WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mam jakoś bardzo dużo na tej buzi ale ze dwa-trzy, ledwie zejdą a pokazują się nowe. I to takie brzydkie :/
    Mam nadzieje, ze ta rewolucja to tylko tak na początku :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Czytam Was od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że bardzo tutaj miło :)
    Też jestem lipcówką, termin porodu 19.07, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Sabela, pepitka, radiszka, Tysia85, mała2930, mała2930, jenny88, ChillaTeqilla, cati, Aneta210, MarliOne, Sylwia87, kierzynka, Nona, anetaa1607, Sana, hibiskus, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:

Też jestem lipcówką, termin porodu 19.07, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Pewnie, że miło, witamy:)
    Może coś więcej napiszesz o sobie?:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:

Bardzo nam miło, że mówisz że u nas jest miło ;D

Witamy i gratulujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:48

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen witamy wśród lipcówek :)

dziewczyny, ale mi się dziś okropnie ciągnie czas w pracy. no niesamowicie. jeszcze tylko 4 godziny, ale normalnie już nie mogę wysiedzieć...

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, coś o sobie, ok.

Mieszkam i pracuję w Łodzi i całkiem mi tu dobrze :)
    To moje pierwsze dziecko, w piątek 28.11 byłam na usg, wszystko okazało się super, junior rośnie, serce bije.

Poza tym bardzo dobrze znoszę ciążę, poza delikatnym osłabieniem i sennością, nie doskwierają mi żadne objawy.

Dzięki za przyjęcie do grupy :)

usia89, Sabela, Tysia85, pepitka, mała2930, Daisy, Aneta210, Ivettka lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kurcze chyba powiem rodzince na Swieta, czy jeszcz ektos planuje powiedziec na Swieta? Chcialam czekac do stycznia ale no jzu nie moge wytrzymac ;-)
    Swiet to taki mily czas. Moim rodziom w Wigilie-bediz ekilkanascie osob. A tesciom w 1 dzine Swiat-tez u nich spora ekipa bedzie. POtem znajomym w Sylwestra. Co myslicie?

my powiemy w Święta bo akurat wtedy zacznę 4 miesiąc i tuż przed świętami mam usg genetyczne
    ChillaTeqilla wrote:

Dziewczynki, te które uprawiają seksik, powiedzcie mi czy dajecie się ponieść i macie orgazm? Sorki, że pytam tak wprost, ale no jeśli nie ma przeciwwskazań do samego stosunku no to ok, ale orgazm wywołuje skurcze i tu już nie wiem co o tym myśleć.

ja się staram nie mieć orgazmu bo raz jak miałam to potem brzuch mnie strasznie bolał :( i teraz się boję
    nie martw się, po porodzie wróci wszystko do normy i będzie cudownie- piszę z doświadczenia

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen, Domisia witajcie serdecznie i rozgośćcie się :)

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona nie miałam nigdy takiej wody o jakiej piszesz ale trochę to niepokojąco zabrzmiało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:57

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cery to ja mam gładka jak pupcia niemowlaka a to nowośc z mała jak byłam w ciąży to mnie strasznie obsypywało ciekawe czy sie sprawdzi podobno na dziewczynke sie traci urode :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:18

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Witam nowe Kolezanki :)

Ja z cera nie mam problemów, no poza opryszczką niestety obecnie, juz bedzie jutro tydzien :/ Takze jeszcze z tydzien przede mna bo zawsze tak dlugo mi sie to trzyma dziadostwo. Poranek spedzilam u weta z kiciem, ale musialam pozalatwiac szczepienia pelne z wscieklizna, nosowka itp. i odrobaczenia dla calej mojej gromady dzieci czyli 4 kotow i 2 psów. Jestem lżejsza haha :D Ale chce miec spokojna glowe na czas ciazy ze nic tu sie nie bedzie rozsiewac, tym bardziej ze okres zimowy to i koty w domu siedza.

A Wy sie odrobaczacie? Ja to robie regularnie, chcialabym teraz razem ze zwierzetami bo tak jest zalecane by wszyscy razem, jednak musze zapytac jutro gina, bo w necie sa sprzeczne informacje odnosnie odrobaczania kobiety w ciazy..

Mam pytanie do Was odnosnie adapterów do pasów bezpieczenstwa. Zalecaja by uzywac juz od poczatku ciazy. Kupujecie? Ja na pewno, jednak zastanawiam sie ile jest firm produkujacych takie cos. Na allegro znalazlam jedynie BeSafe, nic poza tym. Takze wybor niewielki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:30

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Czesc :)

Witam nowe Kolezanki :)

Ja z cera nie mam problemów, no poza opryszczką niestety obecnie, juz bedzie jutro tydzien :/ Takze jeszcze z tydzien przede mna bo zawsze tak dlugo mi sie to trzyma dziadostwo. Poranek spedzilam u weta z kiciem, ale musialam pozalatwiac szczepienia pelne z wscieklizna, nosowka itp. i odrobaczenia dla calej mojej gromady dzieci czyli 4 kotow i 2 psów. Jestem lżejsza haha :D Ale chce miec spokojna glowe na czas ciazy ze nic tu sie nie bedzie rozsiewac, tym bardziej ze okres zimowy to i koty w domu siedza.

Mam pytanie do Was odnosnie adapterów do pasów bezpieczenstwa. Zalecaja by uzywac juz od poczatku ciazy. Kupujecie? Ja na pewno, jednak zastanawiam sie ile jest firm produkujacych takie cos. Na allegro znalazlam jedynie BeSafe, nic poza tym. Takze wybor niewielki..
    Daisy o właśnie, ja też myślę już o pasie - w pierwszej ciąży używałam Besafe - pożyczyłam wtedy od koleżanki, a teraz niestety nie mam, a podróżujemy duzo i na długei trasy, więc na pewno się zaopatrzę.
    Ja z tego Besafe byłąm bardzo zadowolona, nic nie uwierało - używałam i na miejscu pasażera i na miejscu kierowcy.
    Muszę się rozejrzeć na allegro ile kosztują używane - nowy koło 150zł.

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała z tym to różnie bywa, moja szwagierka całą ciążę chodziła wypryszczona jak sito, a spodziewa się chłopaka. Chyba nie ma reguły. Ja też mam teraz kilka takich malutkich i mnie to wkurza :/ Psiapsióła na przykład z cery trądzikowej zrobiła jej się gładziutka i świetlista jak nigdy. Pięknie wyglądała w ciąży. I w ogóle się nie malowała, a też ma synka.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że dziewczynka zabiera urodę mamie ale chyba nie ma na to reguły.
    Moja przyjaciółka tez miała cerę jak niemowlę a urodziła córeczkę :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że w II trymestrze generalnie będę się lepiej czuć sama ze sobą, bo teraz patrzę w lustro i widzę flaki z olejem ;)

Nona lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

i witam nowe mamusie ;))
    i koleżankę z łódzkiego :) ja z Bełchatowa, ale zamierzam przenieść się do lekarki do Łodzi :)

od kilku dni nie mogę zasnąć wieczorem i wstaje w nocy po kilka razy ;/ yhh
    jeszcze te sny ostatnio, że dostaje krwotoku.... masakra

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to wsumie obojetne choć nie ukrywam że mam córe i przydał by się synek do pary ale jak będzie dziewczynka też bede sie cieszyć:)byle by zdrowey dzidziuś był:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:41

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Mam nadzieje, że w II trymestrze generalnie będę się lepiej czuć sama ze sobą, bo teraz patrzę w lustro i widzę flaki z olejem ;)
    Oj tak:) Do tego zero energii i chęci na cokolwiek :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wtorkowo :)
    Dawno mnie nie było ale czytałam Was regularnie - całe szczęście bo bym jednorazowo nie ogarnęła tego wszystkiego.
    Straciłam jakoś wenę i zapał ale już mi przeszło i melduję się zwarta i gotowa :)
    Helen ciągle o Tobie myślę i trzymam kciuki za szybki powrót. Jakoś informacja o Tobie troszkę mnie ścięła z nóg...Bardzo mi przykro :* Tulę Cię mocno.
    Gratuluję również udanych wizyt i widoku pięknego serduszka i dużych fasolinek :)
    Ja wizytę mam w ten piątek i choć już kończę 9 tydzień to u mnie dolegliwości wciąż brak. Jednak już się tym nie przejmuję :) Koleżanka jest w 17 tygodniu i nic jej nie dolega a bobo jest zdrowe i rośnie jak na drożdżach :)
    Życzę miłego dnia. Ja lecę zobaczyć jak tam zupka się gotuje i przygotować mięso na obiad. Jeszcze się odezwę :*
    AAAAA Cati super lista - już uzupełniłam :)

Nona, cati lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała 2930 ja też bym synka chciała, bo córcię mam :) ale jak będzie druga córa to też będę się cieszyć, grunt to zdrowie :)

Aneta210- nie martw się, nie jesteś sama ze wstawaniem w nocy. o ile nie mam większych problemów, żeby zasnąć, to w nocy budzę się nawet 3 razy sikać...

f2w3gov3j7kctpp8.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ