ok :)
    U Helen okazało się że to ciąża pozamaciczna i wczoraj miała mieć zabieg:(
    a Leną87 stego co pamiętam to źle się poczuła i pojechała do szpitala ale juz jest oki:)

dora8201 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    U Helen okazało się że to ciąża pozamaciczna i wczoraj miała mieć zabieg:(
    a Leną87 stego co pamiętam to źle się poczuła i pojechała do szpitala ale juz jest oki:)
    dzięki kochana :) kurde przykro z powodu Helen :( trzymam mocno kciuki za Lenę!! i mam nadzieję, że to koniec złych wieści??

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, co tam u Was w ten mroźny poranek?
    U nas szklanka na drodze i chodnikach. Ehhhh zima się zaczęła .... :/

Powiedzcie mi jak u Was z cerą? Bo mnie tak wypryszczyło, że patrzeć na siebie nie mogę.
    Nigdy nie miałam jakich strasznych problemów z twarzą, jakaś pojedyncza krostka i tyle a teraz to szkoda gadać :/

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam Was w początku 10 tygodnia ;) u mnie na szczęście żadnych okropnych objawów nie ma. Piersi już mnie tak nie bolą, tylko męczą mnie wzdęcia straszne i gazy ale to do przeżycia ;) ja kolejne usg mam dopiero 22 grudnia, nie wiem jak wytrzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:42

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    a ja witam Was w początku 10 tygodnia ;) u mnie na szczęście żadnych okropnych objawów nie ma. Piersi już mnie tak nie bolą, tylko męczą mnie wzdęcia straszne i gazy ale to do przeżycia ;) ja kolejne usg mam dopiero 22 grudnia, nie wiem jak wytrzymam ;)

Ja kolejne mam 29 grudnia więc jeszcze dłużej sobie poczekam ;) Pozostaje nam cierpliwość ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela ja mam problem z brodą - reszta cery gładziutka. Na szczęście powoli i z brodą problem mija.
    Za to boli mnie dziś podbrzusze :(

Muszę iść mamę do lekarza zarejestrować, niestety podejrzewamy najgorsze :(

Do dupy dzień, za przeproszeniem...

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dzis 1 zajecia z aqua jogi dla ciężarnych-będę jedyną po której nie widac ciąży ;-)

Zazdroszczę Ci tych zajęć, muszą być super :) Niestety w mojej okolicy poza szkołą rodzenia nie ma nic więcej dla ciężarnych :/

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) Dziś spałam jak nigdy - aż do 8:10 i potem jeszcze mała drzemka do 9 z córcią oglądającą bajkę :) szok!!! ;)

Sylwia, super, jaka twoja dzidzia już duża, prawie 2cm :) ja juz sie nie mogę doczekać swojej wizyty w poniedziałek, bo jeszcze nie widziałam serduszka.

Co do cery, to najpierw mi sie bardzo poprawiła a od paru dni mnie troszkę wysypało :/ a mialam nadzieję że w tej ciazy nie będę miala tego problemu a tu du*a

Życzę wam miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Powiedzcie mi jak u Was z cerą? Bo mnie tak wypryszczyło, że patrzeć na siebie nie mogę.
    Nigdy nie miałam jakich strasznych problemów z twarzą, jakaś pojedyncza krostka i tyle a teraz to szkoda gadać :/

Czasem coś mi wyskoczy, ale szybko znika. Szybciej niż przed ciążą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Sabela ja mam problem z brodą - reszta cery gładziutka. Na szczęście powoli i z brodą problem mija.
    Za to boli mnie dziś podbrzusze :(

Muszę iść mamę do lekarza zarejestrować, niestety podejrzewamy najgorsze :(

Do dupy dzień, za przeproszeniem...

Współczuję i wspieram... Oby to nie było to co podejrzewacie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Witam się z rana :) Dziś spałam jak nigdy - aż do 8:10 i potem jeszcze mała drzemka do 9 z córcią oglądającą bajkę :) szok!!! ;)

Sylwia, super, jaka twoja dzidzia już duża, prawie 2cm :) ja juz sie nie mogę doczekać swojej wizyty w poniedziałek, bo jeszcze nie widziałam serduszka.

No to pospałaś :) Ja wstaję zawsze przed 6, ale w dzień dosypiam ;)

No dziecior spory, większy niż wg OM, ale pewnie pójdzie po Tacie, bo ten ma prawie 200cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:56

pepitka, hibiskus lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    No to pospałaś :) Ja wstaję zawsze przed 6, ale w dzień dosypiam ;)

No dziecior spory, większy niż wg OM, ale pewnie pójdzie po Tacie, bo ten ma prawie 200cm ;)
    Ja też zawsze wstawalam okolo 6, czasem mała juz o 5 pobudke robiła. A od paru dni spi super długo :) ale coś za coś, córa nie ma drzemki w dzień także i ja nie mogę sobie na to pozwolić ;)

O kurrcze, no to rzeczywiście maluch może być duży po tatusiu ;) pewnie, niech rośnie :)

Sylwia87, Sylwia87 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam wtorkowo :-) Dopisałam się do listy, mam nadzieję, że dużo mnie nie ominęło, bo tyle nadrukowałyście, że nie nadążam z nadrabianiem. Jakieś pomysły co dziś można dobrego zjeść na obiad?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ja też zawsze wstawalam okolo 6, czasem mała juz o 5 pobudke robiła. A od paru dni spi super długo :) ale coś za coś, córa nie ma drzemki w dzień także i ja nie mogę sobie na to pozwolić ;)

O kurrcze, no to rzeczywiście maluch może być duży po tatusiu ;) pewnie, niech rośnie :)

Twoja córa ma prawie 3 lata i już nie śpi w dzień? Szybko przeszły Jej drzemki ;) Moja siostrzenica ma 4 lata i jeszcze dosyć często zdarza się, że w dzień się położy :)

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ