X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkim dniu i ciężkiej nocy..
    Głowa mi pękała non stop. Dziś rano obudziłam się z jeszcze większym bólem. Nie chciałam brać procha, zmoczyłam ręcznik chłodną wodą i robiłam okłady. Przysnęłam z tym okładem na jakieś 3 godzinki i odżyłam. Ale cały czas mam wrażenie, że zaraz znowu zacznie boleć :/

Czarna owca, wszystko się ułoży, zobaczysz. Wszystkie co się źle czujemy to wegetujemy i czekamy do drugiego trymestru. Niestety zimowa pora i nasze kiepskie samopoczucie w połączeniu z buzującymi hormonami płatają nam figla i przychodzą różne dziwne myśli do głowy. Ale ja liczę, że to minie :)
    Zostań tu z nami, wyżal się, pogadaj. Pisz na bieżąco co u Ciebie. Wielu z nas to pomaga przetrwać gorsze dni ;)

Mia S lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:58

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka ale wszystko ok?
    Ja mam w piąte wizytę nfz, po której spodziewam sie skierowania na badania i od razu chce pójść je zrobić. 8.10 wizyta a to trzeba na czczo.. No zobaczymy. Bo na poniedziałek na 14.30 mam wizytę u mojego giną i wyniki musze miec a w sobotę nie uśmiecha mi się do labo jechac:/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca- nigdy nie ma takiej sytuacji, z której nie byłoby wyjścia. Wiem jak to jest przeżywać okropny stres związany z ciążą, bo o ile to Maleństwo były oczekiwane, tak starsza córeczka- nie. Oczywiście dzisiaj się z tego śmieję, wiem, że można to były jeszcze lepiej zrobić, ale przecież wszystko się ułożyło. Byłam bardzo młoda, rodzice byli wściekli, przerażenie i nie wiadomo co, podobnie jak ja. Ale przecież urodziłam i co? i pomogli jak tylko potrafili. Ale tylko oni- tatuś nagle stwierdził, że woli kolegów i alkohol i, że stanowczo nie lubi pracy... Byłam w czarnej kropce, chodziłam jeszcze do szkoły.

Ale minęło już 6 lat i uważam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz życie układam sobie z kimś, kto chce tego co ja, z kimś odpowiedzialnym. I tworzymy nową rodzinę, wszyscy, łącznie z Maluchem w brzuchu.

Mój D. jak zobaczył zdjęcie z USG to aż mu się oczy zaświeciły i już w ogóle mnie nie odstępuje na krok ;) dobrze, że chodzę do pracy ;p

Mia S, radiszka, Daisy, Sabela, gigsa, mała2930, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczko, no wypisz wymaluj prawie moja sytuacja, tyle ze cora jest rok starsza. W ciaze zaszlam na samym poczatku 2 roku studiów, bo OM 18.10 :D
    U mnie tez bylo strasznie ciezko, rodzina w szoku, no bo jak z kims takim moglam zajsc w ciaze..Super Tata wyrzucil nas po raz nty z domu jak mala miala niecale 3 tygodnie. Teraz sie pukam w czolo jak wspominam to bo tak, wrocilam. Nie jeden raz, ale wiele takich razy bylo. W koncu jak cora miala lekko ponad 2 lata, bylam wrakiem czlowieka, zarowno fizycznie jak i psychicznie, powiedzialam Koniec. Długo nie długo, bo 2 lata czekalam na mojego Ukochanego, no ale teraz równiez tworzymy szczesliwa rodzine z bobaskiem w drodze, owocem naszej wielkiej miłosci. Wierze, ze i takie historie miewaja szczesliwe zakonczenia, Ty i ja jestesmy tego idealnym przykladem <3
    A powiedzieliscie juz corci? Pamietasz jak o tym rozmawialysmy na poczatku ciazy? My jutro mamy wizyte i planujemy po niej kupic szampana i wieczorem usiasc z cora i powiedziec jej o tym i poswietowac, pokazac zdjęcia itp <3

Juwelko mam nadzieje, ze wszystko juz z Toba dobrze? Oj kochana, kochana. Dbaj o siebie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 12:13

Sabela, Mia S, Nona, kusiczka, gigsa, mała2930 lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda z nas ma lepsze lub gorsze momenty. Wiadomo zaszłyśmy w ciąze b chciałysmy, inczej byśmy na tym forum nie były ale zawsze to lepiej na sercu gdy można się komuś "wygadac i wyżalić". Jesteśmy wszystkie Lipcówkami i będziemy się wspierać.

ja już jestem Lipcówką 2013 z mamazona. Od około listopada 2012 mam przygdę z tamtymi dziewczynami i w wielu przypadkach sie wspierałyśmy, cieszyłyśmy i smuciłyśmy się razem. I nie raz już się spotkałyśmy w większym lub mniejszym gronie.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma jakies przejścia za sobą, mniej lub bardziej bolesne. Ja jestem po bardzo ciężkim 8-letnim związku, który był na tyle toksyczny że odwróciłam sie nawet od rodziny :( po tylu latach męki z trudem odeszlam zostajac ze zrujnowana psychiką. Na szczescie nie mieliśmy dziecka bo wtedy byłabym związana z tym człowiekiem do końca życia (Oczywiście gdybym miala z nim dziecko to kochalabym je nad życie, jak to mama). Teraz juz jest dobrze, odbudowalam kontakt z tymi od których sie odwrocilam, znalazlam Milosc i nie liczy sie to, że mój wybranek jest starszy i ma rozwód za sobą, każdy ma swoją historię. Liczy sie to że mamy cudna corcie i kolejnego bobaska w drodze :)
    A żcie w końcu wynagradza wszystkie złe chwile, trzeba w to wierzyć <3

Sabela, Lena87, gigsa, Daisy lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kusiczka, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczko, Daisy - smutne i zarazem podnoszące na duchu Wasze historie - pokazują, że zawsze, po każdej burzy wychodzi słońce....
    I Tobie Czarna Owco tego życzę, żeby złe myśli opuściły Cię i żebyś mogła na nowo cieszyć się wsyzstkim, co Cię otacza. Mam nadzieję, zę choć trochę CI w tym pomożemym, niemniej jednak uważam, że fachowa pomoc to w tej chwili podstawa. Trzymam za Ciebie kciuki!

Juwelko, cieszę się, że u Ciebie lepiej,a dalej bierzesz czopki, czy już nie?

Ja mam jutro wizytę u mojej gin, ale bez usg, tylko badanie plus zwolnienie no i na dokładkę endokrynolog - czekam właśnei na wyniki tsh i ft4...

kusiczka lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja planuję jutro rano iść na badania. Dziewczyny a co do płci naszych dzieci pewnie słyszałyście o kalendarzu chińskim płci.
    Wychodzi że będzie u nas córka ;) hhe ciekawe. Sprawdzić możecie tu

https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

• juwelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na przyszły tydz.mam fryzjera:)

• Sabela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wrote:
    ja na przyszły tydz.mam fryzjera:)
    Ja tez :D

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam 1.5 tyg temu, pasemka robiłam,
    dała mi jakąś inną farbę, przez którą spędziłam 3.5 godziny w salonie ;))))

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:37

gigsa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:37

mała2930 lubi tę wiadomość

• ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zapisana na przyszły tydzień do fryzjera, ale mnie mąż ochrzanił jak mu powiedziałam i żeby mi nie marudził to chyba sobie dam z tym spokój. Włosy odpoczną, a za jakiś miesiąc dwa to będzie wyglądać jak naturalne ombre ;) Kiedyś już tak zrobiłam to każdy się pytał gdzie u fryzjera byłam, że mam takie fajne ombre :D

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu farbowałam włosy.
    Byle nie bylo w farbie amoniaku i wszystko jest ok!

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:59

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ