Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flexi lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No t super! ja na usg na nfz idę w piątek a w poniedziałek do mojego gina prywatnie. także też czekam na serduszko :)
    co do imion to mój Małżon upiera się przy Amelii dla dziewczynki a dla chłopca jeszcze nie mamy nic wymyślone nawet, ale mi ta Amelka wybitnie nie pasi. znów podstępem bedę musiała jakoś przeforsować swój pomysł ;)

co do rodzenia z mężem to ja nie mam szans, u nas przy cc Mąz nie może być obecny. a co do wróżb to ni cholery się nie znam...

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

Bardzo się cieszę, że napisałyście. I w sumię troszke racji w tym jest, jest Mi troche lepiej jak widzę, że kogokolwiek interesuje moja osoba. Ktoś mógłby powiedzieć, o co Ci chodzi. Jest Ok! Mam chyba taką skorupkę przez którą nie wpuszczam światła dziennego. Z zewnątrz jak by wszystko ok. a w środku straszny bałagan. To, że w życiu mam nie za ciekawie to inna sprawa, ale najgorsze są słowa i postepowanie najbliższych własnie w tym momencie. Najgorsze słowa ojca...ranią na wylot...Jedyne moje marzenie, to żeby wszystko się jakoś ulożyło i żebym mogła śmiać się z tego za kilka lat. Z jednej strony wiem, że mam dla kogo żyć. Mam 7 letniego syna, nowe życie w brzuchu i faceta. A za chwile przychodzą Mi na myśl różne nie fajne rzeczy. Wykończe się...
    Pytałyście jak się czuje. Opowiem o fizyczności. Mam ciągłe mdłości, niby mam ochote na coś do zjedzenia ale za chwile przechodzi. Nie dobrze Mi, wymiotuje, nie mogę nic pić, a jak patrze na słodycze to jest Mi jeszcze gorzej :)
    Męczą Mnie zaparcia, gazy, ciągłe odbijanie aż do "pozygu" że tak powiem...
    Co jakiś czas boli mnie dół brzucha tak jak by miała dostać okresu za chwile :(
    Ale ciągły stres i przygnębienie robia swoje.
    Byłam już dwa razy na usg jak nie zapomnę spróbuję wstawic zdjęcie ( nie wiele widać niestety bo z daleka zrobione) Jestem w 8t5d. Dziś ide na usg piersi, a kolejna wizyta 19. Męczę się równiez z grzybicą :/ Jeszcze tego Mi brakowało ! ( 80 zł za leki na to dziadostwo:/)Dostałam skierowanie na badania i jeszcze ich nie zrobiłam to koszt około 200 zł :( Zwariowac można :(

Pozdrawiam Was :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona już kiedyś miałam zapytać, bo kiedyś kiedyś przed ciążą pisałaś, ze Mężowi powiesz po usg i nie wcześniej. a w końcu jak to u Was było, jak sie współtwórca dowiedział.. jeśłi można wiedzieć of kors

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owco my Cie tu przygarniemy i będzie CI raźniej :D

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mufinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca dokładnie, pisz tu z nami, będziesz miała wsparcie i zawsze można się wygadać. W końcu się ułoży, zobaczysz.

Ja dziś zrobiłam część badań (miałam skierowanie z nfz więc zaoszczędziłam sporo). Jutro idę do gin na nfz znowu i poproszę o resztę badań- hiv, kiła i różyczka.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no twarda to Ty nie jesteś Kochana ;)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wymeczona i pełna obaw... Do 5 męczył mnie ból. Za nic nie chciał przejsc. Leżałam, płakałam i sprawdzałam czy nie krwawie - na szczęście nie. Ból ustąpił, jest lepiej. Ale wyskoczyła mi okropna opryszczka. Ciągle się boję ale mam nadzieję, że ten ból już nie wróci. Dziekuje, że o mnie myslalyscie. Kochane jesteście.

Nona, hibiskus lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Co do dzielenia się z rodziną wiadomością o ciąży, to też planowaliśmy w święta, ale przez mój nakaz leżenia w zeszłym tyg rodzice faceta dowiedzieli się wczoraj. Mieszkają pod nami i już była pełna panika dlaczego do pracy nie chodzę, czy to coś groźnego itp:)

Z przyjaciółkami wytrzymałam tak do 8 tyg, byłam/jestem tak szczęśliwa, że ciężko utrzymać język za zębami:)

Czarna owca- zaparcia, gazy, odbijanie- niestety znam aż za dobrze...
    Doszła jeszcze bezsenność, ale to chyba przez stres w zeszłym tygodniu, wczoraj się uspokoiliśmy więc mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

Nona lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merlione ja w zeszły wtorek krwawiłam:/ brzuch nie bolał, poszłam do wc, a tam świeża krew. coś strasznego:( na szczęście krwawiłam tylko jeden dzień, brzuch pobolewał, ale następnego dnia. przez tydzień chodziłam i ryczałam, aż do wczorajszego badania. Serduszko bije, kosmówka ok, nic się nie odkleja!

Musi być wszystko dobrze, trzymaj się!

Nona lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Owca ;)) Ksywkę to Ty też masz nie za wesołą ;))))
    Ale wiesz.... w razie czego to można zmienić, jak już Ci się lepiej zrobi ;) No bo zrobi przecież ;))))

Słuchaj, jestem 100% pewna że bedziesz niedługo głową kręciła z niedowierzaniem, jak to sobie niedawno nawymyślałaś ;) Wszystko się ułoży... zawsze się układa. Czasem na początku się wydaje że nie po naszej myśli, a koniec konców super wychodzi ;)

Masz ogromne szczęście, pozwól sobie ucieszyć się z tego ;)
    Trzymam kciuki !

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzisiaj chyba zaczynamy 8 tydzień? :) wooo jak ten czas leci! :)

MarliOne trzymaj się kochana :* wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że ból nie będzie Ci już dokuczał :*

Czarna Owca, myślę, że może ten pierwszy trymestr tak źle znosisz. Może od drugiego trymestru będzie lepiej - miną dolegliwości fizyczne, zaczniesz się lepiej fizycznie czuć, to i może jakoś te wszystkie złe myśli odgonisz i zaczniesz cieszyć się ciążą. Oby tak było. Staraj się nie myśleć o tym, co Ci kto złego mówi. Ciesz się synkiem, swoim facetem, swoją ciążą. Zostań tu z nami, może nabierzesz lepszego humoru.

Buziaki i cudownej środy :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, fajnie że napisałaś, mam nadzieje że będzie ci tutaj z nami raźniej. Powiem ci, że po części znam twój problem, bo moja mama dlugo cierpiała na depresje. I wiesz co, to właśnie dzidzius jej pomógł z tego wyjść! My byliśmy juz wtedy prawie dorośli a ona niespodziewanie zaszła w ciążę i jak siostra sie urodziła to jakby mama znow poczuła sie potrzebna (chociaz przecież zawsze byla)
    Dlatego mówię ci, wszystko sie ułoży i będzie dobrze :)

Mia S, Nona lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki milego, spokojnego dzionka życzę :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przed południowo i życzę miłego dnia :) Jak synek pójdzie na drzemkę to zajrzę na dłużej, a póki co zmykam na śniadanie ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ