WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, MarliOne, widzę że jesteś z dolnośląskiego :) mam tam całkiem blisko ;) można wiedziec mniej więcej gdzie mieszkasz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:55

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz po kolei każda zdaje relację z wizyty serduszkowej a niedługo będziemy z wypiekami na twarzy czekać na relację z poznawania płci :) nie mogę się już doczekać

Nona, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:03

radiszka lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    teraz po kolei każda zdaje relację z wizyty serduszkowej a niedługo będziemy z wypiekami na twarzy czekać na relację z poznawania płci :) nie mogę się już doczekać

Jeśli o mnie by chodziło to szczerze mówiąc nie chcę wiedzieć czy syn czy córa. Wolałabym niespodziankę.
    No ale mąż chce no a też musi mieć coś do powiedzenia:)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie się zastanawiałam jak tu jeździć autem w ciąży, bo już wkurza mnie ten pas bezpieczeństwa na brzuch. I no właśnie, to dobry pomysł z tym adapterem. :)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja generalnie nie kupuje rzeczy uzywanych. Po pierwsze nie bo nie, po drugie nawet nie wiem gdzie tu sa sklepy z uzywana odzieza itp. Nie zaprzatam sobie glowy takimi sprawami. Ogolnie na pewno nie wzielabym po kims obcym nic uzywanego. Po corce mam ubranek całe kartony, ale one byly wszystkie nowe i nie pozyczalam nikomu, takze na pewno czesc z nich wykorzystam, chocby do noszenia po domu. Mam tez pelno ciuszkow od mojej siotsry ze Szkocji - osobny karton takich pieknych ciuszkow, ktorych u nas sie nie kupi :) Takze na pewno tez musze go odgrzebać :)

Kolezance oddawalam zawsze rajstopki i skarpetki po mojej córce bo chciala. Nie mam nic przeciwko noszeniu przez innych rzeczy uzywanych, nie uwazam tego za jakas gorsza kategorie czy cokolwiek w tym stylu. Po prostu tego nie robię. Jeżeli ktos ma ochote czy potrzebe to nie widze przeciwwskazan :)

No i oczywiscie nigdy w zyciu uzywanego fotelika - NIGDY nie znamy jego przeszlosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:20

Aneta210 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka :)

Domisia, Coleen - witamy po fioletowej stronie :)
    jestescie juz na liscie , lista znajduje sie na pierwszej stronie naszego watku :) jesli macie ochote to uzupelnijcie .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:04

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do fotelika to sie zgadzam z Daisy a co do ubranek ja dla małej trocheę dostałam od bratowej po córuni a troche od szwagierki ale mnustwo kupiłam nowych potem ja dałam swoje szwagierkom wróciły a teraz powędrowały spowrotem do bratowej bo bedzie miec dziewczynke w lutym tak wiec częśc rzeczy uzywanych w rodzinie a cześc nowych wózek i łóżeczko tez nowe nie wspominajac o materacu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:42

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) milego dzionka życzę :)

Daisy lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, przy pierwszej córce mieliśmy wszystko nowe ( łózeczko pożyczone). Wszystko mamy - nawet jeśli coś pożyczałam koleżankom to oddały już.
    Ja osobiście nie widzę nic złego w kupowaniu i używaniu rzeczy po kimś - wyprać, wyprasować i gra gitara.

Co do fotelika - jeśli ze sprawdzonego źródła to czemu nie - ale fakt, "od obcego" bym nie kupiła - nigdy nie wiadomo, czy nie przezył jakiejś kolizji, a to już może wpływać na jego dalsze bezpieczeństwo. Na szczęście mamy fotelik po córce, więc problem z głowy.

Teraz duzo rzeczy wykorzystamy po córce, pewnie część "pozbieramy" po najbliższych znajomych, a część dokupimy.Jakoś sobie nie wyobrażam używania po kimś pieluszek tetrowych czy ręcznika - jakoś tak mi to nie pasuje. Natomiast bluzeczki, kurteczki, spodenki a nawet body niemowlęce - to dla mnie luz.

Dziewczyny, które mają już dzieci- czy używacie może pieluch wielorazowych? Czy planujecie używać ich przy maleństwach teraz? My własnie używamy tych wielorazowych od paru miesięcy i myślę nad tym, czy nie zastąpić pampersów takimi.

Daisy lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Nona, przy pierwszej córce mieliśmy wszystko nowe ( łózeczko pożyczone). Wszystko mamy - nawet jeśli coś pożyczałam koleżankom to oddały już.
    Ja osobiście nie widzę nic złego w kupowaniu i używaniu rzeczy po kimś - wyprać, wyprasować i gra gitara.

Co do fotelika - jeśli ze sprawdzonego źródła to czemu nie - ale fakt, "od obcego" bym nie kupiła - nigdy nie wiadomo, czy nie przezył jakiejś kolizji, a to już może wpływać na jego dalsze bezpieczeństwo. Na szczęście mamy fotelik po córce, więc problem z głowy.

Teraz duzo rzeczy wykorzystamy po córce, pewnie część "pozbieramy" po najbliższych znajomych, a część dokupimy.Jakoś sobie nie wyobrażam używania po kimś pieluszek tetrowych czy ręcznika - jakoś tak mi to nie pasuje. Natomiast bluzeczki, kurteczki, spodenki a nawet body niemowlęce - to dla mnie luz.

Dziewczyny, które mają już dzieci- czy używacie może pieluch wielorazowych? Czy planujecie używać ich przy maleństwach teraz? My własnie używamy tych wielorazowych od paru miesięcy i myślę nad tym, czy nie zastąpić pampersów takimi.
    mogła bys cos więcej powiedzieć o tych pieluchach wielorazowych bo nie spotkałam sie z nimi:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 'za moich czasów' nie bylo pieluch wielorazowych chyba jeszcze :D Takze u nas szly pampersy na potege :) Tetry nie uzywalam jako pieluchy i nie zamierzam. A te wielorazowe to nawet nie wiem co to takiego, musze poczytac. Tzn ogolna zasade rzecz jasna pojmuje - sa to pieluchy wielokrotnego uzytku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:45

• Coleen Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta210, witam :)
    Ja też czasem miewam problemy ze snem, niestety obowiązkowa wizyta w toalecie wybija mnie ze snu i nie mogę później zasnąć.

cati, dziękuję dopisze się jak będę miała dostęp do kompa.

Ja jeśli chodzi o używane rzeczy, będę miała sporą wyprawkę (od rodzimy) zarówno dla chłopca jak i dziewczynki, ale wiadomo, że coś dokupię.

Z drugiej strony wolałabym sama wszystko wybrać w swoich ulubionych kolorach, ale patrząc na ceny niektórych ubranek nie pogardzę też używkami.

Nona lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:03

Aneta210 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co do pasów na brzuch-uwielbiam to forum, ciągle jakieś inspiracje. Musze sie zorientowac w temacie, może na olx/allegro używane.

jak podchodzicie do tematu rzeczy używanych?
    Ja np wózek/łóżeczko/bujaczek/ciuszki bym mogła mieć po znajomych.
    Pożyczyć/odkupic taniej.
    Z netu od obcej osoby kupić coś używanego-jakoś nie.

A takie ciuszki przy ciele-body,kaftaniki można miec po kimś? Wyprać w jelpie i ok? Czy kupić nwoe a tylko takei rzecyz na wierzch jak kurteczka, dresik to moze od kogos?

mam duzo kolezazenk-cala mase dziewcyzn z pracy w wieku 35-40, ktore wlasnie juz maja 2 dziecko czy moich znajomych 30+ z maluchami wiec pewnie bedzie troche rzeczy od znajomych i sie zastanawiam.
    Inna sprawa cyz mi sie spodobaja, bo wybredna jestem jesli chodzi o kolory. Mam kilka ulubionych i za nic w swiecie nei zniose różowych rzeczy-bujaczkow, ciuszkow, no nienawidze! nawte dziewczynke bede ubierac neutralnie w kazdy kolor byle nie róż :-)

Nona <3.... wreszcie znalazłam kobitkę, która tak jak ja nieznosi różowych cuchów hehe ;)

Nona lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Czesc :)

Witam nowe Kolezanki :)

Ja z cera nie mam problemów, no poza opryszczką niestety obecnie, juz bedzie jutro tydzien :/ Takze jeszcze z tydzien przede mna bo zawsze tak dlugo mi sie to trzyma dziadostwo. Poranek spedzilam u weta z kiciem, ale musialam pozalatwiac szczepienia pelne z wscieklizna, nosowka itp. i odrobaczenia dla calej mojej gromady dzieci czyli 4 kotow i 2 psów. Jestem lżejsza haha :D Ale chce miec spokojna glowe na czas ciazy ze nic tu sie nie bedzie rozsiewac, tym bardziej ze okres zimowy to i koty w domu siedza.

A Wy sie odrobaczacie? Ja to robie regularnie, chcialabym teraz razem ze zwierzetami bo tak jest zalecane by wszyscy razem, jednak musze zapytac jutro gina, bo w necie sa sprzeczne informacje odnosnie odrobaczania kobiety w ciazy..

Mam pytanie do Was odnosnie adapterów do pasów bezpieczenstwa. Zalecaja by uzywac juz od poczatku ciazy. Kupujecie? Ja na pewno, jednak zastanawiam sie ile jest firm produkujacych takie cos. Na allegro znalazlam jedynie BeSafe, nic poza tym. Takze wybor niewielki..

hej ja tez poluje na adapter do pasów i sama nie wiem hmm moze odkupie używany bo przecież one sie nie niszczą a koszt nowego jak dla mnie spory

fakt wybór mały :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Czesc :)

Witam nowe Kolezanki :)

Ja z cera nie mam problemów, no poza opryszczką niestety obecnie, juz bedzie jutro tydzien :/ Takze jeszcze z tydzien przede mna bo zawsze tak dlugo mi sie to trzyma dziadostwo. Poranek spedzilam u weta z kiciem, ale musialam pozalatwiac szczepienia pelne z wscieklizna, nosowka itp. i odrobaczenia dla calej mojej gromady dzieci czyli 4 kotow i 2 psów. Jestem lżejsza haha :D Ale chce miec spokojna glowe na czas ciazy ze nic tu sie nie bedzie rozsiewac, tym bardziej ze okres zimowy to i koty w domu siedza.

A Wy sie odrobaczacie? Ja to robie regularnie, chcialabym teraz razem ze zwierzetami bo tak jest zalecane by wszyscy razem, jednak musze zapytac jutro gina, bo w necie sa sprzeczne informacje odnosnie odrobaczania kobiety w ciazy..

Mam pytanie do Was odnosnie adapterów do pasów bezpieczenstwa. Zalecaja by uzywac juz od poczatku ciazy. Kupujecie? Ja na pewno, jednak zastanawiam sie ile jest firm produkujacych takie cos. Na allegro znalazlam jedynie BeSafe, nic poza tym. Takze wybor niewielki..

hej ja tez poluje na adapter do pasów i sama nie wiem hmm moze odkupie używany bo przecież one sie nie niszczą a koszt nowego jak dla mnie spory

fakt wybór mały :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za ciekawostka te pieluchy wielorazowe? :D ja do tej pory jak córcia nosiła to jedynie pampersy...

co do rzeczy używanych to nie widzę problemu w dostawaniu ich od znajomych, sióstr itd :)
    wiadomo, od zupełnie obcego, kwestia gustu- jeśli masz dobry proszek to wypierzesz i nie ma problemu. ja na szczęście mam wielkie pudła ubrań po córci, niekoniecznie różowych, więc będzie w co ubierać maleństwo :)
    łóżeczko, wózek, materac- czeka nas kupno tych sprzętów, ale co do tego się będziemy jeszcze zastanawiać :)

f2w3gov3j7kctpp8.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ