X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Flexi lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No t super! ja na usg na nfz idę w piątek a w poniedziałek do mojego gina prywatnie. także też czekam na serduszko :)
    co do imion to mój Małżon upiera się przy Amelii dla dziewczynki a dla chłopca jeszcze nie mamy nic wymyślone nawet, ale mi ta Amelka wybitnie nie pasi. znów podstępem bedę musiała jakoś przeforsować swój pomysł ;)

co do rodzenia z mężem to ja nie mam szans, u nas przy cc Mąz nie może być obecny. a co do wróżb to ni cholery się nie znam...

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

Bardzo się cieszę, że napisałyście. I w sumię troszke racji w tym jest, jest Mi troche lepiej jak widzę, że kogokolwiek interesuje moja osoba. Ktoś mógłby powiedzieć, o co Ci chodzi. Jest Ok! Mam chyba taką skorupkę przez którą nie wpuszczam światła dziennego. Z zewnątrz jak by wszystko ok. a w środku straszny bałagan. To, że w życiu mam nie za ciekawie to inna sprawa, ale najgorsze są słowa i postepowanie najbliższych własnie w tym momencie. Najgorsze słowa ojca...ranią na wylot...Jedyne moje marzenie, to żeby wszystko się jakoś ulożyło i żebym mogła śmiać się z tego za kilka lat. Z jednej strony wiem, że mam dla kogo żyć. Mam 7 letniego syna, nowe życie w brzuchu i faceta. A za chwile przychodzą Mi na myśl różne nie fajne rzeczy. Wykończe się...
    Pytałyście jak się czuje. Opowiem o fizyczności. Mam ciągłe mdłości, niby mam ochote na coś do zjedzenia ale za chwile przechodzi. Nie dobrze Mi, wymiotuje, nie mogę nic pić, a jak patrze na słodycze to jest Mi jeszcze gorzej :)
    Męczą Mnie zaparcia, gazy, ciągłe odbijanie aż do "pozygu" że tak powiem...
    Co jakiś czas boli mnie dół brzucha tak jak by miała dostać okresu za chwile :(
    Ale ciągły stres i przygnębienie robia swoje.
    Byłam już dwa razy na usg jak nie zapomnę spróbuję wstawic zdjęcie ( nie wiele widać niestety bo z daleka zrobione) Jestem w 8t5d. Dziś ide na usg piersi, a kolejna wizyta 19. Męczę się równiez z grzybicą :/ Jeszcze tego Mi brakowało ! ( 80 zł za leki na to dziadostwo:/)Dostałam skierowanie na badania i jeszcze ich nie zrobiłam to koszt około 200 zł :( Zwariowac można :(

Pozdrawiam Was :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona już kiedyś miałam zapytać, bo kiedyś kiedyś przed ciążą pisałaś, ze Mężowi powiesz po usg i nie wcześniej. a w końcu jak to u Was było, jak sie współtwórca dowiedział.. jeśłi można wiedzieć of kors

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owco my Cie tu przygarniemy i będzie CI raźniej :D

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• mufinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca dokładnie, pisz tu z nami, będziesz miała wsparcie i zawsze można się wygadać. W końcu się ułoży, zobaczysz.

Ja dziś zrobiłam część badań (miałam skierowanie z nfz więc zaoszczędziłam sporo). Jutro idę do gin na nfz znowu i poproszę o resztę badań- hiv, kiła i różyczka.

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no twarda to Ty nie jesteś Kochana ;)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wymeczona i pełna obaw... Do 5 męczył mnie ból. Za nic nie chciał przejsc. Leżałam, płakałam i sprawdzałam czy nie krwawie - na szczęście nie. Ból ustąpił, jest lepiej. Ale wyskoczyła mi okropna opryszczka. Ciągle się boję ale mam nadzieję, że ten ból już nie wróci. Dziekuje, że o mnie myslalyscie. Kochane jesteście.

Nona, hibiskus lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Co do dzielenia się z rodziną wiadomością o ciąży, to też planowaliśmy w święta, ale przez mój nakaz leżenia w zeszłym tyg rodzice faceta dowiedzieli się wczoraj. Mieszkają pod nami i już była pełna panika dlaczego do pracy nie chodzę, czy to coś groźnego itp:)

Z przyjaciółkami wytrzymałam tak do 8 tyg, byłam/jestem tak szczęśliwa, że ciężko utrzymać język za zębami:)

Czarna owca- zaparcia, gazy, odbijanie- niestety znam aż za dobrze...
    Doszła jeszcze bezsenność, ale to chyba przez stres w zeszłym tygodniu, wczoraj się uspokoiliśmy więc mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.

Nona lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merlione ja w zeszły wtorek krwawiłam:/ brzuch nie bolał, poszłam do wc, a tam świeża krew. coś strasznego:( na szczęście krwawiłam tylko jeden dzień, brzuch pobolewał, ale następnego dnia. przez tydzień chodziłam i ryczałam, aż do wczorajszego badania. Serduszko bije, kosmówka ok, nic się nie odkleja!

Musi być wszystko dobrze, trzymaj się!

Nona lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Owca ;)) Ksywkę to Ty też masz nie za wesołą ;))))
    Ale wiesz.... w razie czego to można zmienić, jak już Ci się lepiej zrobi ;) No bo zrobi przecież ;))))

Słuchaj, jestem 100% pewna że bedziesz niedługo głową kręciła z niedowierzaniem, jak to sobie niedawno nawymyślałaś ;) Wszystko się ułoży... zawsze się układa. Czasem na początku się wydaje że nie po naszej myśli, a koniec konców super wychodzi ;)

Masz ogromne szczęście, pozwól sobie ucieszyć się z tego ;)
    Trzymam kciuki !

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzisiaj chyba zaczynamy 8 tydzień? :) wooo jak ten czas leci! :)

MarliOne trzymaj się kochana :* wszystko będzie dobrze, mam nadzieję, że ból nie będzie Ci już dokuczał :*

Czarna Owca, myślę, że może ten pierwszy trymestr tak źle znosisz. Może od drugiego trymestru będzie lepiej - miną dolegliwości fizyczne, zaczniesz się lepiej fizycznie czuć, to i może jakoś te wszystkie złe myśli odgonisz i zaczniesz cieszyć się ciążą. Oby tak było. Staraj się nie myśleć o tym, co Ci kto złego mówi. Ciesz się synkiem, swoim facetem, swoją ciążą. Zostań tu z nami, może nabierzesz lepszego humoru.

Buziaki i cudownej środy :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, fajnie że napisałaś, mam nadzieje że będzie ci tutaj z nami raźniej. Powiem ci, że po części znam twój problem, bo moja mama dlugo cierpiała na depresje. I wiesz co, to właśnie dzidzius jej pomógł z tego wyjść! My byliśmy juz wtedy prawie dorośli a ona niespodziewanie zaszła w ciążę i jak siostra sie urodziła to jakby mama znow poczuła sie potrzebna (chociaz przecież zawsze byla)
    Dlatego mówię ci, wszystko sie ułoży i będzie dobrze :)

Mia S, Nona lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki milego, spokojnego dzionka życzę :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przed południowo i życzę miłego dnia :) Jak synek pójdzie na drzemkę to zajrzę na dłużej, a póki co zmykam na śniadanie ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ